Ostoslistalle
Viime viikon uusiin viinituttavuuksiin kuuluivat kuvan kaksi valkoviiniä. Sancerren herkku kyyditti portobellopannukakkua ja Cantabrian paahteinen Viura/Macabeo-rypäleistä valmistettu viini toimi sipsiaterian juomavalintana.
Mellot:n Sancerre La Chatellenie ( 007952, 18,48€) oli ainoa Sancerren viini, jonka löysin eräästä pienemmästä Alkosta. Sehän ei haitannut yhtään, sillä kyseinen viini sopi täydellisesti valmistamani portobello-vuohenjuustopannukakun seuraksi. Viini on jo sellaisenaan erinomaista, mutta tämänkertainen viini-ruoka-yhdistelmä sai aikaan sen, että tyttöystäväni suusta kuului sanat ”Tämä on parhaimpia koskaan juomiani viinejä”. Olin samaa mieltä.
Perjantaina kestitsimme ystäviä. Lupauduin sanaleikin seurauksena valmistamaan sipsiaterian. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että että tein sipsejä bataatista, maniokista ja palsternakasta. Ja näille luonnollisesti dipit. Alkuruokana oli avokadokeittoa, jossa siinäkin oli sipsejä.
Suolainen, rasvainen ja mausteinen ruoka vaati viiniltä runsasta makua ja sopivasti happoja. Näitä löytyi Conde de Valdemar Finca Alto Cantabriasta (556657, 12,72€), jolle vois keksiä jonkun hyvän, vähän lyhyemmän nimen. Valdemar ei toimi tässä yhteydessä. Tämäkin viini oli loistavaa sellaisenaan, ja vielä parempaa herkkujen kanssa. Olisin itse ollut valmis nostamaan tämän viinin, varsinkin edullisen hintansa vuoksi, sinne omien suosikkiviinieni joukkoon. Mutta ennen kuin aateloin sen lopullisesti, kokeilen viiniä niin, että en ole puolittanut cava-pulloa ennen maistamista.
Aterioista ei ole ainakaan toistaiseksi kuvia, koska taloutemme järjestelmäkamera oli huollossa. Pullot sentään on mahdollista kuvata jälkikäteenkin. Suosittelen vilpittömästi molempia viinejä viikonlopun ostoslistalle.