MUFE: Face & Body vs. HD Foundation

Saara Sarvas

Aloitetaan mun pakissa pyörivien Make Up For Ever -tuotteiden esittely meikkipohjista! Erilaisia meikkivoiteita löytyy valikoimista tällä hetkellä vajaat kymmenen kappaletta: 

  • HD foundation
  • Face & Body liquid make-up
  • Pro Finish powder foundation
  • Duo Mat powder foundation
  • Mat Velvet +
  • Liquid Lift foundation
  • Pan Stick foundation

Näiden lisäksi valikoimasta löytyy vielä muutama ammattipuolen pohjatuote (lähinnä erikoispakkauksissa), mutta koska suurin osa ihmisistä käyttää minun tapaani lähinnä kahta yllämainituista, keskitytään tänään niihin.

HD Foundation, eli kavereiden kesken vaan "hoodee", sekä Face&Body liquid make-up ovat ne meikkivoiteet, joita suosittelen jokaisen vastavalmistuneen maskeeraajan pakkiin. Suosittelen samojen voiteiden kokeilemista myös kaikille vaativille kuluttajille, jotka eivät vain ole löytäneet sitä omaa täydellistä tuotettaan.

Tiedättehän, sitä tuotetta jonka tietää olevan paras, mutta josta hairahtaa silti silloin tällöin väärille poluille :D

Yksittäiset käyttäjät saattavat hyvin löytää oman suosikkinsa sarjasta näiden kahden ulkopuoleltakin, mutta tämä kaksikko täyttää kaikki omat tarpeeni. Meikkipakissani kulkeekin HD:n ja Face&Bodyn lisäksi vain Bobbi Brownin foundation stickejä, sekä Lumene seerumi-meikkivoide, eli 50% töissä käyttämistäni pohjista on MUFE:n valikoimista. Aika kova prosentti!

Yleensä päätän käyttämäni tuotteen hetken mielijohteen ja haluamani lopputuloksen perusteella. 

 

Olen valinnut tämän päivän esittelyyn tämän kaksikon, koska molemmat meikkivoiteet sopivat kaikille ihotyypeille ja käytetystä pohjustuksesta, kosteutuksesta ja levitystavasta riippuen lopputulosta ja peittokykyä voi säätää rajattomasti. Myös sävyvalikoima on älyttömän laaja, kuten ammattisarjalta voi odottaa. Koostumukseltaan ne ovat niin erilaisia, kuin kaksi nestemäistä meikkivoidetta nyt voivat olla. 

Kuten ylemmästä kuvaparista näkyy, vasemmalle levitetty HD on todella voidemaista, kun taas oikealla näkyvä Face & Body on hieman geelimäistä ja selkeästi ohuempaa.

Molemmat meikkivoiteet ovat myös tiettyyn rajaan asti vedenkestäviä. Hankausta ne eivät kestä, mutta eivätpä sitä tee 99% muistakaan voiteista.

Kumpi meikkivoiteista sitten sopisi sinun käyttöösi? Tästä postauksesta se selviää!

 

HD Foundation


Aloitetaan HD:sta! Tämä meikkivoide lanseerattiin, kun olin ollut alalla pari vuotta. Meidän yhteinen taipaleemme alkoi isolla rysäyksellä, eikä se ole sen jälkeen loppunut. Kuten missä tahansa pitkässä parisuhteessa, on fiilikseni tätä meikkivoidetta kohtaan ollut välillä hieman laimeampi ja räjähtänyt sitten uudestaan roihuamaan.

Avainsanat tällä meikkivoiteella onnistumiseen ovat: vähemmän on enemmän.

Pigmenttiä ja peittokykyä on niin samperisti, että ensimmäisillä kerroilla lopputulos voi olla maskimainen ja meikkivoide tekisi mieli haudata kylpyhuoneen kaappiin. Huoli pois! Kokeile seuraavalla kerralla aloittaa pienestä pisarasta meikkivoidetta, jonka levität rauhallisesti kasvoille siveltimellä. 

 

Yksi pumppaus riittää jokaisen kasvoille, mutta monesti voit selvitä paljon pienemmälläkin määrällä. Erillistä peitevoidetta tuskin tarvitaan, elleivät silmänalusesi ole selkeästi sinertävän väriset. 

Tämä määrä, eli noin puoli pumppausta, riittää "hyvän" ihon meikkaamiseen koko kasvojen alueella.

 

Suosittelen ehdottomasti levittämään tämän meikkivoiteen aina siveltimellä tai sormin, eikä koskaan meikkisienellä! Tai no, tiedätte kai mitä mieltä olen sanoista "ei koskaan" ;) En kuitenkaan voi suositella tämän loistavan meikkivoiteen haaskausta meikkisienellä levittämiseen.

Voide on ihanan rasvaisen tuntuinen ja silikonisen joustava levitysvaiheessa. Tällä tuotteella olen tehnyt kuvaustilanteissa älyttömän hienoja varjostuksia, koska sen työstöaika on niin pitkä ja voide liukuu ja häivyttyy ihon pinnalla upeasti. Lopputulos on peittävä, hehkuva ja oikein levitettynä silti huomaamaton. 

 

Jaahas, värit ovat taas päättäneet vääristyä palvelimelle ladatessa.. Katsokaa aiempaa sivellinkuvaa, niin saatte oikeamman fiiliksen meikkivoiteen sävystä! Kasvoillani ei ole tässä kuvassa mitään pohjustusta, peitevoiteita tai puuteria - pelkkä meikkivoide. Erittäin peittävää, mutta jättää ihon silti melkoisen kuultavaksi.

Todella rasvaiselle iholle suosittelen käyttämään jonkinlaista pohjustustuotetta, joko MUFEn omaa, tai jotain minkä olet itse huomannut toimivaksi. Myös pintakuiva iho tykkää esim. HD Elixiristä tai hyvästä kosteusvoiteesta, sillä muuten ihon kuivat kohdat saattavat päivän kuluessa imaista voiteen kosteuden ja meikin kesto on epätasaisempi, kuin on tarkoitettu.

Omassa käytössäni ovat eniten sävyt 123 ja 128, mutta valikoimaa löytyy kaikille vampyyrinvalkoisesta eebenpuun sävyssä hehkuvaan.

HD Foundation maksaa muistaakseni noin 57€.

 

Face & Body

Face & Body on pääasiassa vettä ja vähän samaan tapaan kuin muutkin vesipitoiset asiat, kuten vaikka kurkku tai vesimeloni, se tekee ihostasi ihanan <3 Ylemmässä kuvassa meikkivoide on levitetty vain toiselle puolelle kasvojani, jotta näette eron puhtaan ihon ja meikin välillä paremmin.

Veikkaan, että suurin osa tämän tekstin lukeneista rakastuisi palavasti Face&Bodyyn, sillä se on kasvoilla todella huomaamaton ja luonnollisen näköinen, mutta tasoittaa ihon sävyä tehokkaasti ja tarjoaa myös kevyttä peittokykyä. Lopputulos on selkeästi mattaisempi, kuin HD:n kanssa, mutta siinä on samaan aikaan myös täysin erilaista luonnollisuutta.

Tämä meikkivoide kuivuu iholle huomattavasti HD:ta nopeammin, mutta työstöaikaa on silti tarpeeksi sekä siveltimellä että sormin levittämiseen. Tätä voidetta olen levittänyt lukuisia kertoja kiireessä pumppaamalla sitä käsiini ja levittämällä sen reilusti ja ronskisti hieromalla kasvoille - works every time :D

Kun suurin osa meikkivoiteesta on vettä, sen haihduttua kasvoille jää erittäin kestävä kerros pigmenttejä. Tätä voidetta voikin hyvin kerrostaa alueille, jotka tarvitsevat lisää peittoa. Rajujen epäpuhtauksien ja suurten pigmenttierojen peittämiseen tästä voiteesta ei juurikaan ole, mutta suurin osa meikkaavasta väestöstä saa tästä pohjatuotteesta silti unelmiensa kumppanin.

 

Itse en monestikaan käytä Face&Bodyn päällä mitään puuteria, mutta tarpeen vaatiessa sipaisen iholle hyvin kevyesti HD-puuteria.

Sävyvalikoima on tooodella laaja ja uskaltaisin väittää, että myös te valkoisimmat kalkkilaivojanne elämän merillä ohjastavat löydätte tästäkin tuotteesta sävyt, jotka eivät muutu iholla oransseiksi, keltaisiksi tai punaisiksi! Suosituimmat värit suomalaisella iholla ovat 20, 32 ja 34. Omalla ihollani 20 sopii talveen, 32 välikausiin ja 34 kesään, kun olen saanut hieman väriä.

Myös Face & Bodyn hinta on 50-60€ tienoilla, mutta saan tarkat hinnat tsekattua vasta huomenna. Itse ostan tuotteet ammattilaisalennuksilla ja isommissa seteissä, eli hinnat eivät ole jääneet muistiin! 

 

Kumpi meikkivoide kuulostaa paremmalta?

p.s. Molemmat meikkivoiteet kiinnitän tarvittaessa HD-puuterilla, mutta siitä lisää huomenna :)

p.p.s. Paras valikoima MUFEn tuotteita löytyy Helsingin Kalliosta, osoitteesta Helsinginkatu 16, missä maahantuoja pitää majaansa. Liikkeeseen ovat tervetulleet kaikki ammattilaisista kuluttajiin ja aukioloajat kannattaa tsekata puljun nettisivuilta. Muutamat jälleenmyyjät ympäri Suomen löydät tästä linkistä.

Kommentit

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Jännä tyyppi tuo Hoodee. Olen tietoinen sen maineesta, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi kokeilla. Face&amp;Bodya käytän satunnaisen säännöllisesti. Omistan siitä supervaalean ja sysitumman sävyn ja kahden niin ronskisti eri värisen nesteen sekoittelu vaatii aina vähän enemmän aikaa kuin aamuisin liikenisi. :) Ostin ne aikoinaan pakkiin ja tasapainottelin koulun läpi niillä ja Kryolanin kiinteillä meikkivoiteilla - todelliset meikkipohjan ääripäät. :) Jään mielenkiinnolla odottamaan sanottavaasi HD puuterista, meistä ei tullut sen kanssa kavereita.

Cassy (Ei varmistettu)

Minulla olisi muutama kysymys tuohon hd-meikkiin.
Olen muutaman meikin tehnyt, mutta en ole koskaan tyytyväinen lopputulokseen. Pohja näyttää kyllä luonnolliselta, ja se minua häiritseekin. Esim. Blascolla ja grimasilla saan niin paljon paremman, tasaisemman ja peittävämmän pohjan, että tuntuu, että hd meikki jää vaisuksi. Mikä tähän avuksi? :D

Jatkan tähän samaan kommenttiin, kun näin  Blascon mainittuna. (Olettaen että Ultrabasea tässä edelläkin tarkoitetaan.) Miten sä noin ammattilaisen silmin(/käsin?/pensselein?) arvioisit noiden kahden MUFE-tuotteen ja Ultrabasen ominaisuuksia keskenään? Talviaikoina kun tuota Blascoa tulee käytettyä, mutta jotenkin se vaikuttaa vähän turhan tuhdilta paikoitellen ja se tuntuu myös kuivattavan ihoa... Mietinkin, josko näistä MUFEista olisi sen korvaajaksi. (Ellei sitten käy niin onnellisesti, että tään kesän myötä mun akne päättää pysyä kurissa ja saan painaa pelkällä BB-voiteella myös talven. Sitä tietenkin toivoisin eniten...)

LauraP

Mulla on HD ja paras meikkivoide mitä ikinä olen kokeillut! Sopii rasvoittuvallekin iholle hyvin, kun monet muut voiteet sulavat pois. Pitääkin kokeilla seuraavaksi Face & Bodya :-)

Siw (Ei varmistettu)

Moi! Käydäänpä suoraan asiaan, eli teetkö häämeikkejä ja -kampauksia morsiamille? Minä nimittäin tarvitsisin ensi toukokuussa siintävälle hääpäivälle itselleni meikkaajan ja hiustenlaittajan, joka puunais tämän neidin parhaimpiinsa! Sun taidot on niin huikeat, että olis suorastaan kunnia jos "sun tuoliin" pääsisi istumaan!

Reettta (Ei varmistettu)

Vinks vinks pääkaupunkiseudulta kaukana asuvat: maahantuojalle sähköpostilla haluamansa tuotteet listaamalla sai ainakin viime syksynä tilattua postiennakolla. Tietysti sävyjen kannalta hippasta vaikeaa, kun ei taida meikkivoiteella olla palautusoikeutta, mutta ymmärtääkseni postiennakkomaksun hinnalla ovat lähettäneet testereitä (tässä kohtaa voin muistaa väärinkin, korjatkaa, jos rasahtaa korvaan!).

Face and Body on ongelmaiholleni unelmatököttiä. Jopa sun suosittelema Seerumimeikkivoide jää mun nassulla epäluonnolliseksi mähkömaskiksi, mutta F&amp;B ei sitä tee. Ainut miinus etenkin talviaikaan kuitenkin on; ilmeisesti olen liiaksi asti vampyyrinassun ja paperiarkin risteytys ihonväriltäni, sillä tuo 20, joka ymmärtääkseni vaalein sävy on, jää liian tummaksi. Tätä on onneksi helppo häivytellä kasvojen reunoilta, eikä se ero muuhun ihoon NIIIN dramaattinen ole, mutta unelmahan olisi, jos sävy mätsäis 100 prosenttisesti tai edes 99.

piippa (Ei varmistettu)

Oletko kokeillut sävyä 02 Porcelain? Voi nimittäin olla ihan ihon sävystä kiinni mikä noista F&amp;B:sta on se vaalein käytännössä.

satul (Ei varmistettu)

Hyödyllinen postaus! Yksi pullo hd:tä käytetty ja toinen odottaa talvi-ihon paluuta. Välillä olen kaivannut hd:tä ohuempaa meikkipohjaa ja face&amp;body voisi olla hyvä vaihtoehto!

Kiitos infosta ja jään odottamaan mielenkiinnolla puuteripostausta!

satul (Ei varmistettu)

... ja kun tarkemmin kolusin laatikoita niin löysin pari testipussukkaa face&amp;bodysta. Tänään kasvoilla ja tää niin menee ostoslistalle!

Monsku (Ei varmistettu)

Nyt ottaa pattiin! Minulla pyöri laatikoissa muistaakseni kolme erisävyistä Face &amp; Bodya (miksi, se on pitkä juttu), ja myin ne pois kuvitellessani, etten koskaan tulisi tarvitsemaan niitä. Enkä tainnut niitä koskaan edes naamaani kokeilla. Kuulostaa siltä, että juuri ko. tuote olisi saattanut olla ratkaisu ikuiseen meikkivoideongelmaani. Minä tuhannesti ääliö!
Sitten toinen asia, joka ei liity tähän postaukseen, mutta voisitko vinkata hiustenpidennyksille sopivista hopeashampoista ja -hoitoaineista, sekä erityisesti öljyistä, pliis! Edullinen hinta olisi tietysti plussaa, mahtaisiko jopa "markettimerkeiltä" löytyä jotain sopivaa? Minulla on päässä keratiinikapselipidennykset. Olisin äärettömän kiitollinen vastauksesta! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.