Miniloman ehdoton kohokohta – Gilda by Belgious
Kaupunkilomalla yhteistyössä Tjäreborgin kanssa
Koko päivän ajan ympäri Barcelonaa yhteensä lähes 20km kävelleenä en halunnut lähteä illallisen perässä merta edemmäksi kalaan – ja hyvä niin. Hotellikatuni varrelta, vain kivenheiton päästä löytyi pieni, sopivan hämyisä ja tunnelmaltaan täydellinen ravintola – Gilda.
Ensimmäinen mielleyhtymä Gildasta on monelle OZin hyvä noita (hahaha, tai siis kaikille jotka muistavat yhtä väärin kuin minä! Noidan nimi oli tietysti Gilda!!! Jopa Google petti mut parin viinilasin jälkeen, mutta näillä mennään :’D), mutta tselleni se on tästä eteenpäin muisto yhdestä elämäni parhaista ravintolaelämyksistä, ja vähintäänkin tämän kesän paras ateria.
Belgialaisia vaikutteita välimerelliseen ja katalaanikeittiöön sekoittava paikka on ilmeisen suosittu, mutta yksinäisen matkaajan tuurilla sain pöydän saman tien. Istuin baarin vieressä, jossa sain taas vahdata muiden tekemisiä paraatipaikalta fantastista soittolistaa kuunnellen.
Ravintolan omistaja, belgialainen Michel de Bièvre, hääräili niin salin puolella kuin tiskin takanakin ja loi omalta osaltaan rentoa ja samalla äärettömän coolia ilmapiiriä.
Huh, en voi uskoa sitä itsekään, mutta käytin juuri sanaa cool ilman ironian häivää!
Harmittaa, että lähden kotiin jo huomenna – olisin tullut ravintolaan uudestaan ja syönyt tapaksia pitkän kaavan mukaan. Nyt jouduin skippaamaan mm. tuorehernekeiton katkarapujäätelöllä, sekä kinkkuun käärityt, bechamelilla ja emmentaljuustolla kuorrutetut endiivit.. Kuulostaa aika pahalta ;)
En tosin tiedä, olisiko mikään voinut olla yhtä suussasulavaa, kuin tämä belgialainen lihacarpaccio rucolan, kevyen sitrusmehun ja parmesanin kera tarjoiltuna! Itkettää vähän, kun muistelen viimeistä suupalaa.
Pääruokienkin joukossa oli vähintään 4 annosta, joiden välillä tasapainoilin vaikka kuinka pitkään! Viimeisen tikin tähän päätökseen kuitenkin tekivät belgialaiset ranskanperunat – heikko kohtani. Annos oli periaatteessa mitä simppelein, mutta todellinen taidonnäyte on tehdä yksinkertaisesta vastustamatonta. Se onnistui.
En kyllä epäile hetkeäkään, etteikö pitkään mehukkaaksi kypsytetty kana inkiväärijäätelön kera olisi vienyt kieltäni samalla tavalla mennessään. Ensi kerralla sitten..
Jälkkäreiden joukosta Crema Catalana huuteli mun nimeäni jälleen kerran, mutta kun on kyse belgialaisesta ruoasta, suklaa vie voiton! Mousse on valmistettu Sao Tomésta kerätyistä kaakaopavuista tehdystä suklaasta, enkä ehkä aio enää koskaan syödä muunlaista.. Suklaa on aina suklaata, mutta tämä oli.. Suklaata.
Pakko laittaa vielä toinen kuva jälkkäristä koska: suklaa.
Jututin aterian jälkeen pitkän tovin omistajaa, joka on ymmärrettävän ylpeä aikaansaannoksestaan. Ennen Gildaa mies on avannut lähinnä belgialaisittain toteutettuun herkutteluun keskittyvän Belgious -ketjun, jolla on jo useampi toimipiste mm. Madridissa ja Puerta de la Cruzissa Kanarialla.
Mies kertoi, että halusi insinöörimiehenä koota parhaista paloista toimivan kokonaisuuden. Kuka tosin olisi arvannut, että täydelliseen sekoitukseen tarvitaan hyvien raaka-aineiden lisäksi yksi belgialainen visionääri sekä meksikolainen, argentiinalainen, venezuelalainen ja eteläafrikkalainen työntekijä? Meininki on sanalla sanoen kansainvälistä, ja työilmapiiri ilmeisen miellyttävä.
Koko porukka poseerasi lähtiessäni kuin perhepotretissa konsanaan! Onneksi ravintola on niin pieni, ettei muutaman minuutin kuvaustauko pilannut työtahtia.
Illalliseni hinnaksi tuli viinien ja tippien kera n. 45€, ja se oli jokaisen sentin arvoinen. Tulen Barcelonaan takaisin pelkästään tämän kokemuksen perusteella. En osaa päättää, pidinkö ravintolasta niin paljon että suosittelisin sitä lisättäväksi Tjäreborgin Barcelona-sivun suosituksiin, vaiko niin paljon, että pidän ”salaisuuden” vain omana (ja teidän) tietonani ;)
Eivaan, hyvä täytyy pistää kiertämään, ja kerrankin löysin jotain omine nokkineni!! Menkää siis Barcelonaan eksyessänne Gildaan, vaikka mikä olisi. Se löytyy Barri Goticista rannan läheltä, osoitteesta:
Calle Ample 34, Barcelona
Kurkistus keittiöön lasin takaa: Not a Conventional Place