Kosmetiikan säilyvyys ja säilyttäminen 101

Saara Sarvas

Vanhentuuko kosmetiikka? No vanhentuu tietysti!!

Teitä varmasti kiinnostaa tätä itsestäänselvyyttä enemmän se, miten kauan kosmetiikka säilyy ja mistä vanhentuneen kosmetiikan voi tunnistaa?

Moni meistä huomaa ja tajuaa kyllä heittää elähtäneet seokset pois aina kun niitä tulee vastaan, mutta ennen kaikkea tästä aiheesta puhuminen herättää jokaisen meistä tsekkaamaan sen oman meikkivaraston sisällön taas kerran, ja deletoimaan sieltä turhat ja vanhat tuotteet. Jotenkin niitä vaan aina kertyy ja kun huulipunasta on maksanut vuonna 2006 kovan hinnan, ei sitä millään raaskisi heittää pois puoliksi käytettynä...

Tässä siis postaus kosmetiikan säilyvyydestä noin yleisesti, sekä vinkit eri tuoteryhmien säilyttämisestä ja vanhentumisen merkeistä.

 

Suomessa myytävissä kosmetiikkatuotteista löytyy aina parasta ennen -päivämäärä (kuten ylemmässä kuvassa), jos tuote säilyy alle 30 kuukautta, tai vähimmäissäilyvyys-merkintä, jos tuote säilyy avaamattomana pidempään kuin 30kk. Vähimmäissäilyvyysmerkintä kertoo kuukausina sen, kuinka kauan tuote säilyy ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Ei siis kannata turhaan "aktivoida" eli avata tuotetta, jota et aio ottaa vielä käyttöön.

Vähimmäissäilyvyysmerkintä voi olla mitä tahansa 3-36 kuukauden väliltä, ja se esitetään numerolla ja purkkikuviolla, kuten suurimmasta osasta tämän postauksen kuvia voi nähdä. 

Kosmetiikkatuotteiden säilyvyyttä tutkitaan altistamalla saman testierän tuotteita kuukausiksi valolle, lämmölle ja kylmyydelle. Näiden testien perusteella vähimmäissäilyvyysmerkinnätkin sitten syntyvät.

Suurimmat tuotteiden säilyvyyteen vaikuttavat tekijät ovatkin juuri edellä mainitut valo ja lämpö, sekä bonuksena ilmankosteus. Jos mahdollista, tarpeettomia kosmetiikkatuotteita ei kannattaisi säilyttää kylpyhuoneessa, jonka lämpötila on monessa asunnossa hieman korkeampi ja ilmankosteuskin useammin koholla.

Itse säilytän kylpyhuoneessa vain peseytymiseen tarkoitettuja hygieniatuotteita, kuten hiustenhoitotuotteita ja suihkugeelejä.

 

Hyvin säilytettynä monet tuotteet pysyvät helposti käyttökelpoisena pidempään, kuin purkki antaa ymmärtää. Huonosti säilytettynä ja käytettynä ne taas saattavat joutaa kaatopaikalle ennen aikojaan.

Yksi iso tekijä on yksittäisen tuotteen pakkaus!

Pumppupulloihin pakatut tuotteet säilyvät aina paremmin, koska eivät ole suorassa ilma- tai ihokontaktissa. Herkimmin pilaantuva tuote on siis läpinäkyvään purkkiin pakattu voide, jota annostellaan sormin! 

Useimmiten tuotteet säilyvät täysin käyttökelpoisina useamman kuukauden "parasta ennen" -päiväyksensä jälkeenkin, ja harvassa tapauksessa vanhentunut kosmetiikka aiheuttaa mitään välitöntä vaaratilaa. Ongelmallisimpia ovat tuotteet, joihin pääsee pesiytymään joku ihana bakteerikasvusto, joka voi ikävässä tapauksessa aiheuttaa käyttäjälleen vaikkapa silmätulehduksen.

Isoin ongelma vanhentuneiden tuotteiden kohdalla on, että niiden ominaisuudet ja teho ovat varmasti erilaiset, kuin valmistaja on tarkoittanut.

 

 

Ihonhoitotuotteet

Kasvovoiteiden ja -seerumien kohdalla kannattaa aina noudattaa parasta ennen ja vähimmäissäilyvyysmerkintöjä! Varsinkin paljon antioksidantteja sisältävät voiteet menettävät tehonsa melko nopeasti, ja sen jälkeen läträät naamaasi niillä aivan turhaan. 

Kasvovoiteet usein myös säilytetään kylpyhuoneessa, jossa niiden pilaantumisherkkyys on tavallista korkeampi.Tässä siis lisäporkkana tuotteiden nopeammalle ja säännölliselle käytölle! 

Vartalovoiteet kestävät usein käyttökelpoisina 2-3 vuotta, ja niiden vanhentumisen huomaa selkeimmin muuttuneesta hajusta. Myös koostumus ja väri saattavat muuttua.

 

 

Voidemaiset meikkituotteet

Minä luen voidemaisiksi tuotteissa tässä yhteydessä kaikki levitysvaiheessa kosteat tuotteet. Meikkivoiteet, voidemaiset luomivärit, ripsivärit, rajausvärit, huulipunat ja -kiillot (joille omistan oman kohtansa) jne. jne. jne.

Nämä tuotteet ovat kaikista herkimpiä pilaantumiselle. Osasyynä tähän ovat tuotteissa käytetyt öljyt jotka härskiintyvät iän myötä, osana taas se, että voidemaiset tuotteet ovat mainioita bakteerikasvun alustoja.

Lisää säilyvyyttä välttämällä suoraa ihokontaktia, ja säilyttämällä tuote kuivassa ja viileässä paikassa. Kun tuotteeseen ei pääse bakteereita sormista tai pesemättömistä siveltimistä, se säilyy pidempään.

Voidemaisten tuotteiden bakteereilta varjelu on ammattilaisten kohdalla vielä kuluttajaa tärkeämpää, sillä "saastunut" tuote voi aiheuttaa tulehduksen toiselle asiakkaalle. Tämän takia olen erittäin tarkka siitä, että voidemaisi tuotteitani ei sormeilla ilman minun valvontaani :D

Meikkivoiteet ovat voidemaisista tuotteista pisimpään säilyviä, ja niiden käyttöikä voi olla jopa kaksi vuotta! Monet meikkivoiteet onkin pakattu pumppupulloihin hygieenisyyden ja säilyvyyden parantamiseksi.

Ripsiväri on puolestaan heikoimmin säilyvä tuote, sillä se on suorassa kontaktissa silmän herkkien limakalvojen kanssa. Ripsiväri tulisi vaihtaa 3kk välein, ja sama pätee myös nestemäisiin eyelinereihin! Muistakaa, ettei tuotteen ikää lisää vähäinen käyttö. Jos tuubin sisään on päässyt bakteereita ensimmäisenä käyttöpäivänä, ne saavat elää ja kasvaa siellä onnellisena, vaikket avaisi tuotetta kertaakaan sen jälkeen.

 

 

Huulipunat ja -kiillot

Nämä pirulaiset ovatkin ihan oma juttunsa! Huulipunien keskimääräinen säilyvyys on 2-3 vuotta. Jos käytössäsi on useita sävyjä, et välttämättä saa yhtäkään punaa käytettyä loppuun tässä ajassa. 

Toisin kuin monesta muusta tuotteesta, voi vanhentumisen bongata huulipunien ja -kiiltojen kohdalla aistinvaraisesti. 

Huulituotteesi on tuhoon tuomittu jos:

  • Se haisee härskiintyneeltä 
  • Sen väri on muuttunut
  • Sen pintaan ilmestyy jotain, mitä siinä ei pitäisi olla, kuten vaikka hometta. (Huulipunan "hikoilu" on eri juttu, silloin upouudenkin tuotteen pinnassa voi näkyä kirkkaita nestekarpaloita. Siirrä puna tällöin jääkaappiin :))
  • Sen koostumus on erottunut 
  • Sen koostumus on muuttunut

Itselläni on tänään edessä huulituotteiden läpikäynti, enkä odota sitä kovinkaan innokkaasti.... Seasta kun saattaa löytyä useitakin tämän näköisiä tuotteita:

Brrhh - roskiin!!!

Voit pidentää huulituotteittesi elinikää säilyttämällä niitä jääkaapissa ja käyttämällä niitä aina spaattelin kanssa! Myös huulipunan käyttöpinnan pois leikkaaminen ja pinnan pois pyyhkiminen "säilytysmoodiin" siirtäessä pidentävät käyttöikää selkeästi.

 

Puuterimaiset tuotteet

Puuterimaiset tuotteet ovatkin vähän iloisempi juttu - ne kun eivät periaatteessa vanhene. Yleensä puuterimaisten tuotteiden käyttöiäksi merkitään 1,5-3 vuotta, mutta itse en koe tämän pitävän paikkaansa ihan 1:1. 

Puuterimaisissakin tuotteissa saattaa olla vanhentuvia ainesosia, ja tämän takia niiden säilyvyys on hyvin tapauskohtaista. Itselläni on useampia viisikin vuotta vanhoja luomivärejä, jotka eivät ole muuttuneet värin, koostumuksen tai käytettävyyden suhteen mitenkään

Näissä tuotteissa bakteerit eivät kosteuden puuttuessa elele, eli kyseessä on raaka-aineiden taisto ajan hammasta vastaan. 

Puuterimaisten tuotteiden kohdalla huomaat käyttöiän vetelevän viimeisiään, kun:

  • Koostumus muuttuu entistä kovemmaksi
  • Tuotteesta ei enää irtoa pigmenttiä entiseen malliin
  • Tuotteen väri muuttuu

Puuterimaisten tuotteidesi käyttöikää lisäät kuten aiempienkin: Säilyttämällä niitä kuivassa ja käyttämällä aina puhtaita siveltimiä!

 

Meikkikynät

Kynät ovat hygieniafriikkien riemu! Kynät säilyvät helposti 3-5 vuotta, koska niiden värimassa pysyy ilmalta suojattuna kynän sisällä. Uusi käyttöpinta paljastuu joka kerta kun kynän terottaa, eli bakteeripesäkkeille voi näyttää pitkää nenää.

Hallelujah kynille!

toim. huom. Meikkikynät kannattaa aina muistaa sulkea huolellisesti, sillä ilmakontakti voi kuivattaa ne ja muuttaa käytettävyyttä huomattavasti.

 

 

Hajuvedet

Hajuvedet ovat erittäin herkkiä valolle ja lämmölle, joten ideaalipaikka niiden säilyttämiseen on jääkaapin ylähylly. Jep! Myös kaukana patterista sijaitsevat kaapit tai hyllyköt joihin ei pääse varsinkaan luonnonvaloa ovat mainioita vaihtoehtoja.

Tuoksut säilyvät käyttökelpoisina yleensä noin 2 vuotta ensisuihkauksen jälkeen, mutta jääkaappisäilytyksellä tämä ikä voi helposti tuplaantua.

Hajuveden vanhentumisen huomaat selkeästi kun sen väri haalistuu tai tummenee ja tuoksu muuttuu.

 

 

Hiustuotteet

Hiustuotteet ovat kosmetiikkatuotteista puuterimaisten ohella parhaiten säilyviä. Hiustuotteet tosin käytetään myös monesti nopeammin loppuun, sillä niitä kuluu kertakäytöllä selkeästi enemmän, kuin muita kosmetiikkatuotteita. Jee, hyvä hiusmönjät!

Aerosolipulloihin pakatut tuotteet esimerkiksi säilyvät hyvinä periaatteessa niin kauan, kuin tavaraa riittää. 

Vahojen ja geelien kohdalla vanhentumisen huomaa 2-3 vuoden kohdalla muuttuneesta koostumuksesta, jolloin tuotteen seuraavana kotina on roskakori.

Shampoot ja hoitoaineet säilyvät kosteassa ja lämpimässä kylpyhuoneessakin jopa kolme vuotta, ja niiden kohdalla vanhentuminen iskee useimmiten koostumukseen ja toimivuuteen. Jos shampoosi siis on oudon juoksevaa ja hoitoaineesi ihmeen tönkköä, on niidenkin aika väistyä uusien tilalta. 

 

Huhhuh. Siinä jonkinsorttiset ohjenuorat eri tuotteiden iän ja käytettävyyden tarkasteluun. 

Eli! Ota järki käteen ja heivaa selkeästi vanhentunut kosmetiikka pellolle!!! Tarkastele tuotteesi läpi kriittisesti. Haistele, tutki ja muistele millainen tuote on alunperin ollut. Pelkkien päivämäärien varjolla ei tietenkään kannata tuhota täysin käyttökelpoiselta vaikuttavaa tuotetta.

Kosmetiikka on tehty käytettäväksi - älkää siis hautoko hyviä tuotteita ja odottako erityisiä päiviä niiden käyttämistä varten. Sitten kun se päivä vihdoin koittaa, voi tuotteesi olla jo mennyttä :)

 

 

Tunsitko pienen piston sydämessäsi, ja aiotko tarkastaa meikkivaraston tilanteen viikonloppuna??

p.s. Jos et löydä purkistasi tarvittavia merkintöjä, voit tsekata useimpien ulkomaisten brändien tuotteiden valmistusajan esimerkiksi osoitteesta http://checkcosmetic.net/ .

p.p.s. Oman pään lisäksi lähteenä on käytetty tätä.

Kommentit

Charkku
Charlotan silmin

Voitko paljastaa kuinka monta huulipunaa jouduit luovuttamaan roskakorille? :D

Saara S.
Saara Sarvas

Voin, kunhan saan projektin loppuun :D

t.s (Ei varmistettu)

En yhtään

Iiäl (Ei varmistettu)

Olipas mielenkiintoinen postaus! :) Olenkin monesti miettinyt tätä asiaa ja heittänyt monta kertaa joitain tuotteita liian ajoissa pois ja jotkut tuotteet ovat pyörineet "nurkissa" jo monen monta vuotta... Kerroit, että eyelinerit säilyvät n. 3 kk. Päteekö se myös siveltimellä levitettäviin eyelinereihin? Itse pesen siveltimen joka käytön jälkeen ja purkki pysyy auki vain sen ajan, että saan otettua tuotetta.

Saara S.
Saara Sarvas

Jos otat tuotetta aina vain puhtaalla siveltimellä, etkä ota lisää väriä kun se on jo käynyt silmässä, pysyy se käyttökelpoisena paljon pidempään. :)

Halutessasi vielä paremmin säilyvän tuotteen, käytä siveltimen toista päätä spaattelina ja nappaa tarvittava määrä tuotetta kämmenselälle!

Henkilökohtaisessa käytössä purkkeihin pesiytyvä bakteerikanta on tietysti meidän "omamme", eli ongelma ei ole niin vakava kuin ammattikäytössä, missä tuotteita käytetään kymmenille eri ihmisille ^_^

bubbs (Ei varmistettu)

Varmaan näissä voi käyttää ihan tervettä järkeäkin sen säännöstön lisäksi. Mä en ikinä heittäisi pois mun geelilineriäni 3kk jälkeen, jolloin se vielä tuntuu, tuoksuu ja näyttää vastakorkatulta, ja päivittäisestä käytöstä huolimatta pintan on kerennyt muodostua vasta pieni kuoppa. Ehkä sitten elän vaarallisesti, mutta tässä asiassa riskit nyt ehkä ei ole niin vakavat kuitenkaan, että aivan äärimmäiseen neuroottisuuteen ja lähes täysien, virheettömien tuotteiden roskiinheittoon kalenterin määräämänä olisi tarvetta?

Geelilinerin käyttöikää varmaan voi lisätä käyttämällä spaattelia sen annostelemiseen, mutta sehän nyt on sitten ihan jokaisen oma asia, kuinka pöpökammoinen on.

Saara S.
Saara Sarvas

Tietysti, kuten jutussakin monesti sanon, aistinvarainen tarkastelu kunniaan! :)

Maria Hakkala

Hyvä postaus jälleen kerran! :) Tykkäisin myös nähdä esimerkkejä sun ite omista varastoista poistamista tuotteista; välillä kun tässä on itelläkin sormi suussa!

Saara S.
Saara Sarvas

Mä teen juuri tätä operaatiota, ehkäpä kerään ensi viikon alkuun esimerkkejä pois lentäneistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

kiitos valaisemisesta, tuli ihan pöljä olo kun tajusin etten koskaan oo ymmärtäny noita parasta ennen päiväyksiä. oon aina miettiny mitä se tarkottaa kun on se purkin kuva ja joku numero. :----D ja hyvä kun mainitsit ettei kylppärissä kannata säilyttää. mulla on siellä nimittäin just hyvä säilytyspaikka meikkilootalle, mutta taidan tästä lähtien sijoittaa sen olkkariin. :) ja taidanpa tänään meikatessa samalla vähän katsoa noita päiväyksiä ;)

Saara S.
Saara Sarvas

Loistavaa! Eikös vaan tunnukin ihan itsestäänselvyydeltä, kun sen kerran tajuaa? :D

Samaa sarjaa, kuin se että tajusin vasta ylä-asteella, että roomalaiset ovat italialaisia :'D

ah (Ei varmistettu)

Kiitos järkevästä postauksesta. Pieni lisäys vielä - ostetaan sen verran kuin kulutetaan ja harkitaan ostoja hieman enemmän, niin ei tarvitse heittää hukkaan niin paljoa.

Saara S.
Saara Sarvas

Aivan ehdottomasti näin!! Omalla kohdallani tämä toki hieman vääristyy, kun kosmetiikkaa tulee työn puolesta niin hirveästi -__-

Kun joskus tästä eläköidyn, en varmasti tule ostamaan kosmetiikkaa vuosiin. Muovi ym. roska ahdistaa ja on ahdistanut jo vuosia.

Kierrätys kunniaan ja suurkiitos ja kumarrus ekologisesti purkkejaan tuottaville, ja täyttömahdollisuuksia tarjoaville firmoille!

 

Nina70 (Ei varmistettu)

Tää oli hyvä postaus , kiitti :) taidan siivota varastoja viikonloppuna. Ainakin otan käyttöön vanhimmat , jo avatut tuotteet, jotka menisivät pian vanhoiksi.

Saara S.
Saara Sarvas

Juuri näin! :)

Hmm.. (Ei varmistettu)

Ihan hyvä postaus, joka toivottavasti herättää myös ajatuksen "Älä hanki turhaa kosmetiikkaa jonka heität käyttämättä roskiin sen vanhentuessa".

Saara S.
Saara Sarvas

Aivan ehdottomasti näin! Toivon, että osana tämän blogin hyötyä olisi se, että ihmiset löytäisivät niitä itselleen sopivia ja hyviä tuotteita, jotta hukkaostoksia ei tulisi tehtyä!

Tiedänpä tosin, että kosmetiikkaa äärimmäisen maltillisesti kuluttaviltakin löytyy meikkipussin pohjalta muumioita... Oli määrä siis mikä hyvänsä, kannattaa tämä tsekkaus tehdä!

Purkkien läpikäynti myös herättää kuluttamisen tajuamiseen vahvasti. Jatkossa kaupassa ostopäätöstä tehdessään varmasti pohtii useammin, ehdinkö käyttää tämän, vai olisiko kotona jo joku tuote jonka voisin käyttää alta pois.

Tästä voisin näpyttää ihan oman juttunsa! :)

MaaritR (Ei varmistettu)

Erittäin hyvä aihe, josta kirjoitit selkeästi. Kiitos tästä! Jatkossa haluaisin kuulla suoran mielipiteesi blogimainonnasta ja siihen liittyvistä ilmaistuotteista ("lahjuksia" vai avointa kokeilua ja rehellistä kommentointia?) yms. Mikä on siis mielipiteesi tästä? Myös ajatuksesi eläinkokeista kosmetiikan saralta kiinnostavat. Toivottavasti laitat nämä postauksen aiheet edes harkintaan :)

Saara S.
Saara Sarvas

Hmm... Vastaanpa tässä yhteydessä ainakin tuohon mainonta-asiaan! Tuo toinen aihe on omalla listallani, mutta vaatii vielä melkoista taustatyötä, joten en uskalla lupailla sitä ilmestyväksi vielä hetkeen :)

Koska tämä blogini on itselleni "päätyö", on mainonta sen elinehto. Mielestäni mainonnan täytyy olla blogissa tehty selkeästi ja läpinäkyvästi, ja toivon että itse olen onnistunut tekemään näin.

Me Lilyssä yleisesti ilmoitamme erillisellä tagilla ja disclaimerilla postauksen alussa, jos kyseessä on kaupallinen kampanja, eli postaus joka on "ostettu" mainostilaksi. Näiden postausten ensimmäisellä tekstirivillä lukeekin jo, että kyseessä on kaupallinen kampanja, eli jonkinlainen mainos.

Näissä kampanjoissa yhteistyökumppani ehdottaa yleensä jonkinlaisia toiveita, mutta suurimmaksi osaksi toteutus on ainakin omalla kohdallani ollut aina hyvin vapaamuotoista. Ero näiden, ja huvin vuoksi testiin nostettujen juttujen välillä on ennen kaikkea suunnitelmallisuus.

Kaupallisia kampanjoita tarjotaan muutamia kertoja viikossa tai kuukaudessa hieman kaudesta riippuen, ja jokainen bloggari saa omien arvojensa mukaan päättää, lähteekö niihin mukaan. Itse valitsen blogiini yhteistyöjutuiksi erittäin tarkasti vain brändejä, joiden tuotteista pidän, tai joista olen kiinnostunut.

Moni kampanja on siis jäänyt myös tekemättä ja luotan siihen, että lukijani kyllä huomaavat, jos en oikeasti ole jostain innoissani :)

Näiden kampanjoiden vastapainona voidaankin sitten käsitellä niitä tuotteita, joita minulle lähetetään "pyytämättä". Tämä tarkoittaa sitä, että useilla maahantuojilla on kotiosoitteeni, jonne he lähettävät oman harkintansa mukaan tuotteita. Suurin osa näistä tuotteista ei ikinä näy blogissa, koska ne eivät syystä tai toisesta ole mielestäni noston arvoisia.

En koe velvollisuudekseni kirjoittaa yhdestäkään tuotteesta sanaakaan. Ennemmin olen etuoikeutettu, kun saan valita välillä pelottavankin suuresta massasta ne parhaat, joista uskon olevan hyötyä joko kaikille lukijoilleni, tai jotain spesifiä juttua etsiville.

Kirjoittamiseni on todella vahvasti inspiraatiopohjaista, enkä tosiaan jaksaisi kuvata ja näpyttää tuotteista, joista en innostu :)

Oma linjani on, että en täytä palstatilaa nostamalla "huonoja" tuotteita. Yleensä kyseessä on vain mielipide-ero, ja jollekin toiselle sama tuote voi olla unelmien täyttymys. En siis koe, että on minun asiani leimata tuotteita huonoiksi. 

Suurin osa tässä blogissa nykyään näkyvistä tuotteista on saatu pyytämättä testiin, ja pyrin kertomaan onko tuote saatu vai ostettu aina kun kirjoitan arvioita. Se, kokeeko joku nämä arviot kaunisteltuna vastapalveluksena "lahjuksista", on lukijan oman arvioinnin varassa.

Tutorialien kohdalla en ole ollut yhtä tiukkana alkuperän mainitsemisessa, kun nappailen niihin intuitiivisesti sekaisin ostettuja ja saatuja tuotteita. Käyttöön valikoituvat yleensä sen hetken ykkössuosikkini tai jonkun lukijan toivomat tuotteet. Monesti en edes mainitse tutorialien tuotteita nimeltä.

Nykyään olen tosin prepannut tässä ja alkanut merkata myös tutorialeihin tuotelistaukset, ja niihin blogin kautta saadut tuotteet erillisellä merkillä, että homma olisi vielä selkeämpää!

Arvioideni autenttisuutta pohtiville voin vielä esimerkkinä kertoa, että jos esittelen blogissa kuukauden aikana vaikka 5 uutta tuotetta, se tarkoittaa yleensä noin 20-30 esittelyttä jäänyttä purnukkaa... 

Nämä purkit siirtyvät testauksen jälkeen kierrätysboksiin, ja kierrätysboksista tuotteet taas päätyvät lähipiirissäni niitä tarvitseville (köyhät opiskelijat yms.), ja aina säännöllisen epäsäännöllisesti myös teille lukijoille!

HUH! Tulipa siitä melkoinen novelli, mutta toivottavasti sait tästä vastauksia pohdintoihisi. :)

 

Tuli tästä mieleen, oisko kovin epäortodoksista jos joskus vääntäisit muistelun huonoimmin toimineista tuotteista? Ei tarvi tietenkään nimeltä kertoa, mutta jotenkin mulla on sellanen kutina että sulta löytyy varmasti kokemusta ja pari hauskaa juttua myös niistä toisen ääripään tuotteista? :D

Saara S.
Saara Sarvas

Niin kuin näkyy, innostun välillä myös kommentteihin vastaamisesta :DD

Morsio
Mennään vaan!

Kiitos taas Saara loistopostauksesta! Bongasin aamulla ihan täydellisen unicorn-hääpuvun ja oli pakko laittaa sen blogiin koska tulit mieleen :D http://www.lily.fi/blogit/mennaan-vaan/varikkaat-haapuvut

 

Saara S.
Saara Sarvas

Uuuu!!! Mariela Sarkimalla oli myös melkoisen ihana pastelli-yksisarvisia henkivä häämekko ^_^

Tove (Ei varmistettu)

Olen seurannut blogiasi jo pitkään, ja aina on tullut vastaan jotain tosi kiinnostavaa, kuten tämäkin aihe. Itse säilytän kosmetiikkani viileässä WC- meikkaushuoneessa, jossa ei ole ikkunaa eikä lämpöpattereita. Sen sijaan minua huolestuttaa tavaratalojen kosmetiikkasäilytys: tuotteet ovat usein esillä lämpimillä lasihyllyillä, joiden alla tai päällä on kirkkaat ja kuumat valaisimet. Tuntuu, että saan jo ostaessani pilaantuneen tuotteen. Testerithän haisevat usein tosi eltaantuneilta.

Saara S.
Saara Sarvas

Todella hyvä pointti! Onkohan lukijoissa kosmetiikkamyyjiä, joilla olisi näkemystä tästä?? Itsehän elän kaupassa kuin kaupassa ystäväni edesmenneen mummon neuvojen mukaan: Älä ikinä ota ensimmäistä ;D

emmi :) (Ei varmistettu)

Stokkantäti täällä hei :) yleensä ne testerit on ne jotka laitetaan siihen lampun päälle juuri siksi, että se olisi kaupan tuote joka menee huonoksi, ei asiakkaan. Kiertokin onneksi isoissa myyntipisteissä on sitä luokkaa ettei tuote kovin montaa päivää siinä eturivissä lampun lähellä ole. Valohyllytkin on onneksi pikkuhiljaa muuttumassa lämpeämättömiin.

Sarastus75 (Ei varmistettu)

Kiva homma, että Stokkalla asia hoidettu näin. Mutta kilpailevassa hyvämaineisessa tavaratalossa rasvat ja kaikki muukin kosmetiikka, myös myyntikappaleet säilytetään lämpenevillä valohyllyillä. Olen ostanut härskiintyneen tuotteen pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla painelin reklamoimaan, jolloin myyjä suhtautui minuun vähättelevästi, eikä myöntänyt säilytyksessä olevan mitään väärää. Hän myös perusteli asiaa juuri tavaran kierrolla: joopa, mutta kaikki tuotteet eivät todellakaan myy/kierrä yhtä tehokkaasti! Toisella kerralla en vaivautunut enää valittamaan, muistissani edellinen kokemus, vaan äänestin jaloillani. En enää asioi kyseisessä liikkeessä, ainakaan kosmetiikkaosastolla.
Kuka älypää ne valohyllyt suunnittelee kosmeosastolle? Onko niin, että markkinointipuolen asiantuntija päättää, eikä tuotteiden säilyvyydestä ole niin väliä? Ei ole ammattimaista sellainen! Tekisi mieli kohdistaa kritiikki oikeaan kohteeseen eli sille, joka tästä neronleimauksesta on vastuussa. Myyjäpoloa siitä ei tietenkään kannata syyttää, mutta ketä sitten?

VSL (Ei varmistettu)

Hehee, aion heti viikonlopun aikana käydä kosmetiikkavarastoni läpi. Muutin uuteen asuntoon kuun alussa ja työnsin kaiken kosmetiikan kylpyhuoneen kaappeihin... On siis tiedossa tavaroiden uudelleensijoittelua heti lajittelun jälkeen. Kääks!

p.s. Luen blogiasi (blogejasi) säännöllisesti, mutta nyt vasta kommentoin ekaa kertaa :)

Saara S.
Saara Sarvas

Kiva että intouduit kommentoimaan asti! :) Tämä touhu on parasta kun saa aikaan keskustelua.

Ja hei, se lajittelu on jotenkin ihanaa ja vapauttavaa puuhaa ja kaapit parhaimmillaan juuri setvittyinä <3__<3

Vierailija (Ei varmistettu)

Huomasitko, että aurinkopuuterirasian kannen välistä pilkottaa karvoja? :D

Saara S.
Saara Sarvas

Hahaha en! :D Kyseessä on JUURI näytekassin pohjalta poimittu ja avaamaton tuote :D

Tarviin selkeesti oman jääkaapin kaikelle kosmetiikalle!

Saara S.
Saara Sarvas

Oman jääkaappini ylähylly on viihdyttänyt ystäviäni jo vuosia :'D Nyt se on poikkeuksellisesti ihan ruokien käytössä!

moimoimoim (Ei varmistettu)

Käytätkö sä vielä sitä konjac-sientä? Jos käytät, niin onko sun ihossa ollu näkyviä muutoksia sen ansiosta? :)

Saara S.
Saara Sarvas

Joo! Ja nyt itseasiassa olisi uuden sienen ostaminen edessä! Oon kyllä tykännyt siitä hurjasti, ja niin paljon että uusi lähtee käyttöön kunhan sellaiseen kaupassa törmään :)

Nasukas (Ei varmistettu)

Sulla on ihana blogi! Mahtavaa ku täsä näkyy oma persoonallinen kädenjälki etkä pyllistele jossain ojanreunalla mikroshortseissa ja kashmirtakissa keskellä talvea ja postaa siitä sitte kuvia kolmesta eri kulmasta :_D

Saara S.
Saara Sarvas

Hehe :D Aikansa ja paikkansa kaikelle! Joskus on kyllä ihan hauskaa keikistellä ties ja vaikka missä, mutta ne hetket eivät yleensä päädy kameralle tai tänne blogiin - siis enää ;)

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Loistava postaus. Mä olen aika tarkka ja heitän surutta menemään tuotteita, joiden muistan olevan tosi vanhoja. Huulikiillot tuntuvat itsellä menevän nopeiten huonoksi ja se todellakin haistaa! :D

Saara S.
Saara Sarvas

Oikein! Itsekin teen tätä aina kun niitä tulee eteen - tämä kierrossa olevan kaman määrä vain vähän hirvittää :D

sarajeejee (Ei varmistettu)

moikka! kuules sellasta asiaa mietiskelin että osaisitko sä, (veikkaan et osaat :D)suositella mulle hyvää eyelineriä! päivittäin käytän ja oon useamman rimmelin sitä perus eyelinriä kokeillut, laveran omastakin tykkäsin kunnes en enää tykännytkää kun alkoi varista liikaa ja myös sellasia "tussilinereitakin" oon kokeillut muttakun sillä saa hankalasti tarkkaa viivaa :( eli kaipaisin kovasti jotain vinkkejä pysyvään, ja helppokäyttöseen eyelineriin! kiitos sinulle &lt;3

Saara S.
Saara Sarvas

HMMM! Yksi mun lemppari on We Care Iconin eyeliner. Se ei itselläni varise, mutta leviää kyllä melko helposti. Megakestävä versio löytyy M.A.C.:ilta Liquidlast eyeliner nimellä. Sillä saa tarkkaa ja megapysyvää, ja tuubista riittää päivittäisessäkin käytössä tavaraa pitkään :)

Eikun hei!!! Nyt muistinkin! Lumenelta tuli ihan hiljattain uudet vedenkestävät linerit jotka on TAJUTTOMAN HYVIÄ!! Näistä pitääkin postata ensi viikolla, mutta käy sinä ostamassa omasi ennen sitä :D

sarajeejee (Ei varmistettu)

kiitoskiitos suuresti!! &lt;3

T-D (Ei varmistettu)

Tarkoitatko nestemäistä eyelineria vai käykö rajauskynäkin? Itse löysin hiljattain omaan käyttötarpeeseeni juuri passelisti sopivan huippurajauskynän: Cliniquen Quicklinerin. Se on automaattikynä, eli ei tarvitse teroittaa ja se on hellävarainen herkälle silmäluomen iholle, mutta jälki on kynämäisen pehmeää.

Parasta Quicklinerissa on se, että se pysyy ilman pohjustusta niin ylä- kuin alaluomella! Meikkaaminen nopeutui heti, koska muuta silmämeikkiä en yleensä käytäkään kuin rajauksia ja ripsaria.

Sävyvaihtoehtoja on Suomessakin saatavilla ihan mukavasti, ja Quicklineria on kahta eri versiota: tavallinen sekä Intense, jossa on enemmän pigmenttiä ja siis intensiivisempi jälki ja kuulemma vieläkin parempi pysyvyys. Hintaahan näillä tuotteilla on, mutta itse olen kokenut hintansa väärtiksi :)

Ootko Saara itse kokeillut tätä tuotetta?

Tosi hyvä postaus :) Itse tosiin kuulun sarjassamme niihin joka vainoharhaisena on noudattanut noita purkissa lukevia päivämääriä pilkun tarkasti.

Osaatko muuten sanoa päteekö nämä samat jutut ekosertifioituun kosmetiikkaan? Oon joskus kuullut jonkun väittäneen että ne vanhentuisi nopeammin... Mitä luulet?

Saara S.
Saara Sarvas

Oi, olet yksi harvoista!

Samat jutut pätevät luonnonkosmetiikkaan, mutta koska niissä käytetään vähemmän säilöntäaineita, pitävät purkeissa lukevat kuukaudet tarkemmin paikkansa :) Hyvin säilytettynä selviävät jälleen kerran pidempään!

katriinaiida (Ei varmistettu) http://katriinasdiary.blogspot.fi

Tosi hyvä ja mielenkiintoinen postaus! :) Aina aika ajoin tehnyt tarkistuksia meikeille ja välillä saanut heittää yli puolet niistä pois. Mutta nyt tuli aivan uutena asiana tuo miten niitä kannattaisi säilyttää, ehkä siirränkin ne nyt pois sieltä suihkun/vessan kaapista.

Saara S.
Saara Sarvas

Jee tee se! Ensi kerralla voi olla reilusti vähemmän pois rankattavaa :))

annapee (Ei varmistettu)

Kiitos tästä, tosi hyvä ja informatiivinen postaus! Mäkään en ole tajunnut, että se avoin purkki ja numero on vähimmäissäilyvyysaika, luulin että se on maksimi! Mutta hyvä kun tuli nyt selville :)

Ja sitten vielä kokemuksen syvällä rintaäänellä komppia sille, että kannattaa tosiaan pitää hygieniasta huolta meikkien kanssa! Itse nimittäin sain silmätulehduksen, ilmeisesti juuri ripsivärin bakteereista, ja sitä hoitaessa menikin sitten joku kolme kuukautta ja useampi (!!!) sata euroa lääkäreihin, silmätippoihin, allergialääkkeisiin, antibioottikuureihin (ja uusiin meikkeihin tietty :D ) jne... Kaiken lisäksi ilmeisesti kun tuollainen tulehdus on kerran tullut, se voi helposti uusiutua, joten jatkossa täytyy pitää entistä tarkemmin huolta meikkien puhtaudesta.

Saara S.
Saara Sarvas

Mukavaa että tästä oli apua! :) Ja jaiks - tuollaisen satuttua omalle kohdalle on aivan varmasti melko tarkkana jatkossa -___-

AnneVee (Ei varmistettu)

Meinaakko, että mun olis aika luopua 1980-luvulla ostamistani hittituotteista? ;)

Pages

Kommentoi