Pomodoro

Polpa.jpg

Italialainen keittiö on ruokavalioni kulmakiviä. Siksi syön myös paljon tomaattia eri muodoissa. Varsinkin tuoreiden tomaattien kohdalla kaupassa saattaa mennä pitkäänkin varmistellessa, että juuri ne kaikkein mehukkaimmat ja sopivimmassa kypsyysvaiheessa olevat löytävät tiensä koriin keittiön ikkunalaudalle. Jostain syystä sama pedanttisuus ei ole ulottunut purkkitomaattien valintaan. Yleensä ostoskorin pohjalle on päätynyt mikä tahansa kaupan bulkkimurska. Filosofiana on ollut se, että maustamme kastikkeen kuitenkin itse, niin kannattaako sitä nyt niintarkkaan miettiä.

Tässä eräänä päivänä asiaan tuli kuitenkin pysyvä muutos, kun huomasimme aiemman toimintamme typeryyden. Tyttöystäväni toi ostoskoriin kuvassa näkyvän purkin. Hän halusi ottaa vaihtelun vuoksi jotain muuta tomaattimurskaa, ja teksti No. 1in Italy purkin kyljessä vaikutti lupaavalta. Enpä vielä murskaa pannulle valuttaessani tiennyt kuinka leveään hymyyn suuni venyisi pari minuuttia myöhemmin ruokaa maistaessani.

On niissä eroja, niin kuin viineissäkin. Sen olen tiennyt, että ketsupiksi kelpaa vain yksi tietty merkki, eivätkä kaikki mascarponetkaan ole luotu tasaveroisiksi. Mutta että joku pistää tomaatit purkkiin huomattavasti paremman makuisena kuin toiset, se on jo jotain.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.