Suolainen lättytäyte kesältä 2014
Tuolla pihalla hämmentävän sitkeästi edelleen sinnittelevä kesä oli aikamoista kiitoa ja sen seurauksena ruoanlaitossa jäivät kokeilut vähemmälle. En tiedä teistä, mutta omalle kohdalleni osui ehkä se paljon puhuttu paras kesä ikinä, joka koostui juhlista, matkoista ja erilaisista vesistöistä nauttimisesta. Pari suosikkireseptiä pysyivät matkassa läpi kesän ja niitä tuli valmistettua aina kun oli aikaa jotain lämmintä valmistaa ja syödä. Tässä niistä toinen, herkullinen täyte iltapalalätyille tai vaikka hapankorpuille, eikä siitä nauttiminen vaadi edes kesäsäitä.
Lättytäyte kahdelle
n. 100g Kuningasosterivinokasta (tai tummia herkkusieniä)
1 päärynä
kourallinen pensas-, härkä- tai muita kiinteitä papuja
n. 60g manchegoa
hunajaa
suolaa
mustapippuria
smetanaa
voita
lättyja
Kuutioi sienet, päärynä ja manchego sekä kuori tai pilko pavut tarvittaessa. Paista sieni- ja päärynäkuutioita voissa ja hunajassa pari minuuttia, lisää pannulle pavut ja manchego, mausta suolalla ja pippurilla ja paista vielä pari minuuttia. Paista lätyt. Levitä lätyille smetanaa ja täytettä, halaa lähimmäistäsi ja syö lätyt.