Delush Polish - Ihanat indielakat

Saara Sarvas

Kynsilakat saatu testiin maahantuojalta

Mun heikkouteni ovat karamelleilta näyttävät kosmetiikkatuotteet, ja nyt ollaan kyllä niin syvällä siinä suossa, ettei ylös pääsemisestä voi edes haaveilla.. Indie-kynsilakat ovat olleet mun salainen kosmetiikkahaaveeni jo muutaman vuoden ajan, mutta koska olen saamaton ja kokenut traumoja ulkomailta postitettujen kynsilakkojen kohdalla, on sellaisten tilaaminen jäänyt kauas to do -listan hännille. Sitten Cesarsshop meni, ja otti niitä jo muutenkin tajuttoman laajoihin valikoimiinsa. 

Ihan kuin mulla ei olisi muka tarpeeksi lakkoja jo nyt... EI OLE!! 

Jos sana indie-lakka ei kerro mitään, lukaise tämä postaus läpi ja olet aiheen suhteen hurjasti viisaampi - ja todennäköisesti köyhempi, koska ähh.. Katsokaa nyt näitä lakkoja!!!!

 

Indie-kynsilakat ovat lakkamaailman osa-alue, jossa pyörii satoja pieniä, keskisuuria ja hiljalleen suuremmiksi paisuvia, itsenäisesti kynsilakkoja kehittäviä, pullottavia ja myyviä yrityksiä ja yksityisyrittäjiä. Pienten lakkamerkkien myynti tapahtuu aluksi usein Etsyn kautta, mutta suosituimmat ovat kasvaneet ja saaneet taakseen suurempiakin jälleenmyyjiä. Vaikka merkkien tuotantomäärät kasvavatkin, voivat ne itsenäisinä yrityksinä silti kantaa ylpeänä termiä "indie".

Kuten kuvista näkyy, on monen indie-lakan jujuna huumaava määrä erilaisia glittersekoituksia, ja niiden jälki kynnellä on tavallaan yhden lakan jelly-sandwich. Kaikki indie-lakat eivät tietenkään ole glitterhäröilyitä, vaan seasta löytyy koostumuksia ja sävyjä niin paljon, kuin koskaan on edes mahdollista keksiä. Erilaiset yksisarvislakat ovat kuitenkin ehdottomasti tämän UG-kulttuurin ominaisin ilmentymä.

 

Delush Polish / Je ne sais Quoi

Pienten yrittäjien kehittämät lakat ovat suoraa seurausta kynsikoristelun yleistymisestä, ja tällaisille erikoisille ja huomiota herättäville lakoille on ehdottomasti oma markkinarakonsa, joka on saanut myös suuret kynsilakkajätit ja kosmetiikkafirmat, kuten L'Oréalin (ja sen alla Essien ja Maybellinen), China Glazen ja O.P.I.:n panostamaan erikoisempiin glitterlakkoihin. Muistatte varmaan esimerkiksi viime vuonna postaamani jutun Polka Dots -lakoista, joiden henkisiä on vyörymässä kesämarkkinoille tänäkin vuonna.

Massatuotannoista poiketen Indie-lakkoja tehdään pienimmillään vain kymmenien pullojen eriä, ja uudet kokoelmat saatetaan myydä loppuun minuuteissa lanseerauksesta! Tämä on maailma, johon voi todella kadota Internetiin eksyessään..

Yksisarvissieluni itkee ilon timantteja eri lakkamerkkien sivuja selatessa, koska: such glitter, many shimmer, enjoyment.

Kaikkiin tämäntyyppiset lakat eivät iske, mutta voi veljet.. Veikkaan, etten ole ainoa ihastunut :B

 

You Blue Me Away / Destinated for Grapeness

Omaan testiini päätyi tällä kertaa kahden indie-merkin lakkoja, ja niistä ensin esittelen Delush Polishin, jonka takana on päivisin graafikon töitä tekevä Adrianna. Hän kehittää, sekoittaa ja pullottaa lakat edelleen itse, ja tahdon mahdollisesti lähettää naiselle henkilökohtaisen kiitoksen oman arkeni parantamisesta. En tiedä, milloin maltan lakata kynteni jollain muulla, kuin indie-lakoilla!

Lakat ovat 3-free, eli niistä ei löydy formaldehydiä, DBP:tä, eikä tolueenia. Tämä on onneksi jo aika yleispätevä standardi kaikissa kynsilakoissa, mutta ehdoton plussa silti!

Erilaisia sävyjä on kymmeniä, ja ne ovat toinen toistaan ihanampia. 

 

Wanna dance with some Bunny

Indie-lakkoja käyttäessä kannattaa muistaa pari juttua, koska tuotekehitystä ei ole mahdollista viedä aivan yhtä pitkälle, kuin suurissa firmoissa. Kyseessä ei ole mitään ihmeellistä tai vaikeaa, mutta näiden vinkkien avulla saat lakoista kaiken ilon irti:

  1. Glitterit sakkaantuvat helposti lakan pohjalle, joten käännä pullo hetkeksi ylösalaisin ennen lakkausta ja pyörittele pulloa käsiesi välissä. Niin, ja älä ravista!

  2. Koska useiden tuotteiden pohjalakka on jellymäistä ja läpikuultavaa, saat peittävän lopputuloksen nopeammin levittämällä pohjalle kerroksen tavallista värilakkaa. 

  3. Anna kerrosten kuivua hyvin, koska esimerkiksi suurempien glitterien alle jäävä lakka saattaa tarvita extraminuutin asettuakseen.

  4. Älä säästele päälyslakan kanssa. Suuret glitterit saattavat jäädä koholle, ja kirkas lakka on pakollinen työvaihe. Kaksi, tai joskus jopa kolme kerrosta tekevät lopputuloksesta entistä paremman! 

 

Wanna dance with some Bunny / Love me Lights Out (ehkä ihanin!!!!!)

Vaikka mieli teki, en swatchannut jokaista lakkaa kynsilleni - tosin kai siihenkin hommaan on joku kerta ryhdyttävä. Näistä lakoista saa onneksi erittäin todenmukaisen kuvan ihan vain pulloja tutkailemalla! Kuvien alla on suorat linkit sävyihin verkkokaupan puolella (ei, eivät ole mainoslinkkejä, ajattelin vain helpottaa teidän elämäänne :P).

 

Fleur de Peche / Medusa's Verde

Oletteko jo ihastuneita? Mä en saa näistä tarpeekseni. 

Cesarsshopilta tilattuna yhden Delush Polishin lakan hinta on vajaan 15€, mikä on mielestäni erittäin kohtuullinen suurehkosta 15ml pullosta. Muita, kuin näissä kuvissa näkyviä sävyvaihtoehtoja pääset selaamaan tästä.

 

Nomparellikermaa, sellaista tämä ystäväni Majn sanojen mukaan on ^_^

 

p.s. Lakkoja saa tietysti tilattua itselleen myös eri merkkien omilta sivuilta, mutta ennen alhaisista hinnoista innostumista kannattaa muistaa, että lakkojen Suomeen toimittaminen tulleineen on inhan tyyristä, ja postipate voi viedä matkallaan viikkoja.. Olen kyllä joskus niin vanhanaikainen ja mummoutunut, kun mieluiten vaan kävelen itse paikan päälle kauppaan hypistelemään ja valitsemaan tuotteet :D Kertokaa toki, jos teillä on erilaisia kokemuksia, ja minä olen vain osunut huonoon saumaan!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä sulla on ykköskeino saada tämä pois kynsistä? Mä en vaan kertakaikkiaan jaksa raaputtaa tätä, siksi en myöskään käytä

Saara S.
Saara Sarvas

Mun kynsistä on aluslakankin kanssa melko helppo kuoria kaikki 3 kerroksen lakkaukset. Ne kynnet, missä tämä ei onnistu, upotan lakanpoistopurkkiin. Näissä lakoissa on tuota värilakkaa sen verran paljon, että lakka irtoaa paljon tavallisia glittereitä helpommin.

medde
Medde xoxo

Oi ei! Tämä on mun tuho :) Oon niin monet kerrat noita lakkoja kuolannu ulkomaisista nettikaupoista mutta on vaan aina jäänyt ostamatta, koska ihan liikaa vaivaa muka. Nyt on kyllä siis pakko ostaa noita ja paljon :D :D

Saara S.
Saara Sarvas

Tell me about it..... :D

Sonjaaa (Ei varmistettu)

Oisko sulla vinkata jotain hyvää vedenkestävää kajalia, joka pysyis pitkään siistinä silmän sisäluomella? Siis tuolla kostealla alueella. :D
Tykkään käyttää silmä alasisäluomella kajalia, mutta en oo löytäny sellasta joka pysyis kunnolla. Tokikin tuo alue on sellanen ettei siinä varmaan mikään täydellisesti pysy... Oon kokeillu aika monia halvempia merkkejä, Diorin Diorshow waterproof eyelineria (joka oli ihan ok ja sitä varmaan ostan jos ei sulla oo suositella mitään), jotain Lancomen joka oli huono, se irtoili luomelta sellasina palasina, jotka meni sitten silmään ja silmät vuosi entistä enemmän :D Nyt on käytössä Baremineralin Around the clock. Ihan ok tämäkin, tosin Diorin oli parempi. Tää lähtee aika nopeesti pois luomen ulkonurkasta.

Saara S.
Saara Sarvas

Hmmm.. Jos käyt joskus ulkomailla, niin Urban Decayn 24/7 Glide On -kynät ovat todella mainioita! Kotosuomesta erittäin kestäviä löytyy toki Make Up For Everiltä (kunhan muistat aina sulkea korkin!!!) ja M.A.C.:ilta. Edullisimmista kynistä suosikkini on Rimmelin Scandaleyes Waterproof -kajalit, jotka ovat hintaansa näden erittäin pysyviä!

Mimppu (Ei varmistettu)
Kissis (Ei varmistettu) http://www.kissaamma.blogspot.fi

MUTTA NOIDEN PUTSAAMINEN ON HELVETTIÄ! >:D

Saara S.
Saara Sarvas

Ai, mulla lähti osa ihanasti kuoriutumalla, koska kynteni ovat vähän sellaista sorttia, ja loput nätisti purkkipuhdistuksella :D Kumpikohan on ärsyttävämpää, kynnet joiden pinnasta mikään ei meinaa irrota, vai kynnet, joissa ei pysy mikään??

Hosuli
Hömppäblogi

Mää en ees oo kauhean innostunut kynsihommista mutta NUO LAKAT. Tuli ihan semmonen fyysinen "pakko ostaa!!!" -tunne, hahah. Pelottavan houkuttelevaa.

Sun kuvissa lakat näyttää aivan ihanilta, mutta tuon verkkokaupan ulkoasu ei oo kyllä freeseimmästä päästä... :D

Mirja H (Ei varmistettu)

Klikkailin jo vaikka mitä ostoskoriin Delushpolish.com:ssa! :D Sitten muistin etten saa töiden takia käyttää lakkaa sormien kynsissä ja vaikka kesä tuleekin pian niin täällä ei tarkene välttämättä sandaaleilla. Selvennykseksi kerron että asun Pohjois-Englannissa! ;) Delush muuten repii ihan hullut postimaksut ihan yhdestäkin lakasta. Harmi ettei noita saa ebaystä. Ja Delushin Etsy -sivuilla on vain yksi lakka myynnissä. Aika huvittavaa että noita saa helpommin Suomeen kuin Englantiin! :D Olkaa Suomessa asustavat onnellisia! Mutta siis Saara, voi sinua kun sait mut himoitsemaan noita ihania glitteripläjäyksiä! :P

karotikka (Ei varmistettu) http://iwannabe-everything.blogspot.fi/

Ei voi olla tykkäämättä lakasta josta tulee mieleen lähinnä Doris -keksit?? IHANA!

karotikka (Ei varmistettu) http://iwannabe-everything.blogspot.fi/

Ei voi olla tykkäämättä lakasta josta tulee mieleen lähinnä Doris -keksit?? IHANA!

Fit this shit!

hei ei tällaisia postauksia! Yritän vähentää kynsilakkojen ostamista ja käyttää vanhat (= korillisen) loppuun ensin, eikä tää kyllä auta nyt yhtään! :D

Mimie (Ei varmistettu) http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

Kerrassaan syötävän ihania lakkoja!!

Vierailija (Ei varmistettu)

mistä mac meikkejä voi ostaa?

Saara S.
Saara Sarvas

Helsingin ja Turun Stockmanneilta löytyy myyntipisteet, mutta jos tiedät mitä tuotetta kaipaat, voit tilata sen mihin tahansa Stockmannin tai Stockmann Beautyn toimipisteeseen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ois kiva jos vastailisit enemmä kysymyksii :/

Saara S.
Saara Sarvas

Heippa vierailija, yritän ottaa viikossa muutaman illan, jolloin vastailen parin tunnin ajan kommentteihin tulleisiin kysymyksiin! Teen tällä hetkellä niin paljon töitä, että prioriteettina on aina tehdä uusia postauksia, mutta yritän kyllä parhaani mukaan bongailla varsinkin polttavia kysymyksiä ja vastata niihin uusimpiin postauksiin tulleiden kommenttien lisäksi. Yritys on kova, lupaan! :)

littleB (Ei varmistettu) http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi

Ooooh! Apua miten ihania!!! <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.