Ei kannata ehkä… käydä töissä

Nimittäin saatat lähettää satakaksikymmentä työhakemusta laudaturin papereilla, vierasperäisellä nimellä ja vuosien työkokemuksella ilman, että pääset yhteenkään haastatteluun.

Nimittäin saatat soitella perään, jolloin sinulle sanotaan, että paikka on jo täytetty, mutta seuraavalla viikolla työpaikkailmoitus on taas netissä. 

Nimittäin sinulta voidaan työhaastattelussa, kun sinne saakka pääset, kysyä: ”mikä on etninen taustasi?”

Nimittäin sinulta voidaan työhaastattelussa, kun sinne saakka pääset, kysyä: ”voisitko ottaa meidän maahanmuuttaja-asiakkaat kun sulle tää on tuttua ja ymmärrät varmaan paremmin heidän asioitaan?”

Nimittäin työskennellessäsi sossuna, asiakas voi kieltäytyä tapaamasta sinua, koska ”oletko edes suomalainen”.

Nimittäin istuessasi epäinhimillisellä palkalla narikkatyttönä, asiakas voi hönkiä pokelle: ”täällä on vähän liian tummaa väkeä töissä”, ja alkaa heitellä sinua kolikoilla päähän.

 

Tässä blogisarjassa annetaan ruskeille tytöille vinkkejä siitä, mitä kaikkea ei ehkä kannata tehdä, jos ei halua kokea rasismia. 😉

Kommentit (23)
 1. Kiitos blogistasi Koko!

  Itse ruskeana tyttönä olen tehnyt seuraavan havainnon. Ikään kuin huomannut ”todistelevani” itselleni ja muille, että olen aivan samalla viivalla heidän (eli valkoisten) kanssa.

  – Annan paikan ikääntynelle henkilölle julkisessa. Siksi, että se on kohteliasta ja niin minut on opetettu tekemään. Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys jokaiselle, valitettavasti ei ole. (Joskun kuitenkin havahdun ajatukseen pääni sisällä, että jos en antaisi paikkaa, niin moni julkisessa ajoneuvossa ajattelisi minusta pahaa – ihonvärini vuoksi, en siksi että en ottaisi vanhuksia huomioon. ”TUMMAtyttö ei antanut paikkaa.. tullut tänne elämään meidän verorahoilla..”etc. samaa kamaa, mitä kuulee ja lukee vuodesta toiseen.)

  Tuntuu, että kaikella omalla tekemisellä on suurempi kontrasti, koska en omaa vaaleaa ihoa. En osaa asiaa paremmin selittää.

  Niinkuin sinä, olen äitini puolelta valkoinen ja isäni puolelta tumma. Syntynyt suomessa ja koko elämänsä asunnut täällä.

  Tässä linkki mielenkiintoiseen blogiin – Fed Up Black Woman: http://fedupblackwoman.blogspot.fi/?m=1

  Kyseisessä blogissa on paljon kirjoituksia, osan allekirjotan, osaa en.

  1. Miksi jotkut mulattitytöt ja -pojat ovat olevinaan niin kovin ulkomaalaisia, mutta sitten toisaalta heitä pitäisi kohdella suomalaisina?
   On erittäin ymmärrettävää, että mulattia jne. pidetään ulkomaalaisena, siinä ei ole mitään erikoista, rasistista, eikä mitään muutakaan. Se vain on.

   Kokonaan toinen juttu on sitten se, että useimmiten mulatti on elävä todiste suomalaisen naisen vihasta suomalaista miestä kohtaan. On pitänyt uhallakin ottaa ulkomaalainen. Muistan elävästi kuinka avoimesti suomalaista miestä haukuttiin 70-luvulta 90-luvulle. Suomalainen mies kun oli niin onneton, seksitön, juoppo juntti. Jos mulatteja kohtaan ollaan nurjamielisiä niin se usein johtuu juuri tästä.

   Suomalainen mies kelpaa elättäjäksi, mutta ei siittäjäksi. Suomalainen puoliso on arvokas vasta sitten jos häntä tarvitaan lastenhoitoon ja antamaan miehen mallia naisen mulattilapsille. Sama koskee isää ja veljiä

   1. Jos suomalaiset miehet ovat tuollaisia katkeria epäkohteliaita ääliöitä niin ei mikään ihme. Osoitat aika mieletöntä tyhmyyttä kommenteillasi. Jos nainen saa lapsia ulkomaalaisen VALKOISEN miehen kanssa, niitä lapsia ei mitä luultavammin bussissa kukaan kiusaa. Jos lasten isä on värillinen, suomalaiset lapset saavat mielestäsi SYYLLÄKIN tulla kiusatuksi. En näe logiikkaa viesteissäsi, tulee vaan surullinen olo, joidenkin ihmisten sivistämiseksi ei näytä riittävän mikään. PS. Kun kirjoitit siitä asiakaspalvelusta, olen varma, että koko olisi kaikkia ihmisiä kohtaan ystävällisempi ja epäluuloisempi asiakaspalvelija kuin sinä.

   2. huomaatko Kafferi, että sinä olet tässä keskustelijassa ainoa, joka puhuu tosi rumaan sävyyn suomalaisista miehistä? Ainoa. 

    Kukaan täällä ei käytä mitään siittäjä-tyyppisiä ilmaisua, ja on aivan ala-arvoista että kommentoit täällä tunematta ihmisiä, heidän parisuhteitaan. Eikö sulle tosiaan tule mieleen ketään kantasuomalaista, valkoista miestä, joka olisi eronnut naisestaan saatuaan lapsen? Kamoon.

    Ja kyllä: maailmassa on virhe, jos suomalaisuus edelleen käsitetään näin kapeaksi vuonna 2015. 

    1. En ole puhunut rumasti suomalaisista miehistä, olen vain toistanut usein kuultuja kommentteja naisten suusta. Jos Nykysuomen sanakirjassa lukee, että ”neekeri”, niin se ei ole solvaus vaan dokumentti.
     Siittäjä taas on lähinnä oikeudellinen ja lääketieteellinen termi,ei alatyylinen ilmaus.
     Tokihan suomalaisetkin miehet eroavat, kyse on siitä, että afrikkalaiset ja Lähi-Idästä tulevat eroavat heti, kun oleskelulupa on kunnossa.
     Miksi juuri Suomessa pitäisi erityisesti olla ulkomaalaisperäisiä suomalaisia? Miksi et vaadi etnistä ja uskonnollista monimuotoisuutta esim. Nigeriaan tai Egyptiin? Useimmissa arabimaissa ulkomaalaisen isän lapsi ei voi saada edes kansalaisuutta vaikka se isäkin olisi arabimuslimi. Japanissa ja Kiinassa puoliverisiä heitäkin katsellaan kummissaan. Ainoa kolkka maailmassa jossa suhtaudutaan hyväksyvästi eri etnisiin ryhmiin on kristitty Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Australia. Toki Etelä-Amerikassakin on erilaisia etnisyyksiä mutta sekin on valloittajien aikaansaamaa.
     Jos suomalainen on asunut vaikka Kiinassa 20 vuotta onko hän mielestäsi kiinalainen? Jos Nigeriassa asuu saksalainen, onko hän mielestäsi nigerialainen?
     Miksi ulkomalaainen pitäisi hyväksyä muitta mutkitta suomalaiseksi jopa silloin jos hän itse ei halua edes esiintyä suomalaisena?

   3. Siis mitä ihmeen happomatskua tämä? Eiköhän ihmiset valitse ensisijaisesti elämänkumppaninsa persoonan yms takia eikä kansallisuuden, ja hyviä persoonia riittää kaikissa kansallisuuksissa… kuten myös näköjään niitä mätiä, kuten Kafferi tässä todistaa.

   4. Aa, no nyt mulle vasta aukeaa, mistä, Kafferi, tää sun järjetön ja epälooginen aggre kumpuaa. 

    Jos sä koet, Kafferi, naiset huonosti kohdelleet, ni suosittelen et otat tän asian kaverin kanssa puheeksi vaikka teekupin ääressä ja ammattiauttajiakin näihin asioihin löytyy. Nyt aika klassisesti projiosoituu omista kokemuksista aiheutuva katkeruus aivan vääriin ja irrelevantteihin kohteisiin. 

  2. Voi tämä oli kuin suoraan pääkoppani syövereistä! Kyllä, tuntuu, että joutuu aina todistelemaan että on ihan kunnon ihminen, ehkä vähän jopa parempi koulussa, eikä ainakaan mikään kyseenalaistaja tai vaikkapa julkiset palvelumme itsestäänselvästi ottaja 😀

    

   kiitos hei tosta linkistä, tutustun!

 2. Mä olen kokenut parissa keskisuomen pikkukylässä syrjintää jo ruotsinkielisen nimeni takia 😀 on paljonkin työpaikkoja missä töihin otetaan mieluummin töihin Liisa Penttinen kuin ketään Ericssonia tai Gustafssonia. 

   

  1. Ääh liian monta töihin – sanaa.. Harmi kun näitä lilyn kommentteja ei voi muokata. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *