DIY: Poo Pourri -vessasuihke

Saara Sarvas

Mä tein tänään ns. executive decisionin ja päätin vaihtaa hieman väkisin väännetyn Signature Style -jutun johonkin huomattavasti kiinnostavampaan ja hyödyllisempään informaatioon, nimittäin kotikutoiseen kakkasprayhyn! En jaksaisi kirjoittaa miljoonaa kertaa kakkaspray.. Siveliäisyyssuihke? Se kuulostaa ehkä vielä pahemmalta..

Oli mikä oli, luitte taas kerran oikein. Suursuosion saavuttanut Poo Pourri äpostaus jätti valitettavasti kaikki nettishoppailua ja "turhia ostoksia" välttelevät soittelemaan kakkosviulua.. Vaan enää ei kenenkään tarvitse jäädä ilman tuoksusuojaa vieraillessaan epämieluisissa WC-tiloissa, joihin ei tahdo jättää mitään jälkeä käynnistään.

EDIT: Sellainen pieni huomautus, että valmista tuotetta siis suihkutetaan vessanpöntön veden pinnalle 4-6 suihkausta ja se estää erinäisten tuoksujen leviämisen lävitseen.

Tänään likaamme kätemme hyvän asian puolesta ja sekoitamme seuraavat ainesosat maagiseksi nesteeksi. Tarvitset siis:

  • 1dl vettä (mieluiten tislattua, mutta mä en nyt jaksanut hifistellä)
  • 50-60 tippaa eteerisiä öljyjä - hajulla ei väliä, valitse ne mistä tykkäät itse! 
  • 1tl Isopropyylialkoholia
  • 0,5tl Oliiviöljypohjaista nestesaippuaa tai 1tl kasviglyserolia (tämä ei ole pakollinen osa, mutta pitää seoksen paremmin sekoittuneena)
  • Muutama tippa elintarvikeväriä, jos tahdot tuotteesta hauskemman näköisen ja kalvosta selkeämmin näkyvän

Itse tahdoin tehdä sitruksisen suihkeen ja tilasin kuriiriltani kolme erilaista sitrustuoksuöljyä - joista sain käsiini vain kaksi... No mutta ei se ole niin justiinsa, greippi-lime -spray se vasta ihanalta kuulostaakin! Eteerisiä öljyjä löytyy melkein kaikista luonnontuotekaupoista ja suosittelen ehdottomasti käyttämään luonnollisia versioita - ne tuoksuvat huomattavasti tehokkaammin. 

Esimerkiksi kotimainen Frantsila tarjoilee erittäin laajan tuoksuvalikoiman, joita myydään mm. Ruohonjuuressa. Olisi äärimmäisen hauskaa, jos Frantsilan öljyille kävisi nyt sama, kuin suolasaippualle aikanaan ja ne loppuisivat kaupoista ja syy tähän kaikkeen on se, että ihmiset tekevät kotitekoisia vessasuihkeita :'D

Koska tämän tavaran päätepysäkki ei ole julkisen tarkkailun alainen, sekoitetaan ronskisti kaikki yhteen kulhossa, sekoitetaan hyvin ja kaadetaan sitten pulloihin. 

Lasiset ja tummat pullot olisivat ideaaleja öljyn ja käytettyjen pullojen säilymisen kannalta, muovi ja öljy kun eivät ole parhaita kavereita keskenään.. Itse kuitenkin päätin elää veitsenterällä ja hain Tigerista kolme matkakokoista spraypulloa, joita voin nyt hyvin mielin lahjoittaa vaikka kavereilleni (totuus: piilotan ne kaikkiin käsilaukkuihini.. (totuus: takin taskuihin, en käytä käsilaukkuja)). 

En usko muovipullon käytöstä tässä tilanteessa olevan katastrofaalista haittaa, mutta jos teille on valinnanvaraa, ottakaa käyttöön lasinen astia!

Kun tuote on sekoitettu ja pullotettu, voit jäädä nimeämään tuoksuasi ja askartelemaan sille sopivaa etikettiä, samalla kun odotat että luonto kutsuu. Ai että, vessakäynnit ovat seuraavan kerran yhtä odotettuja kun Soko menee ja syö jotain mikä tukkii sen mahan. Harmi, että Poo Pourri ei toimi kanin vessalaatikossa...

Kun perusseoksen materiaalit kerran hankkii, on uusien sekoitusten tekeminen helppoa! Kun olen käyttänyt nämä sitrusherkut loppuun, taidan tehdä jonkun oikein makean ja hattaraisen sekoituksen jonka nimeän Yksisarvisen Tuhnuksi.. Tai miltä kuulostaisi piparminttu - greippi - rosmariini? >:D 

Aikooko joku kokeilla tätä? Millä tuoksuyhdistelmällä ajattelit lähteä liikkeelle?

Entä kuinka nimeät omasi? ;)

 

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Yksisarvisen tuhnu. Aahaha! :'D

Sua ja sun postauksias tulee Saara ikävä!

susann (Ei varmistettu)

Hei ihan huippua että tämä postaus näki vielä päivänvalon! :D Eteerisiä öljyjä ja kasviglyserolia mulla onkin, tätä täytyy kyllä testata! Nimestä ei hajua, mutta edellisen kommentoijan "Yksisarvisen tuhnu" kuulostaa niin huipulta, että ehkä pakko varastaa se omaan käyttöön myös :'D

susann (Ei varmistettu)

Se olikin itse blogistin lanseeraama, liian väsynyt selvästi lukemaan kerralla tekstejä loppuun :D

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Ei taida toimia mökiĺĺä kompostivessassa, joten saattaapi nyt jäädä kokeilematta =]

Jezba (Ei varmistettu)

Jes, kiitos! TOUDELLAKIN aion kokeilla tätä, ehkä lahjoitan tätä jopa töihin koska naisten veskistä löytyy välillä ihan uskomattomia tuoksuja. Itse haluaisin tehdä jotain makeaa marjaisaa tai hedelmäistä tuoksua, nimeäisin sen varmaan itseni mukaan joten siitä tulisi jotain tyyliin "Suvin spesiaalisuhahduksentappaja" tms. :D
Testasikko jo toimiiko toi sun versio ihan yhtä hyvin mitä originaali?

Ja kanin ummetusta varten suosittelen hommaamaan himaan ananasmehua joko tuoreesta ananaksesta tai tölkkiananaksesta, sekä jotain tukiruokaa jotta saa pakkoruokittua (esim. oxbox critical care, myydään eläinlääkärissä), ja huuhteluruisku josta sen mömmöpuuron saa läpi. Lisäksi kannattaa opetella hieromaan kanin mahaa, joka sekin meillä on osoittautunut hyväksi avuksi ummetuksen laukaisemiseen.
Ja kun mikään muu ei auta, primperania ja kipulääkettä voi myös antaa, tosin näitä saa vaan reseptillä lääkäristä.

Johny (Ei varmistettu)

Kiitos Saara vuosien viihdytyksistä ja kaikenlaisista opeista meikkihommista tuoksutehtailuun :)

Toivotan kaikkea hyvää, lempeää elämää ja kevyitä kesätuulia! Olet upea!!
J.

neuski (Ei varmistettu)

Multa löytyisikin jo ainakin rosmariiniöljyä!

Jos tuon voisi värjätä pinkiksi ja lisätä jotain glitteriä... Että vetämisen jälkeen pyttyyn jäisi sellainen olemus kuin jonkin Lushin kylpypommin jäljiltä?

Petra72 (Ei varmistettu)

Yksisarvisen tuhnu... Repesin :D Sen on sitten pakko olla pinkkiä ja siinä on oltava glitteriä!

ps. haluan sitten kuvaa siitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minne tätä suihkutellaan? Ilmaa raikastamaan ja hajua peittämään vai pönttöön? Miksi kalvosta pitää saada selkeämmin näkyvä, mikä sen funtio on? Nimim. Daiju

Vierailija (Ei varmistettu)

Suihkitaan posliinialttarin veteen ennen pökäleen pusertamista. Jotenkin tuo suihke tekee veden pinnalle kalvon, jonka alta haisut eivät pääse karkaamaan.

Mutta joo, kunnon käyttöohjetta peliin! Montako suihkausta esim.? Voisi printtailla konttorin vessan seinälle, ja tietty askarrella suihkeet ensin.

oceangirl (Ei varmistettu)

Ahahahahaaa Yksisarvisen tuhnu kuulostaa ihan parhaalta!! :Dd Varmaan on vähän pakko tehä jotain tieteellisiä kokeita kotivessassa... Pinkki glitterillä on ihan kiva, mut sininen glitterillä olis vielä parempi. Tai sitte suihkauttaa paria eri väristä hajulukkoa pyttyyn ja rupee tekeen vessataidetta ;D

Jenppa (Ei varmistettu)

Kommentoin vähän aiheen vierestä, mutta ihana kun mainitsit Frantsilan. <3 Meiän lande (mun mummola/ vanhemmat/ kesämökki) on siinä ihan naapurissaja Frantsilan tilalla tulee käytyä usein :)

Kaitlin (Ei varmistettu)

hih, mun tulee kyllä ikävä sua kun blogisi loppuu <3

SanskuLevis (Ei varmistettu)

Opalexista oottelen juttua. Itellä tumman ruskea tukka ja haaveilen vaalennuksesta.

Kommentoi