Inkiväärimelonisalaatti

Inkiväärimelonit.jpg

Koska elämme täällä planeetan pohjoisimmassa nurkassa, eivät hedelmät ole aina aivan parhaimmillaan, kun ne vie ruokakaupasta kotiin. Hunajamelonit esimerkiksi ovat lähes poikkeuksetta raakoja ja mauttomia. Kyseinen hedelmä kuuluukiin niiden raaka-aineiden sarjaan, jotka pitää muistaa ostaa vähintään kolme päivää ennen käyttöä ja sitten toivoa, että ne kypsyvät ja muuttuvat ehkä jopa makeiksi toivottuun ajankohtaan mennessä.

Onneksi tähänkin ongelmaan löytyi ratkaisu Rose Bakeryn mahtavasta Breakfast Lunch Tea -kirjasta. Inkiväärisiirapissa marinointi tuo melonilohkoista esiin niiden luontaisen makeuden, kun inkivääri ja lime samalla tasapainottavat ja raikastavat makua mukavasti. Kirjassa (ja ravintolassa) salaatti on tarkoitettu aamiaiseksi, mutta huomasimme eilen illalla, että hyvin se menee kesäiltana viininjuonnin lomassakin. Toinen vieraistamme oivalsi illan mittaan senkin, että liemellä voi hyvin jatkaa halpaa skumppaa tai valkoviiniä. Vielä pari jääpalaa ja mintunlehteä sekaan ja lasissa olevasta juomasta tulee kesäinen drinkki.

Inkiväärimelonisalaatti, ainekset:
1/2 hunajameloni 
1/2 cantaloupemeloni
n. 3/4dl sokeria
reilu 1dl vettä
2 cm pala inkivääriä ohueksi viipaloituna
1/2 limen mehu
pari mintunoksaa

Keitä sokeria ja vettä kattilassa niin että ne liukenevat yhteen, lisää inkivääri ja limen mehu ja anna jäähtyä. Lohko melonit kulhoon. Siivilöi hieman jäähtynyt liemi päälle ja laita sekaan vielä parin mintunoksaa. Anna viilentyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Tämän voi tehdä valmiiksi myös edellisenä iltana. Melonien määrää ja laatua voi vapaasti varioida, samoin limen voi vaihtaa sitruunaan. Alkuperäisessä reseptissä ei ollut minttua, mutta laitoin vähän sitäkin sekaan.

koti ruoka-ja-juoma