Tallinnan helmi Till & Kummel

menu.jpg

Kuten jo edellisessä postauksessa tuli mainittua, söimme Tallinnassa niin paljon kuin suinkin jaksoimme. Se oli ihanaa, mutta projektilla oli myös sijaiskärsijöitä. Emme nimittäin voineet mitenkään kokeilla kaikkea kokeilemisen arvoista. Ensimmäisen päivän myöhäisenä lounaana piipahdimme vanhan kaupungin muurin suojaamassa Till & Kummelissa. Ainoa negatiivinen puoli ravintolakokemuksessa oli, että vatsoissamme oli tilaa vain pääruoille ja puolitetulle jälkiruoalle.

Kesällä 2012 avattu ravintola tarjoaa konstailematonta pohjoismaista ruokaa, ihastuttavaa palvelua ja aamiaista ihan iltaan asti. Meidän lautasillemme listalta päätyivät tillitagliatelle kuhalla ja pyttäri kesäkasviksista. Kummassakaan annoksessa ei ollut sijaa moitteelle. Kiitän erityisesti kantarelleja, jotka oli maltettu paistaa sopivan kevyesti.

pyttäri.jpg

tillitagliatelle.jpg

Jälkiruoaksi puolitimme annoksen mansikoita kondensoidulla maidolla ja kanelilla. En tiedä oliko jälkiruoka-annos normaalistikin noin valtava, vai saimmeko vain suuremman annoksen puolitettavaksi, mutta oli siinä mansikoita kerrakseen.

Hyvät viinit eivät tallinnalaisravintoloissa olleet mitenkään itsestäänselvyys, mutta täällä nekin toimivat. Söimme lounaamme tietysti kaupungin muurin reunustamalla terassilla, kun siihen vielä oli mahdollisuus. On ravintola silti sisältäkin sen verran viihtyisä, että sitä voi suositella myös muina vuoden- ja vuorokaudenaikoina.

mansikoita.jpg

seinä.jpg

fasaadi.jpg

 

 

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.