Tarkistusselfie

selfie.JPG

Silmälasit Hugo Boss
Takki Ebay-löytö
Kashmirhuivi Cos
Parfyymi Chanel No.5

 

Piti ihan ottaa tarkistusselfie. Alkoi nimittäin mietityttää, että olenko mahdollisesti muuttunut sinisilmäiseksi pellavapääksi viimeisen parin viikon aikana, kun en ole kuulemma mitenkään voinut kokea rasismia, syrjintää ja ennakkoluuloja Suomessa. Koska en ole tarpeeksi ruskea. Koska isäni on juutalainen. Koska stereotyypittely ja rotupuhtaudesta jauhaminen ovat vain maahanmuuttokriittisyyttä.

Kai sinä nyt hyvä ihminen ymmärrät, että tässä maassa on hyvin kapea määritelmä sille, kuka on salonkikelpoinen suomalainen. Ja se määritelmä tehdään usein nanosekunneissa, useimmiten ulkonäön, nimen tai puhutun kielen perusteella. Jos siihen määritelmään ei mahdu ei-huivipäinen, hyvin vaaleanruskea, korkeakoulutettu, rikosrekisteritön, kristitty, hetero, suomalainen tyttö, niin ei siihen kyllä mahdu moni muukaan. Tämä ei enää sovi minulle.

Vai häh? Ahdistaako, että minä kerron vuorostani sinulle, mitä rasismi on, eikä sinulta tällä kertaa kysytä? Ahdistaako, että minä sanon sinulle, että on noloa syyttää mielenterveysongelmaisia ja alkoholisteja rasistisesta huutelusta julkisissa tiloissa, että on noloa syyttää itseään heikommassa asemassa olevia yhteiskunnallisista ongelmista, joita olet itse lietsomassa tai joilta suljet silmäsi? Ahdistaako, että minä teen sen omalla nimelläni ja kasvoillani – mitenkäs on itsesi laita?

Ahdistaako, että Timo Soinin täydellisten supermamujen suomalaiset jälkeläiset tulevat ja sanovat omassa pikku muotiblogissaan, että kaikki on pelkkää sumutusta? Että tässä maassa rasismi, fasismi, sovinismi, seksismi, syrjintä, ennakkoluulot ja erilaisuuden pelko elävät ja voivat hyvin? Että minä määritän itse itseni, vaikka sitten tavalla, joka ei miellytä sinua, mutta sinä et sille enää mahda mitään?

Minä olen ruskea, suomalainen tyttö. Buu vitun huu.

suhteet oma-elama uutiset-ja-yhteiskunta ajattelin-tanaan
Kommentit (61)
  1. Voi jestas, olet ihana! Fiksu ja sanavalmis nuori nainen ja blogisi on upea. Jatka samaan malliin!

  2. Vie ja vikisee
    7.3.2015, 18:40

    http://www.hs.fi/kotimaa/a1407392425068

    Tämän perusteella ulkomaalaisilla miehillä pitäisi Suomessa kissanpäivät eikä mitään valittamista. Ne valittajathan ovat pääosin ulkomaalaisia miehiä ja heidän suomalaisia tytsyjään. Ulkomaalaisten naisten olen harvoin kuullut valittavan olojaan Suomessa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *