Äitiysfysioterapia: vatsalihaksista lisää vauhtia juoksuun

Juoksusta tuntuu terävin vauhti olevan kadoksissa. Selkääkin särkee ja niskat on jumissa. Synnytyksestä on kulunut se reilu 8 kk ja juoksukin on ollut ohjelmassa jo lähes yhtä  kauan. Olisikohan siis jo aika selvittää mitä niille kuuluisille vatsalihaksille kuuluu?

Äitiysfysioterapeutin vastaanotolla: 

Vastaanotto aloitettiin sillä, että fysioterapeutti kartoitti tilanteen. Kysymyksillä synnytyksen sujumisesta, liikunnasta raskausaikana ja synnytyksen jälkeen, mahdollisista virtsankarkailuista ja muista ”mukavista” vaivoista ja yleisestä voinnista saatiin kokonaiskuvaa palautumisesta.

Tämän jälkeen tutkittiin vatsalihasten tilanne. Ylä- ja alavatsa on jo kunnossa, mutta navan ympärillä on edelleen vähän löysää. Tämä kyllä näkyykin ylimääräisenä pömpötyksenä – etenkin tuhdimman ruokailun jälkeen.

Kuntoutusohjeet:

Sain ohjeet ja liikkeet vatsalihasten kuntouttamiseen. Jumppaa on ohjelmassa 3-5 kertaa viikossa. Ei siis mitään lankkua ja rutistusta hikipäässä, vaan täsmätreeniä rauhassa ja ajatuksella lantionpohjan aktivointia unohtamatta.

Kuntoutumisen seuraamiseksi ja uusien, erityisesti juoksua tukevien, treeniohjeiden päivittämiseksi tarkoituksena on tavata fysioterapeuttia uudelleen reilun kuukauden päästä. Riittääköhän kuukausi tulosten näkymiseen?

Lisää juoksuvauhtia:

Nopea paluu juoksuun ei siis näyttäisi aiheuttaneen haittaa vatsalihasten palautumiselle. Keskivartalon voimattomuus tuntuu kuitenkin edelleen juoksussa ja etenkin kovemmassa vauhdissa.

Kesän tavoitteeksi olen asettanut kympin ennätyksen (47:27) parantamisen, joten lienee parasta saada myös vatsalihakset takaisin töihin.

-Laura

Sula maa jalkojen alla saa hymyilemään
hyvinvointi terveys liikunta raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *