Pikaruokaa

Kluuvin kellariin on avattu tällä viikolla Armas pikaruokala. Ravintola lupaa ”yksinkertaista mutta herkullista ruokaa, ehdottoman hyvistä paikallisista raaka-aineista”. Odotukset paikkaa kohtaan olivat korkealla, sillä olenhan nillittänyt Helsingin keskustan lounasruokatilanteesta jo kaikille, jotka ovat vaivautuneet kuuntelemaan.

Kävin torstaina testaamassa ravintolan lounaan. Kasviskebab oli käytännössä paistettuja juureksia, sinappista kastiketta ja salaattia leivän välissä. Kasviskebab tarkoittanee paistettuja juureksia pitkälle kesään, kun lähiruoasta on kerran kyse. Annos oli ihan jees, varsinkin hintaansa nähden, mutta tarkempaa analyysiä varten täytyy kokeilla jotain muutakin annosta. Pannari tosin lunasti kaikki torstaipannarille asetetut odotukset.

Tein tällä viikolla eräänä iltana pikaruokaa kotonakin. Lautasen täyttivät punakaalisalaatti ja Hälsanin soijanakit, jotka saivat seurakseen paistettuja paprikoita ja herkkusieniä.

punakaalisalaatti.jpg

Punakaalisalaatin bongasin alunperin Bourdainin No Reservations -sarjan siitä jaksosta, missä hän vierailee Kalifornian autiomaassa rokkari Josh Hommen ja hänen kavereidensa luona. Vaikkei QOTSA, Hommen bändi siis, todellakaan ole lempimusiikkiani, jakso on aivan hillittömän hieno. Kaiken kiehtovan lomassa yksi Hommen kavereista tekee tätä helppoa punakaalisalaattia, joka on  tuonut punakaalin hyvinkin yleiseksi vieraaksi ruokapöytääni. Parhaimmillaan salaatti on juuri grillattujen ruokien kanssa. Tällä viikolla se sai tuoda palan kesää talven keskelle.

En muista miten resepti alunperin meni, mutta näin minä teen punakaalisalaatin.

Ainekset:
1/4 punakaalia
n. 100g murennettua aurajuustoa
n. 50g suolapähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Huuhtele kaali, poista päällimmäiset lehdet ja ydin. Silppua kaali ja sekoita muiden ainesten kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Anna marinoitua sillä välin, kun valmistat grilliherkut.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.