Marinoidut kikherneet ja munakoisoa jogurttikastikkeessa

chickpeas, eggplant.jpg

Tämä sunnuntai-illan iltapala on koottu kaappien kätköistä. Jääkaapissa erillään olleet munakoiso ja jogurtti ovat löytäneet toisensa ja viettävät viimeiset hetkensä vasemmanpuoleisessa kipossa. Oikealla taas säilöntäpurkistaan päivänvaloon päässeet kikherneet saivat seurakseen marinadin ikkunalaudan yrteistä, oliiviöljystä ja limestä. Leipä oli kuivahtanutta focacciaa, joka sai vielä yhden mahdollisuuden kun se pyöriteltiin pannulla oliiviöljyssä ja päälle ripoteltiin vähän suolaa. Kolmesta lisukkeesta riitti ruokaa hyvin kahdelle ja viiniäkin oli pullon pohjalla vielä yhteen lasiin – juuri sopivasti sunnuntai-illalle. Ruoka on nopeaa, helppoa ja maukasta. Lisäksi leivästä saa tarvittavat sunnuntaisuolat, -rasvat ja -tärkkelykset.

Marinoidut kikherneet
1 prk kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 limetin mehu
persiljaa
korianteria
minttua
basilikaa…

Silppua yrtttejä maun mukaan. Yhdistä ainekset ja anna marinoitua niin kauan kuin maltat.

Munakoisoa jogurttikastikkeessa
1 munakoiso
suolaa
oliiviöljyä
n. 2dl jogurttia

2 tl valkoviinietikkaa
valkopippuria
kuivattua chiliä
yrttejä

Laita 2 dl jogurttia annoskulhoon pöydälle. Viipaloi munakoiso vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi ja itketä niitä suolalla parikymmentä minuuttia. Puhdista kiekot tämän jälkeen talouspaperilla, tai huuhtele ja kuivaa jos haluat annokseen vähemmän suolaa. Kuutioi munakoiso ja paista pehmeäksi reilussa määrässä oliiviöljyä.

Sekoita jogurtin sekaan etikka, vähän valkopippuria ja kuivattua chiliä sekä maun mukaan yrttejä. Erityisesti minttu toimii hyvin, tilliä kannattaa myös kokeilla. Kun munakoisot alkavat kypsyä, lisää niitä yksitellen jogurtin sekaan, ettei jogurtin lämpötila nouse liian nopeasti ja juoksetu sen vuoksi. Syö lisukkeena tai vaikka pitaleivän välissä.

 

P.S. Blogia voi seurata myös facebookin avulla. Huomaamaton linkki myös tuossa sivupalkissa.

 

koti ruoka-ja-juoma