Juureskausi jatkuu vielä
Kauppahallista on viime viikkoina tarttunut jos jonkinlaista juuresta matkaan. Nuo kausiherkut ovat siitä kivoja, että niistä on helppo valmistaa käytännössä minkälaista ruokaa vain. Jo perusruoissakin valikoima ulottuu risotoista keittoihin ja sellaisenaan juurekset käyvät yhtälailla pannulle kuin uuniin.
Tuorein tuttavuus juuresosastolla minulle on vinkeän näköinen raitajuuri, jota päätyi uunijuuresten sekaan jokin aika sitten. Maku muistuttaa melkoisesti punajuurta, mutta on miedompi.
Niin paljon kuin juureksista pidänkin, on helppo yhtyä ruotsalaiskokki Björn Frantzenin mielipiteeseen, kun hän julisti Twitterissä: ”Alright mother nature, we have had enough of snow and root croops now. We want to get our hands on something green before autumn is back…”
Vaikka onhan hallissa (ja muuallakin) ollut jo jonkin aikaa tarjolla myös tuoretta parsaa ja uuden sadon perunoita. Niin perso kuin olenkin kummallekin, annan niiden vielä odottaa. Ehkä sitten kun noita alkukesän herkkuja saa jo eurooppalaisina, voin ottaa varaslähdön. Siis jos täällä ollaan päästy plussakeleille siihen mennessä.
Mitäköhän sieltä tänään löytyy…