Kjaer Weis - Ripsiväri, josta kaikki puhuvat

Saara Sarvas

Tuote saatu testiin maahantuojalta

Luonnonkosmetiikka alkaa hiljalleen kilpailla synteettisten vaihtoehtojen rinnalla ihan kaikilla osa-alueilla, eikä niiden väliltä tiettyjen merkkien kohdalla löydy juurikaan eroja käytettävyyden suhteen. Vaikka en itse näe luonnollista ja synteettistä kosmetiikkaa toisiaan pois sulkevina asioina, arvostan valtavasti sitä, että luonnollisempia tuotteita kaipaavalle kuluttajalle tarjotaan aina kilpailukykyisempiä ja laadukkaampia vaihtoehtoja.

Yksi äärimmäisen tärkeä meikin osa-alue on kuitenkin laahannut pahasti perässä..  Luonnonkosmetiikan ripsivärit eivät nimittäin ole vielä kertaakaan päässeet edes lähelle parhaita synteettisiä tuotteita.

Kuten olettekin ehkä kuulleet, tämä asia on vihdoin muuttunut. Tällä hetkellä vain Jolien kautta ekskluusiivisesti Suomessa myytävä Kjaer Weis on nimittäin hivuttautunut hiljalleen kosmetiikka-alalla työskentelevien tuttavieni keskusteluihin. 

"Mikä se uusi ripsiväri olikaan? Se joku Kjäär.... Joku luonnonkosmetiikkajuttu."

"Mä näin jollain sellaisen sairaan hienon hylsyn, olikohan se just sitä??"

"Tekee kyllä mieli testata, voikohan se muka olla hyvä?" 

"Kuulin että Piakin oli kokeillut ja tykkäsi.. Mistä niitä saikaan?"

Epäilen, että alkuperäisenä sanansaattajana on toiminut monessakin tilanteessa KW:n epävirallinen sanansaattaja ja superfani, luonnonkosmetiikan guru Katja Kokko ;). Hitaasti mutta varmasti viidakkorummutus sai myös allekirjoittaneen kiinnostumaan ja lukijaillan jälkeen korkkasin ylellisen punaisen boksin odotukset melko korkealla.

 

Ripsivärin hylsy on ehkä kaunein, jonka olen koskaan nähnyt. Metallinen, painava ja ylellinen, mutta samaan aikaan siro kuin koru. Sirous liittyy osaksi pienehköön pakkauskokoon, sillä hylsyyn on pakattu maltillinen 5,4g ripsivärimassaa. Osasyy tähän lienee ripsivärin nopea elinkaari, joka lienee pienemmän säilöntäainemäärän kanssa vielä hieman tavallista lyhempi.

Tuotteen 33€ hinta kirpaiseekin ensiostajaa varmasti hieman, mutta varsinkaan luonnonkosmetiikan nimeen vannovat eivät tule pettymään. En tosin usko, että kukaan muukaan pettyisi, mutta kuten jo sanottu, luonnonkosmetiikkarintamalla tälle tuotteelle ei vielä näy haastajia!

Lohdutuksen ja puolustuksen sanana kerron, että uusiotäyttötekniikkaan luottava KW on ensiostoksen jälkeen edullisempi satsaus! Ripsivärin täyttöpullo maksaa "vain" 23€, mikä ei kirpaise yhtään niin paljoa.

 

Tälläkään harjalla ja massalla ei vielä tehdä megatuuheita räpsyjä, ainakaan näihin omiin pikkutikkuihini, mutta kaikki muut kriteerini täyttyvät. Väri on kunnolla mustaa, harja on laadukas, värin saa sillä aivan ripsien tyveen asti ja se erottelee ripset hyvin. Karvat myös saavat muutaman millin lisäpituutta ja näyttävät kokonaisvaltaisesti hyviltä. Siis, todella hyviltä.

Suurin yllätykseni oli se, että ripset ovat pysyneet sääolosuhteista huolimatta kunnolla taivutettuina aamusta iltaan asti kaikkina testipäivinä, joita on takana ainakin 8. Tarkennan vielä, että taivutus on pysynyt paikallaan huomattavasti paremmin, kuin monen synteettisen ripsivärin kanssa!

Kjaer Weis Mascara nousee ehdottomasti tämän vuoden parhaista parhaiden ripsivärien listalleni synteettisten tuotteiden rinnalle. Ei sen takia, että kyseessä on luonnonkosmetiikka, vaan siksi, että se toimii.

Kommentit

HanSu** (Ei varmistettu)

No nyt se on ratkaistu miksi suomalaisilla on niin paljon verenpaineongelmia. Se johtuu kosmetiikan hinnasta! Noin teelusikallinen tuotetta 23e. Seriously. Oikeesti nyt Kjääl. On kateet kohdillaan. Mutta miksi ostaisin hylsyn kun täyttöpakkaus maksaa enemmän kuin normaali mascara?

Saara S.
Saara Sarvas

Nämä lienevät niitä jokaisen elämän omia valintoja :) Toiset tahtovat maksaa mascarastaan 30€ joko sen toimivuuden tai luonnollisten ainesosien ja ideologian takia ja se olkoon heidän/meidän oikeutemme. 

Myös "normaaleita" mascaroita muuten löytyy samasta hintaluokasta!

Katjakokko (Ei varmistettu) http://www.katjakokko.com

Hih, Saara, punastelen luonnonkosmetiikkaguru-tittelille, mutta että kiitos :) Sä oot mun meikkiguru! Ja kulmakarvaguru! Ripsari on kyllä todellakin joka sentin arvoinen ja tässä pitää huomioida, että raaka-aineet maksavat huomattavasti enemmän kuin synteettisellä puolella. Sanoisin että parin viikon käytön jälkeen tuote on parhaimmillaan ja itse onnistun saamaan reilusti tuuheutta, on varmaan jo tullut niin hyvä näppituntumakin siihen, kun olen ehtinyt kuluttaa kohta jo lähemmäs 10 putelia tätä. Jos haluan to-del-la megatuuheat ripset, sipaisen päälle vielä RMS Beautyn Define Mascaraa, josta en taaskaan yksinään pidä kovin paljon, mutta Kjaerin päällä toimii mielettömän hyvin. Kjaerin voidemaiset poskipunat ovat toinen suuri rakkaus, ja radiance highlighter!

auts (Ei varmistettu)

Mulle tuli tuosta valtava kirvely silmiin. Ei sopinut siis ollenkaan, vaikka luonnonkosmettiikkaa onkin.

AF (Ei varmistettu)

Kuinka siististi/hyvin lähtee pestessä? Onko koostumus kauhean juoksevaa kun siltä näyttäisi kuvassa?

Daisy. (Ei varmistettu)

Yleinen harhaluulo on, että luonnonkosmetiikka olisi allergiavapaata. Jos olet allerginen jollekin tuotteen ainesosalle, saat siitä todennäköisesti oireita, oli kyseessä tavallinen tai luonnonkosmetiikka.

Not so good (Ei varmistettu)

Minun täytyy antaa soraääni tälle ripsarille. Vaikka ripsivärit ja niistä pitäminen tuntuu olevan meikeistä eniten henkilökohtainen ja henkimaailman juttu, kirjoitan tämän silti.

Into piukkana lähdin ostamaan tätä mainostuksen uhrina, ja totta onkin, että tämä on paras luonnonkosmetiikan ripsiväri mitä olen ikinä kokeillut. Se ei valitettavasti ole paljon. Siinä missä aikaisemmat kokeiluni ovat päättyneet itkuun (ripsivärit joissa on liikaa alkoholia), silmien pesuun ja uudelleenmeikkaamiseen (niin paljon paakkuja ja yhteenliimautuneita ripsiä ettei kehtaa lähteä ulos) tai tulokseen jota ei laisinkaan edes huomaa, tämä kyllä petraa. Olen jopa onnistuneesti käyttänyt tätä ja se kestää bileillankin valumatta.

Tulos ainakin omiin ripsiini on silti huonohko, paakkuja syntyy helposti, ei tuuheuta pätkääkään ja tulos on todella helposti suttuinen. Ei ole mukava heti meikattuun näyttää samalta kuin pitkän päivän jälkeen.

Omassa meikkipussissani ei siis vieläkään löytynyt korvaajaa synteettisille ripsivärille. Tämä oli paras yritys tähän asti, mutta kanssasisaret jotka pidätte erotelluista, runsasvolyymisistä ja silti siisteistä ripsistä - älkää tuhlatko tähän. :)

Kommentoi