EcoTools - Haastaja no. 1!

Saara Sarvas

Suurin osa käyttämistäni siveltimistä on luonnonkarvaa, eli ne ovat peräisin eläimistä. Parhaassa tapauksessa karvat ovat peräisin eläimiltä, jotka elävät hyvinvoivina ja joiden karvat ajellaan tai "clipataan" säännöllisin väliajoin, vähän kuin villat lampailta. Karvojen täytyy olla hyvässä kunnossa, eli myös eläinten hyvinvoinnista täytyy pitää huolta.

Huonoissa tapauksissa.. No, en halua edes kuvitella, koska en asiasta sen enempää tiedä. Turha maalailla piruja seinille ilman todisteita.

Tahtoisin ehdottomasti enemmän keskustelua ja tietoutta siveltimien karvojen alkuperästä ja nostan hattuni korkealle aina kun törmään yritykseen, jonka tuotetiedoissa on selkeät alkuperämerkinnät ja kattavat tiedot ko. aiheesta! Tällaisia ovat ainakin Jane Iredale sekä Dr. Hauschka. 

Markkinoilla on nykyään onneksi myös täysin synteettisiä siveltimiä, joiden laatu alkaa lähennellä luonnonkarvaisia kavereitaan. Hinta-laatu -suhteeltaan kirkkaimpana tähenä loistaa tällä hetkellä EcoTools!

 

EcoTools on 2008 julkistettu yritys, jonka ideana on tuoda ympäristöystävällisiä kauneudenhoitotarvikkeita vaativillekin kulutajille. Pääpaino on ehdottomasti siveltimissä, jotka valmistetaan taklon-kuiduista, bambusta ja kierrätetystä alumiinista! 

EcoToolsin siveltimiä myydään laajalti myös Suomessa, eikä niitä ole hinnalla pilattu. Lähes kaikki omani olen tilannut iHerbin kautta, missä hinnat ovat vieläkin alhaisemmat.

 

Varsiin käytetty bambu on yksi nopeimmin kasvavista heinäkasveista ja siveltimet ovat kauniin näköisiä, kiitos tuon maalaamattoman luonnonmateriaalin..  Synteettistä taklon-kuitua taas käytetään useissa siveltimissä, mutta EcoToolsin kuidut ovat uskomattoman lähellä luonnonkarvan taipuisuutta ja paksuutta!

 

Ehdoton lempisiveltimeni on tämä Face & Body Sculpting -sivellin, joka on mahdollisesti pehmein kaikista kokeilemistani sivltimistä. Puutereita levittäessä aikaa tosin saattaa kulua turhan pitkään, kun kasvoja jää sutimaan tarpeettoman pitkään...

 

Luomivärisiveltimistäkään ei kuvan perusteella pysty päättelemään ovatko ne luonnonkarvaa, vai synteettistä materiaalia. Uskon, että siveltimiä harvemmin käsittelevillä kestäisi tätä pohtiessa tovi, vaikka sellaisen saisi käteensä ihan oikeasti.

Tässä siis loistava vaihtoehto kaikille 100% varmuudella ympäristöystävällisempiä siveltimiä etsiville. Huomenna voisin tehdä teille videolla meikin, missä käytän vain EcoToolsin siveltimiä!

 

p.s. Myös supisuomalaiset Cailap by Mariela Sarkima -siveltimet ovat erittäin laadukkaita synteettisiä siveltimiä. Niiden freshi ulkonäkö miellyttää omaa silmääni enemmän kuin EcoToolsin, mutta nämä ovat vain mielipidekysymyksiä! :)

Kommentit

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Kiitos tästä! Olen monta kertaa ollut tilaamassa noita siveltimiä iHerbistä, mutta en ole löytänyt näistä mitään kattavampaa arvostelua. Karkkipäivän Sanni taisi ainakin jostain siveltimestä joskus kirjoittaa.

Victory (Ei varmistettu)

Mä oon pitkään miettiny semmosen EcoTools luomivärisivellin paketin ostamista ja se kuuluukin seuraaviin sijoituksiin ku siivosin kylppäriä ja meni roskiin paljon vanhoja ja huonolaatuisia applikaattoreita ja tajusin ettei mulla oo ku pari sivellintä. Mutta ah! Tykkään hipelöidä mun poskipunasivellintä aika paljon ku se on toistaiseksi mun ainut EcoTools sivellin :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on syksystä asti ollut myös käytössä EcoToolsin siveltimiä, ja ne on kyllä ihan huippuja!:) Allekirjoitan kyllä sen, että ulkonäkö ei ehkä ole kivoin mahdollinen, mutta eipä sillä nyt juurikaan ole väliä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Mä tarvitsisin just noita siveltimiä kun heitin kaikki huonot pois. Kattelin tuolta sivustolta noita mut siellä on nii monta. Voisitko kertoo mitkä noista siveltimistä kannattaisi ostaa? Sellanen basic sivellin kokoelma, jolla sit pärjäis. En viittis ostaa kaikkia.

nansk

Noi on tosi hyviä siveltimiä! Oma lemppari varmaan poskipunasivellin, aivan ihanan pehmeä. Ihan unelmia, ja niin halpoja <3 Opiskelijaystävällisiä, todellakin.

anniisd (Ei varmistettu)

Oii itsellänikin on toi ecotoolsin luomivärisivellin:) Ihan sairaan hyvä! Ja parastahan noissa on se hinta!:)

Jennymaria (Ei varmistettu)

Minäkin tarvisin apua, kun en tiedä mitkä siveltimet tarvisin ihan perusmeikkiin. Poskipuna, puuteri, aurinkopuuteri, korostuspuuteri, montako niitä tarvii? :D Ja tarviiko kaikille meikeille oman siveltimen? Esim jos aurinkopuuteri on matta, mutta korostuspuuteri ja poskipuna on shimmerisiä, niin tuskin kannattaa käyttää samaa sivellintä? Millä on paras levittää puuteri ja aurinkopuuteri? Anteeksi kysymystulva, mulla on iät ja ajat ollu pelkkä yksi kabuki ja yksi poskipunasivellin :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä toimitustapa kannattaisi valita tilatessaan iHerbsistä? Olen ihan uuno näiden verkkokauppojen kanssa :-/

Alcoolise (Ei varmistettu)

Tässä vähän aikaa sitten ostin eco toolsin siveltimiä ja ihastuin ikihyviksi!

tiippa (Ei varmistettu)

ja tää on ecotoolsilta ihan paras kabuki imo. Pysynyt ihn uutta vastaavana jo yli vuoden melkeen päivittäisessä käytössä.

http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-C7fSTOMHtTo...

ps.sori piiitkä linkki :D

Vierailija (Ei varmistettu) http://eelberi.blogspot.fi/

Juuri yksi päivä mietin, että pitäisi raskia heittää menemään vanhat ja kaltoinkohdellut pensselit ja tilata jostain uudet. Oma ammattikouluaikoina nopsasti ehostustunneille hankittu sivellinpakki oli aivan surkea, vaikka kevensi kukkaroa aika huimasti.. Nämä näyttää ja kuulostaa kivalta, eikä tarvi näädän karvoilla sutia meikkiä nassuun ja potea jokaisella siveltimenvedolla huonoa omaatuntoa, koska ei tiedä karvojen alkuperää :D

vonpaldanius
Jenna 30+

Hei loistavaa vinkkiä sinulta kiitos! Olen vegaani, joten nykyään katsastan meikkisiveltimienkin alkuperän aina (aikaa ennen vegaania en sitä tehnyt), ja voi että kun potuttaa jos ei voi suoraan sanoa että mistä karvat on. Meitä nipomaaneja ei kukaan muista aina tuoteselosteissa! :)

Eläinperäisistä karvoista siveltimissä sen verran, että eläimen turkin/karvan laatuun ei välttämättä aina huonot kasvuolosuhteet vaikuta, joten eläinperäiset meikkisiveltimet saattavat olla yhtä karuista olosuhteista kuin esim. Suomen huonoimmat turkistarhat.

Tuotantoketjut on eläinperäisten tuotteiden osalta niin älyttömän pitkiä, että sen pienen meikkisiveltimen karvahaivenen alkuperän selvittäminen vastaa yhtä Mission Impossible -leffan tehtävää, ja apuna pitäis olla joku Tom Cruise :D

Osa meikkisivellin-karvoista on todennäköisimmin muun eläintuotannon sivutuote, esim. lihakarjan harjasta(siat, hevoset, lehmät). En ole ottanut selvää sen enempää kuitenkaan, en ole pystynyt vaivautumaan ainakaan vielä. Käytän itse vaan vanhoja siveltimiä loppuun ja uusina ostan varmasti eläinperätöntä välinettä. :)

Terv. Vegaanitar -Jenna :)

 

Jee, kiitos vinkeistä! Noista Sarkima-siveltimistä rohkenen olla eri mieltä, ainakin mitä tulee meikkivoidesiveltimeen. Heitin pois kun jälki oli niin rumaa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

iHerbistä saa tilattua myös Real Techniques-merkin siveltimiä jotka on melko edullisia, ja tähän asti parhaita kokeilemiani siveltimiä, varsinkin meikkivoide- ja puuterisiveltimet on ihan huippuja! Siveltimet on luonut youtubestakin tuttu Samantha Chapman (pixiwoo) joka tekee siskonsa kanssa _parhaita_ meikkitutorialeja ikinä! Melkoinen mainospuhe, mutta todellakin hehkutuksen arvoisia!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä eroa on clippaamisella ja ajelemisella? En tajunnut :)

Julia L (Ei varmistettu) http://t-banan.blogspot.com

Tilasin kokonaisen pataljoonan Ecotoolsin siveltimiä viime syksynä iHerbistä, ja oon kyllä tykännyt hirveästi! :-)

Mannali (Ei varmistettu)

Kiitos loistavasta sivellin-vinkistä!

Minun oli pakko jättää kommentti, sillä halusin kertoa ettei tuo lampaiden yms. karvojen ajelu ole ihan niin mustavalkoista. Valitettavasti siitäkin on tehty melkoista tehotuotantoa, eläinten hyvinvoinnista välittämättä :(

Näistä PETA:n linkeistä löytyy lisää tietoa:

http://blog.petaasiapacific.com/skins/myth-wool-doesnt-hurt

http://www.petaasiapacific.com/issues-nottowear-v-woolpink.asp

Paras keino ajatella eläinten parasta on siis valita juurikin tämän merkin kaltaisia tuotteita, joissa sudin materiaalit ovat täysin synteettisiä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.