Talvipäivän sipulikeitto

Aika tarkalleen vuosi sitten päätin viedä tyttöystäväni ulos syömään. Treffit sovittiin lauantaille ja määränpään pidin salassa, kehotin vain olemaan valmiina asemalla, lämpimästi pukeutuneena, kun junani saapuisi Helsinkiin.

Asuin tuolloin vielä Turussa. Keitin siellä sipulikeiton (resepti alla), pakkasin sen termariin ja lisäksi laukkuun sujahtivat muovikulhot, muut tarvikkeet ja pullo halpaa valkkaria (en muista merkkiä tai edes rypälettä). Rautatieasemalta hyppäsimme metroon. Herttoniemessä pois jäädessämme tyttöystäväni jo arvasi määränpään, Kruunuvuoren rauniohuvilat.

huvila_2.jpg

 

En tiedä varmaksi, ovatko huvilarauniot vielä olemassa, mutta jos ovat niin suosittelen matkaa ehdoitta. Meidän piknikillämme sää oli hyvin samankaltainen kuin tänään eilen. Ehkä lunta satoi vähän enemmän ja isompina hiutaleina. Rämmimme kuitenkin koskemattomalta näyttäneessä hangessa urhoollisesti, tarkastaen kaikki huvilat.

Vaikka eväät alkoivatkin jo hieman painaa laukussa, päätimme yhdessä tuumin siirtää piknikin tyttöystäväni olohuoneen lattialle. Viimeisetkin rauniot bongattuamme palasimme takaisin metsään johtavalle polulle ja huomasimme omien jälkiemme hävinneen jo näkyvistä.

 

huvila_3.jpg

Sipulikeitto:
500g sipulia
3 valkosipulinkynttä
8 dl kasvislientä
2 dl valkoviiniä
nippu timjamia
valkopippuria
suolaa
oliiviöljyä
n. 3 dl juustoraastetta (mustaleima)
2 viipaletta paahtoleipää kuutioituna

Viipaloi sipulit ja pehmitä ne hiljalleen oliiviöljyssä. Lisää kattilaan kasvisliemi, viini, timjami ja keittele rauhassa. Mausta. Jos otat keiton matkaan, pakkaa juusto ja leipäkuutiot erikseen. Jos tarjoilet ruoan kotona, niin suosittelen keiton gratinoimista. Nauti hyvän valkoviinin kanssa.

huvila1.jpg

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.