Clarisonic - Ihonhoidon hifistelyä

Saara Sarvas

Tuote saatu testiin maahantuojalta

Ärrrhh.. Tajusin juuri, että minun olisi ehdottomasti pitänyt kirjoittaa tästä laitteesta ennen joulua! Tämä olisi ollut täydellinen lahja pukinkonttiin -__-. No, tästä alkaa uusi vuosi ja kaikkien meidän syntymäpäivät vyöryvät päälle! Kyseessä on tietenkin kauneudenhoitomaailmaa mullistanut, kosmetiikkaosastolla elektroniikan sijaan myytävä, langaton ja vedenpitävä kasvojenpesuharja Clarisonic.

Clarisonicin juuret ulottuvat yhdysvaltoihin ja firmaan, jonka insinöörit kehittivät Sonicare -hammasharjan. Heidän uusi haasteensa oli iho ja vastauksena tämä laite. 300 kertaa sekunnissa 10 asteen verran edestakaisin pyörähtelevä harjapää, kuukauden käytön kestävä akku, vaihdettavat ja erityyppiset harjapäät ovat mielestäni erittäin hyviä lähtökohtia sen haasteen taltuttamiseen.

Toisin kuin ainakin itse aluksi luulin, Clarisonic ei juurikaan kuori ihoa ja se sopiikin useimmille päivittäiseen käyttöön. Kuten ihonhoitotuotteita vaihtaessa, reagoi iho myös päivittäiseen tehohuuhteluunsa. Noin kuukauden kuluttua käytön aloittamisesta iho saattaa puskea esiin tavallista enemmän epäpuhtauksia ja oikutella noin viikon ajan. Tämän jälkeen ero on kuitenkin selvä - iho pysyy kirkkaampana, rasvoittuvan ihon mustapäät vähentyivät, hoitotuotteet imeytyvät tehokkaammin ja kaiken tämän seurauksena kasvot ovat kokonaisvaltaisesti paremman näköiset.

Tässä muuten harja in action! Suljinaika oli minimissään, enkä silti saanut harjaa pysäytettyä:

Clarisonic on tietysti satsaus, sillä vaikka vaihtoehtona onkin laitteita erilaisista hintahaarukoista, on jopa testaamani ja edullisin Mia 2 150€ arvoinen. Kertasatsauksen lisäksi harjapää täytyy vaihtaa tai desinfioida huolellisesti 3kk välein. Uudet vaihtopäät maksavat 25€ / kpl. 

Tuotteita saa muuten tilattua omakseen esim. Stockmannin verkkokaupan kautta. Sivulla on myynnissä myös Clarisonicin omia ja ihanasti vaahtoavia puhdistustuotteita, mutta käytännössä harja toimii minkä tahansa kevyestikin vaahtoavan tuotteen kanssa. Eli vaikka käyttäisin täysin luonnollisia tuotteita, voin ottaa niistä hyvillä mielin tehot irti Clarisonicin avustuksella.

 

Kolmen erilaisen mallin väliset erot ovat lähinnä muotoilun ekskluusiivisuus, erilaiset ohjelmavaihtoehdot ja niiden pituudet sekä hinta. Erilaisia harjapäitä taas löytyy 4: Delicate, Sensitive, Normal, Deep Pore sekä bonustuote Clarisonic Plussan vartaloharjan vaihtopää.

Ero eri harjatyyppien välillä on lähinnä pohjan värissä tunnistamisen helpottamiseksi, sekä harjasten pituudessa. Mitä pidempi harjas, sitä enemmän se liikkuu iholla ja sitä tehokkaampi vaihtopää on. Helposti irtoava pää mahdollistaa useiden käyttäjien vuorottelun! Jokaisella harjapäällä on oma suojansa kuivumisen mahdollistavilla ilmanvaihtorei'illä, eli ne voi huoletta irrottaa käytön päätteeksi ja asettaa itse kojeen odottamaan seuraavaa käyttäjää.

Itselläni oli testissä tavallisen ja herkän ihon harjapäät.

Laitteen käyttäminen on erittäin helppoa. Kun otat sen ensimmäistä kertaa pakkauksesta, lataa 24h. Tämä maksimoi akun keston tulevaisuudessa.

Kun siirryt harjan kanssa kylpyhuoneeseen, kastele sekä harja että kasvosi kevyesti. En muista, kehotettiinko ohjeissa kastelemaan vain toinen, mutta tämä on minun hyväksi havaitsemani tekniikka.. Kasvot käsitellään läpi minuutissa ja harja värähtää merkiksi, kun on aika siirtyä seuraavaan alueeseen. 

Alkuperäinen ohje oli muistaakseni: otsa, leuka ja nenä, poski 1 ja viimeisenä poski 2... Kai.. Katsotaan kohta!

Itselläni alkuperäinen ei toiminut alkuunkaan, vaan otsalle ensimmäisenä vaahdottuva puhdistustuote valui aina silmiini..... Vaihdoinkin järjestyksen paljon järkevämmäksi! Ota ensin videosta vinkit takataskuun:

Jaa otetaanpa sama sitten suomeksi Saaran tapaan:

  1. Piirrä ensin kahdeksikkoja nenän ja leuan alueella 20sec ajan. Harjaa liikutetaan juurikaan painamatta ihon pinnalla koko ajan siirtyen.
  2. Siirry harjan värähtäessä otsalle, jonka olen itse venyttänyt myös ohimoille 20 sekunnin ajaksi.
  3. Kun harja värähtää taas, siirry siihen poskeen joka on lähempänä ja pyörittele harjaa posken ja leukaperän alueella 10sec.
  4. Viimeisen värähdyksen kohdalla siirrytään tietysti toiseen poskeen ja loppu onkin historiaa.

Huuhtele lopuksi sekä kasvosi että harja huolellisesti ja aseta laite ilmavaan paikkaan kuivumaan. Siirry sen jälkeen levittämään ihollesi kultaa ja mirhamia ja jumalaisia öljyjä ja vaikka hattaraa! Siis, levittäkää oikeasti vain seerumeita ja sensellaisia. Tiedätte kyllä.

Usean kuukauden käytön jälkeen sanon, että pidän Clarisonicista valtavasti, mutta jos ihoni olisi luonnostaan tasapainoinen ja kuulas, en varmasti osaisi arvostaa tai edes kaivata harjan aiheuttamaa muutosta. Sanoisinkin, että harja sopii parhaiten normaalille, pintakuivalle ja rasvoittuvalle iholle. Oikean harjapään ja rauhallisen totuttelun avulla voisin nähdä tämän käytössä myös kuivalla iholla...

Löytyykö lukijoista herkkä- tai kuivaihoisia ja muiden iho-oireiden kanssa elävien kokemuksia? Kommentoikaa!

Osa aknea sairastavista ylistää harjaa parhaana apuna koskaan, toisten kohdalla se taas on pahentanut ihon kuntoa.. Itse varmaan kokeilisin jos kaikki muut keinot olisi jo käyty läpi - pahimmassa tapauksessa myisin laitteen uuden harjapään kanssa jollekin tuttavalle. Reaktiot tällaiseen mekaaniseen käsittelyyn vaihtelevat rajusti, eli lopputulos on täysin yksilöllistä.

Loppuun sanottakoon, että Clarisonic ei ole ansainnut kulttimainetta ja lukuisia ylistyksiä ilman syytä. Oma ihoni on voinut selkeästi paremmin nyt, kun sen hoitorutiinit ovat kunnossa! Pidän harjan jatkossakin ihonhoitorutiinissani, mutta en ehkä pakkaa sitä mukaan viikonloppumatkoille.. Niin addiktoitunut en kuitenkaan ole ;)

Onko joku teistä kokeillut Clarisonicia?
 

p.s. Soko lähetti terkut kesken postauksen kirjoittamisen. Ajattelin välittää viestin: ÅÖ_ÄÅ^´ä娨

 

Kommentit

fiibi (Ei varmistettu)

Mää oon kovastikki halunnu testata tuota, mutta en ihan niin paljoa että raskisin laittaa kahta tonnia siihen laitteeseen. Apua en tajunnu että se on nuin kallis! Vaikka sijoitushan se varmaan on jos se oikeesti toimii ittellä kunnolla eikä pahenna sitä ongelmaa. Mutta ku ei voi tietää. Mää muuten katoin nuita stockmannilla pari päivää sitte ja mun mielestä ae oli jotain lähempänä kahta sataa se hinta...? Tiiä sitte katoinko jotain väärää lappua tai onko mulla muuten vaan valikoiva muisti.
....Mun oli pakko kurkata välissä mitä Stokkan nettikauppa sanoo, ni siellä luki että Mia 2 on 149 €. Toivottavasti sulla on tullu yks nolla liikaa siihen hintaan tuolla ylempänä, ni vois olla vähän realistisemmat mahollisuuet kokkeilla tuotaki laitetta :D

pim (Ei varmistettu)

"...edullisin Mia 2 150€ arvoinen" Eikö tämä tarkoita että laitteen nimi on "Mia 2" ja hinta 150€ eli ei ole mitään ylimääräisiä nollia?

fiibi (Ei varmistettu)

Hehe niimpä tietenki :D Aivot kävi näköjään vähän tyhjäkäynnillä

wunderschön

Hankin viime vuonna Mia 2:sen ensin itselle ja myöhemmin siskolle lahjaksi. Omalla iholla en huomannut mitään ärtymisvaihetta, mutta käytänkin yleensä harjaa vain kerran päivässä iltaisin. Puhtaalle sileälle iholle on mukava levittää yövoide vaikuttamaan ja aamulla naama tuntuu niin pehmoiselta, etten koe tarvetta harjan käytölle aamuisin.

Kotelon ja pitkän akunkeston vuoksi harja on huippukätevä pakata myös matkalle mukaan, mutta toisinaan jää viikkokin välistä, etten harjaa hoksaa käyttää. Eli itsekään en ole täysin koukussa. Mutta viikon käyttämättömyys näkyy kyllä ihossa ja kun harja on taas mukana rutiinissa, on oma naama paljon kivempi kaveri.

Siskolla harja ei tosin ole päivittäisessä käytössä, koska hän koki sen muuten kuivattavan liiaksi.

Evelia

Luulin ensin, että tuotteen nimi on Mia ja hinta 2 150€. Piti vähän hieraista silmiä ja avata verkkokaupan sivu ennen kuin osasin laskea 1+1 eli tuotteen nimi olikin "Mia 2" ja hinta 150€ :D Ehdin jo ihmetelläkin, että kuka oikeasti maksaisi tuollaisesti yli 2 000€. Ai että tuli taas fiksu olo.

Itselläni on herkkä, kuiva, akneen taipuvainen, couperoottinen, epäpuhdas sekaiho ja varmaan jotain vielä päälle. Tuo laite kiinnostaisi kovasti, mutta koska ihoni herkkyys on tätä nykyä aika ylenpalttista niin taitaa olla parempi omalla kohdalla jättää laite kaupan hyllylle. Itsehän käytän luonnonkosmetiikkaa, mutta siitä syystä ettei oma ihoni kestä kemikaaleja ja ärtyy niistä ihan kipeäksi asti. Ilman tuota ylenpalttista herkkyyttä uskoisin laitteen olevan kokeilemisen arvoinen itsellä, tosin ei ehkä couperosan takia päivittäisessä käytössä. Tällä hetkellä käyn suurta taistoa ihoni kanssa, jonka toivon pääsevän tässä kuussa vihdoin ja viimein päätökseen.

annaa (Ei varmistettu)

Mä en myöskään tajunnut, että tuotteen nimi on Mia 2, vaan luulin, että hinta 2150e. Eka ajatus oli, että mitä hel.... Mutta sit järki voitti, kun ajattelin, että ehkei Saara esittelisi ja kehuisi meille tuotetta, jota ei kenelläkään ole varaa ostaa. :D 150e kuitenkin vielä jopa opiskelijan budjettiin ahdettavissa.

Evelia

Ah ihanaa, en ollut ainoa! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse käytän päivittäin Clarisonic Mia 2 kasvojen puhdistukseen enkä voisi olla ilman! :D Jos pesen kasvot ilman harjaa niin naama tuntuu likaiselta ja pitää pestä uudestaan! :D

Suvi55

Tätä en ole kokeillut, mutta samanlaista kyllä! Kävin viime vuonna tutustumassa Mary Kayn tuotteisiin ja heillähän on samanlainen vempele myynnissä - hintaakin oli alle satasen. Ihanan pehmeältähän se kasvoilla tuntui ja iho tuntui ihanan puhtaalta käytön jälkeen, mutta enpä silti sen kummemmin jaksanut laitteesta innostua. :/

sokeris (Ei varmistettu)

Mulla on herkkä ja kuiva iho ja hyvin toimii tuolla herkän ihon harjalla! Käytän ihon kostuttamiseen ennen harjailua misellivettä, koska hanavesi ei tee kovin hyvää tälle iholle. Hoitotuotteet tuntuvat imeytyvän tuon jälkeen tosi hyvin, mistä kuiva iho tykkää.

Myyti

Täällä yksi kuivaihoinen, mutta testailuja Mia3:lla ja cashmere-harjalla on vasta viikko takana. Tähän mennessä ei mitään ongelmia. :)

Girls Run the World (Ei varmistettu)

Omg. Piti vähän aikaa miettii et paljon toi laite makso. Katoin eka et laitteen nimi on Mia ja hinta 2 150€... Mut ei ehkä kuitenkaan;)

Löysin Lookfantasticilta tarjouksesta Magnitone Lucid Facial Brush- harjan. Hintaa oli tarjouksessa silloin n.65e, saattaa olla edelleen. Tätä ainakin kehuttu myös maasta taivaaseen, omaani odotan saapuvaksi :) Budjettiratkaisu.

julleeeee (Ei varmistettu)

Herkkäihoisimmille tiedoksi: Noissa laitteissa on eri puhdistusnopeuksia, silleen yksinkertasesti: mitä hitaampi sitä hellävarasempi, mitä nopeempi sitä tehokkaampi puhdistus. Lisäks laitteeseen voi valita sen herkän ihon harjan lisäks herkälle iholle sopivan puhdistusemulsion, mikä on myös Clarisonicin oma eli sopii laitteeseen :) Eli herkälle iholle kun ottaa oikean harjapään ja hitaimman puhdistusnopeuden sekä sen oikean putsariaineen niin pitäis sopia kyllä kaikista herkimmillekkin ihotyypeille, ja niille joilla ei niin helpolla herkisty niin antakaa palaa täysiä vaan! Stockan verkkokaupasta löytyy myös noita eri puhdistusemulsioita eri ihotyypeille.

marianna_ (Ei varmistettu)

Sain just tuon Mia 2 -harjan joululahjaksi ja olen kyllä koukussa :D Ihoni on herkkä ja pintakuiva ja aknesta kärsinyt lähemmäs 6 vuotta. Ja nyt iho alkanut vihdoinkin puhdistua!! Akneni ei ollut pahimmasta päästä, kuitenkin posket finnien peitossa, nyt tosin ne siis lähtenyt puhdistumaan. Suurin muutos ihossa varmaan se, että mitään uusia näppyjä ei ole tullut ja isot finnit ovat tiessään! Käytän harjaa iltaisin ja iho on kyllä aina kuin uusi harjauksen jälkeen! Ja multa löytyy se clarisonicin oma puhdistus geeli (näyte ton mia 2 mukana myös) ja se on kyllä hyvää ja harja liukuu hyvin sen kanssa. Mitähän mun vielä piti sanoa? no - SUOSITTELEN! :D

Olipa kiva lukea testi ja muidenkin kokemuksia aiheesta. Kamppailen itse pintakuivan sekaihon kanssa ja itselleni sopiva ihonhoitorutiini on vielä hakusessa.
Olen sun testauksia mielenkiinnolla lukenut. Useimmista testeistä on jo aikaa, joten olisi mielenkiintoista lukea nykyisistä ihonhoitotavoistasi- vieläkö konjak sponge on käytössä, entäpä käytkö hydra facialissa tai muissa kasvohoidoissa säännöllisesti, mitkä seerumit ja puhdistusaineet ovat jääneet testeistä pysyvään käyttöön ym.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on kuiva sekaiho (nenä mustapäiden peitossa, posket rutikuivat) ja olen käyttänyt clarisonicia kolmisen kuukautta ja tykkään kovasti, vaikka mitään suurta eroa kasvojen ihossa en ole oikeestaan edes huomannu :D Ostin laitteen vain siksi, koska rakastan kosmetiikkaa ja vekottimia :D Mustapäitä nenässä on edelleen yhtä paljon ja yksittäisiä finnejä ilmestyy edelleen silloin tällöin. Isoimman eron oon huomannu siinä, että ihoa ei tarvii kuoria yhtä usein ja meikkivoide tuntuis levittyvän paljon tasaisemmin eli ehkä pienet kuivat läikät ja epätasaisuudet ovat ihosta vähentyny. Samaa vinkkaan minäkin kun Saaran tekstissä: ei kannata aloittaa otsasta, silloin putsari valuu silmiin! Käytän clarisonicia myös decolteen iholle ja siinä on näpyt vähentyneet ja iho tullut kuulaammaksi :)

Mimmiiiii (Ei varmistettu)

Nää on päässy liian vähän mediassa esille, joten kiva että esittelit ! Mulle kuitenkin tästä kasvoharjasta hinta oli hullu, enkä ikinä ois voinu maksaa noin paljon. Mutta kaivaudun ebayn maailmaan, ja löysin hyviä kasvoharjoja, ja ofc tilasin Kiinasta. Pattereilla toimii, ja on ihana !

ek_ (Ei varmistettu)

Hei! Mielenkiinnolla odotan että oma laite latautuu. Tänään ostin ja Stoccalla hinta on 149 e ja kaupan päälle saa erittäin herkän ihon harjan.

Vierailija (Ei varmistettu)

ne ebayn kiinasta ostetut taitaa olla alkuperäis tuotteen Kopiota.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ostin ulkomaiselta sitelta Mia2:n ja mukaan tuli iso pullo kasvojen puhdistukseen ja toinen vartalolle + yksi vaihtoharja sekä pikku pullo puhdistus geeliä, hintaa oli vähän päälle 160€. Setti oli tosin tarjouksessa ja taisin ostaa vikan. Kolme iltaa olen käyttänyt ja tuntuu, että couperosa punottaa hiukan vähemmän. Iho tuntuu todellakin puhdistetulta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.