Kulmakarvojen muodon korjaus kynällä

Saara Sarvas

Kulmakarvat ovat olleet pakkomielteeni jo pitkään, ja lempivälineeni niiden muotoiluun vaihtelee kynästä geeliin tasaisin väliajoin. Nyt olen taas innoissani kynistä, ja koska uskon sen olevan muidenkin yleisimmin käyttämä väline, ei tämä tutorial varmasti mene harakoille!

Luonnollisen rehevät kulmat ovat taas kerran kuumat, mutta mitäs sitten kun kulmakarvojen materiaali on yhtä rouheaa ja paksua, kuin rajulla kädellä harvennettu metsä? Kynä auttaa.

Entäs jos kulmat ovat vähän eri korkeuksilla? Kynä auttaa.

Omat kulmakarvani ovat melko saman malliset, mutta symmetrisiksi niitä ei silti voi kutsua. Siksi teen päivittäin pieniä korjausliikkeitä erojen korjaamiseksi. Ennen kynän iskemistä ihoon ota siis tehtäväksesi määrittää mikä kulmissasi on eriparista. Parhaiten näät ongelmat katsomalla suoraan kameraan ja nappaamalla kuvan.

 1. Ovatko kulmat samalla korkeudella?
 2. Alkavatko kulmat "samasta" kohdasta?
 3. Ovatko kulmat kaman kokoiset?
 4. Onko kulmakarvojen alkupäät saman muotoiset?
 5. Ovatko kulmat yhtä pitkät keskenään?
 6. Kumpi kulmakarvoista näyttää paremmalta?

Omat vastaukseni olisivat about tällaiset: Oikea kulmakarvani on hieman matalammalla, mutta kulmat alkavat lähes samasta kohdasta ja saman muotoisina. Vasen kulmakarva näyttää tuuheammalta karvojen kasvusuunnan takia. Oikea kulma on hieman pidempi, mutta vasemman malli on kauniimpi. Haluaisin kulmiin kokonaisuudessaan vähän lisää massaa.

Sitten itse muotoilun kimppuun!

 

 • Meikkipohjan pitäisi olla levitettynä ennen kulmakarvojen muotoilua
 • Valitse kynä, joka on melko kova, ja saman värinen kuin hiustesi tyvikasvu
 • Piirrä ensimmäiseksi korjaavat ulkoreunat. Näissä kuvissa korjaan hieman liian alhaalla olevaa kulmaa, joten piirsin viivan muutaman millin kulmakarvojen yläpuolelle - siihen kohtaan mihin haluan kulmakarvan loppuvan. Samaa tekniikkaa käytän ongelman muodosta tai laadusta riippumatta. Jos kulma olisi liian korkealla, nyppisin ylimmän rivin karvoja pois, ja piirtäisin tämän viivan kulman alle. Jos taas tahtoisin vain paksuntaa kulmia, piirtäisin molemmat viivat hieman oikeiden rajojen ulkopuolelle.
 • Alarajan piirrän hieman alimpien karvojen yläpuolelle. Näin en vahingossakaan vahvista alaspäin putoavaa vaikutelmaa. Riippuen haluamastasi muodosta, sinulla pitäisi tämän vaiheen jälkeen olla kulmakarvan muotoa reilusti määrittävä ylä- ja alaviiva.

 

 • Seuraavaksi väritän viivojen väliin jäävän alueen käyttäen karvamaisia, nopean pyyhkiviä vetoja. Et halua kulmakarvasta toukkaa, joten älä paina liikaa!
 • Väleistä näkyy hieman vaaleampaa sävyä, ja kokonaisuus pysyy luonnollisena, vaikka muoto on muuttunut selvästi skarpimmaksi.
 • Seuraavaksi yhdistän kulman etuosan korkeimman kohdan kautta kulman "häntään". Kulmakarvan loppu kannattaa piirtää kokonaan yksittäisiä pitkiä karvavetoja käyttäen.
 • Piirrä ensin ylin reuna, ja ala sitten täyttää häntäosaa varovasti rivi kerrallaan paksuntaen.

 

 • Ettei aluksi tehty skarppirajainen muotoilu näyttäisi niin terävältä, pehmennetään koko kulmakarvan ilmettä valokynän avulla. 
 • Levitä valokynää pieni määrä kulmaluulle sekä kulmakarvan ylä- että alapuolelle.
 • Häivytä valokynä sormella taputellen ja levittäen, ja pehmennä samalla kynän jättämä terävä jälki näkymättömiin.
 • Tarkista, tarvitaanko jonnekin lisää väriä tai häivytystä.

Valmis!

Tässä vertailuna omat kulmakarvani ennen ja jälkeen muotoilun. Ero on melkoinen:

Tuon kulmien alkuosan pidän tahallaan hieman "epämääräisenä" ja vaaleampana, koska se näyttää huomattavasti luonnollisemmalta. Toiset tykkäävät tehdä myös kulmien alusta skarpin - ihan OK sekin.

Kommentit

maya sofia (Ei varmistettu)

tää on niin mun ongelma! hyviä neuvoja. oon onnekas poikkeus, äitiltä peritty vaalee tukka mutta iskän ihan mustat kulmat ja ripset. eri paria, toinen on huomattavasti toista korkeemmalla, huomaa tosi hyvin jos kääntää valokuvat toisin päin. niinku peilikuvaksi.
niinpä kysynkin, mitä tehä kun musta kulmakynä saa näyttämään vihaiselta ja voinko jotenkin ilman kulmakynää tasata kulmakarvat samalle korkeudelle. ja miten madaltaa kontrastia tummien kulmien ja vaaleen hiuksen väliltä.
ihanaa kun jaat ammattitaitoa meille pulliaisille. ja vielä sellasilla tuotteilla jota kehtaa hintansa puolesta ostaa. kiitos siis.

Saara S.
Saara Sarvas

Helou helou ja kiitos kommentista! 

Jos et halua lähteä kulmien vaalennuslinjalle, suosittelen ns. kahden kynän tekniikkaa. Ensin korjaat muodon kahta astettaa vaaleammalla kynällä (esim. samantyylisellä värillä, kuin mulla tässä) ja sitten värität sen "huijausmuodon" päälle hieman karvoja tummalla kynällä. 

Vaalennuksen kanssa taas kannattaa käydä ensimmäisen kerran kampaamossa tai ammattitaitoisen kosmetologin luona, joka vaalentaa ja värjää kulmasi muuhun karvoitukseen sopivaksi. Kokeilemalla voit varmasti oppia tekemään saman proseduurin kotona! Kulmakarvat säilyvät värjäyksen jälkeen 2-3 viikkoa hyvän värisinä, kunnes uusia karvoja alkaa kasvaa enemmän kuin vaalennettuja.

Toivottavasti tästä oli jotain apua! :)

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Kiitos tästä! En ole tajunnutkaan, että valokynä häivyttää noin upeasti kulmakynän mahdollisesti jättävän "rajan".

Saara S.
Saara Sarvas

Ne on monesti ne viimeiset pikkujutut, jotka tekee sen eron! ^_^

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei mikä kulmakynä sulla on tässä käytössä? :-)

Saara S.
Saara Sarvas

M.A.C.:in eyebrow pencil.. Onkohan sille joku ihan muukin nimi?? Noh, sellainen hyvin kapea, automaattisesti pyöritettävä kynä - joka toimii kuin unelma.

80100 (Ei varmistettu)

Mitähän kannattaa tehdä jos kulmat on tosi pahasti eripariset? Väritellä ahkerasti vaan? :D Karvojen kasvusuunta näyttää tekevän toiseen ruman aukon ja muutenkin kulma näyttää paljon toista ohuemmalta. Karvankasvuseerumeillakaan ei taida saada uusia karvoja taiottua tyhjästä. :(

mikaelaaaah (Ei varmistettu)

Hmm.. aika paljon kaikkee... Ehdotan et sheivaat ne paskat pois ja piirrät vaan uudet tilalle?

Tässäkin on tehty sillee
http://rollingout.com/wp-content/uploads/2012/05/drawn-in-eyebrows.png

mikaelaaaah (Ei varmistettu)
essi / peace, love and poopdiapers (Ei varmistettu) http://mainiotyyppi.bellablogit.fi/

Kiitos suuresti tästä! Kulmakarvat ja niiden muotoilu on ollut aina mulle ongelma, mutta nyt löytyi apua!

Aninina (Ei varmistettu)

Hyviä vinkkejä!!
Mutta mulla on yks ongelma kulmien kanssa: mun omat kulmat ja hiukset on aika vaaleat mutta niissä on kuitenkin selvästi punaista pigmenttiä. Ei kuitenkaan mikään porkkana.
Olen nyt kuitenkin värjännyt hiukseni pidemmän aikaa punaiseksi. Tällä hetkellä minulla on melko tummat kylmänpunaiset hiukset. Hiukset ovat toooodella ihanat mutta mitä ihmettä teen kulmilleni?!?!?! Kun annan niiden olla luonnolliset tunnen itseni aika alastomaksi tummantukan kanssa. Olen kokeillut erisävyisiä kyniä mutta oikeaa ei tunnu löytyvän... Kulmani ovat myös tuuheat ja paksut luonnostaan joten ne ovat aika merkittävä osa ilmettäni.

Embu (Ei varmistettu)

Oi kiitos ihana näistä vinkeistä! Oon aina ihaillu sun kulmakarvoja ja oon itekki vähän semmonen kulmakarvanatsi mitä tulee omiini. :D

Oon vähän katkera siitä, kun minut häihini meikannut kampaaja jätti kulmakarvat kokonaan meikkaamatta, kun ovat kuulemma niin tummat muutenkin ettei muka tarvii meikkiä. Argh. No mitäpäs en saanut suutani auki. Itsehän arkimeikissäni tykkään aina meikata hieman kulmakarvoja, koska pidän niistä huolitelluina - muuksi meikiksi saattaa sitten riittääkin pelkkä peitepuikko ja valokynä.

tuto (Ei varmistettu)

mikä kulmaväri sinulla on tässä käytössä?juuri saman väriset kulmat haluaisin itsellenikin.

Suppana (Ei varmistettu)

Arvaappa Saara Sarvas mitä! Sun ansiosta sain juuri tummennettua kulmakarvani JUST semmosiksi mitä oon aina halunnut! Aika hurjaa. KIITOS!

666 (Ei varmistettu)

Mun unelma on et sä nyppisit mun kulmat ihaniks<3 :DD Viharakkaussuhde mun kulmiin on tällä hetkellä vahvasti tolla vihan puolella :C

Miss Mood (Ei varmistettu) http://missmoodslife.blogspot.fi/

Kiitos tästä postauksesta, tuli tarpeeseen! Kulmakarvat on itellä myös se johon kiinnitän silmien kanssa eniten huomiota. Jos vielä saisi sellaista postausta mustien silmänalusten oikeaoppisesta peittämisestä, niin olis jees! Se onnistuu niin harvoin hyvin :SS

Kommentoi