Onnea Goodsville Second Hand 1 vuotta!

koko4.jpg

(Molemmat rotsit Goodsville Second Hand / Hiukset ja kuvat Susanna, Healthyhair Finland)

 

Ensimmäinen ruskea suomalaistyttö, jonka koskaan olen tietoisesti tavannut, on pikkusiskoni Sarah. Hän on maailman ihanin, mutta olen hänen kanssaan kaikesta eri mieltä. Jopa siitä, että hän on maailman ihanin.

Paitsi siitä, että Hanna Montazami on upea, Houston-räppi tärkeää ja että hänen omistamansa, keskiviikkona 20.5. vuoden täyttävä Goodsville Second Hand on Helsingin paras vaatekauppa.

Minä tiedän olevani yö hänen päiväänsä. Vitsi jota hän ei tule ikinä tajuamaan, vaikka kuinka jankkaisin. Ja minähän jankkaan. Ja hän hermostuu. Ja alkaa jankkaamaan. Ja minä lakkaan vastaamasta hänen viesteihinsä. Ennen kuin kuluu kaksi päivää, ja minun on pakko päästä kertomaan hänelle juttu, lähettämään meemi, kysymään vinkkejä hiusten pehmittämiseen.

Tiesitkö: me emme puhuneet muistaakseni vuosina 1997–2005 toisillemme. Ei siihen mitään syytä ollut. Hän vihasi syömishäiriötäni, minä vihasin hänen välinpitämättömyyttään.

Lapsena meillä sentään oli yksi yhteinen intohimo: leikki nimeltä ”isotissinen nainen”. Me olimme pakolaisia, jotka olivat joutuneet isotissisen, ilkeän tädin huostaan. Olimme loukossa kerrossängyssä, tehtävänä oli paeta.

Yleensä kuitenkin jäimme sinne sänkyyn riitelemään ja syömään lauantaikarkkeja, jotka minä jaoin itseäni suosien.

Sarah’lle en tätä voi kertoa, koska hän olisi asiasta äänekkäästi eri mieltä, mutta hän on muusani ja mentorini. Ei yksinomaan, mutta paljolti siksi että hän meni ja avasi vuosi sitten Goodsville Second Handin.

Siellä myydään juuri sellaisia vaatteita kuin mitä minä haluan ostaa: käytettyjä, edullisia, isabelmarantmaisia mutta silti rnb-laulajalle sopivia (joka minä siis kuvittelen olevani – esittelylauseeni Tinderissä oli ”Kallion Beyonce”).

koko1.jpg

Minä olen seurannut ylpeyteen pakahtuen siskoni matkaa viimeisen vuoden, ja jo sitä ennen kun hän alkoi laittaa monien mutkien kautta firmaa pystyyn.

Hän teki älyttömiä päiviä ja öitä töissä, jotta sai alkukassan kasaan. Kellonympärys ei siinä tohinassa riittänyt mihinkään. (Eikä riitä vieläkään.) Hän koodasi itse nettisivut, suunnitteli logon, matkusti Yhdysvaltoihin valitsemaan omin käsin joka ikisen ysärivintage-vaatteen ja haali kokonaisia, upouusia sample-mallistoja eri merkeiltä.

Ja hän soitti minulle ja sanoi: ”auta minua, tee jotain” kun oli yrittänyt vuokrata liiketilaa Hämeentien ympäristöstä, mutta kukaan ei edes vastannut hänelle kaiketi ulkomaalaisen nimen vuoksi ja se, joka vastasi, vastasi että ”ei tänne mitään maustekauppoja tarvita yhtään enempää”.

Lopulta liiketila löytyi Vallilasta, mistä se siirtyi hetken päästä putkiremontin vuoksi Hakaniemen torin kupeeseen.

Merkkejä on kertynyt ihan perusketjuvalikoimasta sellaisiin juttuihin, mitä Suomesta ei saa uutena, ja harvemmin käytettynäkään: Gapista täydellisesti hankautuneisiin työmies-Leviksiin.

Ovi on käynyt alusta asti tiuhaan. Paikalle ovat löytäneet Kallion ja lähialueiden tyypit lukiolaistytöistä ja -pojista kotiäiteihin. Myös räppiskenen korisinnostus näkyy valikoimassa – kaikenlainen jenkkiurheiluvaate menee kuin kuumille kiville.

Tällä viikolla Goodsville Second Hand haluaa kiittää asiakkaitaan kuluneesta vuodesta ja kutsua mukaan uutta jengiä tutustumaan valikoimaansa. Keskiviikosta lauantaihin koko kaupan valikoima on -30 % alessa. Lisäksi tarjolla on houkutteleva kombo: osta 20 eurolla relettä ja saa kaupan päälle tölkillinen jenkkilimua! Älä missaa!

 

Goodsville Second Hand, Näkinkuja 4.
Facebook
Instagram: @goodsvillesecondhand

Kommentit (7)
  1. Oi vitsi, mahtavaa! Harmiteltiin nimittäin puolison kanssa Goodsvillen lopettamista ennen kuin edes ehdittiin vierailla – ihana kuulla, että liike on vain muuttanut! Jotenkin nuo teippaukset Hämeentien liikkeen ikkunassa on niin ankeat, jotenkin sellaiset ”no ei tääkään menestynyt..” Mutta tänään siis vierailulle Hagikseen!

  2. Eääh, apua miksei kukaan oo aiemmin keronut että tällainen blogi on olemassa. Kiitos! :,)
    Lähipiiristä löytyy pieniä ruskeita tyttöjä ja poika myös. Haluaisin suojella maailman tärkeimpiä tyyppejä siltä ettei kukaan enää sanoisi niille että ”somalit on rumia, mutta sä oot ihan nätti”. Jättäisivät edes lapset rauhaan. Uuh, en tiedä oonko vaan yliväsynyt mutta nyt lopetan blogin lukemisen tältä päivältä koska pitäis maksaa laskuja eikä kyynelehtiä. Jatkan arkistojen selaamista huomenna.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *