Eineksistä
Olen seurannut kovin huvittuneena viime päivien ruokaskandaaliuutisointia. Hieman etäältä ja ylenkatsoen jopa (tähän itseironinen hymiö). Meillä kun ei eineksiä tai puolivalmisteita juuri syödä. Okei, satunnaiset purkkikeitot ja paistotiskien piiraat ja pikkusuolaiset kuuluvat hyväksyttyihin hätäravintoihin. Ja tietty Hälsanin pakastepihvit ja pallerot.
Muuten meillä syödään vain ”alkuperäisistä raaka-aineista” tehtyä ruokaa, kuten eräs patonkiketju tämän huvittavasti ilmaisisi. Jos ulkona syödessä joskus epäilyttää ruoan alkuperä tai hävettää laiskan eineksiä tarjoilevan ravintoloitsijan puolesta, niin kotona tiedän mitä suuhuni laitan. Olen varma, ettei se ole hevosta tai muutakaan no-no-tabu-ruokaa.
En halua saarnata tai ohjeistaa ihmisiä syömään paremmin, terveellisemmin tai enemmän kasviksia. Jos ruoan kalorit tai terveellisyys kiinnostaa, niin kannattaakin lukea jotain muuta blogia, sillä täällä minä haluan vain levittää syömisen ja ruoan valmistamisen ilosanomaa. Sitten jos lihon tai saan sydänsairauden, minustakin tulee ehkä käännynnäinen. Sillä välin, on tärkeää muista syödä hyvin, olla onnellinen ja vältellä kaikkia hämäriä asioita.
Kuvan palsternakkakeitto ei sisällä lisä-aineita, eikä liity viime päivien uutisointiin.