Ravintola-alan jännitysviikko
Tällä viikolla monissa ravintoloissa jännitetään. Tänään julkistettiin Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen semifinalistit. Huomenna julkistetaan Michelin-tähdet ja muut maininnat.
Vuoden kokki -kilpailua järjestää ELO-säätiö (Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö). Lista kilpailussa edelleen mukana olevista täällä. Kovin Helsinki-painotteista, mutta se ei liene yllätys kenellekään.
Huomenna kello 11 julkaistavat Michelin-tähdet varmaan herättävät enemmän keskustelua. Tällä hetkellä tähditettyjä ravintoloita Suomessa on viisi, Dominique (**), Demo, Olo, Postres ja Luomo. Lisäksi muutamille ravintoloille on annettu hyvän hinta-laatusuhteen merkiksi Bib Gourmand-maininta. Näitä ovat Gaijin, Farang, Grotesk, Solna ja La Table. Aterinpareja oppaassa on jaettu Suomeen seuraavasti: Kämp Signé, (kolme aterinparia), Glöd (kaksi aterinparia) sekä Lupolo ja Kolo (kummallakin yksi aterinpari).
Mitä muutoksia näihin on tulossa? En osaa sanoa. Murulle povaillaan tähteä ja saattaa se sen saadakin. Itse toivoisin, että uusista ravintoloista suosikkini Spis nostettaisiin huomioitujen joukkoon. Meneekö mainintoja pääkaupungin ulkopuolelle, tai saako vuoden ravintolaksi valittu Chef & Sommelier maininnan? Minä ainakin odotan mielenkiinnolla.