Eläimiä Lapsille 2014

Saara Sarvas

 

Yksi vanhan blogini suosituimmista jutuista oli Elämä Lapselle -konsertin kulisseista kuvattu kirjoitus. Viime keskiviikkona oli taas sen samaisen hyväntekeväisyystapahtuman aika ja missäs muuallakaan minä olisin päiväni viettänyt? No, rehellisyyden nimissä olisin mieluummin ollut viettämässä aikaa nimensä löytäneen kanini, Sokolaatin eli Sokon kanssa ^_^

Hartwall-areena oli kuitenkin matkani kohde ja suurena suunnitelmanani kameran aktiivinen käyttäminen. Aktiivisesta en tiedä, mutta napsin nyt kuitenkin kourallisen kuvia teidän kanssanne jaettavaksi.

 

Saavuimme assarini Keikun (joka tekee oikein hyvää meikkausjälkeä myös ihan omana yksikkönään ^_^) kanssa areenan pukuhuoneeseen jo klo 12 aikoihin, kun artistit kävivät lavalla läpi ensimmäisiä treenejään.  Meidän savottamme oli pääasiassa Anna ja hänen neljä tanssijaansa, mutta autoimme myös muita pukuhuoneen asukkeja tarpeen mukaan.  Päätin tällä kertaa pakata mukaan vain fiksun määrän tavaraa. Onnistuin kadottamaan (?!?!) remingtonin silkki-suoristusrautani, joten ostin muutama viikko sitten Verkkokaupasta Cloud Ninen, joka on palvellut äärimmäisen hyvin. En yhtään ihmettele, että rautaa on kehuttu jo usean vuoden ajan! Koska muotoiluraudan mukana katosi myös tyvikreppirauta, kävin paniikissa ostamassa uuden, mutta tavallisen kokoisen raudan sijasta sain hyppysiini vain tuollaisen mikrokokoisen version. Se ei ollut ihan yhtä kätevä, mutta toimii ihan välttävästi, kunnes saan hommattua kunnollisen version :D Annan hiukset ovat pidennyksistä luopumisen jälkeen tuuheutuneet ja elpyneet ärsyttävän hyväkuntoisiksi ja paksuiksi. Tyveen lisäämäni kevyt kreppi pitää tämän rouvan kohdalla runsaat hiukset irti päänahasta, kun omissa hiuksissani yritän loihtia sillä karvoitukseeni edes jonkinlaista tuuheutta :D Kasvojen meikki pidettiin tällä kertaa todella hillittynä, hieman tavallista kovempia varjostuksia lukuun ottamatta. Viikon Portugalin auringossa viettänyt nainen oli ehkä ruskeampi, kuin koskaan aiemmin. Monikansalliset geenit helpottavat hiuslaadun lisäksi myös silmänräpäyksessä päivettymisessä... Mainitsinko jo, että: Ärsyttävää.  TV-kamera ja kirkkaat valot syövät valtavan ison osan naamaan puunatuista tuotteista, että sitä ei meinaa uskoa, ennen kuin sen näkee!  Meikkaajien ja kampaajien lisäksi takahuoneessa juoksee artistien keskellä levy-yhtiöiden edustajia, koreografeja, tanssijoita ja tietysti stylistejä. Ehkä koko maailman sympaattisin ihminen, Maryam Razavi, ilahdutti meitä taas tovin verran tuodessaan mm. Annan esiintymisvaatteet mukanaan. Muutaman kundin paidat pääsivät myös silitykseen ja tavaramerkiksi muodostunut hakaneuloja ja klipsejä roikkuva kaulanauha heilui iloisesti naisen liikkeiden mukana.   Oma tavaramerkkini lienevät nuo nutturaan tökityt siveltimet :D Tökkään hiusten sekaan siveltimet, joita käytän usein ja löydän ne sieltä paljon helpommin, kuin sivellinkotelostani. Tämä kuva on oikeasti napattu lähemmäs 7h paikalle saapumisen jälkeen, eli päivän aherrus alkaa jo näkyä naamassa..  Koska suorassa TV-lähetyksessä voi sattua melkein mitä tahansa, nauhoitetaan myös kenraali kokonaisuudessaan. Katsoimme siis suurimman osan esityksistä kahteen kertaan. Tässä Anna tiirailee Karri Koiran showta vieressään ehkä koko päivän sympaattisin tuttavuus.  

Koska artisteilla on esitettävänään vain yksi biisi, on vapaa-aikaa päivän aikana melkoisesti.. Välillä ehti siis istua kunnolla alas, syödä päivällistä ja pistää officen pystyyn.

 

Toiset taas kävivät koreot läpi vielä viimeisen kerran varmuuden vuoksi. Ennen kuin palasivat älypuhelimiensa kimppuun :D

 

Muita ajanviettotapoja oli esimerkiksi intensiivinen kitaranäppäily ja muusikoiden välinen jauhanta erinäisistä musiikkiin liittyvistä faktoista ja maailman epäkohdista. Olen melko varma, että tässä kuvassa pojat laulavat naperolle serenadeja.

 

Jaaa tässä pojat pistivät vielä viimeiset pumpit päälle. Anna punnersi poikien mukana lattialla, kunnes huomasin toiminnan ja rääkäisin kovaan ääneen EI!! Olin hetkeä aiemmin puuteroinut ja viimeistellyt naaman lavakuntoon..

 

Karu totuus siitä, miltä työpöytä näyttää muutaman tunnin työnteon jälkeen. Hävitän kaikkien hiustuotteiden korkit ensimmäisellä käyttökerralla, joten olen ollut äärimmäisen onnellinen KMS:n uutisesta, jonka mukaan firman kaikkiin spray-tuotteisiin vaihdetaan kiinni kierettävät korkit! 

 

Myös koreografi-Haussila liittyi seuraamme ennen illan esitystä. Markun voi muuten bongata seuraavan 1,5v ajan Svenska Teatern:in Mamma Mia -musikaalista! Itse ajattelin lähteä katsomaan shown ainakin pariin otteeseen, jotta saisin ruotsin kielen taitoni kaiveltua taas ajan tasalle.

Mitenkäs muuten nämä nykypäivän kuvat? Voisin joskus laskea takahuoneessa yhtä aikaa käytettyjen älypuhelimien määrän. Veikkaan summan olevan melko korkea - enkä itse todellakaan ollut muita parempi :D

 

Suora lähetys pamahti käyntiin klo 20 ja yleisöstä kaikunut äänivyöry oli todella vakuuttava! Vastaavaa mylvintää todistin edellisen kerran Cheekin stadion-keikoilla, eikä se koskaan menetä hohtoaan.

 

Artisti toisensa jälkeen kiipesi lavalle kevyen jännittyneenä, mutta sitä ei esityksiä katsoessaan olisi voinut arvata.

 

 

 Tämän pehkon alta löytyy räppäri, joka on osa ainoaa jengiä, joka ei tunnu jännittävän lavalle nousemista ikinä. Tunnistatteko mysteerihiukset?

 

Vihdoin ja viimein oli myös meidän naisenergiajengin vuoro ja katsellessani lavalla tapahtuvaa pomppimista ihmettelin taas kerran: Miten samaan aikaan tanssiminen ja laulaminen on mahdollista?!

Beyonce kertoi joskus, että isänsä oli laittanut silloisen Destiny's Childin jengin juoksemaan ja laulamaan samaan aikaan. Ehdotin tätä joitakin vuosia sitten myös Annalle - pitää kysyä ottiko hän neuvosta vaarin ;)

 

Esityksen jälkeen koko tiimi voi taas kerran huokaista helpotuksesta, ottaa kunnon tsemppihalaukset ja chillata kunnolla. Itse tein sen katselemalla ensimmäisen live-esiintymisensä vetänyttä Benjamin Peltosta! Rohkea veto aloittaa näin isosta tapahtumasta, mutta tiukan katselmuksen jälkeen annoimme Benjaminille varauksettomat aplodit. 

Päivä oli todella pitkä ja hauska, mutta olin kyllä melko onnellinen, kun pääsin kotiin pitkäkorvaisen karvakaverin ja kanin luokse ;D
 

Kommentit

Emmi L. (Ei varmistettu)

Tää oli ihan superkiva ja symppis postaus :)

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Hannahi (Ei varmistettu)

Onko yksi Annan taustatanssijoista Haza Hajipoori? Haza on aivan upea tanssija! Eikö Markkukin ollut Dancessa mukana, vaan eri vuonna kuin Haza?

Saara S.
Saara Sarvas

Kyllä ja kyllä! Haza on ollut Annan taustalla aiemmin ainakin parin vuoden takaisessa UMK-esiintymisessä. Uskomattoman valloittava tyyppi, maailman eniten hiuksia päässä ja käsittämätön tanssija - eikai sitä voittoa Dancesta muuten olisi irronnutkaan - pakko rakastaa!

Markku taas oli mukana Dancen ensimmäisellä kaudella ja ylsi myös finaaliin asti. Viimeksi Margit vietti pari vuotta Lahden kaupunginteatterissa, missä esitti mm. pääroolia West Side Story -musikaalissa :)

JonnaS (Ei varmistettu)

Hei, tosi mielenkiintoinen kirjoitus! Ei sitä osaa ajatellakaan miten pitkän päivän esiintyjät tekevät, vaikka viipyvät lavalla vain yhden biisin verran. Tuo Annan luonnollisempi meikki pisti heti silmään, hyvällä tavalla siis. Minusta hän näytti kauniimmalta kuin koskaan!

Saara S.
Saara Sarvas

Sitä monesti unohtaa, millaisia työpäiviä keikkaileville artisteille kertyy ihan normaalissa arjessa! Mietipä vaikka PK-seudulla asuvaa artistia, joka lähtee keikkareissulle kuuden tunnin ajomatkan päähän.

Paikalle pitää lähteä vähintään 8-9h aiemmin, koska tekniikka ja soittimet pitää roudata esiintymispaikalle ja säätää soittokuntoon, soundcheckit hoitaa pois alta, vetää itse keikka ja sitten taas pakata kamppeet ja lähteä takaisin kotia tai hotellia kohti.. Minusta ei olisi sellaiseen kovin pitkäksi aikaa :D

Ja kiitos! Pakko myöntää, että Portugalista haettu bruna teki puolet hommasta jo valmiiksi ;)

Jezba (Ei varmistettu)

Kiva postaus, eipä ole tosiaan tullu mieleen paljonko tommonenkin vaatii aikaa. Ja kosmetiikkaa. :D

Mutta onko sulla vähän pyörinyt pupu mielessä otsikkoa kirjoittaessa vai miksi siinä on ELäimiä lapsille 2014? :)

Saara S.
Saara Sarvas

Ajattelin vain vähän hupsutella, ehkäpä nimenomaan kanikaveri mielessäni ;)

Tillinen (Ei varmistettu)

ootko tsekannu tätä realityä?! http://watchseries.lt/serie/face_off
"Face Off is a competition/elimination series exploring the world of special-effects make-up artists and the unlimited imagination which allows them to create amazing works of living art. Not only will the show incorporate effects make-up, it will include a wide range of skill sets including prosthetics, 3-D design, animatronics, sculpting, eye enhancers, puppeteering, casting and molding. Each episode involves reveals of the competitors' finished work, and it all culminates in one winner and one grand prize that will launch a career."

AmandaP (Ei varmistettu)

Toivoisin näkeväni joskus sen hetken, kun Saara Sarvas loihtii VilleGallelle unicorn brother -tyylisen tukan. Siinä yhdistyisivät kaikki asiat, mitä elämässä ihailen. Yhteistyötä odotellessa ;-D PS. Kuuntelin eilen ensimmäistä kertaa Supersunnuntaita ja olin myyty. Kukaan muu ei keksisi soittaa vanhaa Karri Koiraa radiossa pyytämättä ja yllättäen, eihän? Ihanaa. Kiitos Saara, kiitos Cristal. Jopa äitini nauroi kakkahuumorillenne.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.