Tattipastaa

 

Sain työkaverilta pussillisen kuivattuja tatteja ja vinkin, että kannattaa tehdä niistä ”Aika helvetin hyvää tattipastaa”. Ei ollut liioitteleva nimi reseptillä, eli suosittelen. Tattipastan seuralaisviinin valinta oli helppoa. Jääkaappiin oli jäänyt viikonlopulta vielä yksi juomaton valkoviinipullo. Ranskalainen Château de la Jaubertie (579677, 10,10€) sai siis helpon tehtävän osakseen.

tatteja.jpg

Vaikka viini olikin ranskalaista ja ruoka mitä italialaisinta, ei yhteensovittaminen tuottanut ongelmaa. Tatit, kuten sienet yleensä ovat hyvin viiniystävällisiä. Sopivasti hapokas ja hedelmäinen Jaubertie olisi varmaan sopinut paremmin kalan tai kesäisen salaatin kaveriksi, mutta oikein hyvin näinkin. Sopiva tarjoilulämpötila pääasiassa Sauvignon Blanc -rypäleistä (70%) valmistetulle viinille on noin 10-12 astetta. Jos haluaa mieluummin juoda punaviiniä, niin tämä ruoka tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden. Itse lähtisin kokeilemaan jotain laadukasta italialaista Valpolicellan alueelta.

tattipasta.jpg

Ohje on siis kopioitu suoraan Makustelijat-blogista ja orjallisesti noudatettu, eli kannattaa tsekata sieltä. Parmesaania meni tosiaan reilusti ja persiljaa noin puoli ruukkua. Pöytäliinan virkaa näin arki-iltana sai toimittaa aamulla kesken jäänyt Hesari.

PS. Jos teillä on vinkkejä, mitä noista lopuista tateista kannattaa tehdä, niin kertokaa ihmeessä.

Koti Ruoka ja juoma