Erilaiset mieltymykset

christophe-huet-4_large.jpg

En pidä itseäni parisuhdeguruna. Kolme ja puolivuotinen parisuhteeni saa jotkut ihmiset kuitenkin ajattelemaan, että minulla olisi jotakin gurulle ominaista tietoa parisuhteista ja etenkin miehen hankkimisesta. Eihän vääränlaisen miehen kanssa tulisi näin pitkään hengattua.

Yhden ainoan neuvon olen kyselijöille suostunut antamaan ja aina sen lausuttuani kuulen epäuskoisen hymähdyksen. Mielestäni parinvalinnassa tulisi olla kiinnittämättä liikaa huomiota toisen elokuva-, kirjallisuus- tai musiikkimakuun. Toki, jos toinen rakastaa Tauskia, on Tauski-vihaajan parempi pysyä kaukana. Mutta mielestäni on turha hirttäytyä liian tiukkoihin vaatimuksiin. Jos olisin halunut miehen, joka rakastaa Egon Schieleä, Vivaldia, Harry Pottereita ja eksploitaatioelokuvia, etsisin edelleen.

x_e94e12ed_large.jpg

Vaihdoimme viime kesänä mieheni kanssa lempikirjojamme. Uskoin, että Jeffrey Eugenidesin Middlesex vetoaisi mieheni tunteisiin ja draamantajuun kuten se vetosi minun kohdallani. Mieheni taas uskoi, että Aldous Huxleyn Uljas uusi maailma kiehtoisi minua, sillä olen aikaisemminkin pitänyt dystopiakirjallisuudesta. Emme kumpikaan jaksaneet lukea toistemme lempikirjoja loppuun.

En kuitenkaan ole murheissani siitä, ettei mieheni osannut arvostaa tarjoamaani lukuelämystä. Se, että olemme kiinnostuneita eri asioista, on hyvä asia. Meillä on mieheni kanssa paljon yhteistä: rakkaus, koti, sänky, päivällinen, lomat ja poliittiset ideologiat. Se, että meillä on erilaisia kiinnostuksen kohteita, tarkoittaa minulle sitä, että parisuhteestamme huolimatta olemme yhä olemassa myös yksilöinä.

tumblr_lgzfefbqrc1qg859oo1_500_large.jpg

Ymmärrän, että parisuhteen alkuun yhteneväiset kiinnostuksen kohteet luovat yhteyttä myös toiseen ihmiseen. Minä ja mieheni kuuntelimme suhteemme alussa paljon yhteistä lempibändiämme Placeboa. Odotamme parhaillaan innollamme sitä, että syyskuussa pääsemme vihdoin kuuntelemaan tuota bändiä, joka merkitsi meille molemmille paljon jo ennen tapaamistamme.

Yhteiset kiinnostuksen kohteet toivat meidät yhteen, mutta erilaiset kiinnostuksen kohteet muistuttavat meille päivittäin, että olemme kaksi yksilöä yhdessä parisuhteessa. Tiedän, että luettuani omaa lempikirjaani voin aina palata yhteiseen arkeemme, jota pystymme ylläpitämään erilaisista kulttuurimieltymyksistämme huolimatta.

 

Kuvat: weheartit.com

suhteet oma-elama rakkaus suosittelen
Kommentit (1)
  1. Olipas kiva, että eksyin lukemaan tämän 🙂
    Meillä miehen kanssa on täysin erilaiset kiinnostuksen kohteet ja se tuotti päänvaivaa alkuaikoina. Vaati tietynlaista sopeutumista, että pystyi kohteliaasti sanomaan toiselle, ettei jostain aiheesta yksinkertasesti jaksa puhua muutamaa minuuttia kauempaa. Ja sopeutumista toiselta, ettei loukkaantunut tästä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *