Just make it, babe!

Kävimme tiistaina katsomassa Deca Dance Helsingin kansallisbaletissa. Esitys oli aivan mahtava, tietysti. Voisin ylistää, purkaa ja tulkita teosta vaikka kuinka paljon, mutta tyydyn pelkästään suosittelemaan esitystä. Olen aina ollut sitä mieltä, että kaikki kansallisbaletin esitykset ovat hintansa arvoisia ja paljon enemmänkin. Ovathan esimerkiksi opiskelijaliput aika edullisia. Nyt kun en ole enää opiskelija, niin joudun joko harkitsemaan mihin esityksiin roponi sijoitan, tai sitten huijaan ja ostan opiskelijaliput silti. Aikuisten liput ovat nimittäin melko kalliita, jos hyville paikoille mielii. Jatkon kannalta ideaalitilanne tietysti olisi, jos tätä lukisi joku Kansallisoopperan markkinointityyppi, joka haluaisi sponssata minulle kausikortin. Voin sitten kertoilla enemmänkin koreografioista, tanssijoista ja musiikista. Nyt sanon vain Naharin! Haakanan ja Han Bolero! Valkama ja Äikiö! Missy Elliot!

Koska Deca Dancessa ei ole väliaikaa, niin esityksestä puuttuu jotain oleellista. Nimittäin väliaikatarjoilut. Näin kansallisesta mutakakkupäivästä (ainakin ruotsalaisten mukaan) huolimatta rohkenen vinkata pari paremmin balettiin sopivaa reseptiä. Aloitetaan luonnollisesti pavlovasta. Hyvä resepti löytyy edelleen täältä. Syksyn kunniaksi tein tämän illan vieraille puolukkapavlovaa, jota ei varmaan kuvasta arvaisi. Kuvasta puuttuva täyte siis sisältää 2 dl kermaa, purkin mascarponea ja noin desin puolukoita.

pavlova.jpg

Marenkileivosten yksi parhaita sivuvaikutuksia on se, että niistä jää yli keltuaisia. Paras tapa keltuaisten hyötykäyttöön on tietysti jäätelön valmistaminen. Tein illan vieraille ruokatorstain ohjeen mukaan myös puolukkajäätelöä.

puolukkajaatelo.jpg

Deca Dancesta vielä. Esityksiä ei ole enää montaa, eli kannattaa pitää kiirettä. Just make it, babe!

Nyt soi ovikello, heippa!

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma