Kahvijäätelö

kahvijäätelö.jpg

Sitten viime postauksen elämä on vienyt vauhdilla, mutta riemastuttavasti. Nyt kun alkaa olla taas aikaa vähän hengähtää, haluan jakaa yhden reseptin teidän kanssanne. Kuten on ehkä käynyt ilmi, on erilaisten jäätelöiden tekeminen suosikkipuuhiani keittiössä. Tämä siis siitäkin huolimatta, ettei minulla edes ole jäätelökonetta, joka puolestaan aiheuttaa sen, että jäätelö maistuu toisinaan lähinnä munalta ja jäältä. Kananmunalta siis.

No, nokkelimmat siellä jo varmaan arvaavat, että eräänä päivänä kun valmistin kahvijäätelöä kävi ihan toisenlaisesti. Jäätelöstä tuli hyvää ja rakenteeltaan juuri oikeanlaista: samaan aikaan kuohkeaa, pehmeää ja täyteläistä. Nyt kun makuasiat on saatu pois alta seuraa paras osuus. Jäätelöä oli ihan naurettavan helppo tehdä. Jopa niin helppoa, että nauruun sekoittui hitunen epäuskoa. Hahhahhah! Teinkö jotain väärin? LOL! Onko tämä varmasti nyt valmis? Trololol!

Muutamaa tuntia myöhemmin nostin jäätelön pakastimesta ja taas nauratti. Kokeile sinäkin. Joulukuun pimeydestä ei nimittäin selviä ilman kahvia ja naurua.

Kahvijäätelö
5 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa
3 rkl pikakahvia
3 rkl kahvilikööriä

Yhdistä ainekset kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Siirrä massa kulhoon ja pakasta.

Valmistin jäätelön seuraksi suklaasorbettia (kuvassa), joka onnistui myös ihan kasin arvoisesti, mutta se on toinen tarina. Myös kaakaomarenki toimi hyvänä kaverina ja tietty sherry, vaikka voi jäätelöä syödä helposti ihan sellaisenaankin.

Koti Ruoka ja juoma

Terveisiä Tallinnasta (ja Instagramista)

Tere! Kävin viime viikolla nopsasti Tallinnassa saattamassa kaverit Baltianmatkalle ja hoitamassa työasioita. Reissu oli muuten mitä mainioin, kuten Tallinnassa aina, mutta vanhassa kaupungissa matkalaista kohtasi suru-uutinen: kaupungissa suosikkiravintolani paikkaa pitänyt Till & Kummel oli sulkenut ovensa lopullisesti vain kaksi päivää aikaisemmin. Mut hei, harjoitan positiivista ajattelua:

Onneksi (1) paikasta jäi lämpimät muistot ja idea monet kesäillat pelastaneeseen kanttarellipyttäriin.

Frank ulkoa.jpg

Onneksi (2) Tallinna on myös jatkuvassa muutoksessa ja uusia ravintoloita löytyy joka reissulle. Tämän kerran uusi tuttavuus oli Sauna 2:ssa sijaitseva Frank. Ravintola on erikoistunut hampurilaisiin ja erilaisiin bourbon-pohjaisiin drinkkeihin. Tarvinneeko ihminen muuta? Kokeilin luonnollisesti kasvishampurilaista, jossa pihvin virkaa toimitti portobello ja kastikkeena oli erittäin mainio pinaattipesto. Vahva 3/5 (erittäin tiukalla asteikolla). Juomaksi löysin julep-listalta Grumpy old manin, jossa bourbon oli sekoitettu inkiväärisiirappiin, ginger aleen, minttuun ja kardemummaan. 

Frank.jpg

Grumpy old man.jpg

portobellopurilainen.jpg

Onneksi (3) jotkut asiat eivät koskaan muutu. Sfäär oli edelleen paikoillaan yhtä tyylikkäänä kuin aina ja päivän jälkkärilistalla oli PAVLOVAA. Anteeksi käpsit, en osaa oikein hillitä itseäni, kun tulee puhe PAVLOVASTA, varsinkin jos on kyse Sfäärin marenkiherkusta. Muut annokset olivat luonnollisesti myös hyviä. Alkuruoaksi tilaamani punajuuri-vuohenjuustobruschetta on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Ainoa miinus ravintolalle tuli pääruoasta. Kukkakaalia gruyerekastikkeessa olisi toiminut huomattavasti paremmin alkuruokana, sillä pääruoaksi se oli aivan liian iso. Ensi kerralla täytyy hankkiutua ravintolaan isommalla porukalla, sillä heidän pulloviinivalikoimansa on erittäin kiinnostava.

Shoppailumatkailijoille vinkiksi: samoissa tiloissa on myös hirvittävän hyvällä otteella kuratoitu vaatekauppa. Jos päädyt tänne ja tykkäät kaupasta, niin viereisestä Rotermannin korttelista löytyy niinikään loistavaa valikoimaa pitävä Reede.

Punajuuri-vuohenjuustobruschetta.jpg

kukkakaalia ja gruyereä.jpg

pavlova.jpg

Sfääreissä.jpg

Loppuun somejuttuja. Perustin instagram-tilin ja on tuossa oikealla jotain muitakin linkkejä eri kanaviin, mistä blogia voi seurata. Oot kiva, jos seuraat.

Ruokasuositus Instagramissa

Ruokasuositus Bloglovinissa

Koti Ruoka ja juoma Matkat