Tromssa kauneimmillaan

DLVN1337.jpg

XCEB0109.jpg

Loppukesä ja syksy on lentänyt siivillä, viikot vierii ihan hirveetä vauhtia. Aurinkoisesta kesäsäästä me ei täällä juurikaan päästy nauttimaan siinä missä koko Suomi taas kylpi helteessä, mutta näin syksyllä luonoäiti hellii meitä tromssalaisia reilulla kädellä. Yleistä täällä on surkeat kesäsäät, mutta tolkuttoman kaunis ja ihana syksy, joten ihan hirveän katkera maku suussa ei tarvitse tätä postausta kirjoittaa. Oon ollut tänä vuonna töiden ohella aika aktiivinen, mun töiden kautta oon oppinut Tromssasta yhä sun toista, sillä turisti-informaation tiskillä vieraat odottaa saavan vastauksen ksyymykseen kuin kysymykseen, sekä mieluiten omakohtaisia, hyväksi havaittuja vinkkejä. Ja omaa tietotaitoa syventämällä haalin samalla itselleni aina vaan lisää tehtävää ”nähtävää&tehtävää” -listaan mun pään sisällä. Siinä samassa missä mun henkilökohtainen elämä on pienessä kaaoksessa tällä hetkellä, niin ajatuksia siitä pois vieville aktiviteeteille nousee vain entistä suurempi painoarvo – onneksi oon täällä, mistä ovestaan ei tarvitse astua kauskaan päästäkseen upeisiin maisemiin ja mieltä rauhoittavan luonnon pariin. Toivoa sopii, että talvella asiat olis kodin osalta helpommalla tolalla, ja vaikkei olisikaan, niin ainakin on repullinen ihania muistoja syksyn parhaista paloista. 

ersfjord.jpg

Noin kuukausi sitten enin ensimmäistä kertaa retkeileen Ersfjordin kylään mun yhden parhaimmista ystävistä kanssa. Ersfjordissa me kuljettiin Nattmålsfjellet -vuoren huipulle ja nautittiin aivan mielettömän upeista maisemista, pienestä kylästä, poroista, vuorista ja vuonoista. Kesällä en juuri ehtinyt ulkoileen, niin nyt oli extraihana mennä lasten nukkumaan menon jälkeen tyhjentään mieltä Kvalöyan saaren maisemiin. ♥

UPAF8301.jpg

IBXB3901.jpg

IMG_3682.jpg

IMG_3685.jpg

Viikko sitten vaellettiin muutaman ystävän kanssa lyhyt polku Lyngenissä Gorsasillalle, missä järjestetään benjihyppyjä joka lauanai kelien ja osallistujamäärän (min.12) salliessa. Oon monta kertaa ajomatkalla Kilpisjärvelle ihallut Lyngenin vuorten huippuja, sillä ne on alueen korkeimmat luoden ympärilleen tosi jylhän kauniin maiseman. Aina tähän asti ihailut on kuitenkin ollut liikkuvan auton pienestä ikkunasta, joten fiilis päästä varsinaisesti kunnolla paikan päälle tutkimaan ja nauttimaan oli ihan mieletön. Ilma oli kaunis ja maisemat vielä kauniimat, toi päivä tulee jäämään varmasti mun mieleen vielä pitkäksi aikaa, eikä pelkästään sen takia, että hyppäsin sieltä benjin, vaan sen takia, että nautin oikeesti jokaisesta hetkestä ja askeleesta minkä sillä suunnalla taivalsin. Pala sydämestä jäi Lyngeniin, harmi, että pian on talvi ja ajomatkakin sinne on noin pari tuntia.

IMG_3974.jpg

IMG_3977.jpg

Viimeisinpänä ihanana reissuna pieni vaellus Finnlandsfjellet -huipulle. Kuten kuvista näkyy, syksy todella pukee Tromssaa.

 

suhteet oma-elama mieli ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *