Hetkellisen nuoruuden salaisuudet

Saara Sarvas

Eilisen pieni makupala-postaus aiheutti useissa ihmisissä melkoista kuhinaa ja nyt on tietysti aika paljastaa kaikki niksit pienen "nuorennusleikkauksen" takana. Moni arvasikin kommenttiboksissa yhden tärkeimmistä ilmeen raikkauteen ja arveltuun ikään vaikuttavista tekijöistä. Se on tietysti: Hymy.

Tällä kerralla se oli kuitenkin vain yksi neljästä törkeääkin törkeämmästä kikasta! Muut toteutettiin maskeerauksen keinoin.

Kuten eilenkin jo kerroin, Amerikasta raahatut outoudet saivat minut ja äidin haukkomaan henkeä naurusta ja ihmetyksestä - varsinkin kun tämän lookin dramaattisimpia ja silmiinpistävimpiä muutoksia aiheuttaneet tuotteet maksoivat yhteensä noin 25€ :D

Molemmat näistä välineistä löysin kaupasta, joka on jokaisen kosmetiikkafriikin ihana utopia. Paitsi että se on olemassa nykypäivässä ja ihan oikea paikka, nimeltään Naimie's. Kyseessä on myös kuluttajille avoin, mutta ammattilaisille rajuja alennuksia tarjoava, megalomaaninen tukkuliike. Sen valikoimaan kuuluu vaatimattomasti mm.: 

 • M.A.C.
 • Bobbi Brown
 • Make Up For Ever
 • Kryolan
 • EBA
 • Japonesque
 • Redken
 • Tigi
 • Smashbox
 • Senna
 • Too Faced
 • Zuca
 • BeautyBlender

Lista olisi ihan easti loputon, mutta ajattelin listata ensimmäiset mieleen tulevat brändit. Liike sijaitsee muuten Los Angelesissa, North Hollywoodissa osoitteessa: 12640 Riverside Dr.

Ei liene vaikeaa arvata, kuinka pahasti minä sekosin, kun pääsin ensimmäistä kerta vuosiin shoppailemaan ammattikosmetiikkaa ilman mitään rajoja! Teen edelleen iloisia löytöjä ostosteni joukosta :D Tänään ajattelin kuitenkin esitellä teille tämän "muodonmuutoksen" kautta kaikista herätyksellisimmät herätysostokseni, joiden kantavana teemana tuntuu olevan se suuri huijaus.

 

No Lines oli ensimmäinen löytö, jota ihmettelimme oikein porukalla ja pitkään. Noin 10 dollaria pulittanut puteli sisältää hämmentävän lyhyellä INCI-listalla varustettua ainetta, joka suoristaa näkyvät rypyt. Arvaatte varmasti, mikä oli ensimmäinen ajatus? Niiiiiiiinpä varmaan joo!

Kyseessä oli myös tuote, jonka testaamiseen tarvitsin mallin, jonka ihosta olisi kadonnut jonkin verran elastisuutta. Loppu onkin historiaa ;) 

Tuote levitetään puhtaalle iholle ryppyjen päälle mahdollisimman ohueksi kerrokseksi esim. pumpulipuikolla tai sormella varovasti levittäen. Muutaman minuutin aikana se kirjaimellisesti kiristää ihon. Ettekö usko? Katsokaas tätä:

Ensimmäisessä kuvassa iho on puhdas, toisessa se on saanut tehdä taikojaan reilun 5min ajan. Tuotteen vaikutuksen luvataan kestävän noin 8h, mutta veikkaan ihon hikoamisen tai muun kastumisen kadottavan vaikutuksen. Mua naurattaa se, että ylempi kuva näyttää siltä, kuin se olisi vetäisty photoshopin läpi, mutta lupaan ja vannon koko ammattitaitoni kautta, että molemmat ovat suoraan kamerasta tähän cropattuja!

Nyt itseasiassa ärrrsyttää, että emme tajunneet ottaa äidin kulmien väliin ilmestyneistä juonteista kuvaa ennen ja jälkeen - ne nimittäin silisivät ehkä tätäkin näyttävämmin.

Ihan ongelmatonta tämän tuotteen käyttäminen ei ole, sillä sen sisältämä silikoni, mineraalit ja magnesium kombona lienevät syypäänä ihon pintaan jäävään kerrokseen, joka ei ole kovin miellyttävä meikattava.. No, aion kevään aikana kysyä eräältä INCI-expertiltä tuotteen vaikutustavoista ja palaan sitten asiaan uudemman kerran.

Jatketaan sillä välin röyhkeimmän maskikikan kanssa:

Kyllä! Kunnon kiristysteipit!!! Olen kyllä tiennyt, että erilaisia letti- ja teippivirityksiä käytetään kasvojen kohottamisessa, mutta en taas ollut tajunnut, että tietysti siihen on kehitetty ihan oma apuvälineensä.

Jos naama on valahtanut jo niin löysäksi, että No Linesilla voi viskata vaikka vesilintua, on aika kaivaa esiin nämä teipit. Krhm, painotan siis tässä, että minun mallini ei olisi tarvinnut kasvoteippejä ;). Kasvojen reunoille mallattavat teipit liimataan ensin kiinni puhtaaseen ihoon, minkä jälkeen niihin kiinnitetyt kuminauhat kiinnitetään kiristysmekanismin avulla takaraivolle.

Tämän kiristyksen tuloksena ovat selkeästi kohonneet kasvot.

Maskiteipit eivät suinkaan ole vain anti-age -leikkeihin tarkoitettu väline, vaan niillä saadaan myös tarvittaessa tietynlaista efektiä karaktääri-maskia toteuttaessa. Äidin kohdalla takaraivolle kiristettävä laitos napautettiin ensimmäisiin hakasiin, mutta omaan naamaani vetovoimaa olisi tarvittu muutama reikä enemmän.

Yksi suurimmista muutoksista saatiin aikaan saman setin toisella palasella, kaulateipeillä. Idea on aivan sama. Liimataan teipit iholle ja kiristetään sitten iho sileäksi :D Melko karua, mutta toimivaa:


Tässä vaiheessa meitä alkoi jo naurattaa melko paljon se, että kyllä nuo Hollywoodin aikuiset naiset joutuvat kestämään paljon, jos haluavat näyttää nuorilta ilman veitsen alle astumista. Sovittiin myös, että seuraavan kerran äidin suunnatessa luokkakokoukseen, otetaan pienet treffit ennen H-hetkeä ;D

Aluksi teipit tuntuvat kiristäviltä, mutta siihen tottuu melko nopeasti. Näitä niksejä voi valitettavasti käyttää täysin onnistuneesti vain, jos mallin hiukset saa muotoiltua peittämään teipit (jotka kyllä ovat todella huomaamattomat) ja kuminauhat.

Tässä muodonmuutoksemme 3/4 niksiä käytössä! Rypyt silottava taikaneste, kuminauhakikka ja vielä se vieno hymykin. Viimeinen pala oli tietysti sopivasti nuorekas meikki. Äidillä on aina ollut rasvainen iho ja sen ansiosta hänen kauniit kasvonsa ovatkin säilyneet eläkeikään asti melko rypyttöminä. Valitsinkin meikkipohjaksi erittäin kevyellä kädellä levitetyn mineraalipohjan, jonka päälle teimme hyvin kevyen päivämeikin, jonka viimeistelivät aurinkopuuterivarjostukset läpi kasvojen.   

Oikealle kohdalle levitetty varjostus kohottaa kasvoja entisestään, mutta opiva paikka riippuu täysin mallin kasvojen muodosta. Vinkkinä sanon, että liian matalalle levitetty varjostus valahduttaa posket ikävästi ja liian korkealle asettuva väri puolestaan näyttää luonnottomalta. Kokeilemalla pärjää parhaiten!

Yritin etsiä teille tähän viralliseen "ennen ja jälkeen" -kuvakaksikkoon ilmeet, jotka olisivat mahdollisimman samankaltaiset. Lähimmäksi pääsin, kun hyväksyin sen, että toisessa kuvassa silmät nyt vain ovat kiinni. Onneksi voitte tarkistaa niiden alueella tapahtuneen muutoksen ylempää löytyvästä kuvaparista. Ja joo joo, toisessa kuvassa kasvot ovat muutaman asteen enemmän valoon päin kääntyneinä, get over it.

Tajusin muuten juuri, että näissä kuvissa näkyvät hienosti myös nasolabial-alueen ja kulmakarvojen välisten juonteiden oikenemiset:

Lopputulos on mielestäni äärimmäisen onnistunut! Äiti ottikin studiossani melkoisen selfie-tuokion meikkihetken päätyttyä  Lopullinen combo hetkelliseen taisteluun ajan hammasta vastaan oli siis: 

 1. Hymy!!!! Tämä kikka tosin pelastaa ja piristää kasvoja iästä huolimatta. Vauvatkin ovat suloisempia nauraessaan!
 2. Renoir No Lines -taikaneste
 3. Röyhkeä kuminauhakikka
 4. Kevyt meikki. Jos meikattavan henkilön iho ei ole rasvainen, kannattaa ehdottomasti panostaa laadukkaaseen ja kosteuttavaan meikkipohjaan.

Myönnettäköön, että ennen testiä värjätyt ja leikatut hiukset eivät myöskään haitanneet kokonaisuuden yhteen nivoutumista. Äippä on kasvattanut hiuksensa viimeisen vuoden aikana erittäin lyhyestä mallista tuollaiseen ihanaan polkkaan! Kuka sanoi, että trendikampaukset pitäisi unohtaa, kun on "aikuinen"? 

Pitää ehkä joskus tehdä tämä testi vielä uudemman kerran ilman maagisia apukeinoja ja kokeilla, mitä kaikkea pelkällä värikosmetiikalla saakaan aikaan...... Totuus: Tästä lähtien kokeilemme äidin kanssa vain, kuinka kreisejä muutoksia saisimmekaan aikaan suuntaan tai toiseen. Ihanaa, että äiti on vihdoin eläkkeellä, niin voimme alkaa taas leikkiä yhdessä <3

EDIT!! Tuula-Äippä kävi kertomassa kokemuksistaan kommenttiboksissa, mutta sinnehän kaikki eivät eksy:

"Kun Saara kysäisi, haluaisinko muutaman Ameriikan niksin koekaniiniksi, en kyllä arvannut, miten paljon moisilla konsteilla ikää saa häivytettyä.

No lines -sivelyt aiheuttivat hetkessä ihoon kiristymisen tunteen. Samaan tapaan kuin kanamunanvalkuainen, jos sitä menee iholle vaikkapa marenkia tehdessä. Peilistä katsoessa vaikutus oli maaginen. Varsinkin juuri ne sibeliusrypyt hävisivät hetkessä. Naurusta ei meinannut tulla loppua - ihmekös siis, jos hymy oli loppukuvissa herkässä :)

Olen allerginen joillekin tuoksuille ja kosmeettisille aineille, mutta No lines ei aiheuttanut mitään ärsytystä. Epäuskoinen nauru jatkui, kun Saara kaivoi esiin teipit ja kuminauhat. Tarkkaan hän valitsi kohdat, joihin teipit liimattiin. Alkuun naama tuntui varsin omituiselta ja hymy kireältä, mutta nopeasti siihenkin tottui. Pikkuisen Saara tupeerasi tukkaa takaata ja kiinnitti takaraivon kautta kulkevan kuminauhan paikoilleen muutamalla pinnillä. Sen jälkeen kevyt meikki. Tadaa, Oman arvioni mukaan ikää oli lähtenyt reilu kymmen vuotta ja todellakin n. 20 minuutissa.

Enää en ihmettele, jos lehtikuvissa ikääntyneet kanssasisareni näyttävät nuorilta ja hehkeiltä. Meikkaajilla ja maskeeraajilla on takuulla käytössä näitä samoja taikatarvikkeita. Ja todellakin, kun seuraavan kerran lähden juhliin, ainakin Saaran No lines-purkille on asiaa. Arjessa olen kyllä ihan sopeutunut ryppyihini ja iän tuomiin muutoksiin, enkä todellakaan vaivaa päätäni asialla. Jos lähden ihmisten ilmoille, saatan muistaessani laittaa vähän bb-voidetta, ripsaria ja huulipunaa. Tosin olen huomannut, että nyt eläkkeelle jäätyäni kun saan nukkua tarpeeksi, iho pysyy kirkkaapana ja ilme huolettomampana :) Äitini muuten sanoi puhelimessa netistä kuvaani katseltuaan, että tuopa mukanasi yksi purkki hänellekin :D

No, mitenkäs mies kotona suhatutui nuorentuneeseen ilmeeseeni? Katsoi aikansa, eikä tajunnut mitään muutosta tapahtuneen (paitsi Saaran kauniisti leikkaamat hiukset). Loihepa lausumaan, että olen aina niin nuoren ja nätin näköinen, että ei hän nyt mitään eroa huomaa. <3

Itse kyllä huomasin eron, kun ensin poistin kuminauhat ja teipit (ei sattunut). Naama valahti monta senttiä alaspäin. Meikin ( ja No linesin) poispesun jälkeen totuus tuijotti peilistä. Vuodet olivat palanneet. Huvittunut virnistys ja iloinen ilme pelastivat kuitenkin loppuillan :)"

 

Minkä ikäiseksi arvelisitte Tuula-Äipän muodonmuutoksen jälkeen? Entä ennen sitä? ;)

p.s. Ostin minä matkalta myös tuotteen, joka saa minut näyttämään lähes 17-vuotiaalta, siitä kerron lisää lähipäivien aikana.

p.p.s. Mitään kuvista ei siis taaskaan ole muokattu millin vertaa valkotasapainon tasoittamista lukuun ottamatta!

Kommentit

RO (Ei varmistettu)

Kauniita olette, äiti ja tytär. :)

Erika / Nude-blogi (Ei varmistettu) http://nude.costume.fi/

No ai suakeli tää postaus on kyllä mielenkiintoinen!!

Gigi
Olipahan taas..

Ihania huijauksia! Ennen-kuvassa Tuula-äippä vois olla vaik viiskytseittemän ja jälkeen ööö nelkytseittemän, sellanen perus kymppi pois:) mua kiinnostaa, et miltä se fotosoppausseerumi just tuntuu meikatessa O.O hylkiikö se jotenkin meikkiä tms? Tsiisus noita teippejä kyllä. Entä jos kuminauha katkeaa kesken punaisen maton? Nään jo mielessäni sen tilanteen:D

Evelia

Sanoisin, että ennen meikkiä näyttää noin 50-55v ja meikin jälkeen noin 40-45v. 

meow (Ei varmistettu)

En osaa arvioida ikiä kauhean hyvin, mutta jos oma äitini on reilu kuusikymppinen, niin ennen-kuvassa veikkaisin sitä luokkaa. Jälkeen-kuvassa ainakin 15 vuotta nuorempi ;)

Hemmuli (Ei varmistettu)

Ennen meikkiä 65, maskin kanssa veikkaisin 55 tai vähän alle.

Nata - White Trash Disease

Ennen 32, jälkeen 19

Saara S.
Saara Sarvas

Siis miten sulla voi olla noin nappi toi mututuntuma!?! Huoh, joudun taas tuomaan yllätyspalkinnot sulle.. ;*

p.s. Mites se lounastreffi sitte......... Oon tehnyt meidän viestittelystä asti sellaisia klassisia kellon ympäri Sape-päiviä :D Olisko helmikuussa treffit pitkän kaavan mukaan <3 <3 <3 Voidaan pyytää toi varhaiseläkkeelle jäänyt Äippäkin mukaan ;)

Nata - White Trash Disease

Mitä enemmä sarvaksia sen parempi! Mä kuule käyn täällä muistuttelemassa itsestäni, pirauta ku on aikaa. Tiedät mistä mut löytää! 

P.s. yllärit kelpaa aina!

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Oi Nata, sinä oiva iänarvaaja. Jos kyseessä olisi arvauskilpailu, ehdottomasti seisoisit voittajakorokkeella ;)

Nata - White Trash Disease

jes!! voittajan on helppo hymyillä!! kuten ikinuoren tuula-äipänkin :)

Marina/Dioriina (Ei varmistettu) http://dioriina.blogspot.fi

Voi pyhä jysäys! siis kertakaikkisen mahtava postaus ja tässä näkee ettei aina ensin kannata ajatella veistä. Niin paljon kuvia nykyään shoppaillaan ettei oo tosikaan mutta näillä kikoilla sen voi nähdä myös omin silmin.
Ebay ja taikaneste here I come

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mua niin naurattaa nuo kuminauhat ja teipit :D Välillä kun täällä OC:ssa näkee noita daameja kävelemässä niin kyllä miettii, että miltähän ne näyttää ilman meikkiä, ilman hiuslisäkkeitä ja ilman kaikenlaisia tukikorsetteja ja tekopersealkkareita ;D

Myyti

Aivan ihana hiusmalli äidilläsi!

pussukka (Ei varmistettu)

mistä tuota ainetta saa Suomeen???

Ainomirjam (Ei varmistettu)

Ennen ehkä 55-57, jälkeen 47-50. Mahtava tää nykymaailma.

byRiina

Upea ja todella mielenkiintoinen postaus. Kiitos! Todella kaunis äiti sinulla! 

aainoliisa (Ei varmistettu)

Aivan mahtava postaus! Ja aivan upea äiti sulla! :) Vitsi kun tota ryppyjen häivytys ainetta pääsis itsekin kokeileen! Ei nyt vielä omaan nassuun mutta esim oma äiti vois olla aika yllättynyt tällaisesta pienestä nuorennuskikasta. Onko sulla tietoa, että tota ainetta saisi tilattua jostain? :)

Martina (Ei varmistettu) http://winditupblog.blogspot.fi/

Te ootte _niin_ samannäköisiä! :))

pussukka (Ei varmistettu)

hei Sarppa muistathan kysyä mystiseltä INCI-mestarilta mitä hän arvelee tuotteesta? Must Have-listalleni tuli nimittäin uusi kohta.

Oranssinen

Nauroin itseni tärviölle siinä vaiheessa kun tuo kuminauhaviritys ilmestyi kuviin.

Onneksi olen itse niin likinäköinen, että käyttäessäni piilolaseja (ilman ikänäkökorjausta) en omassa naamassani näe rypyn ryppyä. Ja muutenkin suurimman osan ajasta naamani on sellaisesssa virneessä, että siitä ei paljon erota onko joku vekki ilmeen vai iän tuottamaa.

Tuota No Lines-nestettä olisi kuitenkin hauska testimielessä kokeilla  Sibeliusryppyyn kulmieni välissä, teinien mukaan se on syvä kuin Grand Canyon varsinkin jos oikein tuimaksi heittäydyn.

 

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Kun Saara kysäisi, haluaisinko muutaman Ameriikan niksin koekaniiniksi, en kyllä arvannut, miten paljon moisilla konsteilla ikää saa häivytettyä.
No lines -sivelyt aiheuttivat hetkessä ihoon kiristymisen tunteen. Samaan tapaan kuin kanamunanvalkuainen, jos sitä menee iholle vaikkapa marenkia tehdessä. Peilistä katsoessa vaikutus oli maaginen. Varsinkin juuri ne sibeliusrypyt hävisivät hetkessä. Naurusta ei meinannut tulla loppua - ihmekös siis, jos hymy oli loppukuvissa herkässä :) Olen allerginen joillekin tuoksuille ja kosmeettisille aineille, mutta No lines ei aiheuttanut mitään ärsytystä. Epäuskoinen nauru jatkui, kun Saara kaivoi esiin teipit ja kuminauhat. Tarkkaan hän valitsi kohdat, joihin teipit liimattiin. Alkuun naama tuntui varsin omituiselta ja hymy kireältä, mutta nopeasti siihenkin tottui. Pikkuisen Saara tupeerasi tukkaa takaata ja kiinnitti takaraivon kautta kulkevan kuminauhan paikoilleen muutamalla pinnillä. Sen jälkeen kevyt meikki. Tadaa, Oman arvioni mukaan ikää oli lähtenyt reilu kymmen vuotta ja todellakin n. 20 minuutissa. Enää en ihmettele, jos lehtikuvissa ikääntyneet kanssasisareni näyttävät nuorilta ja hehkeiltä. Meikkaajilla ja maskeeraajilla on takuulla käytössä näitä samoja taikatarvikkeita. Ja todellakin, kun seuraavan kerran lähden juhliin, ainakin Saaran No lines-purkille on asiaa. Arjessa olen kyllä ihan sopeutunut ryppyihini ja iän tuomiin muutoksiin, enkä todellakaan vaivaa päätäni asialla.Jos lähden ihmisten ilmoille, saatan muistaessani laittaa vähän bb-voidetta, ripsaria ja huulipunaa. Tosin olen huomannut, että nyt eläkkeelle jäätyäni kun saan nukkua tarpeeksi, iho pysyy kirkkaapana ja ilme huolettomampana :) Äitini muuten sanoi puhelimessa netistä kuvaani katseltuaan, että tuopa mukanasi yksi purkki hänellekin :D
No, mitenkäs mies kotona suhatutui nuorentuneeseen ilmeeseeni? Katsoi aikansa, eikä tajunnut mitään muutosta tapahtuneen (paitsi Saaran kauniisti leikkaamat hiukset). Loihepa lausumaan, että olen aina niin nuoren ja nätin näköinen, että ei hän nyt mitään eroa huomaa. &lt;3
Itse kyllä huomasin eron, kun ensin poistin kuminauhat ja teipit (ei sattunut). Naama valahti monta senttiä alaspäin. Meikin ( ja No linesin) poispesun jälkeen totuus tuijotti peilistä. Vuodet olivat palanneet. Huvittunut virnistys ja iloinen ilme pelastivat kuitenkin loppuillan :)

Oranssinen

Ihanaa -  Pitänee jostain ihmenestettä etsiä, jos Sibeliuskin siihen kaatuu!

Kauniisti kommentoi mies  - samanlainen asustaa minunkin kotonani. Edellinen kerta kun  huomioi ulkonäön isommin muuttuneen oli kymmenen vuotta sitten kun ajoin hiukset pois ja työmatkalta kotiutuvaa herraa odotti kiiltäväkaljuinen puoliso :D

suviliini (Ei varmistettu)

Ai kauhee, miks luin ensin että 'Pitänee jostsin siemennestettä etsiä..'. :D

Oranssinen

olen muuten jostain lukenut, että siemenneste tekisikin hyvää iholle ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lukisin mielelläni postauksen aiheesta, miten valita varjostukselle oikea paikka kasvonmuodon mukaan :).

aa (Ei varmistettu)

Tää ei nyt kovastikaan liity aiheeseen, mutta sun äippä näyttää tossa sivukuvassa AIVAN täykkärien siltä kreisiltä naapurinmummolta, kuka leikkas sormensa irti käräyttääkseen Paulin :D:D:D

Emmmmms (Ei varmistettu)

Tossa vikassa kuvassa on kyl äippä on niin tyttärensä näkönen! Tai toisinpäin :p

SofiaA (Ei varmistettu)

Vitsi tää postaus oli ihan mahtava! :D Olisi muuten mielenkiintoista nähdä enemmän vinkkejä vanhemman ihon meikkaukseen, juurikin tuo varjostuksen kohdan valinta yms kanssa. Äitini on 62 ja pyytää minua usein meikkaamaan hänet. Pienet vinkit ihanan Tuula-äipän kanssa demonstroiden olisivat tervetulleita ;)

Delle (Ei varmistettu)

No, jopa on keksintö! Ilmankos julkkikset näyttävät punaisella matolla niin freeshiltä nuorelta. Voisiko noita teippejä saada pidemmillä kuminauhoilla, niin tisut voisi nykäistä terhakoimmiksi?! :) Ei muuta kuin teipit kiinni ja kuminauhat niskan takaa solmuun. HIHHII!!

Japsu (Ei varmistettu)

Moi! Mistä ihmeestä tuolta Renoir No lines -nestettä voisi tilata? Olisi mummuni unelma :) koitin netistä katsella, en löytänyt yhtäkään sivustoa mistä toimitetaan suomeen, paitsi yhden jossa toimistuskulut 40 dollaria, kun itse tuote vain n. 11 :D

Marja Helena (Ei varmistettu)

Japsu, ainakin Miracle Mile Beauty Centeristä http://miraclemilebeauty.com/ saa postikuluineen hintaan vähän alle 25 €. Tilasin sieltä tänään :)

Helistö (Ei varmistettu)

Mikä ihana koru sun äidillä on kaulassa? ❤

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.