BeautyBlender vs. Gina Tricot Beauty Sponge

Saara Sarvas

Kaikki muistanevat keskiviikkona esitellyn BeautyBlender -meikkisienen? Suomesta löytyy hieman vastaavia sieniä ainakin Gina Tricotilta, Duroylta ja H&M:ltä. Olen kokeillut näistä aiemmin Duroyn versiota, mutta Ginan edullinen uutuus houkutteli minut ostoksille heti sen huomatessani! 

Voiko neljän euron sieni kilpailla BB:n kanssa?

 

Hinta on ainakin paljon mukavampi ja saatavuus loistava! 

 

Sienet ovat kuivana melko saman kokoisia, mutta rakenteessa ja materiaalissa näkyy selkeä ero. Gina Tricotin sieni näyttää karheammalta ja on todella paljon kiinteämpi. BB tuntuu kuivana hieman normaalia meikkisientä pehmeämmältä ja GT:n versio taas muistuttaa hieman pehmeämpää uimalelua..

 

C.S.I. -henkisellä zoomauksella voidaan todeta, että BB:n pinta on todella pehmeän ja tasaisen näköinen, kun taas GT:n sieni on... Noooh, epätasainen :D

 

Sienten pehmeydessä ja joustavuudessa on selkeä ero kuivana, mutta BB:n nerokkuus piiloutuu sen kastelemiseen. Suihkuun mars!

 

BB imee reilusti vettä ja muuttuu noin tuplasti alkuperäisen kokoiseksi. Ginan sieni taas ei muutu miksikään, mutta läpimäräksi kastelun jälkeen siitä on vaikea puristaa kaikki ylimääräinen vesi pois. Tämän takia sieni jää nahkean tuntuiseksi ja iholle tuputeltaessa se jättää jälkeensä lähes märän tunteen.

 

Meikin levittämisessä sienet viimeistään eroavat toisistaan kuin yö ja päivä.

BB levittää ja tasoittaa meikin tasaiseksi, eikä sillä oikeastaan voi painaa ihoa liian kovaa. Se joustaa ja antaa periksi joka suunnassa. Ainoa keksimäni miinus on edelleen tuo reilu imukyky, joka pätee myös meikkivoiteen kohdalla. Tämän ongelman kuitenkin voi poistaa täysin levittämällä meikin iholle ensin sormin tai siveltimellä.

GT:n sieni ei ime itseensä läheskään yhtä paljoa voidetta, mutta sen jälki on karheamman pinnan takia kevyesti käytettynä epätasaisempi. Jos sientä taas painaa enemmän, sen sitoma kosteus sekoittuu ikävästi meikkivoiteeseen ja pahimmassa tapauksessa irrottaa ja liikuttaa sitä kitkan takia ihon pinnalla. Käyttäisin sientä korkeintaan voidemaisen meikkivoiteen kanssa todella kuivaksi puristettuna!

Pienellä treenillä GT:n Beauty Spongellakin saa meikkausjäljestä hyvännäköistä, mutta BeautyBlenderiin sitä ei voi verrata. Muotonsa puolesta se on kuitenkin ihan hauska apuväline ja mukavaa vaihtelua tavallisille meikkisienille :)

Tässä vielä video, missä sienien välinen materiaaliero näkyy selkeästi:

 

 

 

Jos joku on tilannut eBaysta sieniä, jotka ovat materiaaliltaan oikeasti samanlaisia kuin BB, kertokaa siitä kommenteissa! En viitsi alkaa tilailla summamutikassa kymmeniä testisieniä laatikoiden pohjille pyörimään :)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu) http://www.kissaamma.blogspot.fi

Tilasin BB:n jo ekan suosituksesi perusteella. :) Matkalla pitäisi jo olla...

Vierailija (Ei varmistettu)

Cosmopolitanin vastaava sieni on mielestäni varsin toimiva. Se ei ole yhtä halpa kuin GT:n tai H&M:n, mutta kuitenkin maksaa vain neljänneksen alkuperäisen beautyblenderin hinnasta. Tässä sienessä koostumus myös laajenee alkupeärisen tavoin kastellessa. Oman sieneni ostin täältä feeluniquesta, jossa ei ole myöskään postareita lisäkluja tuomassa. Suosittelen: http://www.feelunique.com/p/Cosmopolitan-Beauty-Expert-Blend-Perfection-...

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko toi Ginan sieni tarkotettu myös tollaseks Beauty blenderiks, vai ihan tavalliseks meikkivoidesieneks?

Saara S.
Saara Sarvas

Vierailija, Toivottavasti saapuu nopeasti! ^_^

 

Vierailija, Oi, kiitos vinkistä! Pitää tsekkailla mistä löytyisi edullisimmat postikulut :)

 

Vierailija, Meikkivoidesieniähän ne molemmat ovat! Näiden about samanmuotoisten sienten myynti on alkanut vasta BB:n lanseerauksen jälkeen, eli uskallan olettaa niiden havittelevan samaa käyttötarkoitusta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Katsoin nämä molemmat arvistelut ja tuli mieleen pari asiaa.

Millä tavoin tämä BB nyt siis eroaa normaalista meikkisienestä? Olisi ollut kiva saada nähdä kuva, jossa on meikkivoide levitetty tavallisella sienellä ja BB:llä.

Mikä pointti tällä sienen suurentumisella on? Olisiko Ginan sieni kuivana toiminut yhtä hyvin kuin BB?

Enniii (Ei varmistettu)

Hei Saara :) Voisitko valaista tyhmää, että miks ihmeessä meikkisieni pitää kastella ennen ku sillä meikkaa? Että sen koko kasvais? No miksei ne tehny siitä isompaa jo valmiiksi? Veden tuhlausta :D Ja jos meikkaa vaikka bussissa tai korjailee meikkiä jossain niin mistä saada vettä.. Siis mikä ton homman idea on? Ihan mielenkiinnosta :) Kiitos!

Vierailija (Ei varmistettu)

Make Up Storessa on tuon tyylinen kans. Ei oo muuta kokemusta, ku et kävin wanhojen meikissä Make Up Storessa ja käytti tommosta. Ihastelin sitä muotoa, eteenkin kärkeä, siinä, mutta ite en oo koskaan ollu suuri meikkisienien ystävä, nii en asiaan tarkemmin perehtyny. Nimellä egg sponge näyttää olevan :)

kriti (Ei varmistettu)

Jo viime BB-postauksessa piti kysyä, mutta en ehtinytkään. Onko BB meikkivoiteen levittämisessä mielestäsi parempi kuin meikkisivellin ja skunkki? Ilmeisesti tuo ei meikkisivellintä kuitenkaan korvaa kun imee meikkivoidetta niin paljon, eli voittaako sitten meikkisivellin ja BB yhdistelmän meikkisivellin ja skunkki?

Saara S.
Saara Sarvas

Vierailija, Koostumukseltaan joustavampi ja koska sienessä ei ole kulmia, pohjasta tulee pehmeämpi ja "saumattomampi" nopeammalla työstöajalla. Suurin ero on siis työnopeudessa ja -mukavuudessa! Omille kasvoilleni en ole tavallista meikkisientä käyttänyt vuosiin, mutta tämä sieni on korvannut siveltimet :)

BB-sientä suositellaan käytettävän nimenomaan kosteana, jolloin sen kaikki ominaisuudet ovat parhaimmillaan. Eron sienien jämäkkyydessä ja rakenteessa huomaa selkeästi myös kuivana,  eli se toimisi silloinkin edullisempaa versiota paremmin (vaikka edullinenkin sieni olisi siis verrokkina kuiva). 

 

Enniii, Ei kaikkia sieniä tarvitsekaan! ^_^ Tässä tilanteessa kosteus muuttaa koko sienen rakenteen, joka muuttuu ideaaliksi työskentelyä varten. Sieni on siis alun perinkin suunniteltu käytettäväksi myös kosteana.

Sieni ei toisaalta varmasti säilyttäisi ominaisuuksiaan ja muotoaan samalla tavalla, jos se olisi valmiiksi tehty suuremmaksi ja joustavammaksi, vaan se hajoaisi ja hapertuisi nopeasti. Pieneksi kuivuttuaan se siis pysyy käyttökelpoisena vähintäänkin kuukausia.

Itse en pidä sientä mukana meikin korjailua varten, vaan teen sillä vain meikkipohjan kotona ollessani. Reissun päällä sormet ja painallus peitevoidetta ajavat asiansa ihan hyvin.

Niin ja sienenhän voi puristella vaikka suihkussa hoitoaineen vaikuttaessa, jos veden tuhlaus huolettaa! ;)

 

Vierailija, Kiitos vinkistä! Pitääpä käydä puristelemassa :D En itsekään ole meikkisienifani, sillä ne ovat ammattikäytössä hirveän nopeasti kuluvaa tavaraa ja turhaa roskaamista. Näin kotimeikkarina olen ihastunut tähän :)

 

kriti, Noh, itseäni meikatessa olen vaihtanut skunkin täysin tähän sieneen. Toisaalta mukana voi olla edelleen uutuudenviehätystä (sain sienen joulukuun alussa) ja tiettyihin tilanteisiin valitsisin ehkä edelleen sivellin + skunkki yhdistelmän. Sanotaan vaikka, että tämä on ehdottomasti paras kokeilemani väline superkuulaan meikkipohjan nopeaan ja tasaiseen levittämiseen!

Hannushka

Minusta nuo kaikki sienet on bakteeripommeja ja imevät ihan turhaan puolet meikki/bb-voiteesta. Olen aina levittänyt meikkivoiteen sormilla ja saanut tasaisen tuloksen. Viikon verran käytin sivellintä mutta edelleen huomasin että voidetta meni silloin enemmän  eikä tullut tasainen jälki, voi tietenkin olla syy siveltimen käyttäjässä mutta sormet toimii mulla hyvin :D

Saara S.
Saara Sarvas

Hannushka, Juuri tämän takia ohjeistinkin edellisessä jutussa pesemään sienen heti käytön jälkeen huolellisesti ja levittämään voiteen ensin iholle muulla välineellä! ^_^ Itsellänikin on varsinkin ennen tätä ollut päivämeikin teossa apuvälineenä pelkästään sormet, lämpö ja kitka kun sulattavat meikin mukavasti :) 

Ja pakko vielä painottaa, etten tosiaan ole meikkivoidesienien fani. Haastan kuitenkin kaikki epäilijät kokeilemaan tätä, ennen kuin leimaavat hömpötykseksi ;). 

VIIRU (Ei varmistettu)

Hei, kiitos tästä vinkistä pitääpä kokeilla. Itse asiassa, haluan kiittää sinua,
kyselin tuossa joku aika sitten neuvoa hiustuotteesta joka karhentaisi
hiuksia koska ne ovat niin liukkaat ja siksi hankala laittaa aina!
Neuvoit minulle loreallin matt and messy suola liuosta, heti marssin kauppaan : ) kiitos todella paljon aine toimii kuin unelma ja sitä voi
hyödyntää monella tavalla kun laittaa kampauksia tai jättää hiukset auki.
Jälleen kerra luin blogiasi pitkäsä aikaan, sain niin monta neuvoa ja ideaa sinulta, että en oikein tiedä mitä teen huomena hiuksilleni ja naamalle kun haluan kokeilla kaikkia sun vinkkejä : ) Ihanaa, että pidät tällaista blogia mistä tavallinen tallaaja saa niin paljon irti, ymmärrän sinun blogisi kautta
oikeasti mikä on muodissa toisin kuin lehdistä. Ja katselin tuossa sun
kaikkia kauneus kuvia ja sun päivä postausta ja se oli todella hyvä!
Olet varmaan kuullut tämän ennenkin, mutta
minäkin haluan sen sinulle sanoa, Olet aidolla tavalla tosi kaunis! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

tuli mieleen, ettei jäisi sinulla tuo ginan sieni turhaan pyörimään laatikoiden pohjalle, että voisiko sitä käyttää kynsien lakkauksessa töpöttämiseen? =D etenkin tuo terävämpi pää on kätevä siinä!

Vierailija Mari (Ei varmistettu)

Heippa, tilasin paljon kehutun kett fixx creme foundationin, eli sellaisen kiinteän meikkivoide"napin" (tuossa linkkiä: http://kettcosmetics.com/index.php?cPath=139). Nyt vain mietin mikä sille olisi paras levitystapa, olen yrittänyt googlailla mutta en ole oikein vastausta löytänyt. Millä tuollaista kiinteää meikkivoidetta sopisi parhaiten levittää (itselläni hieman pintakuiva iho erilaisten kuorintojen käytön takia), kävisikö beautyblender siihen (aito nimenomaan, olen kokeilut ebaysta tilattua halpiskopiota, maksoi n.3e, ja vaikka se suureni kastettaessa, niin ei ollut mitenkään miellyttävä käyttää, melko kovia nuo kopioversiot taitavat kaikki olla), vai jokin muu tapa paremmin (peittävyyttä en tarvitse hirveästi, ja jos tarvitsen niin sitten voin kerrostaa)? 20e meikkisienestä tuntuu melko hölmöltä ajatukselta, ei tietenkään silloin jos se sopii haluttuun käyttöön, mutta jos siitä ei hyötyä ole niin :D

Haha, tässä tuli nyt siis vastattua ebay kysymykseesi ja kysyttyä lisäkysymys :)
Ei siis kannata niitä ebay kopioita hommata, en usko että voittavat aidon, kopioiden kokeilun perusteella en ainakaan usko.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mie komppaan tokaa Vierailijaa, joka kehui Cosmopolitanin sientä. Turpoaa reilusti, on pehmoinen ja tässä kun nyt sitä kattelen niin pinta on varsin samanlainen Beauty Blenderin kanssa. Suosittelen ehottomasti testaamaan! Feeluniquessa lisäksi postikulut tasan nolla :)

apua! (Ei varmistettu)

Heiii tarvisin pikasesti sun apua vanhojen tanssikampausta varten! Aattelin laittaa kiharat kiharrinpuikolla mutta en keksi että mitä siihe vois lisäks tehä että joku letti otsalle tai jotain muuta. Voisitko pliis auttaa että mitä siihe vois lisäks laittaa? Jos löytäsit jotai kuvia esimerkis :)

Cosmokiharat hakusessa (Ei varmistettu)

Hei ihana Saara!
Osaisitkohan auttaa, olen nimittäin koittanut uudella Cloud 9 muotoiluraudalla ja sun videon ohjeiden avustuksella vääntää itselleni niitä upeita cosmokiharoita. Aiemmilla raudoilla se ei ole onnistunut ja ajattelin, että kunnon rauta olisi pelastukseni, mutta ei, ne ei vaan onnistu! Vähän kiharaa tulee kyllä latvoihin tai sitten ei ollenkaan. Ja en ole ainut joka on kokeillut, vaan myöskään muut ei saa niitä pr...leen kiharoita mun hiuksiin tai ehkä pari lainetta sinne tänne. En tiedä voiko tekniikka olla niin väärä, nimittäin vaikka missä kulmasta ja miten päin olen koittanut.. Mutta oisko sulla siis antaa vinkkiä tähän suuuuuren ongelmaan tai suositella vaikka jotain hyvää muotoiluainetta pohjalle, mikä auttais tilannetta? :) Oot huippu!

RainDrop (Ei varmistettu)

Hei, kehuit siinä vanhojen päivien smoky eye- tutoriaalin kommenteissa L'orealin uutta Supe Lineria, että se olisi hyvä tussimainen rajauskynä. L'orealin sivuilla on ainakin kaksi tuotetta tuolla nimellä, kumpi noista olisi se hyvä?

http://www.loreal-paris.co.uk/cosmetics/eyes/super-liner/perfect-slim.aspx

http://www.loreal-paris.co.uk/cosmetics/eyes/super-liner/super-liner.aspx

Katixxx (Ei varmistettu)

Itse hommasin sekä jenkeistä BB ja tilasin ebaysta feikin alle eurolla. Ihan samanlaisia kumpikin koostumukseltaan, kumpikin toimii tismalleen samalla tavalla kuivana sekä märkänä.

Katya (Ei varmistettu) http://www.kkatyas.blogspot.com

Hah, mä ostin ton H&M:n vastaavan (on muuten ihan samannäkönen ku toi Ginan), ja se hajos mulla ku pesin sitä. :D Ja siis käytin sitä ekan kerran just tossa vartti sitte, ja nyt se on jo mäsänä! Enkä edes mielestäni mitenkää kovakourasesti sitä edes pessy! Pitää kyllä jossain vaiheessa (muistaa) laittaa ihan toi alkuperänen tilaukseen, sen verran mahtavalta näytti tossa aiemmasa postauksessa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa.
Ite tietysti ryntäsin ensimmäisenä tilaamaan halvemman version eBaystä ja eka tilaamani oli todella hyvä! Imi itseensä hyvin vettä ja oli kuin oikea BB sieni. Sitten menin (en tiedä miksi) tilaamaan toiselta ihmiseltä sienen ja tämä osottautui roskaksi. Tässä olisi nyt sitten linkki kunnon sieneen:
http://www.ebay.com/itm/200822579271?var=500101568369&ssPageName=STR...

Vierailija (Ei varmistettu)

Milloin vastaat kommentteihin :)?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.