Aamiaissuosikit, osa 2

En keksi montaa mukavampaa tapaa aloittaa päivä, kuin laittamalla aamiaspöytä koreaksi. Joskus, kun oikein innostun, aamiaista valmistaessa aamu ehtii taittua iltapäiväksi. Silloin on tietysti kyseessä brunssi ja pöydässäkin pitää olla jotain suolaista ja rasvaista. Niissä tilanteissa valmistan leivälle päällysteet useimmiten tätä reseptiä varioiden. Viime kerran jälkeen totesin, että voi tätä aamiaisen ohella käyttää vaikka pastakastikkeenakin.

sienibrusketta.jpg

Ainekset:
2 salottisipulia
5-6 herkkusientä
1 rkl hunajaa
1 rkl pinjansiemeniä
2 rkl punaista pestoa
2 rkl kuutioituja aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g vuohentuorejuustoa
suolaa
mustapippuria
voita

Pilko sipulit ja kuullota pannulla voissa muutama minuutti. Lisää sienet ja jatka paistamista miedolla lämmöllä. Mausta kevyesti suolalla ja reilusti mustapippurilla. Lisää hunaja ja pian sen jälkeen pinjansiemenet. Kun siemenet saavat väriä pintaansa, lisää loput ainekset ja paista kunnes juusto on sulanut. Voit käyttää vuohenjuuston tilalla jotain muutakin juustoa, mutta vuohenjuusto sopii erityisen hyvin Stockan viikunaleivän kanssa ja sitoo tahnan hyvin. Kovemman juuston kanssa tämä jää helposti öljyiseksi ja valuvaksi, mikä ei tietenkään haittaa makua. Syö tuoreen tai ainakin lämpimäksi paahdetun leivän kanssa rucolalla koristeltuna.

brusketta_2.jpg

 

Olisin kirjoittanut tämän blogin jo aiemminkin, mutten millään keksinyt, miksi tätä tahnaa pitäisi kutsua. Ideoita? Olkoon toistaiseksi vaikka sienibrusketta, koska eihän tämä nyt bruschettaa ole kuitenkaan.

Niinjoo, tätä Annemin mustikka-ricottapannarireseptiä suosittelen kanssa kovasti.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.