Anonyymi asukki..

Saara Sarvas

Mulla on ollut tänään pieni ongelma bloggaamisen kanssa, vaikka eilen lupasin teille tutorialin.... Ajattelin tulla pyytämään armoa, koska veikkaan aika monen samaistuvan tähän tunteeseen. Pienen häiriötekijäni nimi on.. Hetkinen, eihän sillä ole vielä nimeä?! 

Nimittäin tällä. Toistaiseksi hyvin pienellä Pienirex-kanilla, joka muutti kotiini eilen. Pieni nimetön kani.. Anonyymi Nyymi.

 

Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä. Niitä, jotka pitävät kaneja häkeissä nököttävinä karvakasoina ja niitä, jotka ymmärtävät kanien todellisen potentiaalin. Jos minulta kysytään, on kani yksi lemmikeistä loistavin! 

 

Tämä meille muuttanut tyyppi on toistaiseksi ollut aivan fantastista seuraa ja se on myös kotiutunut hyvin. Ensimmäiset pari tuntia olivat melkoisen jännittäviä, mutta niiden jälkeen jokainen kuonoa suurempi kolo ja taso on loikittu ja nuuskittu läpi. Moneen kertaan. 

 

Kani saa tässä taloudessa loikkia vapaana aina, kun joku on kotona ja hereillä. Paikat on siivottu kanille turvallisiksi ja eteistä lukuun ottamatta koko olohuoneen ja keittiön aluetta voi seurata tästä sohvalta melkoisen tarkkaan. Suurehkon häkin ovet ovat aina auki ja se on kanille lähinnä sen oma turvapaikka ja valtakunta, minne se saa aina halutessaan vetäytyä oleskelemaan. Tämä nimetön otus on toisin sanoen free range bunny ;)

 

Tämä kyseinen kani tupsahti syliini kuin kohtalon iskusta. Olin seuraillut SoMen kautta tutun tuttunui kania ja sen supersosiaalista poikuetta ja mietin salaa, että juuri tuollainen kanin oloinen kani minulle kelpaisi ihan milloin tahansa.

Yksi asia johti toiseen ja kas, tässä sitä nyt ollaan. Onnellisena kanin omistajana pitkästä aikaa.

 

Bloggaamiseni ovat kanin toilailujen lisäksi keskeyttäneet ystävät ja perheenjäsenet, jotka ovat käyneet audienssilla uutta karvakaveria tervehtimässä. Pupu on melkolailla maailman sosiaalisin tapaus ja loikkii välittömästi nuuskimaan uusien ihmisten varpaita ja hyppää myös syliin, jos vieras istuu tarpeeksi matalalla. Minun seurassani se pötköttää jo ajoittain sohvalla vieressäni kuin mikäkin koira ja pussailee, puskee ja nuolee eteen osuvia ruumiinosia.

 

Tänään pupu on töitä tehdessäni mm. nukkunut niskani takana kuin elävä puuhka ja loikkinut kaikenmoisia voltteja pupu-hepuleita saadessaan. Erilaiset aktivointilelut ovat olleet kovassa käytössä ja kyllä, myös yhtä sähköjohtoa on maisteltu.. Se tosin oli täysin oma vikani - jätin imurin johdon roikkumaan ilmaan suoraan kanin kulkureitille ja nenän korkeudelle.

 

Nyt minulla on vain yksi ongelma.. Miten enää ikinä saan töitä tehtyä, kun mieleni tekee vain pelleillä pupun kanssa >:D 

Ai niin ja se nimi... Kaksi ongelmaa.. 

 

 

Kommentit

iidami
Bambino

Aivan ihana!!! 

Jezba (Ei varmistettu)

Oi mikä ihanuus! Onnea uudesta tulokkasta. :) Rexin turkki on semmonen ihanuus mitä vois lääppiä vaikka mitenkä pitkään.
Itsellä on 2 kania, risteytytstyttö Peppi ja kääpiöluppapoika Örkkis. Meillä on askarreltu kaneille oma aitaus kompostikehikoista mitkä ovat aivaan sairaan kauniit ja olkkarin sisustukseen sopivat. :D Vinkkinä vaan sitten KUN kyllästyt tohon puruun mitä on joka paikassa kaikki lävet täynnä 24/7, niin matto ja puupellettiä vessaan ja pysyy paikat huomattavasti enemmän siistinä.

Ps. Musta toi näyttää ihan selvästi Muhvilta. :D

Saara S.
Saara Sarvas

Hei en kestä, varsinkaan Örkkistä :DD Kompostikehikko kuulostaa loistavalta!! Millaista tämä oikein on?

Ajatuksena on treenata kulmavessan ja muutaman kämpässä kanin tapojen mukaan sijoitetun vessalaatikon käyttöön tässä kotiutumisen jälkeen. Tällä hetkellä käytössä on tuollaista paperimassapellettiä, joka on imukykyisempää, pehmeämpää ja vielä hajuystävällisempää kuin puupelletti!

Edellisten kanien kanssa totuttiin tuohon puupellettiin, mutta niin sitä vaan on tullut kehitys eteenpäin kymmenessä vuodessa ^_^

Jezba (Ei varmistettu)

Örkkiksen nimi lähti siitä, että ajateltiin keksiä sille joku hieno ja kaunis nimi. Siinä sivussa sille tuli kaikenmaailman kutsumanimiä kuten Örkki, Pikku-Örkki, Örkki-Pötkö, Pikkuörkkipötkö ja siitä Örkkis, joka sitten vaan jossain vaiheessa jäi sen nimeksi siitäkin huolimatta että mies sanoi ettei missään nimessä halua siitä mitään semmosta. Samoin eräällä edesmenneellä kanilla oli semmonen kirjava viittakuvioa ja mies aina vitsaili, että se on kuin roskiksessa dyykannut, tommonen pikku-dumbsteri. Jossain vaihessa havahduttiin siihen, että sitä on varmaan 2kk sanottu Dumbsteriksi. :D

Kompostikehikkoa voi ostaa esim. biltemasta: http://biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Puutarha/Puutarhatyovalineet/Valineet/Ko... Ei oo kovin kallista, yhdessä paketissa on 4 palaa. Meillä on 2 pakettia joista aitaus on kasattu. Aitauksesta voi tehdä vaikkapa tällaisen: http://i193.photobucket.com/albums/z175/Jepsukka/04092010855.jpg Kuvan puput tosin ovat jo edesmenneitä ja sisustus on muuttunut jonkin verran, koira tosin tykkää edelleen silloin tällöin hengailla pupujen kanssa. :D
En ookkaan tommosesta paperimassapelletistä kuullut, tarviikin vähän tutustua josko se olis vähän tassusystävällisempää... Ite oon ostanut ihan lämmityspuupellettiä semmosen 20kg säkin rautakaupasta, maksaa tosi paljon vähemmän kuin "oikea" vessapelletti. :)

Toi on kyllä ihanan sosiaalinen kani. Tulee niin kovasti oma edesmennyt rescue-pupu mieleen. Se oli kanssa tommonen rohkea heti ekana iltana, ja tossa on itseasiassa todella paljon samaa näköä noiden isojen nappisilmiensä kanssa ja muutenkin. Ei oo kylläkään tiedossa mitä rotuja neiti mahtoi edustaa, mutta rexiä saattoi ainakin olla joukossa.
Se on kyllä sääli, että osa ihmisistä mieltää kanin edelleen eläimenä joka vain nyhjöttää häkissä eikä tee mitään. No mitäpä se muuta tekisi jos sille ei anneta mahdollisuuttakaan siihen? Toki kanit osaavat vapaana olla halutessaan aika ... ärsyttäviä kun välillä tuntuu koko ajan olevan tarve jotain mutustella. Mutta on se ihanaa seurata kun kanit rallittelevat ja ympäriinsä ja loikkivat ilohyppyjä ja tulevat tökkimään nilkkoja halutessaan huomiota.

vierailija (Ei varmistettu)

ehdotan Vili, Väinö ja Rudy -nimiä

iamjenni (Ei varmistettu)

Jooooooo Vili on hyvä! t. Kaneja suuresti rakastavan Vili-nimisen koiran omistaja :) PS. Mulle tuli mieleen heti Ruska

Saara S.
Saara Sarvas

Haha vastaan sekä sinulle että edelliselle kommentoijalle, että isäni kutsumanimi on Vili! En tiedä, mitä esikuvansa olisi ollut mieltä tribuuttikanista :D

tannttu (Ei varmistettu)

Ihana!
Kani olis kyllä niin mahtava, meilläkin oli tolleen free range :D
Kaikki ei tajuu kuin paljo seuraa niistä oikeesti on!

Saara S.
Saara Sarvas

Jep, väärinymmärrettyjä pieniä puputtajia. Toivotaan että saan omalla esimerkilläni muutaman muunkin siirtymään vapaampaan kanielämään ^_^

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Jestas, mikä pupunen! :D Mä myönnän auliisti luulleeni kaneja juuri sellaisiksi kerran viikossa häkistä tervehtimään -tyypeiksi, mutta aivan mahtava maailmankuvanlaajennus, kiitos! Ja tuanoinnii, milloinkas me sovittiinkaan se yökyläily? :)))

Intuition ystävänä heitän ilmoille nimen Varpu, vaikken ollenkaan tiedä kumpaa kalustetta tyypillä on. Varpu-kani <3

Saara S.
Saara Sarvas

Eikös vaan olekin mahtavaa, kun maailmankuva laajentuu ihan tuostanoin vaan! Internet, rakastan sinua mm. tämän takia.

Ja ei me sovittu, mutta eiköhän me se tässä vielä syksyn aikana toteuteta, vaikka nopeallakin aikataululla ;)

Nimeksi muuten valikoitui kauniin maitosuklaan värin inspiroimana Sokolaati, eli Soko ^_^

Laura/Lara Zone (Ei varmistettu) http://larazonee.blogspot.fi/

Eikä en kestä! :D Mun mielikuva kanista on ollut, että se on aivan yhtä viihdyttävä kuin marsu (eli not), mutta nytpähän sekin mielikuva on murrettu :D

Saara S.
Saara Sarvas

Mäkin olen kyllä ehkä hieman marsu-ennakkoluuloinen. Lemmikkimessuilla oli joskus kaikilla muilla eläimillä erilaista agilityä ja pulmanratkaisukisoja ja marsuille:

  1. Marsu-omistaja -yhdennäköisyyskilpailu
  2. Marsujen syömiskilpailu

Jälkimmäisessä siis söivät kilpaa, eikä itse marsuja syöty perulaiseen tapaan >:D

Blondi (Ei varmistettu)

Ihana pupunen! Nimi vois olla tuo Ruska, mitä joku jo ehdottikin. Se sopis sille.

Mutta toivottavasti teet sen tutoriaalipostauksen pian ja edelleen toivon sitä meikkiä, jossa käytät turkoosia luomiväriä. Onko sulla mitään mielipidettä, missä sellaista värikästä meikkiä voisi pitää? (Arki, juhla...)

Saara S.
Saara Sarvas

Hahaa, onko siellä joku turkoosihamsteri? :D Mä ostin ennen aina vain turkoosin sävyisiä luomivärejä, mutten osannut käyttää niitä koskaan! Katsotaan, josko pistäisin viikonlopun kunniaksi jonkun kreisin turkoosin meikin kehiin. 

Helpoin tapa yhdistää väri silmämeikkiin on rajata alaluomi kirkkaalla sävyllä muuten neutraalin silmämeikin kanssa.

nina70 (Ei varmistettu)

Aivan käsittämättömän söpö !

Aino Honkamäki (Ei varmistettu)

Oi ihana! ♥ Ja ei ihme jos ei töille oo aikaa just nyt, ku tollane ihanuus pomppii samassa kämpässä! ♥ :33

KristaK (Ei varmistettu)

Pakko sanoa, että ihan ensimmäiset ajatukset tulevasta lemmikistä oli vähän o-ou, kun sun tekstien perusteella saa sellaisen kuvan että olet todella kiireinen ja itse kahden koiran omistajana ja ihan perus päivätyölaisenäkin on joskus aika rankkaa, mutta vaikuttaa siltä että prioriteetit on kunnossa ^.^ Niin ja kiitti, nyt minäkin haluan kanin, eikä se ole mahdollista kun nuo doget saalistaa kaikkea ja mies ei kestä omien koirien hilsettä hienompaa eläinpölyä :(

Lili Marleen

Täytyy sanoa, että mulle tuli juuri sama asia heti ensimmäisenä mieleen. Juttujesi perusteella tosiaan olet kovin kiireinen, ja varsinkin tuollainen sosiaalinen kani varmasti kärsii jos joutuu paljon olemaan yksinään. Puhumattakaan siitä, että se kaipaa kuivamuonan lisäksi myös tuoretta ruokaa ja raikasta vettä... Toivottavasti otit nämä asiat kuitenkin huomioon ennen päätöksen tekoa :)

Saara S.
Saara Sarvas

Kannattaa aina somea seuratessa muistaa, että se on vain yksi puoli ihmisen elämää! Vaikka varsinkin tämän syksyn ja talven aion itse viettää kotona vietettyä aikaa painottaen, on kani niin pitkäikäinen eläin, että kaikkia kuvioita on mietitty jo valmiiksi :)

Meitä on tosiaan jo tässä taloudessa kaksin kappalein kania aktivoimaan, vanhempani asuvat vain kivenheiton päässä ja sama pätee myös toiseen siskooni. Innokkaita hoitajia on siis listalla yllin kyllin tarpeen joskus sellaista vaatiessa.

Laadukkaan rehupelletin ja aina saatavilla olevan heinän lisäksi Soko saa tietysti päivittäin tuoreruokaa, jonka laatua ja määrää lisäillään ja muunnellaan sen mukaan, millaiseksi kanin mieltymykset ja tarpeet näyttävät kasvavan. 

Näiden lisäksi tarjolla on paljon järsittävää (tuoretta ja kuivattua), turvalliseksi järjestetty ympäristö ja lähinnä innostunutta kanin omistajaa viihdyttäviä aktivointileluja, joista Soko saa etsiä lisää sapuskaa hoksottimiaan käyttäen :D. 

Myös kanin lääkekaappi on viittä vaille valmis hätätilanteita varten.

Perheessämme on ollut nuoruudessani kaksi kania ja olen äärimmäisen eläinrakkaana ja vastuuntuntoisena henkilönä ottanut tarkasti selvää ajankohtaisesta kanin hoitamisesta ja olen valmistautunut etenemään tässä asiassa eläimen ehdoilla. 

Toivottavasti huolesi huojentui tämän pienen selostuksen myötä, koska ymmärrän erittäin hyvin, että kommenttisi oli vain ja ainoastaan kanini hyvinvoinnin puolesta kirjoitettu!

Minä ja Soko siis kiitämme huolenpidosta ja jatkamme porkkanoidemme nakertamista :)

Saara S.
Saara Sarvas

Ymmärrän huolen hyvin ja sekä minä että Soko kiitetään huolenpidosta ^_^

Tämän syksyn ja toivon mukaan myös koko tulevan elämän ajatuksena on panostaa enemmän vapaa-ajan määrään ja laatuun. Mitä järkeä on tehdä töitä niin paljon, ettei vapaapäivinä jaksa tehdä muuta, kuin nukkua?

Olen lykännyt lemmikin hankkimista juuri tämän aika-dilemman takia, mutta nyt tahdon nimenomaan priorisoida juuri tätä elämän osa-aluetta. En onneksi myöskään ole ainoa kanin huoltaja, vaan meitä hoivaajia on pitkien työpäivien varalta pelkästään tässä taloudessa kaksin kappalein, muista läheisistä nyt puhumattakaan :)

 

Lullah

Aaawwsss :3 pupu :3 Lullah meni höperöksi. Sen nimi vois olla Frank ja sit sille 2 kaveria Lloyd ja Wright :D Tai sitten Alvar tai Antero (oon ihastunu tuohon nimeen siit lähtien ku kaveri nimes kännykkänsä Anteroksi ja varmaan nauran kun tapaan HENKILÖN nimeltä Antero). Nämä siis jos se on poika :P

Saara S.
Saara Sarvas

Frank oli muuten vahva nimiehdotus, koska olen nimennut kamerani aina Frankeiksi :D

Lullah

Muahahahah :D Mä ajattelin ihan vaan arkkitehti Frank Lloyd Wrightia, mutta hienoa jos Frankille on muitakin perusteluja. Ois meinaan aika badass nimi. 

marra (Ei varmistettu)

ahhahaha nauroin ääneen tälle nimelle (tais siis näille nimille), ihan mahtava en kestä! Andrew Lloyd Webberkin vois toimia. yhellä tutun kissojen nimet oli Pultti ja Mutteri, en kestäny sitäkään.

Philip, Seymour & Hoffman.
Pirkka, Pekka & Petelius.
Jamie, Lee & Curtis.
Yves, Saint & Laurent.
Tommy, Lee & Jones.
Hannu, Pekka & Björkman.
Neil, Patrick & Harris.
Joseph, Gordon & Levitt.
Daniel, Day & Lewis.

Mitä näitä nyt on. :D

Lullah

Joillakin oli kissat Stiina ja Leena, eli Stalin ja Lenin :DD

tsirppa (Ei varmistettu)

BUNNY THE HUMAN!!!!

eviela
NOT A Wonderland

Puput on kyllä ihania ♥ Meilläkin ollut joskus kaniini ja salaa ajatellut uuden hankkimista. Voi olla, että vielä hankinkin vielä joku päivä.
(ja kohta huomaan täällä olevan se kaniinikin, ohops)

littleB (Ei varmistettu) http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi

Awwww miten suloinen ♥ Sen nimi vois olla Pupu JUSSI :)

Catitude (Ei varmistettu)

Voi miten kaunis! Lumoava!

Lettu.

Vähän lähti ajoissa toi viesti. Mutta pikkuveljen tyttöystävä kertoi mahti lemmikin nimi-idean viikonloppuna. Se oli Lettu.

Saana N. (Ei varmistettu)

Ihanuus! Toivottavasti jatkuva vapaus vielä koittaa, eikä häkkiin tarvitse sulkea edes yksin ollessa. :) Ja Nyymihän on loistonimi jo sellaisenaan!

Saara S.
Saara Sarvas

Nyymi oli myös potentiaalinen nimiehdotus, mutta siitä tuli liikaa mieleen jokin alakuloinen muumi-hahmo ja ilkeät anonyymit :D

Ajatus on ehdottomasti antaa Sokon talon tavoille totuttuaan elää myös yöt ja yksinäiset päivät vapaana!

Tällä hetkellä olen onneksi itse niin paljon kotona, että voin tarkkailla mahdollisia bunny-proofingin jäljiltä huomaamatta jääneitä vaaran paikkoja ja varmistaa, ettei kani vahingossa minun tajuamattomuuteni takia säädä itseään hengiltä yksin jäädessään - sen ajatuksen kanssa en ehkä voisi elää :B

Saana N. (Ei varmistettu)

Kuulostaapa hienolta! Koska onnellisin kani elää kaksin, on pakko vielä vinkata, että Suomessa yhä useampi eläinsuojeluyhdistys on ääriään myöten täynnä kaneja, myös valmiiksi kastroituja poikia, joista varmasti löytyisi hänellekin lajikumppani, kun sen aika on.. :)

Saara S.
Saara Sarvas

Katsotaan, mihin tämän yhdyskuntamme tie vie ja millainen persoona Sokosta kasvaa! Hesyn ja muutaman muunkin paikkakunnan ilmoituksia on kyllä käyty läpi jo pitkään :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Saisin varmaan alapeukkujajos täällä voisi niitä antaa mutta apua, pystyin katsomaan tuskin ekan kuvan tuosta jänöjussista kun jo alkoi puistattaa :D jostain syystä pelkään kaneja ihan MIELETTMÄSTI, sama se mikä luppakorvapullamasu on kyseessä, nään kai mielessäni yhä lapsuudessa painajaisia aiheuttaneen ruohometsän kansan pahis kanit.

Saara S.
Saara Sarvas

Ounou! Jos päätös olisi ollut vain minun, olisi Sokon nimeksi todennäköisesti tullut El Ahrairah ^_^

Ymmärrän kyllä kanipelon, mutta siitä voi kyllä varmasti halutessaan päästä myös eroon, kunhan sopiva siedätys-pupu löytyy ;)

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Voi miten söpö! ♥︎

Jemina L. (Ei varmistettu) http://kyyhkynpesa.com

Apua! Ihana! Kamala pupukuume iski jälleen tän postauksen jälkeen! Nyyh <3

Vivi
Elämäni palasia

Voi ei! En yleensä oo kovin eläin-ihminen mutta tää tyyppi vaikuttaa persoonalliselta <3 Ääni Nyymille! 

RouteAlice (Ei varmistettu) http://ontheroadalice.blogspot.fi

Voi vitsi minkä näkönen puppeli! En oo noin sievän näköstä tainnut ikuna nähdäkään, yleensä oon törmännyt niihin pörrösempiin versioihin. Mutta nimi.. Hmm-m, en nyt huomannut onko tuo tyttö vai poika, mutta joitakin unisexejä nimiä mietin. Jostain syystä tuli ensimmäisenä mieleen Uni (koska Uni_corn;)). Myös hyviä nimiä voisi olla sukupuolen mukaan Oliver, Misu, Fifi(tai vaihtoehtoisesti kirjoitusasu Wifi;D) tai vaikka Bubba.

Saara S.
Saara Sarvas

Hahaha Wifi!! Somea mietin myös hetken huumoriarvon vuoksi :D

Ja juu, hän on kyllä kovin sievä, mutta niin kauniista vanhemmista ei muuta olisi voinut odottaakaan ^_^

PetraSSS (Ei varmistettu)

Siis anteeks nyt tästä, muta mikä hemmetin pilipali musiikki soi Lilyn blogien sivuilla?!?! On jo monta kertaa tänä aamuna mennyt hermo kun alkaa kuulua ihme musiikkia :( Voitteko pliis ottaa sen pois, että blogeista vois edelleen nauttia omassa rauhassa :( :(

Saara S.
Saara Sarvas

Myönnän, että kauhistuin hieman samaa itse, kun koneessa oli vahingossa äänet päällä... O_O

peppuu (Ei varmistettu)

Voisko siitä tulla Peppu? ^^

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa, että on ihmisiä jotka ymmärtävät kanien todellisen luonteenlaadun. :) Täälläkin loikkii tällä hetkellä kaksi free range bunnya! Monta viiksikarvapusua häkkivapaalle elämälle.

Saara S.
Saara Sarvas

Jep, toivottavasti sana leviää, kani kerrallaan <3 Sydäntä särkee teljetä tyyppiä vielä ajoittain tuonne häkkiin, mutta oman turvallisuutensa vuoksi kärsin pieniä tunnontuskia D:

Xetamo (Ei varmistettu) http://selectfilter.blogspot.fi

Anna sen nimeksi Doge :DD

Saara S.
Saara Sarvas

:DDDD Jos olisin lukenut tämän ennen nimeämispäätöstä, olisin voinut tulla vielä toisiin ajatuksiin! 

Pages

Kommentoi