DIY: Color Switch – Siveltimen pikapuhdistaja

Diypuhdassuti.jpg

Esittelin pari viikkoa sitten nerokkaan Color Switch -pyörylän, mutta pohdin, voisiko laitteesta tehdä näppärästi myös kotikutoisen version? Nyt siitä otetaan selvää! Kokeilin kolmea eri materiaalia, joista parhaan suosittelen teitäkin pakkaamaan purkkiin. Mutta miksi näpertelisit itsellesi tällaisen apuvälineen?

Jos et omista kovin montaa sivellintä, voi useampia värejä yhdistävien meikkilookkien tekeminen olla haastavaa, varsinkin jos värien kontrastit ovat suuria. Itse saatan käyttää työkeikalla suosikkisivellintäni (joka on muuten tämä kuvan M.A.C.-suti, jollaisia minulla on neljä kappaletta :P) kaikissa eri lookeissa ja vihaan perinteisiä siveltimenpuhdistusaineita.

Siksi vaihtoehtoinen, hellävarainen, mekaaninen puhdistusväline on ollut itselleni melkoinen helpotus. 

Arkimeikkaajalle siveltimen pikapuhdistus on mukava tapa pitää työvälineistä huolta ja pidentää pesuväliä – muistattehan, että myös teidän meikkipusseistanne löytyvät siveltimet pitää pestä säännöllisesti? 😛

 

DIYCWeka.jpg

Ilman kunnon vesipesua, sivellintä ei saa yhtä puhtaaksi, kuin vasemmanpuoleisessa kuvassa. Tein teille kuitenkin tällaisen vertailukaavion, jotta näette millaiselta ”puhdas” sivellin näyttää intensiivisen ja pigmenttisen mustan luomivärin Color Switchillä puhdistamisen jälkeen. Vaikka siveltimeen jää selvästi väripigmenttejä, ei siveltimestä irtoa väriä ihoon, eikä myöskään vaaleaan luomivärinappiin.

Käytän oikeanpuoleista kuvaa vertailuna ja lopuksi näytän vielä, miten paljon väriä ihoon kunkin kokeilun jälkeen irtosi!

 

1. Valkki

DIYvalkki3.jpg

Ensimmäinen ajatukseni ja myös kommenttiboksin puolella ehdotettu testimateriaali oli valkki! Vaikka alkuperäisessä tuotteessa sivellintä pyöritetään sienen pinnalla, se muistuttaa rakenteeltaan huomattavan paljon valkkia! Vanha kunnon valkki, mihin et pystyisikään?

Kaikilta varmaan löytyy nykyään tällainen, parin vuoden takaisen ballerinanuttura-frenzyn jäljiltä? :D Valkkia voi kokeilla käyttää sellaisenaan, mutta itse tykkään monesti saksia ne auki noin muutenkin..

 

Diyvalkki2.jpg

Nimittäin näin! Kyseessä on eri värinen valkki, koska en tahdo hajottaa kaikkia varastojani ;) Valkin auki kääriminen on helppoa! Leikkaa pyörylä auki yhdellä saksen sivalluksella ja rullaa auki. Lopputuloksena on verkkomassaa, jota voi erittäin hyvin käyttää joko sellaisenaan tai pienemmäksi leikattuna myös useiden kampausten alla. 

#mindblown

DIYvalkki1.jpg

Pakkasin kuitenkin testihengessä valkkini pieneen rasiaan, josta tuli uusi DIY-boksini ja kokeilin samoin tein, mitä käy kun työstän sivellintä siihen… Ennen jokaista testiä puhdistin siveltimen niin puhtaaksi kuin mahdollista ja latasin sen jälkeen täyteen mustaa luomiväriä.

Diyvalkkivertailu.jpg

Ensireaktioni oli… Pettymys. Valkki ei todellakaan toiminut yhtä hyvin, kuin luulin. Muovi on liian liukasta ja vaikka pyöritin sivellintä siinä melkein TRIPLASTI yhtä kauan, kuin Color Switchin pintaan, ei se silti puhdistunut. 

Sanon siis yksiselitteisesti: Ei jatkoon

Minulla on parempiakin vaihtoehtoja..

 

2. Mikrokuituliina

DIYmikrokuitu3.jpg

Tämä on kaikista kaukaisin vaihtoehto alkuperäiseen tuotteeseen verrattuna, mutta tiedän että muutama tuttuni käyttää mikrokuituliinoja siveltimien välipuhdistukseen, mutta yleensä puhdistustuotteen apuna. Kokeillaan, toimiiko mikrokuituliina kuivana! Koska teki mieli, leikkasin pohjalle vaahtomuovista pehmikkeen. Testaamaan:

DIYmikrokuitu1.jpg

Ensimmäinen huomioni on, että mikrokuituliinasta tulee törrrkeän näköinen, mutta se imaisee . Käytin itse eksoottista Rainbow-mikrokuituliinaa, jonka ostin lähikaupastani parilla eurolla. Lopputulos:

 

Diymikrokuitu.jpg

Loistava!!! Kuiva mikrokuituliina puhdisti siveltimen ehkä jopa paremmin, kuin alkuperäinen Color Switch. Koska CS:n rakenne on huokoinen, se säilyy käyttökelpoisena ilman pesua paljon kauemmin, mutta jos käyttäisin mikrokuituliinaa, voisin vain käännellä ja taitella sitä mieleni mukaan paljastaen puhtaita alueita. Tämä saattaa olla todellinen haastaja..

Miinuksena nopeasti törkyisen näköiseksi muuttuva pinta, joka ei ole kovinkaan esteettinen asiakaspalvelutilanteessa. Hinta-laatusuhde on kuitenkin erittäin hyvin kohdallaan.

 

3. Partasieni / Sänkisieni

DIYpartasieni4.jpg

Krhm.. Tai siis tällä kertaa feikkipartasieni :D Tiedän, että minulla on kaksi partasientä, mutta en löytänyt niitä MISTÄÄN! Koska CS:n rakenne on täysin identtinen partasienen kanssa, tein tämän testin puristamalla rengasmaisesta alkuperäistuotteesta tavallisen partasienen kokoisen palan.

 

DIYpartasienikoostis.jpg

Mainitsin jo aiemmin CS:n koostumuksesta ja rakenteesa, joka näkyy tässä kuvassa loistavasti. Siveltimen karvat taittuvat ja pyörivät epätasaisella ja hieman nahkealla sienipinnalla puhdistuen tehokkaasti

 

diypartasienivertailu.jpg

Kuten oletettua, tämä lopputulos oli identtinen :P Aikaa tosin kului tuplasti tavallista pidempään, sillä pienen partasienipalan päällä pyöriminen oli huomattavasti haastavampaa, kuin Color Switchin laakean ympyrän seuraaminen.

Mä tiedän, että tämä on paras vaihtoehto, mutta itse rakennettuna törmätään yhteen pieneen ongelmaan.. Nimittäin siihen, että partasieniä myydään tietääkseni vain tällaisina paloina! Se tarkoittaa paria eri mahdollisuutta: 1) Siveltimen puhdistuspurkki on pieni ja se pestään lähes jokaisen käytön jälkeen. 2) Puhdistusalue rakennetaan useammasta sienestä, jolloin siveltimen pyörittely saattaa ”töksähtää” sienien väliin.

Kaikki nämä ”ongelmat” ovat tosin suhteellisia, jos vaihtoehtona on aina ollut pestä sivellin jokaisen käyttökerran jälkeen. Ottaen huomioon, että partasienet maksavat noin 2€ ja Color Switch toimituskuluineen lähemmäs 30€, voin arvata, kumpaa moni kokeilee :P

Helpoimmin ja halvalla partasieniä saa Suomessa tilattua Punanaamion verkkokaupasta (tai paikan päältä liikkeestä). Jos päätätte rakentaa oman CS:n partasienistä, kannattaa samalla klikata ostoskoriin myös parhaita irtoripsitupsuja, eli Ardellin solmuttomia shorteja ja mediumeja.

Lopuksi vielä lupaamani vertailukuva puhdistetuista siveltimistä ja niiden jättämistä tahroista:

DIYlopputulosvertailu.jpg

Valkki oli yhtä tyhjän kanssa.. Valkoiseen luomiväriin olisi jäänyt tästä harmaa läntti :P. Partasienen kohdalla sain ihoa oikein hankaamalla aikaan kevyen varjon ja mikrokuituliinan jälkeensä jättämät pigmentit olivat käytännössä olemattomat. 

Minkä materiaalin sinä ottaisit käyttöösi?

 

p.s. Jos joku rakentaa oman versionsa, paljastautukaa kommenteissa tai instagramissa! ^_^

 

 

 

 

 

 

 

p.s. 

Kauneus Meikki
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.