Letityksen ABC

Saara Sarvas

No nyt on taas mahdollisimman selkeästi kuvattuna ja selitettynä käyty läpi kaikki perusletityksen tekniikat. Teen letit videossa varapäähän ja ne onkin kaikki helpointa opetella ensin jonkun toisen hiuksiin - tai vaikka pyykkinarulle kiinnitettyihin clip-on pidennyksiin. Voin tietysti tehdä vielä erillisen "näin teen letin omaan päähäni" -videon, jos joku sellaista kaipaa, mutta ne ovat aina yhtä käsien ja kyynärpäiden sekamelskaa :D

Letit on helpointa punoa hieman likaisiin, tai jollain tuottella karhennettuihin hiuksiin. Päivä pesun jälkeen, tuuheuttavaa kuivashampoota hiusten tyviin ja suihkaus suolasuihketta antamaan latvalle lisärakennetta on oikeastaan kenen tahansa letittäjän unelma.

Ehdottomasti kätevin tuote hiusten karhentamiseen letityksen alle on vanha kunnon suolasuihke. Erilaisia ja eri vahvuisia suihkeita löytyy älytön määrä, mutta melkein mikä tahansa käy. Omat suosikkimerkkini suolasuihkeissa ovat BalmainIDhair ja KMC - ensimmäisenä mainittua käytän kuitenkin useimmin.

Kun suolasuihketta ruiskii letityksen pohjalle, se kannattaa levittää suosiolla joko märkiin hiuksiin, tai kuiviin hiuksiin päätä reilusti käsiteltävälle sivulle tilttaamalla. Monet muotoilutuotteet jäävät nopeasti suihkutettuna vain pintahiuksiin ja varsinkin letityksessä on tärkeää, että rakennetta on koko hiusmassan seassa. 

Siinä tärkeimmät letityksen perusasiat, seuraavassa videossa voidaankin mennä erikoisuuksiin ja siihen, mitä kaikkea kivaa leteille voi niiden punomisen jälkeen tehdä ;)

Kommentit

Blondi (Ei varmistettu)

Kiva ja hyödyllinen postaus! Kiitos sulle Saara! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jesss!!! Kiitos!! Kaikki noi muut oli hallussa, mutta nyt opin tekemään letin neljällä hiusosiolla!! Hetki meni plärätessä hiuksia, mutta nyt se uppos! Kiitos Saara! Oli muutenkin tosi selkeä video, uskoisin että monet pääsee tällä hyvin letityksen saloihin :)

saldag
Saldag's Nailventures

Omiin hiuksiin tää on niin paljon vaikeampaa ! Menee aina sekasin ne osiot jossain vaiheessa :D Osaatko muuten tehdä sellaista "lettipantaa" niikuin tämä ? Tuto tollaiseen olisi tosi jees ! 

janinarii (Ei varmistettu)

Jos vaan mahdollista, tee tutoriaali myös omiin hiuksiin tekemisestä, se kun on paljon vaikeampaa!

Vista (Ei varmistettu)

"..päätä reilusti käsiteltävälle sivulle tilttaamalla."

What ? :D Oonko tyhmä vai enkö tajua ? Mitä on tilttaaminen ? Eiks tietokoneet tilttaa ?

Anns (Ei varmistettu)

Kiva video! Ja sulla on kiva ääni. :D Ihan erilainen mitä ajattelin.

meow (Ei varmistettu)

Olipas hauska video! Kaikki muut letit olikin tuttuja paitsi neljän osion :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos selkeästä videosta! Ois kiva jos voisit myös näyttää miten tehdään etuhiuksiin lettejä ja nyörityksiä :)

Nipsuu (Ei varmistettu)

Olipas jotenkin hauska, kun toi ääni oli tehty jälkikäteen, tuli ihan joku gaala mieleen :D.

Super-dummy olis kaivannut vielä konkreettisen videon siitä, miten näitä nyt sovelletaan käytännössä.. Ei paljon revitä riemua yhdestä pienestä letistä, jonka osaan tehdä keskelle päätä :D

titti (Ei varmistettu)

Testattu! Ensimmäistä kertaa elämässäni tein onnistuneen ranskanletin pikkutytölleni. Yay!!!

Anskubansku (Ei varmistettu)

Ai että kun rupesi sormet syyhyämään kun katseli sun letittämistä, se on niin kivaa! Noi kaikki on tullu opeteltua parturi-kampaamokoulun ekalla luokalla ja tehtyä sen 16267kertaa, mutta en vaan saa niitä omaan päähän millään... Tavallisen letin ja ranskiksen kyllä saan, kalaruotokin menee, mutta kaikki muu on liian käsiä väsyttävää :D

PerusSirpa (Ei varmistettu)

Moikka! Kun nyt kerran hiushommeleista postaat, niin minulla olisi yksi postautoive niihin liittyen! Kävin vasta kampaajalla, joka ihan järkyttyi kun kerroin, että käytän ihan perusmarkettikamaa hiustenhoitoon. No, nolona sopersin sitten että olen opiskelija ja budjetti on tiukka jne, mutta jäi harmittamaan, etten rohjennut kysyä, että mikä niissä markettituotteissa sitten niin kamalaa on? Olen kyllä välillä käyttänyt myös kampaamotuotteita vaikkapa shampoona, hoitoaineena ym., mutta en ihan oikeasti huomannut hiuksissa mitään eroa. Osaisitko sinä valistaa tyhmää ja kertoa, mikä tuotteiden ero on ja miksi nyt pilaan pääni varmaan lopullisesti (kuitenkaan itse sitä huomaamatta...)? :)

Tiuh (Ei varmistettu)

Piti ihan etsiä tämä linkki sinulle: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/08/markettishampoon-ja-kampaamotuot...

Itse en tuhlaa rahojani kampaamon shampoisiin, koska saan tuhlattua ne kaikkeen jännenpäänkin ;) Enkä kyllä pelkää pätkääkään päänahkani ja karvojeni pilaamista, vaikken suostu maksamaan merkistä ylimääräistä.

mmmaija (Ei varmistettu)

Kiva postaus! Omiin hiuksiin on kyllä niin paljon vaikeempi tehä.. Varsinkin kun tykkään esim ranskanletissä siitä että se menee takaa keskellä päätä. Niin ei oikeen nää mitä tekee ja kädetki väsyy :D ja omat hiukset takertuu toisiinsa kun yritän ottaa niitä osioita. Ei oo helppoo haha

eemmmmii (Ei varmistettu)

Mä taas oon aina ajatellut, että tuo neljän osion letti menee siten, että lähdetään vasemmalta ja se vasemmanpuolimmainen osio siirretään viereisen yli, seuraavan ali ja oikeinpuolimmaisen yli. Ja taas sama vasemmalta. Lopputulos lienee sama?

Tosin hiuksilla en ole kokeillut. Vain pullapitkoilla ja nauhoilla joskus kakarana, kun piti saada käsiin erilaisia lettinauhoja ym. :D

Miriam3 (Ei varmistettu)

Kalanruotoletin voi tehdä toistekin päin :)

PMMiina (Ei varmistettu)

Tällä ei ole lettien kanssa mitään tekemistä, mutta miksiköhän sun postaukset ei tule facen puolelle enää ollenkaan. Mulle iski jo sun loman aikoihin ja jälkeen paniikki, ettet vaan ole lopettanut...mutta ethän onneksi!!! :)

Ansku87 (Ei varmistettu)

Hei,

Ihana ja hyvä video :) hassu meininki oli videolla ehdotonta plussaa :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.