Hiuskatastrofi........

Saara Sarvas

Mun päässäni on katastrofi.

Hiuskatastrofi. Katsokaa sitä. Se on...

Paha. 

Vuoteni yksisarvisena oli ihana, mutta jos mietitään, että yksisarviselämä vaati hiusten tyven vaalentamista noin kuukauden - joskus kaden - välein, jolloin väriä levisi pakolla hieman myös aiemmin vaalennettuihin hiuksiin ja sen, että vaalensin hiuksiani sekä yksisarvisprojektin aluksi että sen jälkeen kokonaan ja sen, että hiukseni kasvavat vuodessa reilun 10cm (hiukseni kasvavat hitaahkosti), saadaan lopputulokseksi se, että kaikki on nyt päin helvettiä

Pardon my french :D

Viimeiset viikot ystäväni ovat avoimesti nauraneet ahdingolleni ja kiitän vanhempiani siitä huumorintajusta, jonka kautta olen itse aihetta käsitellyt. Vaikka näytänkin suurimman osan ajasta hieman vinksahtaneelta ja räjähtäneeltä tiedemieheltä, vaikka minun pitäisi olla kauneuden alan ammattilainen, se ei ole niin vakavaa.

 

Aloitin yksisarvisoperaation jälkeen hiusteni kuntoon kauhistuttuani kasvattamaan omaa väriäni takaisin, ja projekti sujuu ihan mallikkaasti. Omat hiukseni ovat oikein kauniin sävyiset ja olen saanut väriä esiin jo useamman sentin verran. On mahdollista, että värjäsin hiusten latvat samaan sävyyn, jota ylläpidän tyveen koskematta parhaani mukaan.

Kun hiusten tyvialueelta kasvaa tervettä, paksuhkoa ja sileää hiusta, voin kertoa kontrastin latva-alueen aivastuksen voimasta katkeavaan, tönkköön ja noh, lopullisella tavalla kuolleeseen hiukseen olevan melkoinen. Hiuksethan ovat aina päänahasta ulos kasvettuaan kuollutta materiaalia, mutta sen kunto ja kosteustasapaino vaihtelee.

Eräs kouluttaja kehotti minua joskus kokeilemaan hiusteni kuntoa upottamalla latvasta leikatun hiuspalan veteen. Jos hiuksessa oli enää minkäänlaista mahdollisuutta, se jäisi kellumaan veden pinnalle ja jos tapaus olisi menetetty niin suortuvat vajoaisivat nopeasti pohjaan... Arvaatte varmasti, miten minulle kävi :D

Ehkä tämä oli vihdoin pieni opetus minulle itselleni siitä, että vaikka olenkin kampaaja, en voi tehdä hiuksillen ihan mitä tahansa.

Kantapään kautta.

 

Otin taannoin hätävarjeluna takaraivolleni ommellut pidennykset taas vaihteen vuoksi pois, enkä peiliin katsoessa taas tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa - onneksi olen pystynyt ainakin toistaiseksi jälkimmäiseen! Pidennyksiä minulla ei ollut taas pariin vuoteen, mutta lettityyli on mielestäni pitkässä juoksussa hellävaraisin vaihtoehto.

Hiusrajojani kiertää tällä hetkellä noin 5cm levyinen katkenneiden hiusten rantu, joka kasvaa viikko viikolta. 

Hoidan hiuksia hellästi, harjaan ne tangle-teezerillä ja solmin varovasti invisibobbleja ja muista puhelinlankaponnareita käyttäen, mutta ammatillisista syistä joudun myös väkertämään niistä yhtä sun toista milloin minkäkin kuumien rautojen kanssa ja silloin latva kärsii - ja katkeaa.

Myös hiuksien pintaan pesun aikana pumpatut silikonit ja öljyt irtoavat maailman tuulissa ja jopa pelkkä hiusten harominen saa niitä katkeamaan. Sanoisinko jopa, että LOL!

Kyse ei siis tällä hetkellä ole siitä, että voisin enää tehdä asialle jotain, vaan hiusten rakenne on niin viimeisilleen kulutettu, että mikä tahansa mekaaninen rasitus, tai vaikka liian pitkä pesuväli ilman hoitosuihketta kuivattaa latvan niin että se on todella altis katkeamiselle.

 

Hiukseni ovat yksinkertaisesti kokeneet liikaa ja liian nuorina ja odotankin nyt jännityksellä, mitä seuraavat kuukaudet minulle ja päälleni tietävät. Taaai no... Instagramin seuraajat tietävätkin jo yhden askeleen, minkä olen aiheen tiimoilta ottanut ;)

Olen myös alkanut popsia uudestaan vahvaa biotiinilisää - jos se vaikka parantaisi entisestään uusien hiusten kuntoa ja kasvunopeutta, että pääsisin jo pian heiluttelemaan hulmuavia uusia hiuksiani. Ehkäpä se tapahtuu jo kahden, tai kolmen vuoden päästä!

Voisin tehdä oman postauksensa hiusten suunnitellusta kasvatusprojektista - tosin pitkien hulmuhiusten sijaan lähinnä kaipaan sitä, että kaikki mun hiukset kasvavat samaan mittaan asti ^_^

 

Joku voisi tässä vaiheessa olla maansa myynyt ja vannoa käyttävänsä peruukkeja, mutta itse nojaan vanhoihin sääntöihin; hius on uusiutuva luonnonvara ja hyvää kannattaa odottaa. Joku voisi myös leikata hiuksensa lyhyiksi, mutta luoja paratkoon, siihen en ryhdy kuin vasta viimeisessä hädässä. Lyhyet hiukset eivät ikinä ole olleet minun juttuni. Mulla ei yksinkertaisesti ole takaraivoa, joten kaikki lyhyet mallit näyttävät hieman kyseenalaisilta.

Kiitos vaan Tuula-Äippä selällään nukuttamisesta vauvana!! ;))

Jääkäämme siis seuraamaan, mitä hiuksille tapahtuu. Myöhemmin viikolla teille on luvassa postaus, josta voitte voittaa muutaman hiustenhoitovälineen, joilla voitte estää ja hillitä vastaavanlaisten katastrofien syntymistä omassa päässänne. Tämä postaus on ja oli siis ennen kaikkea taas kerran muistutus siitä, että vaikka hiukset välillä tippuvat päästä, ei omaisuuden myyminen ja sillan alle muuttaminen välttämättä kannata.

 

Elämä jatkuu ja hiukset kasvaa, se on varma.

Onko teillä takataskussa kikkakolmosia hiusten kasvattamiseen?

Kommentit

Piia Pai (Ei varmistettu)

"Mulla ei yksinkertaisesti ole takaraivoa";

Tää aiheutti totaalitippumisen, vitsit mikä luonnehdinta :D :D.

Vinkkejä ei valitettavasti ole antaa, mutta lohdutuksen sanana, että saat aina kuvissa hiuksesi näyttämään varsin mainioilta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minkä merkkistä biotiinilisää syöt? :-)

Charlottaaa (Ei varmistettu)

Hahahaha voi ei! Vaikka oonki surullinen sun ja hiustes puolesta, niin oli taas kyl huippuhauska postaus! :D Kyl voi aina luottaa siihen, et saa hyvät naurut kun sun juttuja lukee/kuuntelee. ;)

Pimmiainen (Ei varmistettu)

Ei vaalenneta! Se on kai tärkeintä. Terveellinen ruokavalio hoitaa sitä uloskasvavaa hiusta ja jotkuthan syövät eläinten biotiineja hiuskuontalonsa buustaamiseksi. Kun hius on tosi pahassa kunnossa, koittaisin olla harjaamatta kokonaan, eli käyttäisin vain harvaa kampaa, jotta hiukseen kohdistuva rasitus olisi mahdollisimman vähäistä. Jos hiuksia pitää kiinni, niin mahdollisimman löysällä. Itselläni nuo puhelinjohtolenkut pysyvät kyllä hyvin, mutta en saa niillä aikaiseksi löysää ponnaria enkä nutturaa vaikka en ole paksuhiusinen ja kiedon lenkun vain kahdesti hiusten ympäri. Eli ysärihirvitykset hiusdonitsit ja hainhampaat vaan esiin. Tai vielä kauempaa historiasta hiuskammat! Ja voihan sitä koittaa rukoilla, toivoa ja meditoida hustensa puolesta :)

edgybeauty
Edgy Beauty

Heh, oon niin samassa tilanteessa. Järkytyin, kun näin kuvan mun tukasta Nycissä viime tammikuussa-tuolloin päätin myös mennä siltä istumalta ensimmäiseen ei-kiinalaiseen kampaamoon juurikin Nycissä ja ottaa kaikki huovutusvillan näköiset osiot tukasta irti. Niin tein, ja sen jälkeen tukka onkin kasvanut ihan hyvin-nyt saan jopa harottua sormilla hiusten läpi!

Kasvatusoperaatiossa siis mennään täälläkin, itse kiskon paljon hyviä rasvoja ja proteiinia, vettä ja tarkoituksena olisi ostaa paketti MSM+C-jauhetta, joka kuuleman mukaan voisi auttaa hiusten hyvinvointiin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Tätä näkee yllättävän usein, että kampaaja neuvoo hoitamaan hiuksia hyvin yms. ja kuitenkin hänen omat hiuksensa on esimerkiksi kuivaksi blondatut :D Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että pidennyksistä ei seuraa mitään hyvää. Niitä voi varmasti käyttää silloin tällöin esimerkiksi juhliin, mutta jatkuvassa käytössä nirhaa omat hiukset täysin. Sanoisin, että muutamia tehohoitoja tukkaan ja pitkä tauko pidennyksiin ja rasittaviin lämpökäsittelyihin :)

eviela
NOT A Wonderland

Minulla ei kyllä mitään kikkakolmosia ikävä kyllä tähän tilanteeseen,
mutta keino millä olen välttynyt samalta ja saanut kasvatettua omaa reuhkaa on sisältänyt seuraavat ohjeet:
silikonittomat hiustuotteet, arganiaöljy + kun muistan niin uv-suojallinen
hiuksiin jätettävä hoitoaine päälle, tehohoidot silloin tällöin (tiheys riippuen taloustilanteesta).
Pyrin myöskin saunassa käydessä suojaamaan aina hiukseni jollakin,
tosin tämän unohdan aina välillä.
Itse en käytä suoristusrautoja tai muitakaan eli hius säästyy siinäkin itsellä,
hiusten kuivaajaakin käytän vain harvoin ja sitäkin yleensä kylmäpuhalluksella silloin.
Näiden kanssa kuitenkin sanoisin, että järki käteen niiden kanssa
ja suojatökötit tukkaan niin ei se hius näihinkään sitten kuole.

eviela
NOT A Wonderland

Aattelin ottaa testiin myös ennen värjäystä sellaisen mineraalinpoistajan sekä kokeilla syödä sinkkiä tms, tekisi ihollenikin nannaa :)

A´J (Ei varmistettu)

Syö Helokkia! Auttaa mm.hiuksiin,kynsiin ihoon jne: )

mariaa (Ei varmistettu)

Luin aikanaan foorumeita, missä ihmiset kertoivat syövänsä eläimille tarkoitettua biotiinia joka on vielä tujumpaa tavaraa! :D Mutta itse suosittelen sinkkiä, sillä olen huomannut, että se auttaa. Minulla alkoi sinkistä kasvamaan otsallekkin uusia hiuksia :D

Marirelisa (Ei varmistettu)

Täältä ei takuulla tule kikkakolmosia, mä oon ehkä maailman huonoimpia hiustenhoitajia ja siks mä yritänki näitä sun hiuspostauksia lukea silmä tarkkana, että oppisin jotain :D Mutta. Pakko oli kommentoida, ku mulla on vähä sama paska tilanne mun hiuksien kans. Päätin keväällä, että nyt oikeesti tahon olla blondi! Mulla oli tietenki mustat hiukset. Classic fail. Onneksi toteutin tätä unelmaa kuitenki luottokampaajalla, mut hirveetä jälkeä siitä silti tuli. En edes päässy haluamaani lopputulokseen, kun kyllästyin jo katselemaan keltasta tukkaa ja odottelemaan seuraavaa vaalennuskertaa. Joten värjäsin takas tummaksi, mut hiukset on jotain aivan järkyttävää. Niinku mulla olis tehty joku omituinen kerrostus, et mulla on vaan välillä kymmenen sentin hiustuppoja vaikka pitäis olla pitkät hiukset. Pidennyksetki näyttää vähä feikiltä noiden tupsujen takia :(((

Pari onkin jo kommentoinut eläinbiotiinia. Apteekissa myytävä VitaBalansin eläinbiotiini on kuitenkin käytännössä pitoisuuksiltaan täysin samaa kamaa kuin saman valmistajan Biotiini Strong hair+nail. Apteekkihenkilökunta ei saa suositella tuotetta ihmisille, vaikka samaa tavaraa (ja ehkä myös halvempaa??) onkin. :) en tiedä pystyisikö sitten netistä tilaamaan vahvempia biotiinilisiä? VitaBalansin tuotteissa on lisäksi ainakin sinkkiä ja jotain toistakin. :D

Ainoa huono puoli biotiinin syömisessä on mulla vaan ollut se, että kaikki muutkin ihokarvat kasvavat järkyttävällä tahdilla. :D

 

Morgaise (Ei varmistettu) http://elamaajaeskapismia.blogspot.fi/

Ehdottomasti. Kainalot tarttee ajella kahdesti viikossa, jos haluaa näyttää (ja haista) vähääkään siistimmältä.

MarsuMarsu (Ei varmistettu)

Mä syön kans elukoiden biotiinia ja kainalot joudun sheivaa joka päivä :S Mut toisaalta, on tää tukka sen arvoinen. Tukka kiiltää ihan hulluna!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ravintolisiksi biotiini, sinkki, msm ja silica. Reiluina annoksina ja kuuriluonteisesti välillä taukoa pitäen. Risiiniöljy päänahassa saattaa myös auttaa, se tosin on todella hankalaa pestä pois joten mulla ei ainakaan tule usein sitä käytettyä :D hiusten katkeiluun auttaa esim. niiden laminointi (googleta naturellen hiusten laminointi) ja hennaaminen mutta se tosin sopii vaan niille jotka haluavat hennanpunaisen kuontalon.

Sanna86 (Ei varmistettu)

Hei Saara! Olisi mukava saada sinulta kampausvinkkejä otsahiukset omaavalle :) useat kampaukset eivätt taivu otsis-tytöille. Vinkkejä helppoihin lettikampauksiin ja muihin niin olisin kiitollinen. Usein pelkkä poninhännän laittaminen on jo työn ja tuskan takana, koska hiukseni menevät kuprulle. Kiitos ihanasta blogista

Lullah

Apua ei saa pelotella yksisarvisita haaveilevaa! Ajattelin juuri että tässä parin vapaapäivän aikana voisin tarttua vaalennusainepurkkiin ja ensinnäkin vaalentaa mustat raidat pois ja sitten tehdä sotasuunnitelman loppujen hiusten vaalentamisesta. aion tukeutua Joicon k-pak sarjaan ja hyvään kosteutukseen ja vaalennuksen alle AINA vähintään tunnin mittaiset kookosöljymuhittelut. Vaalennus vasta sitten öljyisiin hiuksiin :) Pitäisi suojata ja vaalentumisenkin pitäisi olla tehokkaampaa.

Hustenkasvua pitäisi kiihdyttää risiiniöljyn hierominen päänahkaan.

Surku (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/laurareissaa

Pelottelun vastapainoksi voisin huudelta täältä takavasemmalta muille yksisarvishaaveilijoille, että onneksi aina ei käy ihan näin. :) Itse olen jo useamman vuoden blondaillut ja ponisävyvärjäillyt milloin milläkin (viimeiset pari vuotta Elumen-väreillä) ja hiuksissa ei ole mitään vikaa, vaikka en edes hoida niitä millään (pesen kerran-pari viikossa tigin sulfaatittomalla shampoolla ja laitan hoitoainetta jos muistan). Oikeastaan vähän pelottaa, miten ylisiloiset hiukset olisivat ilman vaalentamista. :D

Lullah

Ensimmäinen vaalennus onnistuneesti suoritettu! Lähtökohta siis punainen ja nyt on odotetusti keltasen oranssi tyvi ja pituudet Ellun kohalta kirkkaan punaiset. Pointti on et vaaleni! Pää on neon. Onko se yksisarvislaji vai oonko suosiolla vaan feenikslintu? Seuraava vaalennus sit muutaman viikon kuluttua kun tämän tuhoja hoivattu.

Heydi (Ei varmistettu)

Täällä ei valitettavasti ole antaa mitään kikka-kolmosia... Omat hiukset ovat ihan luonnontilassa, oma väri kasvanut täysin, enkä siis ole värjännyt useaan vuoteen. Fööniä ja rautaakin käytän tyyliin kerran kuussa. Ja SILTI hiukset on hamppua! :O Tai ei nyt ihan hamppua, mutta pörrööntyvää, kun kaikki hienot hiukset on silkkisen lainehtivat... Omat takkuuntuu harjauksen jälkeen heti kun katson ikkunasta pihalle.

Siispä kysymys! Mikä on kaikkein tehokkain hoitis tai tehohoito, jolla saan latvat oikenemaan? Silikoneillahan se suoristuminen tapahtuu, mutta niitäkin on erilaisilla tehoilla. Nyt siis haussa se super turboaine!

Tiltu_ (Ei varmistettu)

Mä koin ahaa-elämyksen kysellessäni jotain todella hyvää tuotetta hentojen hiusteni lentelyyn Sokkarilla. Käsissäni oli joku oikein huippu rakennekorjaava jätettävä hoitis, johon myyjä sanoi, että koska minulla on värjäämätön ja käsittelemätön tukka, saa rakennepaikkaavat tuotteet hyväkuntoiset hiukset vain lähmäisiksi. Ostin sitten Four Reasonsin hoitosuihkeen Moisture Mist sekä saman merkin Styling Fluidin, joita käytän suihkun jälkeen.
Tosin tämän postauksen luettuani tajusin pitkän pesuvälinkin vaikuttavan lentelyyn ja sähköistymiseen, joten päätin alkaa suihkimaan hoitista päivittäin latvoihin kun on aika kevyttä.
Ei tämäkään nyt ihan täysin tukkaani aisoissa pidä, mutta paremmin, kuin mikään aikoihin. Joskus auttaa kevyemmät otteet, kuin kuvittelisikaan ;)

Entinen kaljupää (Ei varmistettu)

http://www.cutrin.fi/tuotteet/hiustenhoito/bio/bio-stimulant-shampoo

Mä olen vajaan vuoden käyttänyt tätä tuotetta aina kun pesen hiukseni (eli noin 6 krt/vko). Pesen ensin "tavallisella" shampoolla ja sitten annan tämän kaljushampoon muhia päässä esim säärikarvojen ajelun ajan.

Tuote on oikeasti ollut tehokas. Juurikasvu pitenee nopeammin kuin ennen. Kannattaa tosin varoa sen verran, ettei muhita tuotetta liikaa otsan tai niskan alueella, sillä vaaleat ihokarvat saattavat kasvaa yhtäkkiä sentin mittaisiksi. Nimim. Otsansa sheivannut :D

hennnna (Ei varmistettu)

Hei! Olisin kysynyt sinulta vielä tarkennusta, että mikä ero tällä tuotteella on cutrinin Bio+ energen tuotteisiin? Itse olen käyttänyt näitä mutta nyt sait minut kiinostumaan myös tästä stimulantista :)

Entinen kalju (Ei varmistettu)

Tuo Energen on ilmeisesti kehitetty pitkän tukan kasvattajille (eli lähinnä naisille) ja Stimulant taas kaljuuntuville/kaljuuntuneille miehille, joten se on tehokkaampi tuote :) En ole ammattilainen, vaan alan amatööri, mutta molempia on tullut kokeiltua sekä omaan että mieheni harvakarvaiseen päähän, ja tuo miesten kaljushampoo tuntui toimivan tehokkaammin molemmilla sekä tukkaan että otsakarvoihin :D

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Sitä on vietetty yksin viikonloppua peiliin tuoijotellen ja kehitelty päähän katastrofi? No, vaikka olenkin äärettömän hyvä neuvojen antaja, olen huomannut jo aikoja sitten, että ainoa tapa, jolla tyttäreni ovat halunneet oppia, on ollut tuo kantapään kautta. Enkös minä monta kertaa ole sanonut....
Ja että ei takaraivoa ja äidin vika. Katsopa tätisi kallonmuotoa. Hän on kaksoissisareni ja meitä nukutettiin takuulla samalla lailla vauvoina. Ne geenit, ne geenit. Kun isosiskosi oli vauva, ehdoton ohje oli nukuttaa vauvat mahallaan. Keskimmäisen kohdalla piti nukuttaa selällään ja sinä sait nukkua kuten lystäsit. Nukuit kyljellään, joten turha syytellä. Sitäpaitsi se ainoa, mikä sinulta päästäsi on puuttunut, on se aivojen osa (ilmeisesti sijaitsee takaraivossa), joka ei ole suostunut uskomaan vanhan äitisi vakuutteluja siitä, että hiusten rankka käsittely tuhoaa hiukset. Mutta milloinkas muna ymmärtäisi, että kana...
Sitäpaitsi sinulla on ihan kaunis pää, kunhan dramatisoit. Varmasti sinulle kävisi myös lyhyet hiukset, mutta hankalahan niiden kanssa olisi tehdä tuotoriaaleja, ymmärrän. Kaljua älä kuitenkaan... Isomummusi alkoi yli yhdeksänkymppisenä aukomaan pakettien solmut, jotta oppisi kärsivällisyyttä. Sitä kärsivällisyyttä sinäkin nyt tarvitset, ettet syöksy uusiin hiuskokeiluihin ennen kuin saat hiuksesi taas kuntoon. Odotan niitä pitkiä, paksuja kastanjanruskeaan vivahtavia kutreja, jotka ovat olleet kadoksissa vuosikausia (Oih - nostalginen huokaus). Oikotietä onneen ei ole ja vippaskonsteilla eivät hiukset kasva, ikävä kyllä. (Mutta jos sellainen löytyy, kerro minullekin.)
Muista, että et ole yksin. Koko perhe, koko suku, koko ystäväpiirisi, kaikki lukijasi, koko Suomi, koko Maailma! Me tuemme sinua tässä projektissa.

Saara S.
Saara Sarvas

Kukas se olikaan, joka ylidramatisoi? :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Lyhyet hiukset nyt kehiin. Sitä parempaa keinoa ei tähän ole. Aloitat terveeltä, puhtaalta pöydåltä.

Hallahalla (Ei varmistettu)

Komppaan tätä! Lyhyeksi vain. Leikkaisit kuitenkin ne kuolleet haituvat ennemmin tai myöhemmin pois. Mukavampi ne on jättää kampaajan lattialle kuin sutia teippiharjaan ;) Itsehän sanoit että hiukset ovat uusiutuva luonnonvara. Itse olen lähes kaulaton ja lyhyet hiukset vain lisäsivät kaulaan senttejä, voisiko sama toimia takaraivottomalle dunno :D Mun on tietty helppo puhua kun on siunattu megahiustenkasvugeeneillä. Joista on myös haittaakin, sillä on pakko säästää rahaa opiskelijabudjetista kun ei voi kerran kk käydä kampaajalla :D Sun tunnelmien jälkeen ei kyllä huvita värjätä enää :D

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Ylidramatisoi? Yritin viedä homman eeppisiin sfääreihin. Olet rakas :)

Meri-no (Ei varmistettu)

:D näyttää ihan meidän äidin facebook-viestiltä

Siis mä en kestä, kun oot niin ihanan positiivinen!! :) Peukku ylös sulle ja hiusten kasvamiselle ;D

lydas (Ei varmistettu)

Mä ehdotan, että leikkaat kaiken pois ja alotat jännittävän projektin kasvattamalla uuden kuontalon kokonaan kaljusta ;)

Delle (Ei varmistettu)

Stoppi vaalentamiselle, anna kampaajan saksia kaikki huonokuntoinen pituus pois ja aloita "puhtaalta pöydältä". Tiedät varmasti, ettei ravintolisät näy hiukissa hetkessä. Kampaajani on kehoittanut minua tarkistamaan monivitamiini purkkini kyljestä, että siinä on sinkkiä. Päänahan kunto unohtuu helposti, liika rasva päänahassa saattaa tukkia hiuskraaterit (ne pienet reijät joista hiuskasvaa). Kireä päänahka saattaa aiheuttaa sen ettei veri kierrä kunnolla ja silloin hiusten ravinnon saanti heikentyy. itse hius on "kuollutta" ainetta, eikä siihen voi vaikuttaa, kuin aineilla, jotka jäävät hiuksen pintaan. Ja huuhtoutuvat pesussa pois. Keskittyisin uuteen kasvavaan hiukseen ja se tapahtuu sisältäpäin. Se vaatii aikaa, kärsivällisyyttä, hermoja, pitkäjännitteisyyttä ja uskoakin. :) Hius kasvaa noin 15cm vuodessa, joten....

NiinaPi (Ei varmistettu)

Mä aloitin hiustenkasvatusprojektin viime vuonna sellasesta platinanvaaleasta lyhyestä bob-mallista (mikä oli oikeasti kiva mutta sitten vaan päätin että haluan pitkät hiukset ja oman värin takaisin). Värin kanssa on tullut sählättyä useempaankin otteeseen tässä projektin aikana mikä nyt kaduttaa, varmaan olis jo reippaasti yli puolet hiuksista omaa väriä jos en ois sortunut epäonnistuneen värjäyksen jälkeen taas vaalentamaan koko pääni....:/ No mutta, hiukset olin saanut kasvatettua hieman yli olkapäiden tässä helmikuussa ja sitten yhtäkkiä miettimättä asiaa kauempaa päätin leikata otsiksen. Huono päätös eikä sopinut yhtään ja itkuhan siinä tuli ja halusin kokeilla kaikkea mikä vaan kasvattaisi lyhyen otsikseni edes jotenkin siedettäväksi.. Vähän aikaa sitten ostin kolmannen paketillisen Biotiini strong hair&nails tabletteja ja siis uskomattoman hyvin on toiminu. Tämän 4kk aikana otsis on kasvanu kulmakarvojen kohdalta suun yli ja muut hiukset melkein puoleen selkään !!! Tuplannut hiusteni kasvun enkä itse ole huomannut että muu karvoitus olisi villiintynyt:D Suosittelen.
Muita juttuja mitä teen että hiukset pysyis hyvänä on että en enää vaalenna hiuksia, välillä värjään latvoja lähelle omaa tyvikasvua kun edellinen värjäys on haalistunut(en ymmärrä mut mun vaalennetussa hiuksessa ei meinaa pysyä kestoväri:(), suihkussa yritän välttää kuumaa vettä joutumasta hiuksiin ja lopuksi huuhtelen hiukset viileällä/kylmällä vedellä miten kärsii, annan aina hiusten kuivaa luonnollisesti, en siis yleensä ikinä käytä hiustenkuivaajaa jos ei ole joku tilanne että pakko suurinpiirtein suoraan suihkusta lähteä jonnekin, en ikinä harjaa hiuksia märkänä, käytän suoristusrautaa/kiharrinta vain muutaman kerran vuodessa jos on jotain oikein spesiaalimenoja, kivat kiharat saa kun nukkuu nuttura päässä yön yli:)

SALE (Ei varmistettu)

Omega3! Kalanmaksaöljy!

Itse olen jättänyt kaiken turhan föönaamisen ja kuumentamisen mahdollisimman vähälle, latva tykkää. :) Kuivashampoolla ja tyveen tuuheutta ja muutenkin pidän luonnollisesta lookista. :) Tsemppiä projektiin!

Erika | NUDE (Ei varmistettu) http://nude.costume.fi/

Voi Saara! Toivottavasti tukka lähtee pian nopsasti kasvamaan ja Instassa näkynyt väri on ainakin tosi ihana :) Biotiini kuulostaa hyvältä, muita hiustenkasvatusvinkkejä en kauneusbloggaajalle keksi (rautoja ja kuivaajia kun ei vaan voi olla käyttämättä).

- Erika

Tanni (Ei varmistettu)

I FEEL YOU! Mun kuontaloni näyttää täysin samalta. Valmistuin keväällä parturi-kampaajaksi ja oikein hävettää, miltä tukka oikein näyttää. Ensin kotivaalennukset, sitten koulussa tyvivaalennukset, jotka levisi jo vaalennettuihin pituuksiin. Katastrofin ainekset. Ja pää oli lopulta täynnä sentin pituisia hiuksia, kauttaaltaan. Pahimmat kohdat ristipääjakauksessa. Näytän tällä hetkellä siltä kuin kaljuuntuisin ohimolahdekkeilta. Noh, kasvattelen kemiallisesta leikkauksesta toipuvia hiuksiani hitaasti, mutta varmasti. Omaan väriin olen siirtynyt jo, latvat ovat kuitenkin vaaleammat ja saavatkin pysyä. Ei niitä edes uskalla hapetevärillä värjätä, kun tosiaan katkeilevat pelkästä kosketuksesta. Ehkä tämä tästä!

Hamekaro

Täällä kävi ihan sama setti noin vuosi sitten! Värjäyksen jälkeen hiukset vain yksinkertasesti katkesivat ja sain haluamani kerroksittain leikatun tukan (vähän vaan liian lyhyt siili jostain kohtaa :D ) ei siinä auttanut kuin todeta, että mahtava look nykyään, hiuksiä lähti tupoittain pari viikkoa. Nyt vuosi myöhemmin pituutta on tullut aika paljon takasin ja mikä tärkeintä, oon saanut takasin paksuutta mitä pidennykset ovat kuluttaneet pois.

Mun pienet vinkit vaikken mitään hiuksista tiedäkkään: oon panostanut laatuun hiustuotteissa Bed headin shampoo ja hoitoaine toimii ja lisäksi tehohoitoaine. Näiden lisäksi kuningasidea kerran parissa viikossa; kookosöljyhoito about pari tuntia hiuksissa illalla ja sitten pesu. Jotkut käyttää yön yli, mutta musta liian öljystä hommaa! Lisäksi pesen hiuksia vaan 2 kertaa viikossa ja teen sellasta mitä en oo vuosiin tehnyt - harjaan hiuksia iltaisin. Tsemppiä projektiin, tää on ihan hanurista!

Nenniuu (Ei varmistettu)

Kokeile öljyhoitoja. On tullut joskus käytettyä blondia väriä ja se tappoi mun latvat oikein kunnolla... Nyt oon tehnyt öljyhoitoja jonkun vuoden ja nää hiukset (ja päänahka) tykkää tosi paljon!:) Oon laittanu kookosöljyä, tai välillä oliiviöljyä, päänahkaan ja hiuksiin. Oon pitänyt tunnin päässä ja sitten pessyt pois.

janna46 (Ei varmistettu)

Nioxin tuotesarja on loistava. Se saa ainakin omallakohdalla kasvamaan kokonaan uusia hiuksia ja omasta mielestä on nopeuttanut myös hiuksien kasvatusta. Uusien hiuksien kasvamisen huomasi myös uusi kampaajani. Suosittelen ja en ole kyseistä merkkiä täällä blogisi puolla vielä huomannut :)

pussukka (Ei varmistettu)

apua, miten sulla noin hauraaksi vaalentamisesta on mennyt? minä vaalennan tyven (värillä, en värinpoistolla) kolmen viikon välein. Olen tehnyt näin jo neljä vuotta eikä ole tukka lähtenyt...

karkkia (Ei varmistettu)

täällä kolmas kampaaja ilmoittautuu samanlaisen tukan 3 vuotta sitte omistaneena..

älä vaan varjää vaalennettua osaa tummaksi->väri ei pysy vaikka tekis esipigmentoinin!

kookoskermaa ennen pesua, kosteuttavilla ja rakennepaikkaavilla,
kosteuttava shampoo ja rakennepaikkaava shampoo vaihdellen vuoropäivinä
rakennepaikkaava tehohoito ja kosteuttava tehohoito vaihdellen vuoropäivinä
PÄÄLLE aina pikahoitoaine sulkemaan hiussuomut
jätettävää hoitoöljyä, muotoilutuote
pesu vähintään joka kolmas päivä
hiusten kampaaminen märkänä vain kammalla, tangle freezeriä saa kayttää vasta 80-90% kuivaan hiukseen

^ylläolevalle, vaalennus väri ja vaalennusaine on kaksi täysin eri asiaa..
nyt en jaksa alkaa näpyttelemään kemiaalista koostumusta..

Meri-no (Ei varmistettu)

Minulle kävi 16-vuotiaan semmoinen kämmi että leikkasin lyhyestä ja silloin kivasta mallistani toisen puolen kaljuksi.. Itse ystävättäreni kanssa kalsaroidessamme kotona.
Itkuksi meni ja pidin pipoa koulussa kuukausia. Positiivisuus psyykkaus kannattaa sillä tuota aikaa kasvatellessasi uusia - voi viettää suht mielekkäästi ilman jatkuvaa hiusmorkkista.
Hiukset kasvoivat nopeasti ja vahvoina takaisin ilman muita vippaskonsteja kuin värjäämättömyys ja päämahan hieronta saunassa.

Neiti (Ei varmistettu)

Mun kikkakolmonen hiustenkasvatukseen on... pidennyksistä luopuminen. En tiedä ketään joka olisi onnistuneesti kasvattanut hiuksensa pidennyksien alla. Vaikka pidennyksistä kuinka sanotaan, että oikein laitettuna ne eivät hiusta vahingoita, niin väittäisin silti, että varmana vahingoittaa. Olen nähnyt aivan HUIKEITA muutoksia tapahtuvan, kun pidennyksistä luovutana lopullisesti ja hiukset saa kasvaa vapaana. Olen äärimmäisen skeptinen kaiken suhteen, mutta olen itse nähnyt ystäväni hiusten paksuuden kaksinkertaistuneen ja pituuskasvun kiihtyneen pidennysten hylkäämisen jälkeen, sitä ennen omat hiukset olivat ohuet ja junnassivat samassa pituudessa oikeastaan koko ajan. Itselläni on samanlaisia kokemuksia, hius alkoi kasvamaan ilman pidennyksiä aivan huomattavasti nopeammin.

Hyvää kannattaa todella odottaa :) Nykyisin raidoitan kerran kaksi vuodessa hiuksiani ja ne on alaselkään ulottuvat, paksut ja hyväkuntoiset. Olen todella iloinen, että lopetin aikoinaan pidennysten käytön ja tyydyin vaan siihen, että hiukseni nyt ovat tämän pituiset ja piste.

Ps. Uusi väri 10++++

T. Toinen hiusalalla toiminut

helmis (Ei varmistettu)

Nyt on pakko sanoa, että eräs kampaaja leikkasi puhkivaalennettuun tukkaani tukihiuksia, joka oli lopulta pahin virhe ikinä. Tukka katkeili ja sitten vielä katkottiin sieltä täältä lisää, että näyttäisi vahvemmalta. Joopa joo.

Oma kampaajani teki tehohoitoja ja annettiin puoli vuotta rauhoittua, kunnes sain teippipidennykset päähäni. Jostain muustahan se johtuu, mutta mulla kasvoi teippien aikana tukka upeaan kuntoon. Nyt ne lisäkkeet on laatikossa hyväkuntoisina, koska oma tukka on jo vuosia ollut pidempi ja paksumpi.

Johtui ehkä siitäkin, että kävin n. 8 viikon välein huollattamassa pääni ja tyveen värjättiin vain raitaa. Käytin Kerastasen tuotteita ja kohtelin tukkaa muutenkin nätisti. Pesuväli oli myös aika... Noh, ällöttävän pitkä välillä ja kuivashampoo oli kaveri.

Ihan viimeinen niitti oli raskaus. Tukka on ihanassa kunnossa eikä edes imetys vienyt sitä. :D tsemppiä kaikille tukan kanssa! Se onneksi kasvaa ja ihmeitä tapahtuu.

Ps. Hiusten kunto parani suht samoihin aikoihin kun lopetin rasvan kanssa niuhottamisen ja aloin syömään voita! En tiedä onko muuten hyvä asia, mutta toimii. Ja niuhottaminen kannattaa unohtaa muutenkin, stressi voi tuhota tukan.

milkainnamaaria (Ei varmistettu) http://milkainnamaaria.blogspot.fi/

Haha, sun tyyli kirjoittaa = <3 !!!
Tosta sun huolettomasta, rennosta ja humoristisesta tavasta puhua asiasta tulin itsekin paremmalle tuulelle, sillä allekirjoittaneen henkilön hiussuortuvat eivät ota kasvaakseen, eivät niin millään! Mutta toivossa on hyvä elää, ja aionkin tästä lähtien katsoa hiuksiani sen kuuluisan *itutuksen partaalla peilistä, todeten LOL

Asiasta viidenteen (Ei varmistettu)

PS. Kun en tiedä tuleeko tieto elämäni kunnossa kautta niin laitan tämän tänne mitenkään hiuksiin liittymättömänä :D
Lidilissä bobblet tarjouksessa 6€ ja suodattimet 3€

eva-erica (Ei varmistettu)

ihanaa että joku muukin jakaa tukkakriisit!
äiti totesi toissa keväänä isotädin kuolinvuoteella, että mun tukka näyttää kamalalta.. parin vuoden kotivärjäysten tuloksena olin kyllä saanut kuontaloni erittäin vaaleaksi, mutta myös erittäin katkeilleeksi hapsuksi, jonka hirvein ominaisuus oli muuta tukkaa paljon lyhyemmäksi katkeilleet sivut. äidin kommentista sísuuntuneena kävin värjäämässä hautajaisten jälkeen tyven lähemmäksi omaa ruskeaa väriäni ja annoin kampaajan napsia tukkaa reilusti tasoittaen eroa sivujen ja takaosan kanssa. olin jo kasvatteluissa melko hyvällä mallilla, kun sitten keväällä tarjoutui mahdollisuus saada pidennysten laitto ilmaiseksi. olin onnessani, sillä olin aina haaveillut pitkistä ja paksuista hiuksista. teipit olivat päässäni kuukauden, jonka jälkeen alkoi arveluttaa. en löytänyt pidennyksen seasta enää juurikaan omaa hiustani, joten päätin otattaa pidennykset pois ja tarkastaa tilanteen. ja se oli järkyttävä. vaalennetut, ohuet latvat olivat vanuttuneet paksun pidennyshiuksen seassa, ja teippien irroittaminen katkoi entisestään hauraita hiuksia. jouduin jälleen leikkauttamaan tukkani puolipitkään malliin, joka oli entisen 'ohuen' sijaan lähes olemattoman ohut. itkin koko päivän kampaajalta tultuani.
ensimmäiset kuukaudet kiskoin epätoivolla lady vita beautya ja priorinia, hoidin ja hauduttelin ja vannoin etten enää ikinä kohtele hiuksiani näin kaltoin. muutamassa kuukaudessa epätoivo onneksi hieman laantui, ja nyt hiukset ovat saaneet jo lisää kiiltoa, pituuttakin hieman ja paksuutta sen verran ettei tarvitse joka aamu herätä aikaisin väkertämään kampauksia joissa hiukseni eivät näyttäisi niin onnettomalta lirulta kuin normiponnarilla.
ja nyt lupaan ja vannon että hiuskokeilut ovat osaltani tässä. tästälähin kunnioitan ohutta ja maantienväristä hiustani, jonka hyväkuntoisena saan näyttämään hyvältä :)

sarma (Ei varmistettu)

Minulla oli ongelma hiuksien kanssa sinettipidennyksien poiston jälkeen, koska ne olivat niin ohkaset! Olin täysin pulassa kunnes siskoni suositteli minulle biotiini forte "lääkettä", joka on tarkoitettu eläimille:D niin hullulta kuin se kuulostaakin nii se toimii!! Mun hiukset, ripset, kynnet ym on paksuuntuneet ja alkanut kasvaa hurjaa vauhtia! "Lääke" ei ole vaarallinen ihmisille. Biotiini fortea saa apteekeista n. 12€ purkki. Purkissa on 60kpl ja itse syön yhden päivässä. Välillä olen pitänyt pieniä taukoja biotiini fortesta ja sitten taas syönyt yhden purkin. Suosittelen kokeilemaan!!:)

Marish (Ei varmistettu)

Hei miten tuo yllä mainittu kookosöljyhoito käytännössä tehdään? Purkista suoraan tukkaan vai lämmitättekö nestemäiseksi? Huuhtelu pelkällä vedellä?

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.