Geelilakkauksen uudet tuulet - Kaga

Saara Sarvas

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Innostuin viime vuoden lopulla Sensationails -geelilakkauspaketista, ja olenkin aina silloin tällöin lakkaillut kynteni kulutusta kestäviksi. Sensationailsin geelilakkaukset ovat pysyneet itselläni loistokunnossa yleensä reilun viikon, jonka jälkeen yleenä toisen etusormeni kynsi on alkanut näyttää pieniä repsahtamisen merkkejä..

Olen edelleen sitä mieltä, että sensationailsin led-valolla varustettu paketti on loistohankinta, mutta nyt vinkkaan uusista lakkavaihtoehdoista merkin omien lakkojen tilalle!

Sain Cesarsshopilta testiin Kaga-merkkisiä geelilakkoja, ettekä varmaan ylläty kun myönnän että ensimmäinen syyni innostumiseen oli lakkapullojen ulkomuoto. Katsokaa nyt noita.. Ihat Anna Sui -henkiset pullot ovat niin kauniita, että tahtoisin asetella ne työpisteeni reunalle joka päivä.

 

Otin lakat käyttöön pari viikkoa sitten ennen serkkuni häitä, joita valmistellessamme tein sekä hänelle että itselleni geelilakkauksen Kagan tuotteilla. Arvelin, että lakkauksille kävisi samoin kuin Sensationailseille ja nyppisin ne malttamattomana pois kun ensimminen kynsi lohkeaa, mutta vain vasempaan etusormeeni ilmestyi pienenpieni lovi, ennen kuin aloin ottaa niitä pois.

En vielä tiedä, miten häämatkalla olleen serkkuni kynnet ovat säilyneet, mutta omani näyttivät melkolailla täydellisiltä kaksi ja puoli viikkoa! Ylemmässä kuvassa näkyvät lohkeamat olivat ainoat merkit kulumisesta!

Varpaisiini lakatut siniset geelit ovat puolestaan yhä edelleen e-ha-nat:

Mitä useammin käytän geelilakkoja, sitä enemmän niistä pidän. Onnistun välillä pikakuivattajienkin kanssa sössimään erikoislakkaukset, ja ahdistun kun en ole varma, onko lakka kuivaa vai ei - geelilakan kanssa tätä huolta ei ole, vaan lamppu hoitaa homman satavarmasti alusta loppuun asti :D 

Geelilakkausten päälle on myös helppoa ja nopeaa lakata minkä tahansa muun väriset lakat, kunhan ne vain poistaa asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella.

 

Kagan geelilakkojen käyttö on yhtä simppeliä, kuin muidenkin vastaavien tuotteiden. Aluksi kynnet puhdistetaan, kynsinauhat työnnellään pois tieltä ja jos lakalle tahdotaan erityiskestoa, kynnen pinta käydään todella kevyesti läpi bufferilla. Tarkoituksena ei ole ohentaa omaa kynttä, vaan lähinnä tasoittaa sen pinta ja karhentaa sitä aavistuksen verran!

Tämän jälkeen kynsi pyyhitään läpi gel cleanserilla ja ryhdytään hommiin. Ensin kynnelle levitetään aluslakka, jota kovetetaan LED-uunissa 30sec.

Sitten värilakkaa, jonka levittäminen aloitetaan käymällä kynnen kärki läpi - tämä kohta on tärkeä lakkauksen keston kannalta. Värikerrosta kovetetaan LED-uunissa 60sec, UV-uunissa 120sec.

Värilakkakerroksia lisätään ja kovetetaan, kunnes haluttu lopputulos on saatu aikaiseksi. Itselleni kynsilakkamaisen ohuet Kagat vaativat 3 tai jopa 4 kerrosta, joiden päälle levitin ensimmäisellä kerralla vielä kerroksen kimaltavaa päälyslakkaa. Toisella kerralla levitin samaa persikkaista lakkaa osaan kynsistä 3 ja osaan 4 kerrosta.

Viimeisenä kynnelle levitetään kirkas ja kiiltävä Top Coat, jota kovetetaan jälleen 30sec.

 

Lopuksi kynnet pyyhitään uudestaan läpi Gel Cleanserilla ja manikyyri on valmis! Omien kynsieni geelilakkaamiseen kuluu aikaa nykyään noin 30min, eli vain tovi pidempään, kuin tavallisella lakalla huolellisesti lakatessa.

Kuvasin luonnollisesti koko prosessin, mutta tein taas väsymys-stresseissäni klassisen mogan - alustin väärän muistikortin.....  Koska kynsissäni on nyt mainiot lakkaukset, kysyn teiltä: Tahdotteko kuvallisen tutorialin geelilakkauksen vaiheista? 

Teen sellaisen mieluusti lomalta palattuani :)

 

Kagan valikoimissa on huikeat 120 erilaista värivaihtoehtoa, mutta värejä valitessa kannattaa ehdottomasti katsoa swatch-kuvia, sillä pullon ulkopinta ei anna todenmukaista kuvaa sisällöstä. Pullot ovat melko hillittömän kokoisia, joten lakkauskertoja irtoaa todella monta, vaikka kerroksia lisäisikin kahden sijaan useampia. Tuotteet ovat myös edullisia, yksi pullo maksaa vain 11,90€, oli kyseessä sitten pohja-, päälys- tai värilakka.

Meinasin vinkata, että kannattaa koko settiä himoitessa ostaa ensin SensatioNailsin paketti, koska sen mukana tuleva uuni on niin kätevä, mutta huomasinkin että CesarsShop on nokkelana tehnyt muutaman euron edullisemman aloituspaketin myös Kagan lakoille :D Jos sinulta siis löytyy jo SensatioNailsin tai muun valmistajan LED-uuni, et tarvitse muuta kuin lakkoja.

CesarsShopin omassa paketissa toimitettavat tuotteet ovat pakkauskooltaan huomattavasti SensatioNailsin aloituspakkausta suurempia, joten ei varmaan tarvitse miettiä, kumman itse valitsisin, jos laitteistoa ei jo löytyisi.

Mikä olisikaan parempi tapa summata tuote pakettiin, kuin vanha kunnon plus-miinus -listaus!

Plussat

+ Uskomattoman hyvä värivalikoima

+ Helppo, kynsilakkamainen levittyvyys

+ Suuret pullot

+ Hyvän kokoiset ja malliset lakkasudit

+ Loistava pysyvyys

+ Helpohko poistaa

+ Naurettavan edullinen

+ Irtoaa todella hyvin asetoni-liuotuksessa

Miinukset

- Lakka kutistuu uunissa hieman

- Liian paksu lakkakerros ei tietenkään kovetu uunissa, mutta menkööt miinukseksi, koska tuote ei ole täysin idioottivarma ;D

- Pullon väri ei vastaa sisältä löytyvää sävyä

- Vaikeampi poistaa, kuin tavallinen lakkaus

 

Vinkit lakkauksen poistoon löytyvät tästä vanhasta postauksesta.

Kuinka moni teistä käyttää geelilakkoja kotona? Entä kuinka moni käy ammattilaisen luona lakkauttamassa kyntensä?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitenkäs on tämän kanssa: http://www.tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Kemikaalituotevalvonta/G... ?
Itse en geelilakkoja juuri tämän vuoksi ihan välttämättä alkaisi välttelemään, sillä osaan (yleensä) lakata kynnet siten, ettei kynsilakkaa mene kynsinauhoille. Turhia riskejä ei kuitenkaan viitsisi ottaa!

aivo (Ei varmistettu)

Ilman muuta tutorialia geelilakkauksesta! Itse otin ekan kerran balilla pari viikkoa sitten ekat geelilakkaukset ja ihastuin! Ja vaikka nyt on uutisoitu geelilakkausten allergia vaaroista, eipä mua haittaa! Kun kerran itselle ei ole tullut mitään. Varmasti jos herkkyyttä löytyy kemikaaleille niin silloin ei kannata lähteä geelilakkaileen..

Eelberi (Ei varmistettu)

Minua kauhistuttaa nuo kotigeelilakkaukset kun niistä on nyt uutisoitu ainakin Ruotsissa ja poistettu osa tuotteista kuluttajamarkkinoilta kokonaan.. Tokihan tällaisia voisi ehkä selkeiden ohjeiden ja varoitusten kanssa suositellakin, mutta kun ne varoitukset puuttuu Suomessa varmaan kaikista geelilakoista eikä kuluttajilla ole tietoakaan, että ovat ns. myrkkyjen kanssa tekemisissä enkä todellakaan suosittele kenellekään akrylaattien "väärinkäyttöä", koska ne ovat niin allergisoivia väärin käytettynä ja akrylaattiallergian kanssa eläminen voisi olla melkoisen tukalaa.

Jezba (Ei varmistettu)

En ollu kuullutkaan tämmösistä! Hyvin näyttäis kestävän kyllä, mutta jotenkin uskon olevani niin laiska etten jaksaisi tollasten kanssa säheltää. Ja jos kotiin haluaa hommata tommosen niin aika kalliiksi tulee investoida siihen lamppuhärpäkkeeseen.
Ja uv-valo... Mahtaako se sitten tehdä hyvää sormien iholle? Sitä valoa kuitenkin varmaan osuu muuallekkin kuin vain kynteen, ja solkuthan ei tunnetusti ole mitään kovin terveellisiä vai onko tää sitten jotenkin erilainen? Vaikka onhan ledikin sit tietty vaihtoehtona.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitähän teen väärin, kun nuo kagat ei kestä minulla 2päivää kauvempaa ja ohjeiden mukaan lakkailee. Lähtee koko lakkaus irti yhtenä palana!

eeppa (Ei varmistettu)

Heippa! Katsoin että uuneja on 2w ja 5w lampulla, kumpi niistä oisi järkevämpää hankkia ja mitä eroa niillä on?

Seregi
Sekaisin Seregistä

Mä käyn  laittamassa geelikynsiä luottolakkaajallani (EenaFit, Turku), joka on todella pätevä. Hääkynnetkin tulee sieltä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.