Hiusvärit ja trendit syksy 2011

Saara Sarvas

No nyt se sitten on täällä se kauan pelätty syksy. Olen ollut kylmissäni viimeiset 3 päivää ja kääriytynyt toinen toistaan paksumpiin huppareihin ja villapaitoihin.. Syksyn hiusvärit onneksi lämmittävät mieltäni ja toivottavasti teidänkin.

Nappaa tästä vinkit ja kuvat kampaajan penkkiä varten!

 

Vaaleat hiukset

 

 

Vaaleat hiukset ovat syksyllä luonnolliset, monivivahteiset ja lämpimän hiekkaisen sävyiset. Vaaleimmatkin sävyt taittuvat enemmän luonnollisen lämpimään ja hmm.. Miten sen nyt suomentaisi.. Voinsävyisiin (buttery :D), kuin hopeisiin tai violetteihin.

Tyvikasvu saa näkyä (1, 5, 6) ja myös tämän vuoden villitys, liukuvärjäys, on edelleen ajankohtainen! Syksymmällä liukuvärjäys saa olla hieman hillitympi  (4, 8, 9), kuin kesällä ja se toteutetaankin mieluummin raidoittamalla, kuin latvat väriin dippaamalla. 

Raidat ovat muutenkin tehneet vahvan paluun, mutta hieman hillitympinä, kuin 2000 -luvun alkupuolella. Tällä kertaa ne ovat 2-3 astetta pohjasävyn tummuudesta kumpaankin suuntaan ja ne toteutetaan laputtamalla koko pää tasaisen pienillä (6,9) tai epätasaisilla (7,8) osioilla. Toinen vaihtoehto on "maalata" raidat hiuksiin vapaalla kädellä foliota apuna käyttäen (3, 7, 9). Muista, että maalatut raidat eivät ole kovin hyvä combo ohuiden hiusten kanssa!


Muista koodisanat: Karamelli, voi, luonnollisuus ja vivahteet

 

Punaiset hiukset

 

 

Punaiset hiukset saavat hehkua lähes kaikissa sävyissään, kunhan koko kuontalo on lähes samansävyinen. Itsessään näinkin dramaattinen väri ei kaipaa vahvoja kontrasteja!

Kuumimmat sävyt ovat vahva punakupari (1, 2) ja kuparinen ruskea kaikissa tummusasteissaan (4, 5, 6). Itse olen myös mieltynyt Scarlett Johanssonin tummaan tulenpunaiseen.

Vaikka hiukset saavat olla "yksiväriset", kannattaa sekaan ujuttaa 1-2 astetta vaaleampaa samansävyistä raitaa, ettei väri muutu valjuksi muutaman pesun ja arkeen tottumisen myötä. 

Suora- ja kevytvärit ovat punakutrien parhaat ystävät, sillä ne sulkevat hiuksen pintaa pitäen punaiset pigmentit tiukemmin kiinni. Sijoita siis ehdottomasti punapääksi ryhtyessäsi laadukkaisiin hoitotuotteisiin, ettet joudu juoksemaan kampaajalla muutaman viikon välein kohentamassa väriäsi!

 

Muista koodisanat: Kupari, intensiivisyys ja raidoissa "strawberry blonde"

 

 

Tummat ja ruskeat hiukset

 

 

Ihanaiset tummat ja ruskeat <3 Kuten muutkin syksyn sävyt, myös ruskeat ovat vahvasti lämpimiä (kts. kaikki kuvat :D). Vaaleat ruskeat hehkuvat toffeeta ja tummimmatkin saavat ripauksen suklaista raitaa kevennykseksi.

Keskiruskeat hiukset saa nyt raidoittaa rohkeasti, mutta muista syksyn tuttu sääntö: ei yli 3 astetta tummempaa tai vaaleampaa raitaa! Tekniikka on sama kuin vaaleilla, eli ohuet tai epätasaiset lappuraidat kauttaaltaan (2, 3, 4, 6, 8) tai rennosti sinne tänne maalaillut raidat (7, 12).

Liukuvärjäykset ovat hieman selkeämpiä, eivätkä yhtä raidoitettuja kuin vaaleissa hiuksissa (1, 5) mutta rauhalliset sävyt pitävät värit luonnollisina.

Hiuksiaan todella tummina pitävien kannattaa kokeilla keventää lookkiaan lisäämällä  alempiin kerroksiin suuria ruskeita raitoja (12). Muista mainita kampaajallesi, että raidat eivät saa näkyä hiusten päälikerroksessa, eivätkä ne missään nimessä saa olla liian vaaleita! 

Jos taas suosit pikimustaa, kokeile vaihteluksi mustanruskeaa (10). Se on aivan yhtä tumma, mutta luonnollisempi, sillä hiukset eivät vivahda sinistä tai violettia auringossakaan.

Sijoita myös hyviin, hiusten kiiltoa boostaaviin hoitotuotteisiin, sillä luonnollinen väri on luonnollisen näköinen vain hyvinvoivassa hiuksessa. Kampaajat muuten tekevät myös pelkkiä kiiltohoitoja, jotka tekevät omaa luonnollista sävyään vaaliville ihmeitä!

 

Muista koodisanat: Suklaa, toffee ja maalatut raidat

 

 

Shokkivinkit

 

Shokkivärit ovat aina kohahduttavia, joten jos pokka pitää, anna palaa! Tällä kaudella parhaat sävyt ovat karamellisia ja upeimpia koko päähän sävytettyinä (1, 2).

Höyhenet ovat jääneet kesään (ainakin suurilta osin :D), mutta samaa efektiä on pilkahdellut esiin sieltä täältä. Itselleni muistuu näistä mieleen vanhat kunnon hiusmascarat, mutta jos tyylisi antaa periksi, on muutama pastellinen raita (3, 4) hauska piriste varsinkin luonnollisen vaaleiden hiusten seassa.

 

Sellaiselta näyttävät tämän syksyn hiukset! Itse taidan edelleen pysyä tutussa ja turvallisessa liukuvärjätyssä pehkossani, joskin sekin saa pientä päivitystä lähiviikkoina.

 

Minkälaisen kuvan ja idean kanssa ajattelit itse istahtaa kampaajan käsittelyyn seuraavalla kerralla?

 

P.S. Muista osallistua Toimituksen palstalla käynnissä olevaan kilpailuun ja voita uusi lookki!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

iihaaanaa. tätä on ootettu.

melika- (Ei varmistettu)

Kiva juttu on, mut oisko sulla lyhyisin hiuksiin syksy vinkkei?

Vierailija (Ei varmistettu)

Osaatko suositella hyviä, kiiltoa lisääviä hoitotuotteita, millä sen oman maantienvärin saisi kiiltämmään?

Toinen tähti oikealle

Mikä kumma on tuo kiiltohoito? :o

Lyhyiden hiusten vinkkejä voisin minäkin lueskella.

Kiiltoa lisääväksi tuotteeksi voin suositella Dove Intensive Repair Express Treatment Conditioner -hoitoainetta, jota olen testaillut Buzzador-kampanjan kautta. Se tekee hiuksista todella pehmeät ja sileät sekä hyväkuntoiset.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jaa'a. Tukka on siinä kuosissa että jotaki tarttis tehdä mut se siinä onkin ku ei mitään haisua että mitä :oD

Elllliiina (Ei varmistettu)

Moikka, Saara!

En millään osaa päättää, että mihin suuntaan lähtisin hiuksiani värjäilemään. Ongelmana on nimittäin jo luonnostaan kovin vaaleanpunainen iho, joka sateessa, viimassa, ihan normaalissa olemisessa alkaa punoittamaan kuin viimeistä päivää.
Silmät on perinteisen tumman sini-harmaat, niinkuin taitaa olla puolella Suomen kansaa. :D Oma hiusväri on oikeastaan aika samanlainen kuin 3. kuva tuosta blondista valikosta. :-)

Ymmärrän, että sun on kovin vaikea lähteä arpomaan mulle mitään väriä näin hataralta pohjalta, mut jos edes vähän koittaisit vinkata, että mikä sopis. :-) Kuten varmaan miljoona muutakin, niin punaisesta haaveilen, mut sen nyt tiedän olevan jo aika turha haave. Auta masentunutta!

Haaveena bodypainting (Ei varmistettu)

Hei sape! Alotin juuri parturi-kampaajan opinnot. Sun innoittamana kiinnostuin kovasti bodypaintingista, mutta totuus on, että en tiedä siitä kovinkaan paljon. Voisitko tehdä postauksen sun bodypainting urasta, ja välineistä joita käytät? Siis jonkinlainen "näillä pääset alkuun" postaus? :) Taiteellista silmää löytyy ja varmasti taitojakin, mutta ei ole mitään haisua, millaisia välineitä tarvitsen, tai mistä niitä hankkia.

Vierailija (Ei varmistettu)

punanen ehdottomasti! tummana kiitos:)

pirpana (Ei varmistettu)

Hmm mä oon varmaanki tositosi idiootti, mut 'ja ne toteutetaan laputtamalla koko pää tasaisen pienillä (6,9) tai epätasaisilla (7,8) osioilla. Toinen vaihtoehto on "maalata" raidat hiuksiin vapaalla kädellä foliota apuna käyttäen (3, 7, 9).'

mitä nuo sulussa olevat numerot tarkoittavat ? =D

pirpana (Ei varmistettu)

Hmm mä oon varmaanki tositosi idiootti, mut 'ja ne toteutetaan laputtamalla koko pää tasaisen pienillä (6,9) tai epätasaisilla (7,8) osioilla. Toinen vaihtoehto on "maalata" raidat hiuksiin vapaalla kädellä foliota apuna käyttäen (3, 7, 9).'

mitä nuo sulussa olevat numerot tarkoittavat ? =D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ootko loihtinut Annan hiukset siihen sen Stereo kappaleen musiikkivideoon? Osaatko sanoa miten tuollaiset laineet saisi mahdollisimman helposti? Voisiko leteillä saada jotain aikaiseksi tai voisitko tehdä postausta ns. lainekiharoista? toivottavasti vastailet kiitti moi!:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisko mitään vinkkejä miten tollaset tosi loivat ja rennot "kiehkurat" sais hyvin niinku mitä tossa tummien ja ruskeiden hiusten vitoskuvassa on? Ihania syksylookkeja!

Saara S.
Saara Sarvas

Moikka kaikki! 

Torstaina on odotettavissa ihan oma postauksensa hiusmalleista. Tässä kun käsiteltiin VAIN VÄREJÄ! :)

Kiiltohoito on hiuksen syvähoito, jossa korjataan sen rakennetta, kosteutetaan ja suljetaan sen pinta mahdollisimman hvyin, jolloin väri näyttää syvemmältä ja hius on parempikuntoinen.

 

Elllliiina, Miksi punaiset kutrit olisivat poissuljettu vaihtoehto?? Varsinkin kalpeammalle iholle (jopa punaisuuteen taipuvalle) punasävyt sopivat kauniisti. Kokeile mieluummin kuparisempaa, kuin punaista sävyä :)

 

Haaveena bodypainting, Katsotaan, josko jotain pientä katsausta joskus tekisi :) Homma vaan on niin sairaan laaja-alainen, ettei sitä ihan parissakaan postauksessa pysty avaamaan..

 

pirpana, numerot ovat esimerkkejä kuvakollaaseihin kerätyistä kuvista! Eli mainitsemani jutut näkyvät kuvissa, joiden numerot ovat suluissa.

 

Vierailija, täälläpä on jo postaus ko. aiheesta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

heippa saara!

voisko tän hiusviikon postauksiin lisätä vielä jonkun tutoriaain hiuspuuterin ja kuivashampoon käytöstä? oisin kiinnostunut edellämainitista erityisesti tyvikohotuksen ja tupeerauksen yhteydessä! mulla on lisäksi tosi tummat hiukset eli joudunko pelkäämään hilse-efektiä vai onko tummatukkaisille olemassa jotain tummempia tai värittömiä tuotteita?

kiitos muista tosi hyödyllisistä vinkeistä!

pau (Ei varmistettu)

Hehei, halloween lähestyy ja innostuin tuosta tiptoesiin tekemästäsi vamppimeikkipostauksesta. Postauksessa käytit pohjaan paria astetta vaaleampaa meikkivoidetta kun mikä se oma sävy on. Entäpä kun sattuu olemaan sellainen kummituksen värinen, ja käytössä on jo se kaikista vaalein meikkivoide? En ihan valkoiseksikaan haluaisi nassua vetää, niin olisiko sinulla noin niinkuin ammattilaisena ideoita siitä, miten jo valmiiksi kalvakoille kasvoille saisi vielä kalvakamman, "kuolleen", lookin? Kiitoksia jo etukäteen! :)

minä se vain olen (Ei varmistettu)

Sexy Hairin kuivashampoo on väritöntä ja toimii tummassa tukassa harjaamattakin (toki pöyhintä/hieronta on kyllä ihan jees jotta se tukka kohoaa irti sieltä hiuspohjasta). Mutta ei näy valkoisena jauhona kuten useimmat kuivashampoot.

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi,
Voisitko kertoa mitä sävyä tummien ja ruskeiden hiusten kuvassa nro 5 on sekä päälaella että latvoissa?

-Nia

Sun (Ei varmistettu)

Moikka! Ei nyt liity tähän hiusaiheeseen mitenkään, mutta joku tossa kyseli bodypaintingistä ja täällä ois myös yksi kiinnostunut! Ja joo, ei varmaan saa mihinkään pikkupostaukseen mahdutettua mutta jos joskus jaksaisit väsät niin olis mahtavaa :))

Henks (Ei varmistettu)

Kuka tossa blondien 7. kuvassa on? Niin kivat hiukset niin vois vähän itekin googletella.. :)

Voi toivoisin, että vastaava tehtäisiin myös lyhyistä hiuksista. Onhan ne pitkät kivat mutta ei kaikkien makuun.

Vierailija (Ei varmistettu)

Heiii, millos saadaan nauttia syväluotausta kesän 2012 hiustrendeistä?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.