Rikki

Saara Sarvas

Tänään iski outo tarve tehdä maski. Ajatuksena oli ensin lattialle pudonnut ja särkynyt nukke, mutta jotenkin tämä ajautui jonnekin ihan muualle. Sama homma muuten kävi tutorialin kanssa - "muutama" vaihekuva jäi ottamatta, kun sutiminen vei yliotteen ajatuksista. Tutorialin sijaan tää taitaa enemmän olla kokoelma vaihekuvia meikin rakentumisesta.

Onpa oikeastaan hauskaa, että Halloweenia vietetään täällä pohjolassa ripotellen kahden viikonlopun aikana, ehkä joku saa tästä jotain ideoita seuraavan viikonlopun rientoihin ;)

 

Aloitin tietysti puhtaasta naamasta, johon hahmottelin valkoisella kynällä silmän "suurennuksen" ja posken irronneen palasen. Samalla peitin kulmakarvoista puolet, jolloin pääsin about samaan lopputulokseen kuin 8-luokalla... 

Kulmakarvat on peitetty Kryolanin kulmakarvavahalla, joka on levitetty vedetty spaattelin avulla ohuen ohueksi kerrokseksi kulmakarvojen päälle ja kiinnitetty lateksilla. Samalla tekniikalla voi piilottaa kulmakarvat tietysti myös kokonaan, jos silmän ja kulmakarvan väli ei ole yhtä korkea kuin itselläni.

 

Silmämeikiksi tein variaation lavameikistä, eli luomivako on huijattu valkoisen luomivärin ja varjostuksen avulla tavallista korkeammalle. Kaukaisesti samankaltaisen meikin tein muuten tässä Gyaru-meikkitutorialissa! Kerros toisensa jälkeen meikkiin vain lisätään tummempia sävyjä sekä ylä- että alaluomelle, jotka rajataan lopuksi mustalla nestemäisellä eyelinerilla. 

Ripsien lisäys näkyy vasta seuraavassa kuvasarjassa, mutta sellaiset kannattaa kiinnittää sekä ylös että alas. Yläripsissä on Paperselfin supercoolit kuvioripset! Ne toimivat asuna melkein yksistään ;)

Posken halkeaman tein liimaamalla poskeen nenäliinan riekaleita Mastix -liimalla, samaan henkeen kuin tässä vanhassa zombie-tutorialissa. Ensin liimaa pohjalle, siihen paperia päälle ja sitten tökitään sitä niin että pintaan muodostuu tekstuuri. Kun liima on kuivunut, voi riekaleita repiä enemmän auki jne.

 

Kun paperi ja liima kuivuivat, levitin kaikkialle kasvoilleni valkoisen meikkivoiteen, ja rajasin halkeaman violetilla luomivärillä halkeaman muotoja samalla etsiskellen. Tein samalla varjostuksia kasvojen ulko-osiin, ja levitin ehjälle poskelle nukkemaisen pyöreän poskipunaläntin.

Kulmakarvat maalasin meikkipohjan tehtyäni bodypaint-maalilla, jotta lopputulos olisi tarpeeksi intensiivinen.

Saatuani halkeamat haluamaani muotoon ja kuntoon, maalasin halkeaman kohdan tmuutamalla eri värisellä tekoverellä. Veren kuivuttua kävin halkeaman reunat ja säröt läpi ohuen ohuella mustalla eyelinerilla kevyttä syvyysefektiä etsien.

Huuliin vähän rajoja ja suppuinen fiilis, varjostukset kaulaan ja rintakehään ja siitä sitten ääntä kohti! Tässä vähän kuvia erilaisilla fiiliksillä:

 

 

 

Toimiiko nyrjähtänyt meksikolaiszombienukke?

Kommentit

PSK
Insert Cool Phrase

Öö, toimii, vau! Noi perhoset, ah!

Saara S.
Saara Sarvas

Joo hitsit kun silmäkulmien PEURAT ei näy kuvissa :D Ihan kipeet.

Victory (Ei varmistettu)

Ooh! Noi varjostukset on hienot! Vois soveltaa tota rintakehän meininkiä yhteen asuun.

Saara S.
Saara Sarvas

Hei ja _niin_ helpot! Kannattaa vaan muistaa laittaa meikkipohja varjostusten alle, niin pysyvät paikoillaan.

Sinny O (Ei varmistettu) http://siniviuhka.blogspot.fi

Vau! Upea!

Saara S.
Saara Sarvas

No kiitos! ^_^

 

Katah12 (Ei varmistettu)

Hieno on!

Saara S.
Saara Sarvas

Kiitos!

tiippa (Ei varmistettu)

On kyllä upea!

Saara S.
Saara Sarvas

Vitsit, kiitos ^_^

katriinaiida (Ei varmistettu) http://katriinasdiary.blogspot.fi/

Todella upea!!

Saara S.
Saara Sarvas

Kiitos! Ihanan näköisiä leipomuksia sulla <3__<3

merkkari

Voi jestas, sä oot nainen taitava! Miten paljon käytät tuollaisia silmänsuurennustemppuja lavamaskeissa tai muissa vastaavissa?

Saara S.
Saara Sarvas

Kiitos Meerisein! Aika harvoin tulee tarve oikealle lavamaskille, mutta näissä erikoismaskeissa tulee melkein aina sovellettua!

LaraZ (Ei varmistettu) http://larazonee.blogspot.fi/

Vau! :) Vitsi mitkä irtoripset :D

http://larazonee.blogspot.fi/

Saara S.
Saara Sarvas

Kiitos Lara! ^_^ Noita ripsiä pitää ehkä hamstrata vastaisuuden varalle..

Hallahalla (Ei varmistettu)

Sisko ootsä rikki?! Olin aivan pakko kun "iha itse" keksin :D Mutta oot sä kyllä huiman taitava!

Saara S.
Saara Sarvas

Hahahaha paras :D

HeidiP (Ei varmistettu) http://heidi-facetomorrowtoday.blogspot.fi/

Oot sie Saara huikee osaaja!

Saara S.
Saara Sarvas

Suurkiitos ^_^

idaaa (Ei varmistettu)

vau ! tulee ikävä maskeerauskurssia vaikken mitenkää hyvä ollukkaa :p oli jännä oppia käyttämään lateksia ja olin ihan ihmeissäni kun sain tietää et sinne voi pistellä vaan jotain vessapaperia tms :-D harjoteltiin tosiaan siis palovammojen tekoa niin oli kyllä jännää ja oli vähän liiankin aidon näkösiä :-----D

Saara S.
Saara Sarvas

Joo sen kanssa on kyllä parasta leikkiä! Kehittäispä joku vaan lateksin joka ei haise no.. En sano miltä, jokainen haistakoon ihan itse :D 

Suvi55

Näytät ihan Drew Barrymorelta tuossa ensimmäisessä kuvassa!

Upea maski ja noi ripset, wau! 8)

Pajaus (Ei varmistettu)

Mahtavan HIENO!
Onnistuukohan vastaavanlainen jauhelihanaama Gaimasin ripsiliimalla + nenäliinan suikaleilla? Punanaamiossa lateksin ollessa loppu myyjä vinkkasi ripsiliimasta ja sillä kuulemma pystyy tekemään kasvoille ulottuvuuksia.

Saara S.
Saara Sarvas

Ripsiliima on yleensä hieman laimennettua lateksia, eli joo, onnistuu kyllä :) Samanlaista jäljestä tosin ei tule, koska mulla on tässä käytössä liuotinpohjainen Mastix-liima. Lateksin ja ripsiliiman kanssa pelaamalla aluetta voi työstää itse enemmän ja vaikuttaa lopputulokseen useammassa kerroksessa. Haavasta tulee myös joustava, mikä on kasvoilla loistava juttu! Youtubea kannattaa kaivella vinkkien perässä :)

Pajaus (Ei varmistettu)

Jes! Kiitos vinkistä :)

Elli3 (Ei varmistettu)

Saara tää on aivan törkeen hieno. Oon entistä ylpeämpi että oon nähnyt sut kerran Tammelantorin kalakojulla.

tinttip (Ei varmistettu)

No todellakin toimii! Sigamagee! Oot taitava!

Kommentoi