Mitä mummo ensin, sitä minä perässä - Mádaran palasaippuat kasvoille

Saara Sarvas

Tämä on viimeinen ihonhoitojuttu putkeen, promise! Tonkiessani erästä tiettyä tuotetta törmäsin tähän, vielä paketissa odottelevaan, Mádaran kasvosaippuaan. Sen violetti toveri on ollut testikäytössä jo kesäkuulta asti, joten uskon tämän olleen jonkinsorttinen divine intervention - kirjoitan siis tänään saippuasta.

Ensimmäinen luonnonkosmetiikkaihastukseni Mádara, josta en vieläkään ole saanut aikaiseksi omaa juttuaan, sai alkunsa pienen naisjoukon tuskastumisesta Latvian luonnonkosmetiikkatarjontaan. Ensimmäisten valmistuneiden tuotteiden joukossa olivat käsintehdyt saippuat, jotka kuitenkin jäivät pian pois valikoimista muiden tuotteiden laadun karattua liian kauas. 

Nyt saippuat ovat tehneet comebackin, ja ne ovat jotain aivan muuta kuin aiemmin!

Saippuapalalla puhdistamisesta tuntuu aluksi jotenkin todella väärältä. Vuosikausia kallooni on taottu, että saippua kuivattaa ja tekee ties mitä muita hirveyksiä.. Eihän kukaan pese kasvojaan saippualla. Tai siis, ei kukaan paitsi ne urbaanilegendojen mummot, jotka ensin pesivät kasvot palasaippualla ja rasvasivat sen jälkeen vaseliinilla, ja pysyivät käytännössä rypyttöminä aina hautaan asti.

 

Kasvoille tarkoitettuja saippuoita on kaksi erilaista. Tasapainottava Koivu & Merilevä, sekä kirkastava Karhunvatukka & Valkosavi. Molemmissa saippuoissa käytetään hyväksi nimikkokasvien tehoaineita. 

Itse olen testannut tähän asti vain Karhunvatukka & Valkosavi -saippuaa, koska se sekä näyttää että tuoksuu aivan My Little Ponylta.. True story. Eilenkin tapetilla ollut valkosavi puhdistaa ihohuokosia, ja karhunvatukan tanniinit taas rauhoittavat talirauhasten toimintaa.

 

Saippua tuntuu käytössä ihan saippualta. Se vaahtoaa mukavasti ja on ärsyttävän liukas, ja lentää sen myötä helposti myös lattialle. Kasvojen pesu on sillä kuitenkin mukavaa, ja kevyt kasvomeikki irtoaa helposti. Iho ei jää narskuvaksi ja kiristäväksi, vaan raikkaan tuntuiseksi. Kevyt kosteusvoide kuitenkin kannattaa levittää, varsinkin jos ihossa on yhtään pintakuivuutta.

Mitään selkeän kirkastavaa efektiä en huomannut, mutta olenkin käyttänyt saippuaa hyvin satunnaisesti. 

Suosittelisinkin palaa kaikille jotka haluavat vähän tunnustella luonnonkosmetiikan mahdollisuuksi, ja tykkäävät puhdistaa silmämeikit omalla putsarillaan! Silmämeikkejä kokeellisesti tällä puunanneena voin kertoa, että se myös kirvelee aivan kuin oikea saippua.. Auts!

Näen tässä myös tilaisuuden poikaystävien luonnonkosmetiikkakäyttäjiksi huijaamiselle.. Pojat pesevät naamansa aina vähän millä sattuu, jos silläkään. Tämä voisi olla helposti sulatettava konsepti?

 

Monen luonnonkosmetiikkakokeilijan ensimmäinen kompastuskivi on tuotteiden korkealta tuntuva hinta, mutta tämän kohdalla senkin huolen voi unohtaa! 75g saippuapala maksaa vain vajaan 8€. Kesäkuussa kauppoihin tulleet tuplasti kookkaammat vartalosaippuat ovat vielä sitäkin halvempia, alle 7€/kpl. 

99% raaka-aineista on luonnonmukaisia, ja huikea 71% luomuviljeltyjä!

Kun putsarin hankinnassa on säästetty näin hurjasti, kannattaa satsata hyvään saippua-alustaan tai rasiaan, johon palan saa kuivumaan. Itselläni pala kulkee mukana lyhyissä reissuissa joihin en jaksa pakata koko putsariarsenaalia, sekä treenikassissa, jos ja kun käyn välillä salilla suihkussa.

Hauskaa, että maitojen, geelien, vaahtojen, öljyjen ja muiden rinnalle saadaan yhä uusia putsarikoostumuksia, joista jokainen voi valita omiin tarpeisiinsa sopivat vaihtoehdot.

Molemmat saippuat on saatu kuvaus- & testikäyttöön PR-toimistosta.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitenköhän kauan pala kestää päivittäisessä käytössä (aamu- & iltapesut)? Kuulostaa mielenkiintoiselta!

Saara S.
Saara Sarvas

Uskaltaisin sanoa että pari kuukautta, säilytystavasta ja vaahdotuksen määrästä riippuen :)

Elisam (Ei varmistettu)

Itse olen saippuakaupassa töissä ja ajatella että monet lapsiasiakkaista ei ole koskaan nähnyt palasaippuaa. Se on niin vanhanaikaista. Just niin että vain mummot kuuraa sillä ittensä. En itse heti ihastunut palasaippuaan uudestaan, kun aloitin työt, mutta nyt olen palasaippuan suurkuluttaja!! Kaikista ihaninta on se, että palasaippua tuoksuu koko kylppärissä ja tuoksua sekä väriä voi muuttaa aina fiiliksen mukaan :)

jaanaday (Ei varmistettu)

Vastaava tuote löytyy myös kotimaiselta valmistajalta, Flow-kosmetiikalta. Vähän myös kirvelee silmämeikkejä pestessä (tuoteselosteessa kerrotaankin asia ja suositellaan meikinpoistoainetta silmille), mutta aivan loistava tuote, suosittelen testaamaan. Löysin myös samalta valmistajalta jauhemaisen mineraalimeikkivoiteen ja se on paras mitä olen testannut, läpikäytynä on jo LilyLolot ja vastaavat.

jeni (Ei varmistettu)

Itse käytän myös kasvojenpuhdistukseen erästä toista palasaippuaa mutta puheeksi kun tuli ni oisko sulla (tai jollain) vinkkiä miten palasaippua kannattais hygieenisimmin säilyttää suihkussa?

Lotta Katariina
Pumpui

Tuo koivu- ja merileväsaippua on superhyvä. Aluksi tosin tuntui oudolta kun naama tuntui eri tavalla nahkean puhtaalta kuin nestemäisellä pesuaineella pestynä :D Ainoa miinus on, että palasaippuaa on ikävä kuskata mukana. Yritin jossain välissä etsiä saippuakoteloa, mutta niitä ei kuulemma enää valmisteta oikein missään, tiesi Stockan myyjä. Jos joku tietää mistä vielä saisi saippuakoteloita, sopii vinkata! :)

Suvi T-D (Ei varmistettu) http://flavoristi.blogspot.fi/

Toki saippuakoteloita edelleen valmistetaan ja myydään, koska eihän niiden tarve minnekään katoa niin kauan kuin palasaippuoita käytetään :) Omani ostin hiljattain ihan tavan Prismasta. Siellä oli ainakin kahden eri valmistajan saippuakoteloita, ja olikohan se ostamani peräti suomalainen tuote... Hinta alle kaksi euroa.

Itse olen kokeillut tuota Madaran Birch & Algae -kasvosaippuaa, ja kyllä sen käyttö jäi mulla yhteen kertaan. Ei muuta vikaa, mutta palasaippua kuivatti ihoani liikaa. Onneksi sen voi kuitenkin lahjoittaa miehelle eteenpäin vartalosaippuaksi :)

Flickan (Ei varmistettu)

Jos sattuu Lushin liikkeeseen eksymään, niin sieltä saa ostettua sellaisia peltisiä saippuakoteloita. Sellaisessa minä olen kasvosaippuaani matkoilla säilyttänyt. Ovatpa vielä bonuksena ihan nättejäkin, jos yksinkertaisesta tykkää.

Lotta Katariina
Pumpui

Jee, kiitos vinkeistä! :)

Taina- (Ei varmistettu) http://elama-edessa.blogspot.fi/

Sattuipa sopivasti, kun juuri eilen testasin ekaa kertaa pestä kasvot ja kropan sekä HIUKSET Marseille-saippualla, kun semmoisen sain lahjaksi. :D Taisin kuitenkin käyttää sitä väärin tai liikaa, kun hiukset jäivät paikoitellen likaisen tuntuisiksi. Mutta oli ihanaa, kun vielä aamullakin hiukset tuoksuivat saippualle. :) Osaatko neuvoa, minkälainen saippuateline olisi paras?

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämän kanssa ei varmaankaan tarvii kasvovettä vaiko mitenkä? :)

Laurella
Pilkku otsassa

Kyllä mä ainakin suosittelisin käyttämään kasvovettä, niinkuin minkä tahansa kasvojenpuhdistusaineen jälkeen. Ei palasaippua eroa nestemäisestä tai vaahtomaisesta tai maitomaisesta putsarista muuten kuin että se on kiinteä ;) 

rrr (Ei varmistettu)

siis nää palasaippuat kasvoputsarina aiheuttaa mussa aina pienen hämmennyksen. jollakin reissulla oli mukana sebamedin kasvosaippua, enkä oikein tiennyt oliko tarkoitus hieroa saippuaa ensin sormiin ja sitten naamaan vai ihan suoraan kasvoille... emmä tajuu.

Heidi/365morelife (Ei varmistettu) http://www.365morelife.com

Madaran karhunvatukka kasvosaippua on ihana ja tuoksu hyvä. Olen liian vanha tietääkseni miltä My Little Pony tuoksuu, mutta ilmeisen hyvältä siis. Pesen ensin kasvot öljyllä, jonka jälkeen palasaippualla ja viimeistelen kasvovedellä ja voiteella.

Kaikkia kiinteita saippuoita käyttäessäni aina vaahdotan käsien välissä ja sillä vaahdolla pesen. Tämä pala kestää minulla päivittäisessä käytössä kolmisen kuukautta.

kriti (Ei varmistettu)

Ystäväni on käyttänyt vuosikausia Cliniquen kasvosaippuoita ja hehkuttanut niitä koko sen ajan kun olemme tunteneet. Itse en ole uskaltautunut kokeilemaan juurikin siksi, että ajatus saippualla pesemisestä tuntuu niin väärältä. :D Cliniquelta löytyy muuten eri ihotyypeille omat saippuansa, joten jos ei Madarasta tykkää niin sieltä voisi löytyä vaihtoehtoja. Ja tulevatpa ne saippuat jo valmiiksi rasioissa niin ei tarvitse kuljetusta ja säilytystä varten ostaa mitään erikseen. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Toimiiko nuo palasaippuat siis myös meikinpoistoon?

Hosuli
Hömppäblogi

Erittäin ekologista, kun pakkausmateriaalia tarvitaan niin paljon vähemmän. Hyvä! Vartalosaippuat kiinnostaa oikeastaan vielä enemmän kuin nämä, pitääpä hankkia testiin.

Kommentoi