Ruusukaalipizzaa
Kuvassa komeilee viime sunnuntai-illan sankari ruusukaali-purjopizza. Valmistin pizzan täytteeksi tulleet ruusukaalit +purjot Isyyspakkauksen Tommin ohjeen mukaan.
Viipaloin siis ruusukaalien seuraksi noin viiden sentin pätkän sellaista jättisuurta purjoa ja annoin molemmille kasviksille saman käsittelyn ennen kuin ladoin ne pohjan päälle yhdessä buffalomozzarellan kanssa. Pohja ja tomaattikastike kannattaa tehdä oman maun mukaan. Itse olen viime aikoina suosinut jauhojen seassa aina kourallista mannaryynejä. Voin joskus myöhemmin kertoa, miksi.
Ai miltäkö ruusukaalipizza maistuu? No hyvää siitä tuli. Jopa niin hyvää, että ehkä uskallamme kokeilla ruusukaalia jossain muussakin ruoassa. Seuralaiseksi tälle sunnuntairuoalle suosittelen yhtä nyky-tv:n ehdottomista suosikeistani, tanskalaista Borgen-sarjaa, jonka telkkarittomana löytää helpoiten Yle Areenasta nimellä Vallan linnake. Jollei sarjaan ole vielä tutustunut, niin nyt sille on mitä otollisin hetki, kun Yle näyttää sarjaa uusiksi aivan alusta. Ensimmäisellä jaksolla näkyy olevan katseluaikaa tällä hetkellä jäljellä vielä viisi päivää.
Tässä vielä ne edellisessä kirjoituksessa lupaamani reseptit maa-artisokkakeitolle ja juustokakulle. Keitosta propsit menevät Glorialle. Tyttöystäväni puolitti täältä bongaamansa reseptin, vähensi hiukan viinin määrää ja lisäsi kermaa. Lisäksi ehdotetut lisukkeet vaihtuivat persiljaan ja pinjansiemeniin.
Juustokakulle olin asettanut ehdon, ettei siinä saa olla liivatetta. Ehkä sen kuohkeuden salaisuus olikin juuri siinä. Kakku oli tehty tämän ohjeen mukaan. Tosin kermaa oli vain 2dl, eikä se tehnyt kakusta ainakaan liian tiivistä. Päällä oli koristeluina sitruunankuorta ja vadelmia.