Mitä useampi kokki, sitä parempi brunssi
Meillä alkaa käydä päivät vähiin nykyisessä kodissa. Siksipä oli hyvä tekosyy ostaa kilokaupalla appelsiineja ja kutsua ystävät kylään todennäköisesti viimeistä kertaa tähän osoitteeseen (muuttopuuhista lisää myöhemmin). Häkellyttävän moni vastasi myöntävästi lyhyellä varoitusajalla toimitettuun brunssikutsuun ja pöydästä olikin loppua tila kesken. Viimeisenä saapunut ruokailija sai syödä haarukan sijaan lusikalla, eivätkä kipot ja kupitkaan aivan täysin riittäneet (äiti, ei tarvii silti ostaa lisää astioita).
Tarjoilut toimitettiin nyyttäriperiaatteella ja niinpä keittiössä oli hetkittäin tungosta, mutta se tuskin haittasi ketään.
Minun kontribuutioni tähän brunssiin oli tuoremehun puristaminen, smoothien valmistaminen sekä leipävanukas, joka osoittautui mielestäni melko onnistuneeksi ollen enempi leipää kuin vanukasta. Alla olevat ainekset riittivät kahdeksaan kippoon, eli melkein kaikki saivat oman.
Leipävanukas vadelmilla
ainekset (noin kahdekasalle)
10-12 viipaletta leipää ilman reunoja
3 kananmunaa
4,5 dl kermaa
3 rkl sokeria
voita
200 g vadelmia
Voitele 8 annosvuokaa. Voitele leipäviipaleet ja pilko ne sormenpään kokoisiksi paloiksi. Vatkaa munat, kerma ja sokeri. Annostele puolet leivistä vuokiin voipuoli ylöspäin ja niiden päälle puolet vadelmista sekä puolet kermaseoksesta. Annostele loput leivät, vadelmat ja kaada lopuksi kermaseos vuokiin. Painele leipäpaloja sen verran, että ne imevät kermaa itseensä ja anna turvota noin kymmenen minuuttia. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja paista vanukkaita n. 25 minuuttia. Syö lämpimänä tai jäähtyneenä.