Karviaishilloa ja gruyèreä
Ratsasin isoveljeni karviaispensaat näihin aikoihin viime vuonna. Pensaissa oli tuolloin marjoja aika harvakseltaan, niin lähinnä poimin talteen sen, mitä sain. Saaliikseni kertyi vajaa puoli litraa marjoja. Pieni määrä, mutta juuri sopivasti pienen hilloerän valmistamiseen. Niin pitkään kuin hilloa riitti, kokeilin sitä eri juustojen kanssa. Voittajaksi selviytyi gruyère. Nyt kun marjoja taas on saatavilla, niin pistetään julkaisuun viime syksyltä yli jäänyt resepti.
5 dl karviaisia
1,5 dl vettä
1 cm inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna
2 dl hillosokeria
Puhdista ja halkaise karviaiset. Keitä karviaisia ja inkivääriä vedessä noin 10 minuuttia. Poista inkivääriviipaleet ja lisää sokeri. Sekoita sokeri liemeen ja keitä noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja säilö. Syö aamiaisella tai iltapalalla. Jos teet isomman määrän, tai syöt hilloa harvakseltaan, säilö steriiliin purkkiin. Näin pieni erä säilyy niin kauan kuin riittää myös ihan tavallisessa pakasterasiassa jääkaapissa.