Bobbi Brown - Meikkipohja, jota et huomaa

Saara Sarvas

 

 

Tuotteet saatu testikäyttöön PR-toimistosta

Aaarrggghhhh en tiedä mikä mättää, mutta koneeni tallentaa puolet kuvista web-tallennuksenkin kautta aivan oudon värisinä, tai viimeistään ne näkyvät kummallisina täällä Lilyssä, eikä ongelma korjaannu vaikka olen kokeillut mitä.. Jatkan tutkimuksiani, koska tämä ei vetele!! 

Tämän aloituskuvan piti olla postauksen kuvasarjan viimeinen, mutta tahdon nyt heti kärkeen näyttää, miltä tämän meikin pitäisi näyttää :D

Eräässä viime viikon postauksessa tein laiskana tavallista paksumman meikkipohjan ja heräsin kommenttiboksissa käydyn keskustelun myötä siihen, että olen täysin unohtanut kertoa teille ehkä ihanimmasta tuotesarjasta luonnollisen meikkipohjan taikomiseen!! 

Kyseessä on otsikon mukaisesti kulttisarja Bobbi Brown, joka lanseerattiin Suomessa viime vuonna. Valitettavasti tuotteita saa käsiinsä hiplattavaksi vain Helsingin Stcockmannilla, ja ensimmäisellä kerralla tämä on värien valinnan kannalta melko tärkeää :(

 

Bobbi Brownin filosofia on tehdä ihosta meikittömän näköinen, jotta käyttäjä saisi kehuja kauniista ihostaan - ei kyselyitä siitä, mitä meikkivoidetta käyttää. 90-luvulla sensaatiomaisesti levinnyt sarja on aina keikkunut "osta nämä ulkomailta" -listoilla, mutta itse tarvitsin konkreettisen esimerkin sen tehosta ennen kuin tajusin miksi.

Yleensä meikkipohjalta toivotaan tasaisempaa ja kuulaamman näköistä ihoa - tai siis ei toivota, vaan vaaditaan. Miettikää, kun joka aamu istuttaisiin kaikki meikkivoidepurkin edessä lausumassa toiveita, kuin jollekin taikalampulle.. "Oi sinä armas ja uljas meikkivoide, tee ihostani tänään eilistä upeampi PLIIIIIS!", ja sitten sormet ristissä levittämään :D

Ummmmm jep ei kun siiiiis.... NIIN! Tämän tuotesarjan suosituimmat meikkipohjatuotteet ovat meikkivoide-stickit, ja niihin olen itse tutustunut parhaiten. Itselläni on käytössä ammattilaispaletti, enkä tiedä onko niitä Suomessa jälleenmyynnissä, mutta normaalisti tuote myydään stick-mallisena.

Ne sopivat täydellisesti hieman rasvoittuvalle iholle, mutta toimivat myös kosteutetulla pintakuivalla iholla - etsi vain tarpeeksi kosteuttava voide jonka annat imeytyä hyvin. Stickien kaverina käytetään 1-2 peitevoidenappia, joilla tarvittavat alueet neutraloidaan ensin

Perus-ideana on melko perinteiseen tapaan peittää ensin kaikki mikä tarvitsee peittämistä ja keskittyä sitten tasoittamaan ihon sävy.

Bobbi Brownin porukka suosittelee kokeilemaan oikean väristä meikkivoidetta otsaan, koska siellä auringon jättämät rusketuksen suukkoset näkyvät pisimpään. Kasvothan ovat usein hieman muuta vartaloa vaaleammat, joten tasoitetaan tällä tavoin väriä luonnolliseen suuntaan. Ero näkyy postauksen ensimmäisessä kuvassa hyvin - oikean puoleisen kuvan kasvot näyttävät väritykseltään sopivan vartaloon :D

 

Näistä kolmesta sävystä itselleni paras on keskimmäinen, warm beige, joka katoaa ihoon lähes täysin.

Valitun sävyn perusteella voidaan etsiä myös sopiva peitevoidesävy, joka on nimetty näppärästi samalla tavalla. Jos jokin kohta kasvoista vaatii rajun värieron takia tehokkaampaa neutralointia, voi värien valinta olla hieman haastavampaa. Näissä voiteissa on kuitenkin todella paljon peittokykyä, eli elleivät silmänalusesi ole tummanvioletit ja nenänpielesi tuoreen veren väriset, kokeile ensin sitä sinulle "oikeaa" sävyä.


Tuotteita on tarkoitus levittää mahdollisimman vähän, juuri sinne minne niitä tarvitaan. Ylemmästä kuvasta näkyy hyvin, mitä nuppineulan pään kokoinen määrä peitevoidetta on toisella puolella kasvojani jo tässä vaiheessa tehnyt.

Peitevoiteen voi kiinnittää varovasti puuterilla varsinkin silmien alta, ja myyntipakkauksissa peitevoiteen seurana onkin pieni kivipuuteri! Meikkivoidetta ei tarvitse levittää turhaan jo peitettyjen alueiden päälle, ellet tarvitse lisäpeittoa, joten kevyt puuterikiinnitys on jo tässä välissä ihan ok ja estää peitevoiteen kerääntymisen silmänalusten ryppyihin.

 

Meikkivoiteen levitys aloitetaan kasvojen keskiosasta - eli siis sieltä, missä yleensä on eniten tasoitettavaa. Tuotetta käytetään koko ajan minimaalinen määrä, koska se levittyy kauniisti laajallekin alueelle ja sen työstöaika on pitkä. Aloita mieluummin minimäärästä, ja lisää vasta kun tarve niin vaatii. 

Koska sävy on valittu tismalleen ihoosi sopivaksi, ei meikkivoidetta välttämättä levitetä koko kasvoille

Kun haluttu lopputulos on saatu aikaan, saattaa osa kasvoista olla täysin meikittä, ja tämä on yksi suurensuuri salaisuus luonnollisuuden metsästäjille. Tämä toimii tietysti vain, jos et ole erittäin herkkä lehahtamaan kauttaaltaan punaiseksi tilanteessa kuin tilanteessa :B


Kun meikkivoide on levitetty, se voidaan kiinnittää kevyesti puuterilla - mutta kukaan ei tähän pakota. Puuterin kanssa kannattaa käyttää pehmeää ja suurehkoa sivellintä ja minimäärää puuteria - vähemmän on enemmän. Tosin myös enemmän on enemmän.. Mutta siis, tässä tapauksessa! ;)

Meikkipohja onkin tällä haavaa valmis, ja näin kevyen pohjan päälle on kiva taputella pelkkää voidemaista poskipunaa (varsinkin kun et ole puuteroinut kasvoja tarpeettomasti), pistää ripsaria päähän ja lähteä liikenteeseen ^_^

 

Tässä vielä uudemman kerran postauksen aloituskuva, jos sen pikselit ehtivät jo unohtua.

 

Levitin sekä peite- että meikkivoiteen Cailap by Mariela Sarkima -sarjan siveltimillä! Mulla on näitä meikkivoidesiveltimiä kierrossa ainakin kolme, ja ne ovat huippuja.

Keskimmäisessä kuvassa näkyy koko kasvoille käytetty peitevoidemäärä, jota voi verrata peukalonkynteeni.. Seuraavassa kuvassa puolestaan koko kasvoille käytetty meikkivoide. Melko riittoisaa!

Nämä meikkivoiteet ovat siis itselläni käytössä lähes joka päivä, ja käytän niitä myös kuvauksissa upean valoa hohtavan koostumuksen takia. Nämä meikkivoiteet näyttävät salamavaloissa uskomattomilta.


p.s. Bobbi Brownin pisteellä on koulutettua henkilökuntaa, joka auttaa jokaista valitsemaan jokaiselle oikeat sävyt ja tuotteet - he opastavat ihan kädestä pitäen tuotteiden käytössä, eli rohkeasti vaan heidän puheilleen heti kun olet seuraavan kerran Helsingissä! :)

Kommentit

Tiiaanna (Ei varmistettu) http://20smthin.blogspot.com

Oi armas Saara, I have a problem! Ongelmani ovat todella tummat silmänaluset, joihin olen viimeinkin löytänyt tarpeeksi peittävän aseen, Mac Pro Longwear Concealerin. Kuitenkin pian levityksen jälkeen huomaan, että peiteaine on pakkautunut silmän alla oleviin pieniin juonteisiin korostaen niitä. Mikä siis avuksi? Pitääkö (taas) yrittää etsiä uusi tuote? Käytän kosteuttavaa silmänympärysvoidetta ja puuteroin ihon kevyesti levittämisen jälkeen. Tuhannet kiitokset mikäli sinulta löytyy tähän apu! Pus!

Saara S.
Saara Sarvas

Kokeilepa levittää tuote kahdessa toodella ohuessa kerroksessa, jotka puuteroit välissä vielä ohuemmin? :D Suurin ongelma tuohon kerääntymiseen on liian paksu kerros peittotuotetta.

Tuo silmänalunen on kyllä todella hankala kohta pohjatuotteille, sillä se on todella lämmin ja liikkuvainen.. Omilla kasvoillani kaikki tuotteet kerääntyvät pitkän päivän aikana silmän alle hieman, mutta onneksi vaiva parantuu nopeasti kun silmänaluset muistaa taputella läpi aina silloin tällöin.

Kerro, jos ohuempi levitystapa auttoi yhtään!

Tiiaanna (Ei varmistettu) http://20smthin.blogspot.com

Kiitos paljon, että viitsit vastata ja vieläpä nopeasti :) Koitan heti huomenna tuohon tyyliin! Tuo taputtelua olen harrastanut vessareissuilla, mutta toivotaan että tämä hieman auttaisi ongelmaan.

salli986 (Ei varmistettu)

Moi Saara! Tiedätkö saako noita isoja paletteja myös sieltä stockalta, vai pitääkö nuo tilata jostain professionalpuolelta? :)

Saara S.
Saara Sarvas

Käääks, en kyllä valitettavasti tiedä, mutta hieman epäilen.. Soitto kosmetiikkaosastolle varmasti kertoo vastauksen! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Missäköhän hintaluokassa nämä paletit pyörivät? :)

Saara S.
Saara Sarvas

Palettien hinnasta en tiedä, mutta yksittäiset stickit maksavat 40€ :)

heps (Ei varmistettu)

Asiasta moottorisahaan : oi sinä yksisarvisten jumalatar, elämäni olisi muutaman asteen paremaa jos tekisit tutoriaalin siitä sivulettitsydeemistä mikä Anna Abreulla ilmeni muutamassakin Instagram kuvassa ja maybe tais vilahtaa ratatataankin videolla (?) Sivusiili ois mukava mutta nössönä ei uskalla.
Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin ja hyvää kesää sulle ! :)

Saara S.
Saara Sarvas

Hooo, tästä on ollut aiemminkin puhetta, mutta en tiedä, onko minun valitettavasti mahdollista tehdä tästä tutorialia :( Kampaus kun on sellainen, mitä en oikein millään saisi väännettyä omaan päähäni, ainakaan kovin hyvännäköisesti... Niin moni asia on helppo tehdä toiselle -__-

Kyseessä on vain jakauksen kohdalle todella kireästi letitettävät nurinkurinen ja puoliksi avonainen ranskanletti. Eli uudet osiot laitetaan aina letin alle, ja hiuksia otetaan lisää vain toiselta sivulta.

Positiivista

Missä hintaluokassa nämä meikkivoiteet liikkuvat? Kutkuttaisi kokeilla, mutta en haluaisi pistää montaa kymppiä haisemaan taaaaas yhteen epäsopivaan meikkivoiteeseen :D Saakohan näistä samalla tavalla pientä testeriä kotiin kuin esim. MACilta?

anonyymi (Ei varmistettu)

Itse sain mukaani näytteen bobbyn nestemäisestä meikkivoiteesta, kun sitä pyysin. Ja sanoisin, että jos ei pyytäessä näytettä saa mukaansa niin voi jättää ostamatta semmoiselta ständiltä kokonaan!

Saara S.
Saara Sarvas

Aivan varmasti saa testiin, ja sävynvalinnassakin saat apua ^_^ 40€ on hintaa yhdellä stickillä, jossa tuotetta on paljon.

piila (Ei varmistettu)

Asiaan perehtyneenä, osaatko sanoa minkä sarjan peitevoidetta/ meikkivoidetta kannattaisi käytää jos on todella taipumus punastella tilanteessa kuin tilanteessa? Tarkoitus olisi ettei näyttäisi täysin ylimeikatulta ja pakkeloidulta. Mutta pakkohan se iho on jotenkin peittää ettei iho helottaisi aivan punaisena eri tilanteissa...

tiippa (Ei varmistettu)

Mulla on sama ongelma ja käytössä Estee Lauder Double wear, se peittävin niistä (siitä kun on olemassa fluidi ja bb-versio). Jos haluan ohuemman/kuulaamman pohjan niin laitan sekaan tai pohjan alle Lumenen ihon sävyn heleyttäjää (honey glow).

Saara S.
Saara Sarvas

Tuossa vinkattu Estee Lauder on oikein passelia, itse voisin ehdottaa vaikka Dermablendiä, jonka saa levitettyä todella ohueksi pienellä treenillä ja se peittää silti todella hyvin :) Pientä miinusta todella niukasta sävyvalikoimasta...

lauraaa (Ei varmistettu)
Saara S.
Saara Sarvas

Haha, mulla on onneksi jo hienommat ponilegginssit - hienommat siis lähinnä siksi, että niissä on poneja KAIKKIALLA ;D

LauraP

Bobbi Brownia hamstrasin aina ulkomaan reissuilta, niin hyviä tuotteita! Mulla on nyt nestemäinen meikkivoide, joka sekin on hyvä. Ainoa korjattava asia siinä on laventelin tuoksu, josta itse en pidä - muuten tuoksuvat tuotteet on ok. Mun yks all-time-favorite luomivärejä on BB:n Cognac, laatu ja sävy aivan loistavat!

Saara S.
Saara Sarvas

Hoo, laventelin tuoksuista meikkivoidetta en olekaan päässyt vielä hypistelemään! Kiinnostuin, vaikka suhteeni laventeliin onkin ristiriitainen :D

emmiiiii (Ei varmistettu)

Moikka!

Joskus kauan kauan sitten, tanssii tähtien kanssa -kuvauksien aikoina (en edes muista millä kaudella), teit Annalle kampauksen joka juurtui mieleeni pahasti. Nimittäin "kalanruotoirokeesiletti"! Jaksaisitko/pystyisitkö mitenkään tehdä tästä kunnon tutorialia esimerkiksi videon tai useiden kuvien muodossa? :) en vain jotenkin käsitä miten se tehdään :DD

t. emmi :)

Saara S.
Saara Sarvas

No kuules, kyseessä on vain pään päälle kireästi letitetty nurinkurinen ranskanletti, joka vaihtuu niskassa kalanruodoksi. Letistä nypitään lopuksi pienenpieniä hiusosioita irti punoksesta, jolloin myös pään yli kulkeva osa muistuttaa kalanruotolettiä ^_^

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä peittävää meikkivoidetta sä Saara suosittelisit järkyttävän kuivalle ja kalpealle iholle? Kaikki tähän mennessä kokeilemani tuotteet ovat olleet aivan liian tummia ja kellertävän sävyisiä eivätkä peitä ihon punaisuutta kuin parin tunnin ajan.

Saara S.
Saara Sarvas

Hmmmm.... Onkohan Chanelilla vielä Vitalumière sarjansa superkosteuttavat meikkivoiteet... Niistä lähtisin kokeilemaan! Ovat ihanan "rasvaisia" ja toimivat kuivalla iholla hyvin. 

Pyydä ensin testipurkki kaupasta, ettei tule hukkaostosta :)

Tofunakki (Ei varmistettu)

Osaat kertoa niin vakuuttavasti kaikista tuotteista, et vaikka en kauheasti meikeistä ymmärrä (ja osittain varmaan juuri siistä syystä) mun tekee mieli aina hankkia kaikki tuotteet mitä kehut. :D
Kaapista löytyy tällä hetkellä 2 eri meikkivoidetta ja mineraalimeikkijauhe, millä laiska meikkaaja pärjää vaikka pari vuotta, mut nyt olis palava tarte hommata tää.

kalpeanaama (Ei varmistettu)

Hei milloin kerrot Vita liberata ruskettavan arvontatuloksen?

Saara S.
Saara Sarvas

KÄÄÄÄK tällä viikolla!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Saara S., oletpa väsyneen näköinen. Nukutko kunnolla? Taitaa olla stressi työ sulla :/

Vierailija (Ei varmistettu)

höpöhöpö, et ole väsyneen näköinen, Saara! Näytät kivalta!

Saara S.
Saara Sarvas

No niin olen -___- Nukun kyllä kunnolla, mutta unen määrä on viime viikkoina ollut taas vähäinen kiireen takia. Sen näkee kyllä ihon kunnossa ja näiden silmäpussien koossa :B Työ on kivaa ja ihanaa, mutta sen määrä on ollut vähän turhan suuri!

Heinäkuun 18. päivää kuin nousevaa kuuta odottaen näperrän tämänkin viikon aamusta iltaan postauksia, että voin ottaa taas ensimmäisen yli parin päivän lomani sitten viime vuoden ^_^

Akneihoinen (Ei varmistettu)

Moi!
Mitä mieltä olet Saara, sopiiko tämä meikkivoide myös rasvaiselle akneiholle? Eli tukkiiko ihohuokoset tai onko muuten vaan sopimaton.
Kiitos jo etukäteen!

Saara S.
Saara Sarvas

Tuote ei tuki ihoa, mutta ollessaan rasvapohjainen, se saattaa reilusti rasvoittuvalla iholla liikkua ja menettää peittokykyään nopeammin kuin on tarkoitus.. Meikin soveltuvuus riippuu siis paljolti myös toivotusta lopputuloksesta :)

Oletko kokeillut, löytyykö Dermablendin compact foundationista sinulle sopiva sävy? Se on koostumukseltaan ja lopputulokseltaan samankaltainen, mutta peittokykyä ja pysyvyyttä on roimasti enemmän!

Sima (Ei varmistettu)

Heippa,

Mun kasvoilla on muutamia häiritseviä verenpurkaumia, nenän päässä, sekä nenän varressa. Niitä on vaikea saada peitettyä kunnolla. Osaatko kertoa jotain hyvin peittävää ja naamassa pysyvää tuotetta verenpurkaumille?

En ole käyttänyt meikkivoidetta tai puuteria, oikeastaan vain peitepuikkoa sinne mihin kulloinkin tarvitsee. Tarvitsisin siis apua tuotteiden valinnassa. Kertoisitko joitain vaihtoehtoja joilla saisi ihanan heleän summer lookin, jotain vähän säihkyvää..Ihoni on rasvainen, mutta pintakuiva. Kiitos!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.