5+1 Vinkkiä täydelliseen kampaajakäyntiin!

Saara Sarvas

Naiset ja kampaajansa. Siinä on liitto, joka voi kestää hyvässä lykyssä äidiltä tyttärelle tai pieleen mennessään pilata koko päivän tai viikon - sekä asiakkaalta, että kampaajalta. Uuden kampaajan etsimiseen voi olla monia syitä:

 • Kaipaat vaihtelua

 • Vakikampaajasi jää lomalle

 • Oma tai kampaajasi aikataulu on liian kiireinen

 • Muutto uudelle paikkakunnalle

Miten siis kannattaa toimia, että löydät oman luottokampaajasi ja yhteinen taipaleenne olisi juhlaa alusta loppuun?

Tässä jutussa käsitellään lähinnä hiusten värjäämistä ja leikkaamista, mutta samat neuvot voi hyvin soveltaa myös kampauksen tekijän etsimiseen.

Tästä postauksesta löydät vinkit uuden luottokampaajan metsästykseen, ajan varaamiseen sekä ohjeet kampaajajargoniin, että pääset samalle sivulle hiustaitajasi kanssa.

 

1. Mieti mitä haluat, mutta ymmärrä rajoitteesi

Sulje silmäsi (älä oikeasti) ja visualisoi unelmahiuksesi. Millaiset ne ovat? Omani ylettyvät lapaluihin asti.. Sen lisäksi ne ovat paksut, tuuheat, sopivan taipuisat ja luonnostaan ihanan kastanjan väriset.

Kun avaan silmäni, hiukseni ovat edelleen luonnostaan hiirenharmaat, piikkisuorat, latvoista rutikuivat ja ohentuneet. Yksikään kampaaja ei voi ilman erillistä varoitusta 1,5h aikana muuttaa mua latinokaunottareksi tai paksuntaa kutrejani triplasti. 

Kannattaa myös muistaa, että lookit jotka näyttävät malleilla viileän cooleilta, eivät välttämättä toimi arjessa sen oman naaman kanssa..

Epärealistisen omakuvan lisäksi ongelmaksi saattaa nousta syvään pinttyneet mieltymykset, joita et edes tiedosta! Saatat luulla, että haluat hiuksiisi syksyn trendikkäimmät värit, mutta ahdistut, kun tutut raidat eivät kirkastakaan lookkia.

Muista myös, että monet hiukset näyttävät upealta, koska niiden kantaja panostaa muuhunkin tyyliinsä yhtä paljon, kuin hiustensa puunaamiseen. Itse en jaksa käyttää kampaukseeni aamuisin kolmea minuuttia pidempään, eikä minun siis ole mitään järkeä leikkauttaa hiuksia, jotka sellaista vaativat.

Ei siis kannata unelmoida tyylistä, jonka ylläpito vaatii enemmän aikaa, kuin olet valmis siihen uhraamaan.

Älä kuitenkaan pelkää kertoa kampaajalle villeimmistä hiusunelmistasi! Ammattilainen kyllä kertoo sinulle, jos suunnitelmasi ovat turhan suuria käsillä olevaan materiaaliin verrattuna ja tekee parhaansa ne saavuttaakseen.

Mieti siis ihan ensimmäisenä mitä ihan oikesti haluat ja onko se mahdollista!

 

2. Kuinka löydät luottokampaajasi?

Hyviä kampaajia on Suomessa paljon! Suomalaisten hiuslaatu on niin hentoa, että kun sitä oppii käsittelemään taitavasti, on kampaajan elämässä voiton puolella. Jokaiselle teistä löytyy varmasti juuri "se oikea". 

Tämä kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta toimii: Kysele suosituksia.

Kenellä kavereistasi on ihanimmat hiukset? Entä kenen kanssa teillä synkkaa parhaiten? Samanhenkisen tyypin kampaaja voisi sopia myös sinulle! 

Unohda siis suomalaiset jurot juuresi ja lähesty tyyppejä, joiden hiukset haluat itsellesi. On äärimmäisen imartelevaa, kun joku kehuu hiuksiasi ja hyvän kampaajan löytäneet kehuvat näitä tilanteen tarjoutuessa vuolaasti. Extraihanan kampaajan asiakkaat usein myös hehkuttavat tämän persoonaa maasta taivaisiin!

Joillekin yhdistävä tekijä voi myös olla rakkaus tiettyyn tuotesarjaan tai tietyn sarjan väreihin. Tällöin kampaamoita kannattaa metsästää myös tuotteiden maahantuojan jälleenmyyjähaun kautta! Google on verraton apu myös tässä :).

Kun olet saanut päähäsi potentiaalisia kampaamoita ja kampaajia, alkaa vakoilu! Sitä voi harrastaa sekä netissä, että livenä. Jos olet oikein rohkea, mene paikan päälle kyselemään ja tutustumaan. Osta samalla reissulla vaikka uusi hiuslakka, jos tuntuu oudolta piipahtaa vain tiedustelureissulla. 

Aloita metsästys näillä askeleilla:

 • Laita Facebook laulamaan ja kysy 600 läheisimmän ystäväsi lempikampaajia

 • Pysäytä, kehu ja kysy - eli häiriköi tuntemattomia kaunottaria

 • Googleta ja lue foorumeilta ihmisten kokemuksia

 • Googleta kampaamoiden nettisivuja ja tutki läpi tekijät, kuvagalleriat ja hinnastot

 • Käy tiedustelukäynnillä

Koska joku kuitenkin kysyy, mä olen kuullut ja nähnyt pelkkää hyvää ainakin seuraavista kampaamoista Helsingissä:

 Noir Concept , Helsinki HairdressersQhair (löytyy myös ekokampaaja!), Villi Vanilja (varsinkin kaikki erikoisprojektit!), FX Hair (erityisesti pidennykset, mutta vapaita aikoja todella vähän)

 

HUOM! Jos varaat ajan, mutta tulet katumapäälle - PERU SE MAHDOLLISIMMAN PIAN!!

Mikään ei ole yksityisyrittäjälle piinaavampaa, kuin asiakas, jolle olet varannut 2,5h työaikaasi, eikä tämä vaivaudu paikalle. 

 

3. Mitä kerrot kampaajalle aikaa varatessasi?

Jos suunnittelet mitään tavallisesta poikkeavaa, suosittelen varaamaan ajan paikan päällä! Tällöin kampaaja voi itse arvioida, mitä kaikkea hiuksillesi voi tehdä, kuinka kauan se kestää ja monelle tärkeintä: kuinka paljon se maksaa?

Jos kuitenkin joudut varaamaan ajan puhelimessa, yritä tiivistää toiveesi ja lähtötilanne kampaajalle mahdollisimman tarkasti ja selkeästi. Kampaajasi täytyy varata enemmän aikaa, jos:

 • Haluat koko pään monivärivärjäyksen usealla värillä

 • Haluat paljon raitoja ja pohjaväri on kaukana tavoitteesta

 • Haluat suurta muutosta, varsinkin tummasta vaaleaan päin värjätessä

 • Haluat jotain erikoista tai shokkiväriä

 • Hiuksesi ovat paksut tai todella paksut

 

Jos esimerkiksi haluaisit mustiin hiuksiisi paljon turkooseja raitoja, voisit varata ajan joko huonosti tai hyvin. Tässä esimerkit:

"Hei, haluaisin varata ajan raidoitukseen.. Mulla on pitkät tummat hiukset. Ensi torstai olis kiva!"

Kampaaja varmasti kyselisi täydentäviä kysymyksiä ja homma olisi lopulta selvä, mutta yhtä hyvin voit varmistaa alusta asti, että olette samalla sivulla.

"Hei, haluaisin varata ajan koko pään raidoitukseen. Hiukseni ovat nyt mustat, todella paksut ja ulottuvat lapaluihin asti ja haluaisin, että raidat ovat turkooseja.. Sellaisia todella kirkkaita, veden sävyisiä turkooseja! "

Kampaaja raapisi tässä välissä hetken päätään ja kertoisi asiakkaalle, että pikimustiin hiuksiin on todella hankala saada kirkkaita turkooseja raitoja ja pyytäisi tämän ehkä paikan päälle käymään ennen ajan varaamista. Näin säästyttiin sekä asiakkaan mielipahalta paikan päälle saapuessa ja kampaajan tuskastumiselta, kun eteen ilmestyy mahdoton tehtävä johon on varattu liian vähän aikaa.

 

5. Kuinka saan varmasti haluamani lopputuloksen?

Multa on teini-ikäisenä leikattu latvoja aina liikaa. Mikä oikeus niillä kampaajilla muka oli päättää, että mun kuolleiden latvojen oli lähdettävä kokonaisuudessaan, vaikka sanoin että 4cm?! Traumat.. Onneksi on niksejä, joiden avulla pääsette varmasti yhteisymmärrykseen siitä, mitä päällesi oikein on tapahtumassa. 

Ohjeet on kirjoitettu varsinkin meille traumatisoituneille asiakkaille.

Jos kampaaja vaikuttaa ammattitaitoiselta, et ole pilkunviilaaja hiustesi suhteen ja olet nähnyt hänen työnsä jälkeä aiemminkin, skippaa tämä osio, ala lukea sitä seiskaa ja tilitä parisuhteesi kompastuskivistä! :) 

Me kampaajat ollaan onnellisia, jos asiakas pystyy kuvailemaan toiveensa mahdollisimman tarkasti. Jos et ole varma, osaatko kuvailla toiveesi, ota mukaan kuvia.

Googleta ja printtaa, revi lehdestä, tallenna puhelimeen jne. Mitä useampia samankaltaisia itseäsi miellyttäviä kuvia löydät, sitä paremmin kampaajakin sinua ymmärtää. Voit tietysti käyttää eri kuvia värjäyksen ja leikkauksen esittelyyn, tai kuvailla, että: "tällainen ruskea, niinku tässä kuvassa, mutta siihen sitten vaaleampia, tän värisiä raitoja.." jne.

Joskus innokas kampaaja saattaa haluta toteuttaa itseään ja kokeilla juuri sinun päähäsi jotain uutta tekniikkaa. Jos et ole aivan varma uudesta suunnasta, sano se.

Tämä on kaikista tärkein neuvo, mitä voin teille antaa:

Uskaltakaa puhua ja kertoa mielipiteenne!

 

Värit

Jokaiseen tummuusasteeseen voi luoda aikamoisen väriskaalan, eli kuvaile kampaajalle haluamaasi väriä mahdollisimman tarkasti, tai pyydä itsellesi värikartta, josta voitte yhdessä etsiä sinua miellyttävän sävyn.

Jos kampaaja ei ole sinulle tuttu, kannattaa käyttää mahdollisimman idioottivarmoja keinoja, että olette varmasti samoilla linjoilla siitä mikä on sinulle "lämmin vaaleanruskea" ja mikä "tummanruskea".

Myös erilaisten raitojen koosta ja alkamiskohdasta kannattaa mainita, jos itsellä on jonkinlaisia preferenssejä.

Tässä pieni otos erilaisista sävyistä ja nimistä, joilla ne varmasti tunnistaa. Kampaajaystävät älkää kauhistuko, minullakin saattaa olla erilainen käsitys jostain väreistä, sen takia ne pitääkin käydä aina tarkasti läpi! ;)

 

Leikkaus

Pitkä- ja puolipitkähiuksisilla tärkeimmät jutut taitavat olla se, kuinka paljon latvasta saa lyhentää ja leikataanko niihin kerroksia. Jos joo, kuinka paljon?

Kannattaa ottaa sormet ja kädet käyttöön ja näyttää ihan tismalleen, kuinka paljon tavaraa korkeintaan saa pätkäistä! Turmiolliset sanat: "Ota kuivat pois latvoista!" saattavat johtaa 15cm lyhennykseen. 

Kerrostusta haluavien taas kannattaa näyttää, kuinka lyhyitä lyhimmät hiukset saavat korkeintaan olla, ettei päälaellasi ole vahingossa kananpyrstöä.

Mieti myös haluatko latvasta tasaisen vai rikkonaisen.

Lyhythiuksisten kannattaa ehdottomasti tukeutua kuva-apuun tässäkin yhteydessä. Edes jonkinlainen osviitta haluamastasi mallista auttaa. 

Kun ensimmäinen yhteinen kokemus on takana ja hiuksesi toivottavasti juuri sellaiset kuin toivoitkin, voit seuraavien käyntien aikana antaa ohjat kampaajallesi. Hän oppii kyllä tuntemaan juuri sinun mielihalusi ja soveltamaan omia näkemyksiään sinun parhaaksesi!

 

+ 1 Mitä jos hiukset ovatkin aivan kamalat?

Joskus sitten käy niin, että homma ei vaan skulaa. Toivoit kullanruskeita hiuksia, mutta ne ovatkin vihreät tai huomaat kotona, että takaraivollasi on raitojen seassa iso valkoinen läntti, joka ei todellakaan kuulu sinne.

Kampaaja kyllä huomaa 90% tapauksista, jolloin asiakas ei ole tyytyväinen.. Monesti suu pidetään silti supussa, koska osa ihmisistä reagoi kaikkeen uuteen hieman myrtsisti ja muutamassa päivässä asiakas tottuu uuteen lookkiin ja huomaakin sen olevan aivan passeli.

Jos siis huomaat katastrofin jo tapahtumahetkellä, avaa suusi!

Kun esim. huomaat, että lattialle tippuu 3cm sijasta 13cm haituvia, pyydä, että kampaaja näyttää vielä kerran, kuinka paljon latvasta aikoikaan lyhentää.

Huomatessasi virheen jo kampaajan luona, kannattaa siitä mainita heti. Tällöin alkuperäinen suunnitelma on molemmilla tuoreena mielessä. Joskus voi toki käydä niin, että lookki jota himoitsit ei vaan sovi sinulle.. Tällöin kampaaja on "syytön".

Jos kuitenkin huomaat jonkin virheen kotona ja sinulle oikeasti jää sellainen olo, että et saanut rahoillesi vastinetta, lopputulos ei ole yhtään sellainen kuin sovitte, väri haalistuu kahdessa pesussa tai mielesi on jostain muusta hiuksiin liittyvästä syystä surkea, rohkaistu ja marssi takaisin liikkeeseen!

Tahdon uskoa, että suurin osa kampaajista haluaa korjata virheensä ja saada teistä vakituisia asiakkaita..... Paitsi jos olet sekopää, jolle ei kelpaa mikään - sitten sinua ei voi auttaa kukaan ;).

Antakaa tekijöille edes mahdollisuus korjata virheet, ennen kuin haukutte koko puljun ja kampaajan maanrakoon! :)

 

p.s. Ensi viikolla vietetään tämän palstan hiusteemaviikkoa, muista siis pysyä kuulolla.. Tai siis silmillä? :D

p.p.s. Hyviä kampaamoita ja kampaajia saa ilmiantaa kommenttien puolella!

Kommentit

Martina (Ei varmistettu)

Voi Saara mä parturi-kampaajana NIIN allekirjoitan kaiken tän sun tekstin!!! Tää on pakko linkittää naamakirjaan, toiv. sopii..! Voisin myös tulostaa tämän liikkeen seinälle :D

Mutta varsinkin viimeinen kohta on niin totta: KERTOKAA sille kampaajalle jos ette ole tyytyväisiä!! (mieluiten kertokaa myös kun olette tyytyväisiä :D) Suomalainen vaan usein tuppaa tekemään sen, että käydään kampaajalla, joka "pilaa" hiukset ja sitten mennään seuraavaan paikkaa haukkumaan tämä edellinen. Näin tulee vain turhaa toisten mustamaalaamista ja mielenpahoitusta :)

Hyvä teksti Saara! Jes!

kylmä tumman ruskea (Ei varmistettu)

Olen asunut 15 vuotta Helsingissä enkä ole vieläkään löytänyt kampaajaa, jonka tekemään leikkaukseen tai väärjäykseen olisin tyytyväinen. Olen alkanut käydä Jyväskylässä, josta vielä löytyy asiakasta kuuntelevia kampaajia. Jos menen Helsingissä värjäyttämään hiukseni ja sanon, että "kylmä tumman ruskea" ja hoen sitä varmuuden vuoksi useampaan kertaan, jotta ei pääse unohtumaan, kampaaja toteaa föönauksen jälkeen, että "tulipas niin kaunis lämmin ruskea!" Joo, näytän siinä värissä maksakirroosipotilaalta keltaisine silmineni. Piti olla KYLMÄ ruskea, jolloin siniset silmät erottuvat. Hiuksia riittää, joten niistä saa mitä vain. Otin kerran kuvan mukaan, että millaiset haluan, niin en ymmärrä, miksi kampaajan piti tehdä ihan päinvastaiset kuin malli oli.. huoh. Sitten hän vielä nolas minut huutamalla kaikille, jotka ovesta tuli sisään, että "tämä se oli ottanut oikein kuvan mukaan... hehe, hee..". Seuraava ihmetteli, miksi en ottanut kuvaa mukaan, johon en jaksanut vastasta sitten mitään.. Tallinnassa osataan suomea sen verran myös, että he kuuntelevat ja ymmärätävät ja ammattitaitoa ja kiinnostusta tehdä hyvä tulos riittää.. Sinne siis seuraavaksi. Ja vielä tiedoksi, että en ole hakenut mitään erikoista, vain ihan samanlaista, kuin kadulla vastaantulevilla n. 70%;lla on tänäpäivänä..

Saara S.
Saara Sarvas

Martina, Niin hyvä pointti tuo, että kertokaa myös kun olette tyytyväisiä!! :D Sen kyllä usein myös huomaa, kun tyypit melkein leijuu penkistä ja ovesta ulos ja kaikki heijastavat pinnat saa hymyn huulille ;)

JohannaVierailija (Ei varmistettu)

New Look Kansakoulunkadulla Kampissa, mun luottopaikka! Tykkään viel kokeilla erilaisia ja aika hurjia juttuja ni kyllä onnistuu ja lähden aina 100% tyytyväisenä kotiin :)

Blondi (Ei varmistettu)

Rea leikkaa munkin hiukset aivan huipusti!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa! :) Tätä oli tosi kiva lukea! :)

TeemuBling

Beat. Helsingin Sörnäisissä on vaan yksinkertaisesti paras! www.hairbeat.fi

Pinni (Ei varmistettu)

Kiitos Saara!
Kampaajana voisin vielä kommentoida että asiakkaan ei tarvitse välttämättä tietää mitä hänen hiuksilleen pitää tehdä. Itse katselen kuvia, kuuntelen, suunnittelen, pohdiskelen mielelläni asiakkaan kanssa mitä tehdään ja millainen fiilis hiuksissa on nyt ja millaista niihin halutaan.
Asiakkaan ei tarvitse tietää tullessaan kerrostetaanko vai porrastetaanko hiusta, laitetaanko vitosen vai kutosen tummuutta jne. Parhaat lopputulokset syntyvät kun asiakas luottaa minuun ja mielipiteeseeni ja kommunikointi toimii puolin ja toisin. Tukan leikkaaminen (ja värjääminen jne.)on vaan niin <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Lahdessa The Place on aivan mahtava! Suosittelen lämpimästi. :))

MeriM (Ei varmistettu)

Mä oon rakastunu Sörnäisissä sijaitsevan Locon Lindaan! <3 Aina oon ollu supertyytyväinen lopputulokseen!

http://www.kampaamoloco.fi/

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun luottokampaajana on jo monien vuosien ajan toiminut oma siskoni, jolla on myös oma kampaamo. :) Siskon kanssa yhdessä suunnitellaan mun hiuksille leikkauksia ja värjäyksiä ja aina oon ollut tosi tyytyväinen lopputulokseen. Helppoa, kun kampaajana toimii läheinen ihminen, joka tuntee mut niin hyvin ja tietää, mitä haluan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Näin pitkähiuksisena luomutukkana en vaan ymmärrä, miten se "ota kuolleet pois" voi muka tarkoittaa muuta kuin sitä, että latvoista napsaistaan noin 2-3cm?

kampaaja täälläkin (Ei varmistettu)

Monilla luomutukkatytöillä on sitä kamalaa haaroittunutta hipshapsua alin 20 cm, ja jos sieltä ottaa vaan sen 2-3 cm, ei näy muutosta yhtään. Ikinä en oo salaa ottanu enempää kuin asiakas haluaa, ja näytän aina asiakkaalle että "näinko paljon?", mutta monesti tekis mieli ottaa tuplaten sen mitä toivotaan, kun tietää että lopputulos olis tuplaten parempi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tästä oli hyötyä, kiitos! :)
Kattelin noita hintoja, ja tuntuu niin oudolta että miten voi pitkien hiusten värjäys maksaa n.100€, kun täällä päin yhdessä kampaamossa maksaa 55€ (ja se oli vieläpä liukuvärjäys) :D
tästä lähtien sanon jos lähtee esim. liikaa pituutta latvoista pois!

Rusinapulla (Ei varmistettu)

Vinkatkaapa hyviä kampaajia Oulusta!

p.marie (Ei varmistettu)

Myönnän, oon kerran lähtenyt itku kurkussa kampaajalta. Koko kokemus ja tukka olivat kamalia, mutta olin niin totaalisen tyrmistynyt etten pystynyt sanomaan mitään :( Ei se harmaan-vihertävän-ruskea ollut ihan se mitä lähdin hakemaan.

No, tästä on opittu ja nykyinen vakkaripaikka löytynyt, Hämeenkadun Loco! Ihana paikka ja ihanat tytöt :) Oon saanut aina täydellisesti sitä mitä oon halunnutkin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Lahdessa simeonen Elina on hyvä! Työskennellyt kaliforniassa muutamia vuosia, ennakkoluuloton ja trenditietoinen. En suosittele jos haluaa vaan 2cm tasotuksen, mutta jos vähän rohkeutta ni sinne. Hyvät pidennykset+omaa lahden tietääkseni ainoan uv-valolla toimivan sinetinsulattajan, jolla saa pidennykset pois tuhoamatta hiuksia(ei siis mitään rikkomista ja voimankäyttöä, se sulaa pois ja kammataan). Toinen ihan paras paikka on v&k lahti, mutta kalle on niin suosittu, että jonot ovat puolesta vuodesta eteenpäin! Siellä myös muita hyviä kampaajia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä postaus!
Hyvä että vähän positiivisempia sanoja ja ohjeita tätä kauneusalaa kohtaan (jonka haukuit ja mollasit alimpaan maanrakoon trendissä)!
Millä oikeudella menet jauhamaan täyttä potaskaa lehteen ja suolaamaan toisten elantoa? En tiedä missä ja miten ja kuka sinun hiustenpidennykset aikoinaan laittoi mutta OIKEIN laitettuna NE EI VAHINGOITA omia hiuksia!!!!! Tai ripsipidennykset..'
Olen todella pettynyt sinun tapaan mollata "kollegoitasi" julkisesti lehdessä. Jos sinulla ei ole enää varaa käyttää esim.pidennyksiä niin älä yleistä että ne on todella haitaksi omille hiuksille.
Odotetaan kauhulla seuraavaa lehteä mitä sitten keksit..

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa soittaa Annankadulla sijaitsevaan Makeriin ja kysyä Annikaa. Hän on herttainen, mukava ja ymmärtää aina kun hänelle selittää mitä haluaa. Usein häneltä saa myös hyviä ideoita.

Pitkätukka (Ei varmistettu)

Tikkurilan Studio Highlightin Mira Keränen tekee tosi kaunista jälkeä. On suorastaan pakko suositella. Hän leikkaa hiukset juuri niin kuin asiakas toivoo. Itse olen vielä sitä asiakastyyppiä, että sanon jos en ole tyytyväinen (kantapään kautta opittu taito). Miralle sanoin lopuksi, että hiuksista tuli just täydelliset. Varmasti menen uudestaan. Itsellä on puoleenväliin selkää ulottuvat hiukset ja ihanaa, kun löytyi kampaaja, joka osasi käsitellä niitä oikein. Ei tarvinnut kestää tuolilla sitä, että joku riuhtoo tukkaa kammalla niin, että päälaella tuntuu.

nansk

Hei kaikki Tampereella päin vaikuttajat - onko hyviä kamaamovinkkejä?

citalopram 10mg (Ei varmistettu) http://medicshop365.com/

It's an remarkable posst designed for all the online visitors;they will get
advantage from it I am sure.

Vierailija Vaasa (Ei varmistettu)

Vaasan paras on Trendy Kauppapuistikolla ja siellä Maria <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Helsingissä paras on Studio 9 Porthaninkadulla!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä ne kaikki pidennykset jonkun verran hiuksia rasittavat, vaikka olisi kuinka oikein laitettu. Hiuksille on luonnotonta laittaa jotain ylimääräistä painoa roikkuman useaksi kuukaudeksi. Monelta lähtee pidennykset joskus vähän käsistä, eikä anneta hiusten yhtään huilata välillä, vaan aina hiukset on jännityksessä ja luonnottomassa asennossa. Tästä seurauksena voi hiuksia lähteä jopa laikuittain. Kaikki riippuu ihan hiuksen yksilöllisestä kestävyydestä, toisilla hiukset kestää paljonkin, toisilla ei juuri mitään. Ihan niinkuin värjäyksissä ja muissa kemiallisissa käsittelyissä. Sama koskee myös ripsienpidennyksiä, nehän kiinnitetään oikeasti samalla aineella kuin pikaliima. Maalisjärkikin sanoo että se pidemmän päälle kuluttaa omia ripsiä. Onneksi nykyään on erilaisia hiustenpidennys menetelmiä, josta jokainen voi omille hiuksille sopivimman löytää. Toiset niistä rasittaa toisenlaisia hiuksia enemmän, ja toiset vähemmän. Mielestäni hyvä kampaaja on rehellinen, itselleen sekä asiakkaalle, ja kertoo ja huomio tuotteiden hyvät sekä huonot puolet. Kaikkea kun ei voi aina saada. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Helsingin paras kampaamo löytyy kyllä Viiskulmasta! laivurinrinne 2 ja Panama. Sieltä kun kysäisee Mariaa niin saa kyllä parhaan lopputuloksen ja parhaan palvelun.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tampereella ehdottomasti Hervannan parturi-kampaamo (Lindforsinkatu 2, 2.krs.) ja sieltä Late. Osaa tehdä myös trendikkäämpää tukkaa. Esittää omia ideoitaan, kyselee tarpeeksi asiakkaan toiveita ja mieltymyksiä ja muutenkin mukava heppu :) Ei ole paikkana se kaikkein kalleinkaan.

Saara S.
Saara Sarvas

JohannaVierailija, Taitavat ja kokeilunhaluiset kampaajat on loistavia!

 

Papyli, Kiitos vinkeistä :)

 

Vierailija, Niin sun kommenttiakin! :*

 

TeemuBling, Ja sun hiukset on kyllä aina aivan tiptop!

 

Pinni, Tuo on aivan totta! Opas oli pohjamutia myöten kaiveltu, että traumatisoituneimmatkin tapaukset uskaltavat taas lähteä metsälle. Kuulostat kampaajalta, jonka luokse tulisin itsekin mielelläni! :)

 

Vierailija, Kiitos vinkistä :)

 

MeriM, Kiitti vinkistä ja linkistä! :)

 

Vierailija, Joo kaikki läheiskampaajat on ihania! Mä olen itse välillä vaan hankala, kun aikataulut on mitä on, niin asiakkaat joutuu olemaan "vähän" joustavia aikataulujensa kanssa :B

 

Vierailija, Osa meistä ei halua myöntää totuutta ja toivoo, että sitä on vain se 3cm :D

 

Vierailija, Joo hinnat vaihtelee paljon! Siihen vaikuttaa lokaatio, kampaajan kouluttautuminen (siis jatkosellainen, onko erikoisosaamista tai muuta), käytetyt tuotteet jne.

 

Rusinapulla, Oululaisia ainakin pitäisi olla kuulolla! :D

 

p.marie, Kääk! Siinä tilanteessa kampaajakin on ihan varmasti tiennyt, ettei kaikki ole mennyt ihan putkeen :B

 

Vierailija, Oi kuulostaa hyvältä molemmat!

 

Vierailija, No HÖH :) Harmi, jos tuo oli ainoa, mitä tekstistäni sait irti. Tarkoituksenani ei ollut mollata kauneusalaa, täällähän minä itsekin työskentelen! Mä toivon, että teksti toimi herätyksenä niille, jotka mun tavoin olivat ajautuneet sykliin, jossa hiljalleen rasittavat hiuksiaan ja ripsiään.  

Huomasitko, että otin syyn hiusteni ja ripsieni harvenemisesta ihan omalle kontolleni? Asiakashan lopulta on se, joka hoitoprosessia laiminlyö ja aiheuttaa vahinkoa itselleen. 

Vaikka pidennykset (ripset tai hiukset) olisi laitettu kuinka hyvin, täydellisyydestä poikkeava hoito aiheuttaa varsinkin ohuemmilla karvanlaaduilla jotain damagea, varsinkin jos pidennyspuuhissa on lähdetty ahnehtimaan pituuden ja paksuuden kanssa - oli tämä toimi lähtöisin asiakkaasta tai ammattilaisesta. Oletko tästä eri mieltä?

Kollegoitani en mielestäni mollannut, vaan mun mielestä meidän jokaisen olisi hyvä pistää asiakas etusijalle ja siksi vastuu sanoa ei onkin tietysti ammattilaisella.

Harvoinpa mullakaan on sydäntä sanoa kolme vuotta teipit päässä eläneelle tai pitkiä ripsiään rakastavalle naiselle, että nyt saakeli muija, pidät 3kk väliä ja annat karvojen levätä kunnolla! Kerron kyllä omista kokemuksistani ja siitä, että kyllä, sullekin tekisi ihan hyvää olla hetki ilman näitä lisäkarvoja.

Jos kyseessä ei ole kanta-asiakas, jonka omasta halusta tauko lähtee, tyyppi karkaa pahimmassa (vai parhaassa?) tapauksessa jonkun muun penkkiin. 

Mä ITSE koen, että voin paremmin ilman lisäkkeitäni tässä duunissa, mutten hetkeäkään usko, että tein tekstilläni pahaakaan lovea kenenkään palkkapussiin. Jos sen lukemisesta herää jotain kysymyksiä, niistä voi aina kysyä omalta tekijältään, joka toivottavasti vastaa rehellisesti :)

 

Vierailija, Makerissa on kyllä kivaa porukkaa! Ja välillä meitsi alakerrassa :D

 

Pitkätukka, Kuulostaa kampaajalta joka rakastaa työtään ja se on aina hyvä! ^_^

 

nansk, Mullakin pitäis varmaan olla jotain Tamperevinkkejä...

 

Vierailija, Kiitos vinkistä!

 

Vierailija, Ja sinullekin kiitokset ^_^

 

Vierailija, Juurikin näin, todella hyviä lisäyksiä! :)

Miss T (Ei varmistettu)

Todella hyvä kirjoitus Saara! Kiitos! Kirjoitat muutenkin kauneusalan jutuista tosi havainnollisesti, siitä isot pojot! Aurinkoa viikonloppuun!

Todella hyvä kirjoitus Saara !
Minulla itselläni on erittäin epätyypilliset hiukset Suomessa, paksut ja luonnostaan aivan karkeat ja miltei korkkiruuvikiharat. En tiedä ollenkaan minkälainen tietotaso kampaajilla on luonnonkiharista hiuksista, mutta suurimmassa osassa kampaamoja olen törmännyt siihen, että kampaaja vain ihmettelee itsepintaisia hiuksiani ja toteaa että suoristamallahan näistä tulee sitten kauniit.
Nykyisin olen uutta kampaajaa etsiessäni katsonut kampaajan omiin hiuksiin ja tyyliin; mikäli heillä on kiva tyyli ja ainakin taipuisat hiukset niin olen uskaltanut varata ajan :)

:) (Ei varmistettu)

Aivan mahtava postaus! :) Tämä täytyy pitää mielessä kun menee seuraavan kerran kampaamoon.

Riikka/oulu (Ei varmistettu)

Oulusta suosittelen lämpimästi Asemakadulla sijaitsevaa Goalasta, itse käyn Riinalla ja tosiaan eilen viimeksi olen leijaillut liikkeestä pois :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oulun paras kampaamo on Nioras ja sieltä Hanna. Oon käyny jo useamman vuoden ja aina ollu tyytyväinen! Onnistuu vaativampikin malli meitsin lyhyehköön tukkaan ja uusimmat trendit on hallussa!

Omg - mä niin toivoisin, että olisin ollut riittävän vahva asiakas ja epä-suomalaisen sanavalmis viimeisimmällä kampaamokäynnillä. Terkuin ihan liian blondi ja pakko-kuivat-pois-lyhennetty Minttu..

oujeeeeea (Ei varmistettu)

Tampereella suosittelen tosi isolla lämmöllä kampaamo Look Likea, joka sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 15, ja erityisesti ihanaa ja osaavaa Nataliaa! Todella asiantunteva likka, olen todella tyytyväinen erityisesti hänen ehdotuksiinsa hiusvärisävyjen valinnassa!

lisah

Olen itse ollut todella tyytyväinen Voxyyn, mukavaa ja ammattitaitoista palvelua (ja ne hierovat tuolit pesupaikalla..) En ole koskaan joutunut pettymään palveluun! Ja löytyy siis Helsingin Kalliosta, aivan Hakaniemen torin läheisyydestä!

http://www.voxy.fi

Vra (Ei varmistettu)

Oi hyviä vinkkejä, kiitos! :)<3

http://vaatetellen.blogspot.fi/

Oma sivu

Myös mun luonnonkiharia hiuksia on aina välillä kohdeltu vähän kaltoin. Kaikille ei ole aina ollut selvää, ettei luonnonkihara ole märkänä saman pituinen kuin kuivana, joten katastrofihan siitä seurasi. Ja jostain kumman syystä mm. parikin kampaajaa on kuivatuksen lopuksi alkanut tekemään suoristusraudalla kiharat, jolloin näytin noin 20 vuotta ikäistäni vanhemmalta. Ilmeisesti luonnonkihara on sitten jotenkin luonnoton... Yritän jatkossa saada suuni auki, jos en ole tyytyväinen. Tähän asti on ollut vain niin shokissa, ettei ole pystynyt sanomaan juuri mitään.

Olisin erittäin iloinen jos jollakin olisi vinkata Turusta kampaaja, joka osaa leikata myös lyhyitä (hieman alle korvien) luonnonkiharia hiuksia. Muuton jälkeen oma vakkarikampaaja on monen sadan kilometrin päässä, joten epätoivoisesti etsin täältä uutta.

Johis (Ei varmistettu)

Suosittelen myös Oulussa Goalasia. Kaikki kampaajat tosi hyviä, erityisesti suosittelen Jonia ja Meriä. Goalasissa on myös hierovat tuolit pesupaikalla :) Itse kävin viimeksi Merillä leikkauttamassa hiukset ja olin tosi tyytyväinen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oulussa Studio Ugly Duckling! Toteuttavat räväkätkin ideat ja sen mitä muut eivät ehkä uskalla tehdä ja fiilis on mahtava:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Villi Vanilja on kiva joo, jos sille päälle sattuu. Ite sain viimeks venailla aikaa ensin puoli tuntia (luonnollisesti ei edes soitettu että aikataulut venyneet), lopulta maksan 150e väristä ja leikkauksesta ja siitä, että saan omin sormin pyyhkiä silmäkulmaan valuneet värit pois (kun kampaaja on lähtenyt huitelemaan johonkin) ja kotona saan jatkaa värin kuuraamista iholta niskasta, korvanlehdistä, otsasta sun muualta. Kiva maksaa itsensä kipeäksi ja mennä seuraavana päivänä töihin, kun sitä väriä on edelleen ties missä. Toki ymmärrän jos tulee sairastapauksia tms mutta oli vähän olo kuin jossain Tabithan kauheimmat kampaamot tv-sarjassa.

Feeli (Ei varmistettu)

Huhhu! Vuosi sitten kampaajalle 150e! Tänä päivänä taitaa olla jo 180e. Samassa pienessä kaupungissa hinnat vaihtelee 30-50e samasta palvelusta. Saan värin, raidat, mallinmuutosleikkauksen ynnä kaikki asiaan kuuluva 85eurolla, kun muutaman metrin päässä samasta saa maksaa 110e! Eikä se vielä ollut kaupungin kalleimman kampaamon hinta.

cheap flights to las vegas from phoenix (Ei varmistettu) http://cheapflightslasvegasus.com/

Good day! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any
recommendations?

Malin (Ei varmistettu)

Itse käyn Turussa Avangardessa Masalla. Paras tyyppi ja paras tyyli, äärettömän taitava hommassaan. Omia hiuksiani ei värjätä, mutta värjääjänäkin kuulemma mahtava.

Ja Turun kiharapäät menkää Chiliin Humalistonkadulla! Kampaajalla on itsellään luonnonkäkkärä tukka, joten ymmärtää varmasti juuri teidän tarpeet :)

Vaasalainen (Ei varmistettu)

Hei sinä joka vinkkasit Trendyyn ja Mariaan! Onko sinulla pitkät hiukset/millainen malli on onnistunut sinulla?
Etsin luottokampaajaa Vaasasta, itsellä puolipitkät ja paksut hiukset.
Ja toiveissa muutakin kuin latvojen lyhennys. Rikottua latvaa ja kerrostusta.

Hyviä vinkkejä???

ex-vaasalainen (Ei varmistettu)

Mä voin myös suositella lämpimästi Trendyn Mariaa! Sain aina häneltä upean ja sähäkän leikkauksen. Minulla siis lyhyt tukka, siihen aikaan värjätty. Kävin Marialla jopa sen jä'lkeen kun olin muuttanut vaasasta, joten iso suositus!! Nykyään kuulemma leikkaa Cavassa

Iida (Ei varmistettu)

Turussa kampaamo Ferrera on ainakin pitänyt mut tosi tyytyväisenä ja oon kokeillu parikin eri kampaajaa siellä!

LB (Ei varmistettu)

Turussa Hämeenkadun Clipin Piia on mahtava, hyvä silmä, leikkaa huolellisesti ja teknisesti tosi hyvin.

h_eidi - Toinen hyvä on Butikin Veera! Äidilläni ja itselläni on luonnonkiharat hiukset, äiti käy aina Veeralla ja itse olen käynyt kerran, ja saatan käydä uudestaan koska hän kyllä ymmärsi miten kiharaa pitää leikata! Äitini on myös todella tarkka hiuksistaan... Hänellä on pitkät hiukset, itselläni lyhyet.

Olen myös kuullut Butikin Johannasta hyvää, osaa kuulemma värjätä erittäin hyvin. Ja Avantgarden Timo värjää myös hyvin, ja leikkaa suoria hiuksia hyvin.

Emma-Liina (Ei varmistettu)

Onko se kampaajalle ihan ok, jos asiakas haluaa olla vaan hiljaa, eikä jutella mitään sen kummempaa?

Mimmi. (Ei varmistettu)

Siis asiakashan on tullut rentoutumaan ja hemmotteluun niin tietenkin hän saa olla hiljaa.
Monelle se on juuri se paikka jossa ei tarvitse olla sosiaalinen kunhan kertoo toivomukset hiusten suhteen.
Itse tykkään hiljaisista asiakkaista koska silloin voin keskittyä itse työhön.
Aina ei tarvitse olla äänessä ja ujompikin ihminen tuntee että nyt keskitytään hiuksiin eikä muihin juttuihin.
Annan asiakkaan itse päättää milloin hän haluaa jutella ja millaisista asioista :)

Pages

Kommentoi