Kevätsipulit

kevatsipulit_valmistelussa.jpg

Kevätsipulit, eli calcotsit ovat katalonialaisten suurta herkkua tähän aikaan vuodesta. Hyvin ne toimivat suomalaisenkin (sisä)grillikauden alkusoittona. Autenttisesti calcotsit ovat ihan erilaisia kuin nuo meidän kevätsipulimme, mutta ei se mitään. Hyviä näistäkin tulee. Valmistus tapahtuu seuraavasti:

Varaa suunnilleen nippu sipulia ruokailijaa kohden. Laita uuni päälle grillausteholle, voitele sipulit oliiviöljyllä ja sen jälkeen aseta sipulit ritilälle grillivastuksen alle. Kääntele välillä. Grillaa kunnes sipulit ovat pinnasta mustia. Alatasolla voi samalla paistaa vaikka lankkuperunoita. Kuori päällimmäiset kerrokset pois ja syö romesco-kastikkeen kanssa. Meillä oli tällä kertaa romescon sijaan hyvinkin etikkaista kastiketta, joka koostui majoneesista, kermaviilistä, kapriksista, etikkakurkuista ja valkoviinietikasta. Toiseen kastikkeeseen yhdistin kermaviiliä, dijonia, chiliä, paprikajauhetta ja hunajaa.

kevatsipulit_mustina.jpg

Ruokajuomaksi jääkaapista löytyi aiemmin avattu perusriesling, joka täydensi hyvin makeita sipuleita ja etikkaista kastiketta. Suosittelen siis kevätsipulien seuraksi puolimakeaa rieslingiä tai hyvää olutta. Sipuleista ei jää ihan hirveästi syötävää, eli niiden määrän ja lisukkeiden kanssa ei kannata kursailla.

kevatsipulit_lautasella.jpg

Koti Ruoka ja juoma