Pitkien hiusten arkikampaus x 3

Saara Sarvas

Aina pidennykset päähän pistettyäni huomaan muutaman viikon jälkeen sukivani suortuvat sotkunutturalle joka ikinen päivä. Tällä kertaa olen rikkonut kaavaa ronskisti, ja repertuaariini on tullut melko pysyvästi kolme kätevää kampausta, joista muutkin pitkien ja puolipitkien hiusten kanssa tuskailevat voivat saada jotain vinkkivitosia.

 

1. Legolas-lookalike

Maailman simppelein kampaus, joka näyttää helposti vähän dorkalta.. Salaisuutena on pääliosan kevyt tupeeraus ja vain minimaalinen määrä hiuksia nutturalle käännettynä:

 • Suihkauta harjattujen hiusten tyvialueelle suolasuihketta ja tupeeraa kevyesti, ja kerää toiseen käteesi kolmion muotoiset osiot molemmilta korvallisilta kuten kuvassa.
 • Nappaa käteesi vielä takaraivolle tippuvien hiusten keskeltä yksi osio, jossa on hiuksia juuri siltä kohdalta, mihin nutturasi haluat (hiukset pysyvät paremmin paikoillaan, kun niiden seassa on "ankkuri")
 • Kiepauta hiukset muutaman kerran hiuslenkin ympäri, ja vedä loput hiukset pieneksi nutturaksi takaraivolle

 

2. Tuplaponnari

Maailman vanhin ja paras kikka, varsinkin jos hiuksesi ovat tuuheat, mutta ohuet. Tällä ponnarilla saat illuusion piiitkistä hiuksista, mutta kampaus kestää kyllä lähempääkin tarkastelua. 

 

 • Harjaa hiukset ja kiinnitä niiden yläosa poninhännälle itsellesi sopivalle takaraivon korkealle kohdalle kuten kuvassa.
 • Kiinnitä auki jääneet hiukset niskaan toiselle poninhännälle niin alas, kuin itsestäsi tuntuu mukavalta. Poninhäntien paikkaa muuttamalla saat efektistä varioitua erilaisia lopputuloksia.
 • Silota tai sotke poninhännän pinta, ja pyöräytä hiussuortuvat piilottamaan hiuslenkit
 • Suihkauta lopuksi lakkaa ja olet valmis

 

3. Kalanruoto 2.0

Kalanruotoletti on ihana, mutta niiiin pitkäveteinen tehdä. Nopeuta projektia huomattavasti ja tee letistäsi vähän ajankohtaisempi katkaisemalla se ylä- ja alapäästään ponnarilla!

 • Kiinnitä päähäsi poninhäntä haluamaasi kohtaan. Tämä toimii sekä korkealla, että niskassa, korkealle kiinnitetty on vain hankalampi toteuttaa.
 • Ala letittää vapaaksi jääneitä suortuvia kalanruotoletiksi (kaksi osiota, joiden alta siirretään vuorotellen pieni osio hiuksia toisen osion päälle jne.)
 • Kun olet letittänyt hiuksia n. 10-15cm, solmi toinen hiuslenkki tiukasti letin alle.
 • Kisko letti rennoksi ja reteäksi, suihkauta lakkaa ja olet valmis!

 

Meneekö jokin kampaus heti testiin?

Kommentit

Haluaisin kalanruodon tai edes osittaisen sellaisen (tuo näyttää hyvältä!) mutta vaikka kuinka oon yrittänyt niin syystä jota en itse ymmärrä se lopputulos muistuttaa aina tavallista lettiä :( Pahinta on se etten edes tiedä mitä teen väärin. 

Ja jestas kun tykkään tuosta sun hiusten väristä. Jos vain voisin saada jotain samanmoista niin oisin onnellinen.

blingblingbarbie (Ei varmistettu) http://bblingblingbarbie.blogspot.com

Youtubessa on hyviä ohjeita! Kalanruotoletti on loppujen lopuksi ihan älyttömän helppo tehdä ja nopea oppia kun sen vaan tajuaa :D

Saara S.
Saara Sarvas

Kokeilepa siirtää osioiden välillä mahdollisimman ohuita hiussuortuvia! Siis sellaisia, missä on vaikka vain 20 hiusta. Aikaa menee paljon enemmän, mutta lopputulos on sen arvoinen :)

Eeessiii (Ei varmistettu)

Heippa, täällä vastailee lettifriikki jos saa luvan; oon huomannut, että mitä pienempiä osioita irrotat kahdesta isommasta osiostasi, sitä kalanruotomaisempi letti:-) koeta myös suikaletta toiselle sivulle asettaessasi laittaa se hieman vaakatasompaan, ei ehkä ihan alas, efekti korostuu myös letin ollessa enemmä kasassa !:) eli koitahan ottaa pienempiä suikaleita, ja mielummin vähän osioiden takaa! :-)

Eeessiii (Ei varmistettu)

Hups Saara ehtikin jo vastata, mä täällä tarmokkaana olin jo :)

Tackar! :) Joo treeni jatkuu. Parhaimman tuloksen oon toistaiseksi saanut kun oon tehnyt veljentytölle, mutta omaan päähän ei tunnu millään onnistuvan. Mutta hyvä vinkki tuo on kyllä. Ja treenimäärät ne tässäkin varmaan ratkaisee.

Eeessiii (Ei varmistettu)

Se on ihan totta, kestää hetken ennen kuin sormet tottuu ^^

Vivi
Elämäni palasia

Noi sun hiukset näyttää nykyään upeilta! Tykkäsin myös edellisistä kokeiluista mutta nyt!

Hassua, ihan äskettäin ollut nuo kaikki kampaukset käytössä, vaikka tässäkin päässä yleensä on se sotkunuttura.

MinEna
Kasvukäyrillä

Kaikki! Huutelee yks kestonutturapää ;)

Riinanen
Onnenavaimia

Ihania ideoita! Omat hiukset on kuin varkain päässyt kasvamaan ja perusponnarit ja -nutturat alkaa olla testattuja! :) testaan ainakin toista ja kolmatta.. 

Paula. (Ei varmistettu) http://prinsessaunelmia.com

Ai miten hyvän väriset noi sun hiukset onkaan!! <3 Itse tuskailen, kun en tiedä yhtään mitä tälle seuraavaksi tekisin, kun oikein mikään ei miellytä tarpeeksi... Kalanruoto menee testiin HETI, en ole kertaakaan onnistunut tekemään sitä kunnolla. Ehkä nyt, näillä vinkeillä, kiitos!

MaryElizabeth (Ei varmistettu)

Jes! Tällaisia vinkkejä olen kaivannutkin pitkin hiusteni kanssa söhertämiseen.

Ainut vain, etten osaa (tai sitten se on harjoituksen puutetta) piilottaa hiuslenkkiä suortuvilla siististi :/ Olisko vinkkivinkkiä siihen? :)

Tiia A (Ei varmistettu)

Siis ou mai gaad, kerrankin meitsin taitotasolle soveltuvia kampauksia! :D Kaikki onnistui, ihan jokainen! *voitontanssi*

Omppulakki (Ei varmistettu)

Moikka! Teetkö tänä vuonna ideoita juhla meikkiin ja kampaukseen? Valmatujaispäivää tässä kuumottelen, tulisi enemmän kuin tarpeeseen:) niin ja hei olis mieletöntä kans nähdä jotain "valmistujaisäivän hitti-tuotteita" eli jotain meikkejä mitkä pelastaa päivän loistavalla pysyvyydellä ja lopputuloksella :) hih nää on idoita joita ainakin minä osottaisin kuin kuuta nousevaa.. Joka vuosi kun on niin yhtälailla niitä valmistuvia mutta myös hirmusesti uusia tuotteita ja olis kivaa päästä hyödyntämään ne parhaat tuotteet omana suurena päivänä kun sen valkolakin päähän pistää:)

miig (Ei varmistettu)

Tää hiusväri on niiin hyvä sulla!

.Tiia

Kuinka kovasti kaipaankaan pitkiä hiuksia! Minulla oli pitkät hiukset monta vuotta, kunnes viime syksynä iski totaalinen kyllästyminen, ja kampaaja loihti minulle ihanan polkkatukan. Onneksi hiukset ovat uusiutuva luonnonvara, ja kasvavat aikanaan takaisin :). Jee, nyt saan jo pienen pienen töpö-ponnarin tehtyä!

pips (Ei varmistettu)

Apuaa ihania! Varsinkin tuo eka on kyl sellainen jota tulee itekin pidettyä, aika harvoin tosin ja vähän eri lailla, mut tänään voisin kyllä tehdä sen tollain!

Ja tossa oli toisessa kommentissa kysytty noist valmistujaisjutskista. Juurikin että mitä sä suosittelisit,meikin ja hiusten kannalta? Kauhee kriisi, ois kiva saada vähän helppiä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ah oispa pitkät hiukset, niin vois tehdä ees jotain noista... Tällä hetkellä on muuten ideana ottaa kuva sun hiuksista mukaan kampaajalle ja sanoo että haluun tän väriset :D

Saravaani (Ei varmistettu)

Tuo Legolas-kampaukseksi nimetty mininuttura on ehkä kamalin muoti-ilmiö taas hetkeen. Muistuttaa mua omasta siivous-/naamanpesukampauksesta. Todella epäsiisti ja muuten vain typerän näköinen.

Enkä nyt siis arvostele sua henkilökohtaisesti :) En vain pidä kyseisestä takaraivotortusta.

tasku (Ei varmistettu)

Joo täällä kans yks hiukset-nutturalla-viimeiset-seitsemän-vuotta. Taidan kokeilla kaikkia, mutta ongelmia tuottaa vaan vähän, kun tuota hiusta riittää ristiselkään asti.. Kun sitä hiusta vaan on! niin yleisimmät puolipitkien hiusten ohjeet eivät onnistu :/ Mutta näitä voisin ainakin kotioloihin kokeilla. Olen niin kateellinen tuosta sun hiusten väristä :) sopii sulle todella hyvin.

Mindeka
Ma-material Girl

Olin menossa huomenna pätkäisemässä hiuksia reilustikin, juuri sen ainaisen sykerönutturan takia, mutta nyt taidankin vielä hetken harkita...

 

Lullah

Tuplaponnarin voiski laittaa kokeiluun. Diggailen tosi paljon nykyään korkeasta ponihännästä, niin toi vois tuua vähä vaihtelua siihen. Kreisit wappufledat ois kans toivottu postaus :D pitää kokeilla sitä sun fake mohawkia tässä joku kerta ja rokata parit reivit tai päiväsekoilut se päässä. 

titti (Ei varmistettu)

kalanruotoasia osui ja upposi! testiin menee - tykkään leteistä mut ne pysyy niin huonosti, mut ehkäpä pysyis paremmin jos laittas ensin ponnarin! mistä löytyy fakemohawk-ohjeet?! :D

ellaaa (Ei varmistettu)

millä kummalla oot taikonu ton värisen tukan?!? mää haluun kans :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Riensin heti kokeilemaan tuplaponnaria ja jes!! Täydellinen illuusio superpitkästä tukasta! Oma letti tällä hetkellä avoimena about puoleen selkään asti, nyt näyttää pitkältä myös ponnarilla, wooop!

Toivon lisää tutorialeja pitkille/puolipitkille hiuksille! Helppoja arkikampauksia jotka luonnistuu tällaiselta täysin lahjattomalta ja kärsimättömältäkin :D

naranja (Ei varmistettu)

Kalanruoto on veikeä, sitä voisin kokeilla. :)

Mannika (Ei varmistettu)

Kalanruoto on yks mun ultimatefavorite! Harmi vaan, että oma tukka on lyhyt niin tähän ei hirveesti lettejä ja muita tehdä :D Ärsyttävää kun tykkään tästä lyhyestä tukasta, mutta kuitenkin haluisin tehä just lettejä ja muita välillä, mutten kuitenkaan jaksa kasvattaa näitä taas pitkiksi :D

Annaaaa (Ei varmistettu)

Jee kiitti näistä! Kalanruoto ja tuplaponnari menee kokeiluun. Tämmösiä kampausidea -postauksia ois kiva lukee useemminkin. PS. Sun hiukset on aivan ihanat<3!

anskuansku (Ei varmistettu)

Tuplaponnaria oli pakko kokeilla heti, ja siitä tuli ihan mahtava! Mulla on valtavan paljon tukkaa jossa pituuttakin on reilusti alle lapaluiden, ja tuli kieltämättä aika mielettömän näköinen ponnari tuolla kikalla. :D Kaksi muutakin menee ihan varmasti testiin!

Virpi H (Ei varmistettu)

Toi kalanruoto on ihana! Mä teen aika usein sitä perusversiota mut toi vois olla tosi hauska. Ehkäpä kokoanki huomisen asun niin et voin tehä sen kans tollasen.

Virpi H (Ei varmistettu)

Noniin kokeilin tota jo ja se oli tosi kätevä ja hieno, mut miten sä oot saanu jemmattua hiusten alle noi ponnarit? Ei oikein pinnien kans ainakaa onnistu näin ohuisiin kohtiin. Tai ainakaa multa. :P

Jenni H.
Terävät hampaat.

Voisin kyllä ryhdistäytyä noiden lettien kanssa. Tukkaa minulla olisi vaikka muille jakaa ja valmistun noin kuukauden päästä ihan aikuistenoikeaksi kampaajaksi, mutta olen niin laiska ja niin käsi kun käsittelen omaa tukkaani. :') Ja minä nimenomaan kasvatin ihan kunnollisesta siilitukasta tällaisen pocahontastukan siksi, että saisin laittaa tätä kivasti.. On aika ryhdistäytyä :D

 

Ellla (Ei varmistettu)

Kalanruotoletti menee heti kokeiluun! Voisitko tehdä joku päivä postausta juhlakampaus vinkeistä? Valmistujaiset lähestyy ja mietintä kuumenee mitenkä hiukset saisi kauniisti asettumaan yolakin kanssa.

Mipe (Ei varmistettu)

Voih, kadehdin NIIN tuota sinun hiusrajaa. Minulla on jotenkin typerä pää ja hiukset alkaa melko 'takaa' ja siksi otsa näyttää todella pitkältä jos pidän tukkaani tuollain ylhäällä. Ja sekös harmittaa :/ Otsatukkaakaan ei jaksaisi pitää.

Ellujelly (Ei varmistettu)

Ihania kampauksia.:)
Mitä tarkoittaa että hiukset ovat "tuuheat mutta ohuet" tuossa kaksoiponnari kohdas?
Pitäiskö siinä lukea pitkät mutta ohuet vaiko tuuheat mutta lyhyet
Ensin ajattelin että siis tuuheat hiukset eli niitä on paljon mutta hiuslaatu on ohut?
Sori ku en tajuu :d

Lullah

Juuri tuota suurta hiusmäärää, mutta ohutta hiuslaatua uskoisin Saaran tarkoittaneen. Hyvin tyypillinen ilmeisesti täällä pohjoismaissa.

Kkatya (Ei varmistettu) http://kkatyas.blogspot.com

Tota kalanruotolettiä on kyllä kokeiltava! ja tota tuplaponnaria mä en vaan saa toimimaan omassa päässä, näkyy ihan liian selvästi se alempi ponnari. :D no ehkä mun pitää vielä antaa sille toinen mahdollisuus!

RainDrop (Ei varmistettu)

Kiitos naista vinkeista, tuplaponnari ja kalanruoto menee kokeiluun pikimmiten, tota legolastyylia oonkin jo kokeillu vahan erilaisena. Ja samaa mietin kun muutama muukin, etta miten laitat noi hiuspompulan peittavat hiukset kiinni, ma en koskaan saa pinneja asettumaan hyvin...

Tuosta kalanruodosto oli tassa kommenteissa sen verran paljon juttua, etta pakko jakaa tama youtubevideo muillekin, nopeuttaa kalanruodon tekemista puolella, tosin letti tulee toisinpain, mutta valilla ihan kiva kikka :)
http://www.youtube.com/watch?v=mTa4EA3qxrQ&list=PLD4D5DE6CCCF00AF4

Lullah

Vinkkinä muute kaikille, joita toi tupleponnari inspiroi. On muuten hieno ku letittää ton ylemmän ja yhistää sit ton alemman kohalla alemman ponnarin hiukset lettiin mukaan ja vähä sit sotkee sitä lettiä vetämällä hiuksia sielt. Feikkasin ite tänään ihan törkeen pitkän korkeelta lähtevän letin, joka kiersi sitten olkapäälle. Näytti hyvältä ja voi hetken kuvitella omistavansa Blake Livelyn fledan. 

Pitkähiuksinentyttö (Ei varmistettu)

Heippa! Voisitko tehdä vaikka close-up:in tosta ponnarin piilottamisesta hiussuortuvalla? En tiedä miksi se tuntuu jotenkin niin ylivoimaisen vaikealta :P

K----- (Ei varmistettu)

Mullakin on nimenomaan ongelma siinä, että en oikein osaa kiinnittää sitä hiussuortuvaa. Siis pinniä olen käyttänyt, mutta miten sen pinnin saa laitettua niin, että se ei näy sekä niin, että se pysyy? Ja millainen pinni on paras? Oon käyttänyt sitä suoraa, mutta olisiko se "koukullinen" parempi?

London (Ei varmistettu)

Tää hiusväri sopii sinulle kyllä niiiiiin hyvin, josko joku päivä itsekkin kokeilisi :)

Riiri (Ei varmistettu)

Olis sairaan mukavaa, jos tällaisia helppoja arkikampauksia voisit vinkata myös muille pituuksille! :) itellä esim. ylikasvanut polkka ja menee kyl hermo tän kanssa, kun jos pitää auki, niin pitää tupeerata, ponnarista jää hirvee takatukka jne. Vaikeeta siis! Et jotain simppeleitä arkikampauksia myös muille pituuksille ois ihana nähdä. :)

Jennasisi (Ei varmistettu)

Hiusten väri on aivan loistava! Kokeilin muutama vuos sitten vaalentaa tukkaa mutta hermothan siinä meni, värejä oli päässä parhaimmillaan neljää erilaista, ja nyt oon tyytyny vähän punertavaan. Pakko kyllä saada saman värinen!
Niin ja kampauksetkin on loistavia!

TaikkuH (Ei varmistettu)

Ooooo mikä ihana väri sun hiuksissa!!! Millä värillä? Tää haluaa kans ASAP!!!

Sara G

Hei Saara! :) Pisti silmään tällanen sivusto Facebookissa ja tää linkki.. http://makeup-mania.net/easy-trick-for-better-hairstyle/

Ei taida olla sinun lisäämä juttu tuolle sivustolle?  

enppuu (Ei varmistettu)

Pakko kyllä kysyä: millä oot värjännyt noi hiukset! Aivan huiput nimittäin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täälläkin uusi lukija eksynyt blogiisi ja ihastalee upeaa tukan väriä! Oi kerro salaisuutesi, terv. epätoivoinen :)

Kommentoi