Hyppy vuosien taakse, eli meikkikokoelmani vuonna 2008

Saara Sarvas

Päädyin viime viikolla katselemaan muutamia meikkikokoelmavideoita YouTubesta ja tänään tuskaisen flunssaista elämää valitellessani muistin yhtäkkiä vanhan blogini ja sinne tekemäni meikki-inventaarion. Jos joku on kiinnostunut nykyisestä tilanteesta, voin tehdä aiheesta videopostauksen syksyn aikana, mutta sitä ennen ajattelin hypätä ajassa 5-6 vuotta taaksepäin!

Olin vasta hiljattain muuttanut nykyiseen kotiini ja ajatukseni meikkieni määrästä olivat pienet ja viattomat.. Ylemmässä kuvassa näkyvistä tuotteista on tallella vielä 20-30kpl, lähinnä puuterimaisia tuotteita ja muutama "aarre" joita säilytän kauniin hylsyn tai muun muistollisen aspektin vuoksi. Mua kyllä pelotti aika tavalla, huomaanko ja löydänkö näistä kuvista useampia selkeästi vanhentuvia tuotteita, joiden vain tajuan olevan 6 vuotta vanhoja ja edelleen käytössä - niin ei onneksi käynyt! :D

Tämän kuvaamisen aikoihin vielä tiesin ja muistin, mitä kaikkea omistan.. Nykyään luulen muistavani ja yllätyn silti päivittäin kun tongin laatikkojani :B 

 

Eteisen kaapissa, joka on edelleen pyhitetty työtavaroilleni, oli ennen niin vähän tavaraa ja jonkinlainen järjestys... Tästä kuvasta on nykyään tallessa vain pari puuterivippaa! Tuo Anna Suin seerumi (violetti pullo) kyllä herättää edelleen lämpimiä tunteita. Seerumirakkauteni saattoi alkaa siitä!

 

Laatikoiden pohjalla oli pari hassua tuotetta, eikä mitään järkevää järjestystä :D Vasemmalla näkyvässä purkissa on ehkä puolet silloisista siveltimistäni. Tuo oikealla näkyvä Tigin oatmeal cookie -vartalovoide oli maailman pa-ras-ta! Saisinpa sitä vielä joskus avaamattoman purkillisen.. Mikään voide ei ole tuoksunut yhtä huumaavan ihanalta!

Ebaysta näytti löytyvän avaamaton purkki noin 70 dollarilla >:D

 

Luomivärit olivat pikkeuksetta monoja pieniä paletteja.. Ei ollut vielä isoja paletteja tai mitään järkeviä kokoelmia neutraaleja värejä - paitsi grimasin värit, joita en juurikaan käyttänyt.

Tuo Tigin paletti oli muuten loistava! Valtava peili, hyvä kokoelma sävyjä ja yksi mustimmista mustista, mitä olen ikinä käyttänyt - vai kultaakohan aika vain muistoja? ;)

 

Jossain vaiheessa olin todella innostunut Airbrush-pohjista. Tekisin niitä varmaan edelleen, jos hyviä tuotteita olisi saatavilla helpommin! 

 

Meikkipohjalaatikko ja huulipunat siihen päälle, ounou miten söpöä! :D Käytin ensimmäiset vuodet kuvauksissa Lumenen pohjia MUFEn Face&Bodyn rinnalla peittävämpänä vaihtoehtona. Vähän sama combo on kyllä käytössä edelleen, koska Seerumimeikkivoide kulkee mukanani aktiivisesti!

Tuota MUFEn violetteja ja pinkkiä sisältävää palettia ei kyllä tullut käytettyä nimeksikään ennenkuin se ehti vanhentua.. Harmi, nykyään ottaisin siitä ilon irti.. Ihan kuin mulla ei olisi vastaavia sävyjä tälläkin hetkellä käytössäni..

 

 

Glitterit, ihanat ikuisesti säilyvät ja sotkevat ystäväni. Glitterlaatikossani on nykyään erinäinen määrä pelottavia pusseja, joista pölähtää glitteriä aina avatessa... Glitter on kuin ne kaikkien ihmisten kasvoilla elävät pienent talimatoset. Kun sitä kerran levittää asuinympäristöönsä, niin se ei enää koskaan lähde sieltä irti.

 

Hieman damagea ottaneet kynät, jotka nykyään ovat varmasti terotettuina ja maatuneina jossain päin Suomea.

 

Onpas.... Melkoisen näköinen paletti :D Grimasin luomivärit ovat "hieman" varisevia, vaikka pigmenttiä onkin kyllä reilusti! Tämän taisin aikanaan lahjoittaa puhdistuksen jälkeen eteenpäin, samalla kun heitin merkin huulipunapannut mäkeen.

 

Huulipunakokoelmaa.. Myös nämä ovat jo jatkaneet matkaansa vihreämmille laitumille ja hyvä niin! Huulipunat ovat meikkipussin pahimpia bakteeripesäkkeitä muiden voidemaisten tuotteiden ohella.

 

Ja vielä vanhat bodyvärit <3 Ennen keräsin Kryolania oikein huolella, mutta nykyään luotan Cameleoniin ja Mehroniin.

 

Lukiko joku vanhaa blogiani jo näiden julkaisun aikoihin? Herättääkö muistoja? 

Kommentit

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Hauska! :)

Mun kokoelma vuodelta 2008 olisi sisältänyt yhden luomiväripaletin, yhden ripsivärin, yhden kulmakynän, yhden kajalin ja kaksi huulikiiltoa. :D

Saara S.
Saara Sarvas

Voi sinä ihana myöhäisherännäinen <3 Voit ensi viikolla sitten vuodattaa, mitä kaikkea olet menettänyt, kun rahasi ovat kuluneet kosmetiikkaan vasta "parin" vuoden ajan ;)

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Niin, no jos sen noin kääntää..! :D Totta tosiaan. Silloin kun en ollut vielä kiinnostunut purkkimeressä uimisesta, säästin rahaa ja maksoin mm. asunnon käsirahan käteisellä. Nykyään..no, ei puhuta siitä.
-_-

LtotheH (Ei varmistettu)

Tigin Oatmeal cookie ♥ Tuoksu lehahti heti muistiin kuin purkki olisi vielä olemassa. Jumalaista. Ehkä kuitenkaan ei sen e-bayn hinnan veroista.

Saara S.
Saara Sarvas

Joo.. Kyllä siinä mennään jo kipurajoilla ja niiden yli.. :D

Aaah! Se oli kyllä parasta! 

Hebi (Ei varmistettu)

Apua, mä luin! Ja mä kuvittelin että siitä videosta ois ollu ihan vaan pari vuotta aikaa, luulin että oon lukenu sun blogiakin korkeintaan kolmisen vuotta. Jestas että aika menee hurjaa vauhtia nykyään... :D

Saara S.
Saara Sarvas

Eikö olekin hullua, miten aika lentää!! Samperi, 6 vuotta tätäkin hommaa pakerrettu :D

Hei saitko sää sen mun vastauksen siihen synttärikortti kilpailu sähköpostiin? Siis ei mitenkää että sun ois pitäny jo ehtiä vastata tai että kiireen takia kyselisin, vaan ku kirjoitin sen kännykällä ja se sammu just ku olin lähettäny sen :D ja vielä ku kännykän sähköposti sovelluksessa se näkyy lähetetyissä ja selaimessa taas ei :D

 

 

 

Saara S.
Saara Sarvas

Sain! Mielestäni.. kyllä.. JOO! :D

Päivi / Neiti Kameleontti (Ei varmistettu) http://misscameleon.blogspot.fi

Kiva postaus! :)
Minäkin muistan tuon Tigin vartalovoiteen. Taisin jopa ostaa sen blogisi innoittamana..? Ja niitä muitakin huumaavan tuoksuisia voiteita.

Minulla on "ongelma" 1,5v sitten hankittujen Kryolanin meikkipohjien kanssa. Tiedän, etten tule niitä koskaan käyttämään, mutta en uskalla antaa eteenpäinkään, kun ovat kuitenkin jo noin vanhoja. Haluaisin niistä eroon, mutta toisaalta ne nostattavat hymyn huulille ja muistuttavat kömpelöistä yrityksistäni taipua meikkaajaksi. :)

Saara S.
Saara Sarvas

Hyvä kyllä huomata, että samat jutut on kiinnostanut tavalla tai toisella jo vuosia sitten :D 

Oletko tehnyt haju-, väri- ja koostumustestit Kryolanin pohjille? Jos niitä on säilytetty hyvin, saattavat vielä olla hengissä ^_^

Jezba (Ei varmistettu)

Pakko kysyy: eikö sulla mee ihan hirvee määrä meikkejä roskiin vai ehditkö tosiaan käyttää kaikki. Kun noita on vaan... No... Infernaalisen äärettömästi. :D
Ja mä jotenki luulin, että kun esim luomiväreissä on se 24kk säilyvyysaika ettei niitä sais oikeen käyttää paljoa sen jälkeen, vai siis mitä siinä sit oikeestaan tapahtuu kun se 24kk menee? Mistä se luomiväri sen tietää et "hei nyt meni 2 vuotta, pilaannun!" :D Kun eiks ne nyt kaupassakin voi seistä ihan sairaan kauan vai käytetäänkö meikkieissä yleensäkkään fifo-hyllytystä vai isketäänkö vaan uusia vanhojen päälle? Vai onks se 24kk vaan joku et pakko täälki oli tähä mätkästä?

Olipas paljon kysymyksiä...

Saara S.
Saara Sarvas

Hmm.. Ammattikäytössä olevat tuotteet kiertävät ja kuluvat koko ajan ns. normaalissa tahdissa, eivätkä ne juuri koskaan pääse pilaantumaan (paitsi tietyt tuotteet, kuten vaikka huulipunat, mutta niiden kohdalla yritän ylläpitää vaine tiettyjen eniten käytettyjen sävyjen kokoelmaa). 

Blogiin testaamistani tuotteista osa jää omaan jokapäiväiseen käyttööni, muutama hassu päätyy sinne ammattipakkiin ja suurin osa "kiertokoreihin", mistä lahjoitan tavaraa asiakkaille (esim. niitä huulipunia morsiamille), köyhille opiskelijaystäville, blogiarvontoihin ja välillä isommissa määrissä erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

 

Meikkien säilyvyyttä pohtiessa kannattaa muuten lukaista tämä postaus , mistä löytynee kaikki tarpeellinen tieto aiheeseen liittyen ^_^ Monesti vanha kunnon haju-, väri- ja koostumustesti kertoo kaiken tarpeellisen!

Emmi L. (Ei varmistettu)

Oon kyllä tosi pitkään lukenu sun blogia mutta ehkä en ihan vielä noihin aikoihin :) Sen sijaan heti mieleen tuli tuo Tigin Oatmeal-voiteen tuoksu. Ja se tosiaan oli ihan parasta maailmassa!

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Saara S.
Saara Sarvas

Sitähän on siis rakastaneet KAIKKI! Miksei sitä enää siis tehdä?!!+1!?

Halina (Ei varmistettu)

Mä luin sun tiptoes blogia n. 2008 tai 2009 vuodesta, en enää muista..paitsi sen, että oli ysiluokan kevät, hahah:D nyt sitä ollaan jo valmistuttu ammattiin, hankittu se silloin haaveilemani poikaystävö, kasvettu ja muututtu muutenkin siitä ysiluokhalaisesta skidistä, mutta silti tuntuu kuin se olis ollu vasta viime vuonna kun avasin sun blogin;) aika on kummallinen käsite:D ilmeisesti mun blogimieltymykset ei oo kuitenkaan muuttunu^^ muistan tän postauksenki!

Saara S.
Saara Sarvas

Eikä! Ihana Halina, kai tiedät että olet varmasti kaikista pitkäaikaisin kommentoija, jonka muistan nimimerkin perusteella? :D

Sä aina välillä katoat kommentoimasta ja mietin, että vieläköhän sinä siellä ruudun takana hengailet ;)

haidieh (Ei varmistettu)

Pystyisitkö neuvomaan mitä meikinpoistoainetta/ kasvovettä/ kosteusvoidetta/ meikkivoidetta kannattais käyttää iholle joka pesun jälkeen on rutikuiva, meikkivoiteen (true match) alla alkaa muuttua nopeasti rasvaseksi eikä puuteri auta yhtään. Illalla meikin pesun ja rasvauksen jälkeen on myös todella rasvainen.
Asun pohjoisessa sen verran kaukana kaikesta että tuotteet on tilattava netistä, alan olla jo toivoton tän ihon kans. :D

Saara S.
Saara Sarvas

No tuota tuota.... Näin sokkona on todella paha antaa mitään erityisvinkkejä, kun en tiedä hintaluokkaa tai muita mieltymyksiäsi, mutta jos tahtoisit kerralla töräyttää tuotteet kuntoon, niin vinkkaan tällaisesta combosta jolla ei ainakaan voi mennä kauheasti pieleen:

-http://kauppa.jolie.fi/product/996/patyka-absolis-piparminttu-puhdistusvaahto

-http://kauppa.jolie.fi/product/1389/mia-hoyto-saihke-pehmentava-kasvovesi

-http://kauppa.jolie.fi/product/1307/absolution-la-crme-de-lhomme-kiinteyttava-paivavoide-miehille

http://kauppa.jolie.fi/product/1309/absolution-la-solution--controle-skin-booster-puhdistava-seerumi

Viimeinen kaksikko on ollut mun ihon pelastus viimeisen parin viikon ajan ja olen löytänyt oikeastaan ensimmäistä kertaa vuosiin kaksikon, jota jaksan levittää iholleni säännöllisesti.

Tuotteet kosteuttavat hyvin, mutta varsinkin tuo controle -seerumi on meikin alla loistava. Se rauhoittaa rasvoittumista ja jättää iholle mukavan mattapinnan, jonka päälle meikki on todella kiva levittää. 

Oletko kokeillut mineraalimeikkivoiteita? Ne pitävät kiiltoa kurissa huomattavasti paremmin, kuin nestemäiset meikkivoiteet!

lauraaa (Ei varmistettu)

Oho, tajusin vasta miten kauan oon sun blogia lukenut. Ja miten vanha jo oon, kun oon aloittanut lukemisen lukioaikoina O_O Jos joku olisi kysynyt miten kauan oon tätä blogia seurannut, niin olisin ehkä sanonut etta pari vuotta. Mutta näköjään mun ajantaju on vähän hämärtynyt :D

Saara S.
Saara Sarvas

Hahaha, kyllä, kuulostat aivan ikälopulta! Hauskaa, että vuodet ovat vierineet niin huomaamatta.

miituska^^ (Ei varmistettu)

tarkottaako tää edellinen blogi sitä sun suosikin sivuilla pitämää? tiptoes sen nimi tais olla vai oliko? joskus aina vilkasin ja muistan niin sun korvavenytykset ja medusan :)

Saara S.
Saara Sarvas

Kyllä! Bloggerissa alkanutta ja sitten muutaman vuoden Suosikin alla ilmestynyttä Tiptoesiapa hyvinkin ^_^

Oih, mä juuri viime viikolla haaveilin taas uudesta medusasta... Sopisikohan se enää tähän tyyliin?

Miranna (Ei varmistettu)

Kyllä, herättää muistoja! "Kamlaa" ajatella et oon lueskellu sun blogia jo näin kauan!

Saara S.
Saara Sarvas

Hahahahahahhahaha kyllä, kamlaa hyvinkin :D Musta olisi ihanaa, jos mulla olisi varsinkin teistä vuosikausia mukana roikkuneista lukijoista jotenkin selkeämpi kuva ja käsitys. Olisi hauskaa tietää, ollaanko törmätty tai kontaktoitu joskus, tai mitkä postaukset on jääneet parhaiten mieleen jne. :D

Hmm (Ei varmistettu)

Sitä oon aina ihmetellyt, että miten sulla maskeeraajana on niin LIKAISET meikkipurnukat yms..?

Saara S.
Saara Sarvas

Jaa, mitäköhän tähän vastaisi, kun en oikein tiedä mistä purkeista puhut, tai missä yhteydessä olet niitä oikein tarkkaillut? Toivottavasti et nyt pohjaa tätä olettamustasi ainakaan näihin 6 vuoden takaisiin kuviin :D

Olen erittäin tarkka töissä käyttämieni tuotteiden ja tarvikkeiden hygieenisyydestä, mutta pitkien kuvauspäivien aikana tuotteet kyllä likaantuvat helposti, varsinkin kun minä olen puikoissa - olen välillä melkoinen häslääjä. Putsailen niitä sitten, kun puran tavaroita keikkojen välissä omiin säilytyslokeroihinsa.

Monet pohjapaletit, sekä kuljetus- ja säilytysvälineet ovat mustia ja vuosien käytössä ne kuluvat ja ottavat erinäistä damagea todella pigmenttipitoisista tuotteista, eivätkä tietenkään näytä yhtä kauniilta, kuin siististi "kotikäytössä" olleet tuotteet. :)

Hmm (Ei varmistettu)

Olen tietenkin aivan julkaisemiesi kuviesi yhteydessä "tarkkaillut", eli en siis varsinaisesti "tarkkaillut" (kuten varmaan tiedätkin), vaan kiinnittänyt huomiota. ..Niin siis niihin meikkeihisi/meikkejäsi suojaaviin elementteihin, eli mikä nyt sitten käsittää meikit/meikkejä suojaavat elementit..? Todennäköisesti tarkoitan niitä käyttäessäni melko ympäripyöreästi sanaa "meikkipurkit".

Kuvatkaan ei aina paljasta koko totuutta mahdollisista tahroista yms., joten sitä en uskalla arvailla ovatko meikkisi luonnossa siistempiä kuin kuvissasi näkyneet. Tottakai ymmärrän, että työsi puolesta pyörittelet meikkejä runsaasti käsissäsi ja voisin kuvitella, että työsi on kiireellistäkin, joten et välttämättä kykenisikään niitä käsittelemään mitä siisteimmin, tai puhtain (= 100% meikittömin) sormin..

No jaa.. ehkä olen vain järkyttynyt sen vuoksi, koska olen itse melkoisen neuroottisen siisti meikkituotteiden siisteydestä ja käsittelenkin itse niitä (turhankin?) hellävaroen. :D Jotenkin tahraiset ja "damagea ottaneet" ovat aina ällöttäneet. Vika taitaa vain olla omassa päässä, eikä sinun hygienisyydessäsi.

Saara S.
Saara Sarvas

Heh, epähygieenisiähän tässä kuvakokoelmassa ovat lähinnä nuo huulipunat, joita kyllä käytinkin vain itse, mutta sotku - sitä oli ennen paljon. Onneksi nämä ovat kuvia kaukaa menneisyydestä :D

Taina
Taina

Apua miten mä muistan tän tosi hyvin, en ois ikinä uskonut että 2008 :D Aloin kans miettiä blogienlukuhistoriaa, että kuinka kauan täällä on tullut pyörittyä, ja nyt tuli ihan vanha olo (en oo vanha, oon sun ikänen n. viikon ikäerolla ;) kun oon viettänyt koko aikuisikäni ja sitä ennenkin blogien vaikutuksen alaisena. Tiptoes on kyllä ensimmäisten joukossa <3

aimer (Ei varmistettu)

Ooo, tuo Miramen huulirasva &lt;3 Ehdottomasti postausta nykyisestä kattauksesta :)

Kommentoi