Kat Von D & Stila - Maailman parhaat tussirajaukset

Saara Sarvas

Mä en ole koskaan löytänyt Suomesta tai mistään muualtakaan omaan makuuni tarpeeksi laadukkaita tussirajauskyniä. Joko ne ovat liian märkiä ja leviävät jos ihon pinnalla on minkäänlaista röpelöä - mitä minulla ja kaikilla muilla yli 17-vuotiailla on..... - tai sitten ne ovat liian kuivia eivätkä liu'u ihon pinnalla kovinkaan hyvin ensimmäistä kertaa lukuun ottamatta. Olen testannut läpi likipitäen kaikki Suomessa myytävät brändit, enkä ole pitänyt mistään.

Reissustani kuitenkin löysin jopa kaksi niin loistavaa kynää, että suosittelen sopivaa tuotetta etsiviä tilaamaan omansa ulkomailta asti, jos tarve on kova! Ostin molemmat kynät aluksi vain mustaa peruslineria metsästäessäni, mutta huomattuani kuinka kestäviä ja helppokäyttöisiä ne ovat, pakotin ensin kaikki ystäväni ostamaan ne itselleen ja pinosin lopuksi vielä kasan erilaisia värivaihtoehtoja koriini..

 

Molemmat uudet suosikkini ovat vedenkestäviä ja erittäin päteviä sellaisia. Koska ihoni on rasvoittuva, ovat silmäluomeni myös samaa sorttia. Nämä kynät eivät ole levinneet omien käyttökokeiluideni aikana, mutten ole vielä pistänyt niitä ultimaattisiin testeihin. Sellaisiin, missä koko luomi on täynnä mattavalkoista luomiväriä ja rajaus on paksu ja terävääkin terävämpi. Nämä kuvat olivat ensimmäinen kokeilu useamman kuin yhden kynän kanssa.

Mutta ne tuotteet!

Kat Von D:n Tattoo Liner oli rakkautta ensipiirrolla. En varmaan saa näin ohutta ja tarkkaa jälkeä aikaan edes siveltimellä (ok saan, mutta leikitään että en..) ja kun päälle lasketaan tajuton pysyvyys, on HG eli "holy grail" eli ultimaattinen ikuisuusrakkaustuote syntynyt. 

 

Tämän kynän kärki muistuttaa enemmän sivellintussia, kuin tussisivellintä, jos ymmärrätte yhtään, mitä tarkoitan... En ehkä ymmärtänyt itsekään, eli avataan Sarvas-Suomi -sanakirja :D Kynän kärki ja mustetta iholle levittävä osa on siis sivellin, toisin kuin muissa käyttämissäni kynissä. Tussi itsessäänhän on erilaisissa huopakynissä sisällä oleva muste, vaikka puhekielessä termi onkin käytännössä synonyymi koko kynälle. 

Tämän takia puhun siis myös sivellinkärkisistä rajauskynistä tussirajauksina, oli niiden kärki huopakynämäinen tai jotain aivan muuta.

Tässä hieman esimerkkiä kynän jättämästä jäljestä, Kat Von D vasemmalla, kolme oikeanpuolimmaista seuraavaksi esiteltävää Stilaa:

Toinen syvän rakkauteni kohde oli ennen Kat Von D:n lineria ostettu Stila Stay All Day Waterproof Liquid Liner. Tämä kynä ansaitsee kaiken saman hehkutuksen, kuin ylempänäkin testaamani tussi. Eroja on kuitenkin vähintään 15. Se on Stilan tarjoamien erilaisten ja peittävien värivaihtoehtojen määrä! Hullaannuin, tietysti, ja ostin itselleni kokoelman:

Oikeasti värejä on näiden lisäksi vielä perusmusta, sekä ruskea, jotka olivat kuvaushetkellä jossain..

Näissä tusseissa kärki on mallia huopakynä, mutta jotain on silti tehty oikein. Väriä irtoaa reilusti, eikä kynä nyi ihoa aiheuttaen rumia ryppyjä ja koloja rajaukseen. Jopa valkoisella kynällä saa aikaan peittävän kerroksen yhdellä piirrolla, tosin paksummat lookit vaativat pienen vahvistuksen kuivumisen jälkeen.

Stilan kynien ehdoton valtti on värivalikoima, jollaiselle ei liene kauheasti kilpailijoita tässä hintaluokassa. Mustaa kynää ostaessani suosittelisin ehdottomasi kääntymään Kat Von D:n puoleen, mutta jos kaipaat jotain hieman räväkämpää niin tiedät kyllä mitä googlata. Esim. BeautyBay myy Stilaa ja nämä kynät näyttivät olevan juuri tällä hetkellä alennuksessa! Klik klik vain.

Olen luonnollisesti pyhittänyt sekä tämän, että muut täydelliset linerini omaan henkilökohtaiseen käyttööni, koska asiakkaiden kohdalla voin kyllä kikkailla siveltimien kanssa. Laiska-sarvas ei vaan ikinä jaksaisi kaivaa päivittäiskäytössä useaa eri välinettä rajausten tekemiseen. 


Molemmat kynät maksavat noin 20 dollaria / kpl, mutta niiden käyttäjälleen antama onnellisuuden ja onnistumisen tunne on korvaamaton.

Kommentit

HeidiB (Ei varmistettu) http://mustaakajalia.purkkimafia.fi

On niin harmi, että Kat Von D:ta ei saa Euroopasta kätevästi sitten millään :(

Heitu (Ei varmistettu)

Saara! Ei liity aiheeseen mutta nyt tarvittas ammattikampaajan apua.. Hiukseni ovat kauttaaltaan vaalennetut, noin, 11 asteiset, mutta joukossa on ohuita tummempia raitoja, noin 9-8 asteisia, osa varmaan omaa väriäni, ja osa vanhoja jämiä ajalta jolloin joukossa oli värjättyä hieman tummempaa raitaa. Keväällä on koko päähän tehty viimeksi värinpoisto, ja sen jälkeen värjätty vaan tyveä, joten nuo tummemmat raidat ovat sellaisia jotka eivät siinä vain ole tarpeeksi vaalentuneet. Tavoitteena olisi kuitenkin saada takaisin lähes valkoiset hiukset, joten millä päästä eroon noista tummemmista kohdista tappamatta koko tukkaa? Nuo tummat raidat ovat kuitenkin niin ohuita, että niitä ei erikseen saa joukosta oikein noukittua. Kuitenkin niitä on niin paljon, että tekevät muuten lähes valkoisesta tukasta omaan makuuni liian tumman ja beigen. Ja mitkään sävytteet siis eivät auta tähän, väri on vaan liian tumma.

Lullah

Ootko kokeillu hunajalla vaalentamista? 1:6 hunajaa ja vettä (vettä siis enemmän) ja kelmun alle vähintään tunniksi. Vaalentaa hellävaraisesti ja vähän, mutta itse huomasin eron! juurikasvu.org ja lhc.com kertovat lisää :)

Heitu (Ei varmistettu)

No voisihan sitä kokeilla, mutta epäilen vahvasti että ei vaalenna tarpeeks, kun eipä tuo oikeen kaikilla toimi.. mutta eipä siitä haittaakaan oo vaikka kokeilis. Ite oon miettinyt lähinnä raidotuksen ja vaalennuspesun välillä.

Kati K (Ei varmistettu)

Munkin luottorajaustussi on tuo Kat Von D! Ostin sitä aina Jenkeistä varastoon, mutta nyt nekin alkaa loppua.. Sitä ei taida saada mitenkään edes tilattua Suomeen? Harmi ettei sarja ole mitenkään tullut myyntiin Yhdysvaltojen ulkopuolelle, kysyntää kyllä löytyisi. Ajattelinkin seuraavaksi kokeilla Stilan tussia, sitä kun saa tilattua helpommin.

kiiravae (Ei varmistettu)

Yhyyy käännät veistä haavassa! Kat von d oli niiiin täydellinen ja taisin käydä viitisen puikkoa läpi kunnes päätin ottaa ripsienpidennykset enkä voi nyt käyttää ku öljytöntä eyelineriä :( ikävä on kova boohoo

spokki (Ei varmistettu)

Vaikkei uskoisi, niin mun suosikkini tussirajauskynistä on jo vuosia ollut H&M:n Liquid Eyeliner tussirajauskynä. Siinä on tussi, josta irtoaa väriä, loka ei heti "lörpsähdä" ja joka pysyy (melko) hyvin. Toki pää saisi ideaalisti olla hiiieman ohuempi mutta hyvät kissarajaukset tekee tälläkin. Ja hintaa 3,95e. Oon kaikki Suomesta löytyvät merkit kokeillut ja aina palaan tähän :)

drt (Ei varmistettu)

Joo mulla on sama! Tuo Liquid Eyeliner on parasta mitä suomesta oon löytänyt :) hinta-laatusuhde on erittäin kohdallaan.

Muruska (Ei varmistettu)

Stilan musta rajauskynä on ihan ehdoton suosikkini!! Kestää leviämättä koko päivän ja yönkin tarvittaessa ja tuote on todella riittoisa. En tiedä mitä teen kun joskus muutan takaisin Suomeen, varmaan saavun laukullinen tusseja mukanani...

Puuppis (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Olin tulossa kysymään että mitäs näistä Suomesta löytyvistä suosittelisit, mutta taidanpa aiempien kommenttien perusteella suunnata ihan ensimmäiseksi H&M suuntaan :) Ei viitsisi kalliita meikkejä ostaa vain huomatakseen että ne eivät toimi, mutta tuossa aiempien suosittelemassa Liquid Eyelinerissa on kyllä hinta niin alhainen että sitä jo sopii kokeilla. Kiitos!

Se H&M:n tussi on kyllä jotain ihan uskomatonta hintaansa nähden. Ja vielä kun sen saatavuus on niin hyvä, niin... ah.

Manaatti-Ellu (Ei varmistettu)

Viva la Divan Brush Eye Liner pen on myös aika pirun kova, tarkan ja ohuen rajauksen saamiseen. Pää on sellainen sivellin. Bongasin aikoinaan Erikan Nuden blogista ja se on jäänyt käyttöön. http://nude.costume.fi/2013/12/28/kuukauden-tuote-joulukuu/ joten kiitos kuuluu hänelle! :)

-E-

kaisaj
Ambitions

Heippa! Ootko kokeillu Oriflamen tusseja? Ite en oo kokenu tarpeelliseksi edes kokeilla muita, koska ne on niin hyvät! Suosittelen ainakin testaamaan!

Natu (Ei varmistettu)

Näyttääpäs kivoilta! Miten tussit lähtivät pois? Kokeilin itse Goshin metallisensinistä intense eyelineriä, ja se vaikuttikin hyvältä aluksi. Vaan tuotepa jätti silmiin vaaleansiniset raidat pariksi päiväksi, vaikka itse "tussi" lähti pois luomista. Monenlaisia eri puhdistustuotteita kokeilin, mutta vasta kuluminen helpotti.

Josefiiiina (Ei varmistettu)

Heippa,

Tämä ei kyllä liity rajaustuotteisiin, mutta kaipaan niin kovasti apua ongelmaani. Olisiko sinun mahdollista vinkata mitä tuotteita suosittelisit kiharoiden alle? Föönaanko ensin lämpösuojalla ja sitten jotain muuta tököttiä ennen kiharrinta? Help! Niin haluaisin tehdä arkena kiharoita mutten ymmärrä tuotteista mitään, enkä löytänyt sinultakaan postausta josta olisin tuoteapuja saanut. Käytän remingtonin jumbokiharrinta ja haluaisin luonnolliset laineet ilman että tuotteet tekee hiuksista kovat.. Kiitos niiiin paljon jos ehdit vastata! :)

Riina M. (Ei varmistettu)

Tattoo Liner on täälläkin päivittäisessä käytössä, ihan paras!

Niille, jotka haikailee tossa ylempänä noiden linereiden nettitilauksia, niin esim. Rose's Beauty Storesta saa! Oon ostanut tuolta milloin mitäkin jo muutaman vuoden, eli on ihan luotettava kauppa. Saa muutakin kivaa, esim. mun HG meikkivoide Kat Von D Lock-It Tattoo Foundationia, Tartea, Hourglassia, Loracia jne.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletko kokeillut Helena Rubinstainin Spectacular -eyelineria? Mulla se on ollut ainut joka pysyy siistinä koko päivän. Harmi vaan että herkistyin sille enkä voi enää käyttää.

Kommentoi